hahahah
Bice.. mislis da sam ja prosvjetljen..
Nekoc ili pre neki dan ti na jednom forumu na koji si nedavno stigao, rece da si imao par dobrih razgovora sa ljudima koji vode taj forum.
U cemu je sada problem?
Zasto sada ne vodis razgovor samnom, sa ostalima koji ovdje prisustvuju i pricaju o svem i svacem.. ???
Ja nisam probudjen, nisam u stalnom stanju svesti. Ali znam jako dobro ono sto sam rekao gore.
A mislis da sam preko noci dosao do toga?
Ne.
Iza mene je 14 godina vucanja, slusanja, plakanja, bola, straha, suocavanja sa sobom, sa drugima u kojima sam vidio ogledalo.
I sada nakog tih niza godina, iskustava koja vecina samo prepricavaju i citaju u knjigama nesto znam?
Nemam pojma.
Do sada sam napravio tri foruma, koja su trajala i jos jedan traje i mislim da ide dalje.. jos mocnije jos jace.
Sada su se tamo okupili ljudi koji nesto znaju, koji su nesto shvatili. Prosli pakao ispod svoje koze, suocili se sa svojim demonima, pogledali sebi u oci, i uzvratili Ambisu pogled. Nije strasno.. ne treba puno petlje. Treba samo ljudskosti.
Ja znam da je ti imas.
Isto tako znam da je ima i Damaskin.
I za Vadera i za Micelijusa. Nekada davno pricao sam ovdje, ucestvovao, sukobljavao se.. i sta sad?
Pa sta?
Samo jedno je sigurno.
Iz sveg toga sam izasao iskusniji, svesniji, razumniji, tolerantniji.
Da mi je neki pocetnik to rekao, kao sto kazete ti i Damaskin, ne bih ni komentarisao.. Ali.. ovako..
Damaskin ce se vratiti svojim knjigama.. super!!
Jeli to sto sada znas, Damaskne, i sto si iskusio manje vrijedno od knjiga koje citas?
Ne bih rekao.. ali.. ko zna..
Jeli ja to citam pravdanje od vas dvojice???
Bjezite li?
Osiguravate sigurno povlacenje?
Od cega?
Od koga? I zasto?
Blizzard.. bio takav (nisam citao njegove postove pa ne znam kakav). A za 10 godina? hahahaha..
Sam ce se sebi valjati od smijeha.
Ali znas sto ce ostati?
Ostace iskustvo koje ce mu pomoci da sebe i druge bolje shvati.
Kad god sam imao jaku opoziciju, naucio sam najvise..
Kad me Majstor stavljao u prilike i neprilike, stvarao mi situacije koje su bolile do kosti, i inzistirao da naucim, najvise sam napravio.
Sada, znam kuda pogled usmjeriti. A to znam samo zato sto sam imao petlju da ucinim to sto trazi. Nisam imao povjerenja, nisam znao zasto moram da se suocimi sa ljubomorom, strahom, ubjedjenje.. sada znam. I da me sada pita, trazi bih da bude mnogo ostriji.
I zato, zahvalan sam Zivotu, sto postoji neko, ko me ne cijeni, ko me mrzi, ko me ne voli, ko me osporava, ko me napada.. jer samo tada mogu da pogledam svom demonu u oci. I osmjehnem se..
A isprike, imam ih. Na svakog.. dok ne vidim ko se ispricava.
Citiraj:
Jebiga, nismo svi toliko prosvijetljeni da mozemo da zanemarujemo onakve stvari. Mada, bolje je i da je forum mrtav nego da se vode onakvi razgovori zbog Blizzardovog "iznosenja misljenja" na svakoj temi. Eto uzivajte u buducem "iznosenju misljenja", ja sam zivcana budala koja se jos nije samospoznala pa uvrede prima k srcu i na to reaguje, to sam (opet) shvatio pa vam necu vise smetati, drazi su mi moji zivci od vasih.
I sta sada?
Bjekstvo..

Od koga, od Blizzarda, nekog drugog Blizzarda, ili sebe?
Mogu ja da ti kazem?

.. (nemoj, bicu izuzetno ostar)
Damaskin:
Citiraj:
Како водити било какав дијалог кад имате неког ко вам се у сваку тему умијеша?
Jednostavno, zasto reagujes?
Ako shvatas, nasmijes se, zar ne?
Ako ne, reagujes!
Pa sta?
Zar je to lose?
Jeste, samo pod jednim uslovom, ako si sam sebe uzdigao u nebo. A ako jesi i reagovao si, i shvatio si, eto ti nacina da se spustis medju ljude.
Shvatas?
Citiraj:
Да ли хоћете рећи да морамо безусловно "поштовати" Тролове попут Близарда?
Ne. Ne moramo.
Nista ne moramo, ali moramo samo umrijeti, kao sto smo se morali roditi. A sve ostalo je izraz Zivota koji upravo ovo sada cita sto pisem.
Hoces reci da on (Zivot) to mora da cita?

To je dar, a ko si ti, ili ja da odbacimo dar?
Iz zahvalnosti ga prihvatis i ispoljis.
Hoces li mi reci da je sve sto si procitao iz zivota onih koje postujes, iz biblije, kurana ili ko zna cega sto citas, je bezvredno?
Jer upravo ovim stavom to negdje u sebi govoris.
Da, Damaskin MORAS POSTOVATI, li ti niko ne zabranjuje da odlucis da li ces ucestvovati.

Citiraj:
Свако има право на сопствено мишљење,
али нећу се сложити са вама да свако има право да провоцира и омаловажава кога хоће.
Ne trazim da se slozis?
Zasto mi to napominjes?
To sto rece sada, mi govori da si napravio rezervni plan.
"ako on (tj.ja) ne prihvati ovo sto sam rekao, ja to necu prihvatiti"
Razumes?
Ako je On izlio ljubav i svakog covjeka, ko si ti da je osudis? Odakle ti pravo?
Eh.. ne siljim ti sta da radis, samo te podsjecam da se sjetis, sto ON govori kroz cijelu povjest Covjeka. Univerzuma. Ti si vjernik. Ti to trebas ili barem trebas da to shvatas. Ja nisam vjernik. Barem ne oficijelni. Na standardne nacine.
Svakom je dostupno sve, ali nije SVAKO dostupan svemu.
Ljubav Damaskine.. samo to..

To te cini onim sto Jesi. Ko kod da si.
Pa sta ako Blizzard omalovazava bibliju?
Ili nekog sveca?
Pa sta?

Kakve to veze ima sa njima?
Ama bas nikakve.

.. Oni i dalje ostaju to sto su. Bili ipsravni ili ne.
Citiraj:
Гдје је ту дијалог, гдје поштовање, гдје духовност?
Tamo gdje je i oduvijek bila.
U tebi. Nigdje drugdje.
Nije duhovnost znati spise, niti je duhovnost dozivjeti iskustvo budjenja ili probudjenja. Duhovnost je ono sto ti jesi. A to je bozansko. A izraz te bozanstvenosti je Ljubav, Razumevanje, Sasjecanje.
A sada mi reci da gresim!
Citiraj:
Или ћемо градити некакву уврнуту духовност у којој се нечија фрустрација изједначава са мислима аутентично духовних људи па чак и Буде, Мојсија, Христа итд?
A sada pitanje za Kviska.
Mislis li da je njima stalo da li ce neko izjednaciti ono sto su oni rekli sa necijim frustracijama.. ?????
Nije li Isus, imao masu sljedbenika a samo 12 ucenka?
Budhu je shvatio samo Mahakasyap (istoriski zabiljezeno, iako ima dokaza da ih je bilo vise.. ali za ovu pricu nebitno)?
Nisu li Mijsijevi sljedbenici okrenuli mu ledja kada je otisao u planinu po zapovjesti Boga?
Sta bi bilo, kada bi oni rekli to sto si ti rekao?
Letilo bi perje..

Citiraj:
Ја се враћам читању својих књига, а ви имате свог мислиоца па читајте његове "умотворине"...
Znam da si povredjen.
I da te vredja mnogo stosta.. nemoj samo pomisliti da sam ja drugaciji. Ne mozda sam i gori.
Ali ovo mi lici na reci razmazenog derista koje trazi 5 minuta paznje.
Smijes li biti iskren i za sebe ne za mene niti javno, procitati sto si napisao i razumjeti to napisano?
Svaki dan mi neko zaljepi fin samar na poslu, kuci, medju prijateljima, i reagujem bas na taj nacin. Hebiga.. grijesim jer ucim.
Tako i bilo ko drugi.
I ja i ti i Bik i Blizzard.. itd.
Ovo nije nista licno bilo kome.
Zato nemojte ovo shvatiti kao kritiku, nije mi za cilj. Samo kao i vi sjecam se tema na ovom forumu, komentara, iskustava.. sukoba.. i sta sve ne. A sada.. znate i sami..
Nekada sam svakid an dolazio na DiR i pisao svoja iskustva.. i svadjao se.. ponekad.. i izvinjavao.. i razumjevao.. i danas kada naletim na te tekstove .. iznenadim se.
Zar sam ja, i ti ucesnici to napisali.???
Pa to su reci ljudi koji nesto i razumiju..
E sada.. treba sutra radit.. i slusati zelje nezadovoljnih stranaka.. i pohvale zadovoljnih..
Puno vas pozdravlja
WW