banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 13:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zasto se...
PostPoslato: 25 Jan 2007, 07:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
.. i ova tema, kao vecina tema na slicnim sajtovima pretvorila u rat hriscanskih vjernika protiv hriscaniskih vjernika. Islamskih vjernika, protiv islamskih vjernika.. itd?

Zasto svi pricaju o toleranciji, a tolerancija je samo rijec od 11 slova?
Zasto se svi smatraju pravovjernim sudcima tudjeg ispoljavanja duhovnosti?

Citajuci ove postove, u preskocima, naravno, primjecujem da se licemjerje zavladalo i ovim forumom. To je prvo sto mi je upalo u oci. Drugo sto mi je jako zanimljivo jeste ubjedjivanje u gresku tudjih izbora. Pravdanja i napadi na sve sto se ne slaze sa "mojim" misljenjem.

Jel to ljudi pokusavaju da svoju vjeru dokazuju sukobima? Nije li to dokaz samog nepovjerenja prema onom sto rade?
Misljenja sam cim neko na sve moguce nacine, a to podrazumjeva stalne sukobe i dokazivanja u ispravnost onog sto rade, pokusava dokazati ispravnost izbora duhovnosti, samo mi govori da taj nema povjerenja u svom srcu prema onom sto radi!

Svejedno je ko je gdje.. ali ocigledno to ovdje vise nije tako. Ovdje je bitno ko je izbacio vise tekstova o hriscanstvu, islamu, jogi ili ko zna cemu. Bez baznog razumjevanja, bez uvazavanja, sprdnje radi sa drugim clanovima..
Glasni ste, svidjelo mi se to, samo govori o gorucoj zelji u vasem srcu da se vratite Izvoru, ali ta glasnoca najcesce je samo izraz straha. Samo dokazivanje ko je bolji ko vise zna, dokazivanje ko je u pravu i ko gresi..

Ali eto jedno pitanje za sve vas duhovnjake (nije pogrdan izraz, iako tako naizgled izgleda):
Zelite li biti u pravu ili zelite biti sretni?

Puno pozdrava
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 08:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Citiraj:
Zasto svi pricaju o toleranciji, a tolerancija je samo rijec od 11 slova?
Zasto se svi smatraju pravovjernim sudcima tudjeg ispoljavanja duhovnosti?

Eh ova dva pitanja sam se i ja pitao mnogo puta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 08:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Помаже Бог млад јуначе!
Фина порука и фина тема. Ја сам претходно ишчитавајући примјетио и да су други сличне поруке имали, али нико није поставио тему (бар се сада не сјећам). Но, како било, има нас свакаквих. Свако може да падне, а и што се види са овога форума, скоро свако и пада, па и ја лично. Нормално да ми није став да ја опањкавам друге. С тим разлогом и нисам дошао на форум, а моја прва тема је и била колико се сјећам да нешто подјелим са осталима. Но дубље се увлачећи у оно шта се дешава и ја сам подлегао. :oops:
Сада да се малценце оправдам ако смијем. :) Ипак што се тиче вријеђања и наметања другима свога мишљења и осталог. Ја најчешће и неодговарам на провокације, али ако неко смишљено обезвријеђује тему, и напада ме онда ја реагујем, и то зна бити доста оштро. Због тога се некада и провлачи оно што се пише на темама и ту у контексту опањкањавања другог са обилатим кориштењем реторике (мислим на њу као дисциплину а не на свађу). Мало се вратим, па опет тако.
Бивао сам и на другим форумима, али сам тамо ипак наишао на много мање мржње према ономе што неко други напише. Овдје је то проблем. Примјетна је мржња код неких чланова, а то даље утиче и на сам начин дискусија и свих осталих чланова. Иначе ја не тежим да докажем на форуму колико ја знам, да више знам генерално гледајући, јер на форуму то радити је бесмислено. Не значи ништа, па на форуму смо. Углавном дајем своје мишљење за које настојим да је баш мишљење и да је потврђено аргументима, а ако се нечим одушевим то желим да подјелим са осталима, а не да их вријеђам (е сада ако мене неко онда каменом, ја га први пут хљебом, а други пут узмем тешку артиљерију 8) ). :wink:

Citiraj:

Ја већ срећан јесам. 8)

Vrh

Tema posta: Re: Zasto se...
PostPoslato: 25 Jan 2007, 08:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Walter Wolf je napisao:

Nije toliko bitno dokazati da si u pravu, već je bitnije pokazati da su drugi u krivu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 08:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Solunac je napisao:
а други пут узмем тешку артиљерију

Ako se ta "teška artiljerija" svodi na lično vrijeđanje i pominjanje članova porodice, svaka ti čast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 09:01 
Pripravnik
Pripravnik

Када сам ја теби помињао породицу?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 09:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

A sta mislite na jedan predlog, da me uvjerite da nisam u pravu. Da na ovoj temi pricamo sa tolerancijom i postovanjem?
Da se na neki nacin "zaboravi" vredjanja ako ih je bilo na drugim temama!
Cist da dokazete suprotno od onog sto sam rekao, da je ovaj podforum, leglo licemjerstva i prepucavanja i svadja.

Mislim meni je jasno da covjek shvata sve licno, ali ajd da to na ovoj temi ne shvatimo!

Pozdrav
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 09:16 
Pripravnik
Pripravnik

О.К. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 10:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Walter Wolf je napisao:
Mislim meni je jasno da covjek shvata sve licno, ali ajd da to na ovoj temi ne shvatimo!

A da tebi neko kaže da si npr. majmun, ti to ne bi shvatio lično?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 10:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Walter Wolf je napisao:

A da tebi neko kaže da si npr. majmun, ti to ne bi shvatio lično?

:)
Ne Blizzarde, jer ja ZNAM da nisam majmun.

Kada licno shvatas to znaci da se poistovjecujes sa necim izrecenim. Vecinu poistovjecivanja sam rijesio odavno. Sada rijesavam glavne uzroko toga. A to je nesvjesnost sadrzaja unutar i oko mene.

Stoga, vecinu stvari izrecenih u mom smijeru ne shvatam licno. Ali mi to puno govori o nesvjesnosti govornika, a sto nije za osudu, vec za saosjecanje.

Stoga, probaj da shvatis da ti NISI majmun. Vec da je "majmun" samo rijec, koju koristi drugo povredjeni covjek, pun straha, nade da ce ga neko jednom prihvatiti, bojazni da ne ostane sam, povredjen koji sam sebe u najvecem broju slucaja nipodastava. S tim shvatanjem, javice ti se razumjevanje i tolerancija. Te ces ili odreagovati na pozitivan nacin, sa osmjehom, ili ces prekinuti komunikaciju, ili ces nastaviti dalje, ne osvrcuci se na izreceno.
Jer rec je samo poispoljena misao a misao reakcija na emociju bola i straha.. (mislim na tu odredjenu rec i slicno).

Ja ti kazem.. ti NISI majmun.. a i da jesi, znaci da je majmun svojim trudom i radom evoluirao.. sto govori da vrijedis vise nego sto mislis..
A ja to znam..
Potrudi se da i ti to saznas.. :)

Pozdrav
od majmuna..
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Cekaj... nesto mi nije jasno... ispade blizzard ovde jadnice svi ga tuku i omalovazavaju.
Ovako, da se i ja "opravdam". Tolerancije je bilo, i uglavnom se fino ovde pisalo (sa povremenim upadima sa strane na koje se i nije obracala paznja), dok blizard nije dosao na forum. Prije nego sto mi bilo ko kaze da sam idiot zbog ove izjave, neka pogleda njegove postove. Dakle on je taj koji je poceo sa vrijedjanjem i omalovazavanjem. Sad ovo malo bezze "on je prvi poceo" ali je neophodno da se razjasne neke stvari. Evo, procitajte mu postove, nema tu sta da se puno prica. Kad su svi pokusali fino sa njim, a pokusalo se, i ni to nije dalo druge rezultate osim vrijedjanja, mnogi su pukli ukljucujuci i mene. Jos sam i dobar ispao kako sam mislio da ce biti.
Tako da mi ne ide u glavu kako se ti blizarde mozes zaliti na vrijedjanje (pa jos i izmisljati da ti je neko porodicu spominjao) pored svih tvojih uvreda.
Ja sam ti rekao da si ili glup ili u pubertetu, i tu sam mozda pogrijesio jer mi se cini da sve ovo radis namjerno tako si ustvari ili bolestan ili jednostavno previse zao. I nerviras me i imam zelju da ti polom ruku ili nogu, iako to naravno ne bi uradio jer bi vise stete to nanijelo meni nego tebi. I ja ti to sve fino i direktno kazem, bez cinizma, licimjerja i ostalog. Ti to i ne znas da cijenis vjerovatno.
Ovo je ustvari vec dobro poznati sindrom maran ate, gdje se dobronamjerni postovi ignorisu, izbjegavaju odgovori na pitanja itd, tako da jedini cilj postovanja kod ovakvog sindroma ispada omalovazavanje drugih. To je blizard do sada fino odradjivao.

WW, i Dak je pokusao sa njim fino... evo koliko je urodilo plodom...

Dak je napisao:
Blizzard je napisao:
A cinizam je tu tek da malcice "zapapri", ništa više - vidiš da je puno dinamicnije.

:oops: Sta ovo treba da znaci? :-?

Pa upravo je u tome i problem citavo vrijeme moj Blizzarde, ali ako ti priznajes da je to cinizam i opet nastavljas da budes cinican, onda nema smisla da se prica o bilo cemu na ovom forumu. Ti ces i dalje da budes cinican i "zacinjavas" na taj nacin teme, mi cemo svi pozeljeti da budemo malo cinicni da ucinimo temu dinamicnijom i.....??? :-?
Nemoj da se ljutis na mene, ali moram ti reci da si mogao da si ustedis sve postove koji si napisao o nepostivanju tvog misljenja, jer niko nema nista protiv tvog misljenja, vec je citav problem u ovome sto si napisao u toj jednoj recenici, u tvom cinizmu. Nije tebe Damaskin napao zbog tvog drugacijeg misljenja nego zbog tvog cinizma koji si priznao ovdje.

Jedno pitanje Blizzarde, kao prijatelj te pitam: je li veci onaj koji je cinican poput 6 milijardi ljudi na ovoj planeti ili onaj koji se bori necinizmom protiv tih 6 milijardi ljudi. Sta je lakse biti, cinican ili necinican? Za sta treba vise srca, vise volje?
Reci mi jos, da li su svi veliki duhovni ucitelji u istoriji dosli da nas uce da obozavamo ikone ili da se oslobodimo cinizma? Koji je put po tebi najbolji, najiskreniji, i da li taj put uci da se covjek ne klanja ikonama ili uci da je cinizam otrov za dusu? Sta je tvoje misljenje?

Pozdrav svima!

Blizzard je napisao:
Nego da se mi vratimo temi: za koliko godina ce u SAD vecinsko stanovništvo biti pravoslavno? Kada ce doci taj dan u kome ce malim Amerima u školama dijeliti "Svetosavsko zvonce", a prostranstvima Alabame nedjeljom odjekivati zvuci pravoslavne liturgije?

Evo WW, ti mi reci kakav covjek trebas biti pa ovako "odgovoriti" na onaj dakov post... I kako sa njim dalje postupati? Nikako, ovaj post mi je prelio casu, pa cekam ili da on ode sa DiR, ili da ja vise vamo ne zalazim. Dosta mi je vise svega toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 14:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Opet se skreće sa teme... C-c-c... A porodica JESTE spominjana, samo je moderator (s pravom) te postove izbrisao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Fino što je otvorena ova tema.

Samo ću kratko jer nemam vremena.

Od dolaska Blizzarda ovde je stvorena dosta loša atmosfera, ispunjana uvredama, podbadanjem, provokacijama. Ja sam to odmah primjetio ali ne volim odmah reagovati jer ne znam da li će to eskalirati, da li je taj neko samo imao par loših dana, da li će to proći a da pri tome neko i nešto nauči iz toga. Ali vidim da je to eskaliralo. Ovakve situacije služe i da bi se iskazali oni koji sebe smatraju duhovnima, kroz njihove reakcije na takve provokacije, ali mislim da se niko nije pozitivno iskazao, osim onih koji se nisu uplitali u te besplodne rasprave. I ta druga strana koje se uplela u raspravu je uveliko "pala" u provokacije i vrijeđanja, ništa manja od Blizzardovih. Solunac je to na ovoj temi pošteno priznao: "svako može da padne, a i što se vidi sa ovoga foruma, skoro svako i pada, pa i ja lično", dok neki drugi možda još nisu ni svjesni da su "pali" ispod nivoa koji duhovna osoba sebi treba da dozvoli. Da neko čita ova vaša prepucavanja ne bi mogao uvidjeti ko tu radi duhovnu izgradnju a ko ne radi, ko je napadač a ko napadnuti, ko je provokator a ko nije.

Ako je cijela ova situacija služila nečemu dobrom onda je služila tome da to pokaže, pa sada svako treba da se zapita i analizira, i da se duhovno učvrsti ukoliko se radi o osobama koje rade na svojoj duhovnoj izgradnji. Dakle bez paničarenja i opravdavanja jer sve što se desilo se može i treba iskoristiti za dobro, za učenje, za pouku, za analiziranje svoje pozicije na skali duhovnosti, a u tome nam više pomažu naši neistomišljenici i provokatori nego oni koji misle kao mi, jer se sa istomišljenicima samo ukljuljkamo dok ovi drugi služe za prodrmavanja.

U skladu sa tim juče sam počeo brisati i obrisao sam dosta postova od raznih učesnika. Planiram brisati postove koji makar u jednoj rečenice i između redova sadrže uvredu, provokaciju, bockanje, omalovažavanje. To ću raditi sa novim postovima a kad nađem vremena vjerovatno i sa starim koje ste pisali u zadnje vrijeme (od pojave Blizzarda).

Blizzardu bih samo poručio da ima pravo da iznese svoje mišljenje, ali način na koji je to od početka radio je bio jako pogrešan i loš, i kao takvom mu nema previše mjesta na forumu, kao ni uvredama koje je on trpio od drugih.

Jedna izreka za kraj, tj. za novi početak:

Nemoj izgovarati riječi koje mogu stvarati nesklad i lomove u duhovnoj zajednici i uopšte, u sredini u kojoj se nalaziš, krećeš, živiš, prolaziš. Učini svaki napor da oprostiš i razriješiš sve konflikte, ma koliko bili sitni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

OK.
Blizzard je ovakav i onakav. Shvatam.
On jeste ovakav i onakav. Nema zastite. :)
Moje nije da ga stitim, niti planiram.

Sada, i ja sam ovakav i onakav.
I takav sam kakav sam. Nemam zastite niti je planiram dizati.
Moje nije da stitim sebe, vec sebe da otkrijem i razotkrijem.

Moj i njegov sukob (zamislimo ga) pokazuje i meni i njemu da smo obojica ovakvi i onakvi. I da se stitimo, te da u toj zastiti i strahu mislimo da ce nas onaj drugi unistiti, satrati, povrijediti.. Iz straha djelujemo, u jos dublji strah.

onda dodje neki drugi Blizzard, pod ko zna kojim imenom, i ja opet pokusavam nesto sa njima i opet dodjem u sukob.
Taj sukob u meni izazove reakciju emotivnog naboja. Misao o tome da je taj neki Blizzard kriv spaja tu emociju i ja kao po nekom sablonu opet saspem da je Blizzard kriv za sve sto je bilo. :)

Nisam vidio da sam JA TAJ koji je privukao njegovu akciju i reakciju.
On nije problem. Ja sam problem.
Zasto?
Zato sto sam reagovao.
On je moja opozicija, i samim tim izaziva unutar mene otpor i reakciju. :)

Svako ko ioele zeli RAZUMJETI sebe, bez obzira na put kojim hoda, mora da na kraju obrati paznju na sebe. JA SAM TAJ koji u svakom trenutku KROJI SVOJU SUDBINU.

Misao + Emocija= Djelovanje

Zakon je jasan. Ono sto je problem jeste kako to uvidjeti i krenuti ispoljavati, zivjeti i razumjevanje produbljivati. :)

Forum kao forum.
Ima svega i svacega. Sto je predivno.

Ja sam dosao na forum da siljim price i da druge ubjedjujem da sam u pravu.
Ja sam dosao na forum da naucim nesto.
Ja sam dosao na forum da mi prodje vrijeme.
Ja sam dosao na forum da ljecim svoje strahove.
Ja sam dosao na forum iz frustracije.
..... dodajte ostalo.. :)

Ako je meni jasno sto je to sto ja zelim, sto je to sto ja jesam. Ne u nekom misticno metafickom smislu, vec u sasvim jasnoj psiholoskoj igri mog uma, a samim tim i njegovih dijelova licnosti, kao i mom bicu, onda nije problem nikakav Blizzard (sorry covjece.. sasvim slucajno koristim tvoj nick), ne moze da me isprovocira. A ako uspije u tome, to pokazuje da na masu podsvesnosg materijala unutar mene koji je potisnut, koji ne zelim da priznam, od kojeg se skrivam, koji stoji kao megalit i stalno me upozorava.
Recima ljudi koji vjeruju u nesto:
Bog mi na tako fin i dosta bezbolan nacin pokazuje sta ja to jesam u svakom trenutku na svakom mjestu i u svakom vremenu. On me sam uci, kroz ove ljude.

Ja ne kazem da neko mora biti pozitivan.
Dapace, ja sam vise da neko kroz svoju tamu izadje na svijetlo. Jer to je jako tezak, direktan i nezgodan put. Ali i on vodi ka Izvoru.

A ako me druzenje sa vama produbljuje, iako je to ponekad bolno za moj ego, za koji sam toliko prionio, onda je to jako fin rad. Jer mi pokazuje sto ja to moram sledece da ucinim..

Eto, Blizzarde.. Vaderu.. Bice.. I ostali..
tako misli ovaj egoisticni, a ponekad i bezlicni, majmun.. ;)

Pozdrav i do sledeceg pisanja
WW

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Znajte da svet "tamo negde" reflektuje stvarnost "ovde". Ljudi na koje suviše burno reagujete, bez obzira da li s ljubavlju ili mržnjom, su projekcije vašeg unutrašnjeg sveta. Ono što najviše mrzite je ono što najviše poričete u sebi. Ono što najviše volite je ono za čime najviše čeznete. Upotrebite ogledalo odnosa da biste upravljali svojim razvitkom. Cilj je potpuna samospoznaja. Kad to dostignete, ono što najviše volite automatski će biti tu, ono što vam je najmrskije će nestati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 15:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eto, sad smo opet prijatelji!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 16:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
blizzard bijase jabuka razdora :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Jebiga, nismo svi toliko prosvijetljeni da mozemo da zanemarujemo onakve stvari. Mada, bolje je i da je forum mrtav nego da se vode onakvi razgovori zbog Blizzardovog "iznosenja misljenja" na svakoj temi. Eto uzivajte u buducem "iznosenju misljenja", ja sam zivcana budala koja se jos nije samospoznala pa uvrede prima k srcu i na to reaguje, to sam (opet) shvatio pa vam necu vise smetati, drazi su mi moji zivci od vasih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2007, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Како водити било какав дијалог кад имате неког ко вам се у сваку тему умијеша?

Бик је у праву, било је на форуму и толеранције и супростављених ставова и будиста и јогина и муслимана и католика и пагана и окултиста, док није дошао Трол и посветио се уништавању сваког конструктивног дијалога.

Ја ћу се задржати на поштовању и толерисању ставова људи који имају конструктиван став, па ма колико био супротан од мога.

Да ли хоћете рећи да морамо безусловно "поштовати" Тролове попут Близарда?

Ја лично такве пубертетске и провокативне ставове не могу респектовати, ако ништа, због здравог разума.

То је исто као да ме неко убјеђује да је исто читати Достојевског и "Свет".

Све досадашње саговорнике који су били супротног мишљења дубоко поштујем.
Неке од њиха сам и лично упознао, попио и кафу са њима, и дан данас се понекад чујемо и видимо уз дужно поштовање.

Свако има право на сопствено мишљење,
али нећу се сложити са вама да свако има право да провоцира и омаловажава кога хоће.

Гдје је ту дијалог, гдје поштовање, гдје духовност?

Или ћемо градити некакву уврнуту духовност у којој се нечија фрустрација изједначава са мислима аутентично духовних људи па чак и Буде, Мојсија, Христа итд?

Ако је тако, ја вас поздрављам...

Ја се враћам читању својих књига, а ви имате свог мислиоца па читајте његове "умотворине"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jan 2007, 00:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hahahah

Bice.. mislis da sam ja prosvjetljen..
Nekoc ili pre neki dan ti na jednom forumu na koji si nedavno stigao, rece da si imao par dobrih razgovora sa ljudima koji vode taj forum.
U cemu je sada problem?
Zasto sada ne vodis razgovor samnom, sa ostalima koji ovdje prisustvuju i pricaju o svem i svacem.. ???

Ja nisam probudjen, nisam u stalnom stanju svesti. Ali znam jako dobro ono sto sam rekao gore.
A mislis da sam preko noci dosao do toga?
Ne.
Iza mene je 14 godina vucanja, slusanja, plakanja, bola, straha, suocavanja sa sobom, sa drugima u kojima sam vidio ogledalo.
I sada nakog tih niza godina, iskustava koja vecina samo prepricavaju i citaju u knjigama nesto znam?
Nemam pojma.
Do sada sam napravio tri foruma, koja su trajala i jos jedan traje i mislim da ide dalje.. jos mocnije jos jace.
Sada su se tamo okupili ljudi koji nesto znaju, koji su nesto shvatili. Prosli pakao ispod svoje koze, suocili se sa svojim demonima, pogledali sebi u oci, i uzvratili Ambisu pogled. Nije strasno.. ne treba puno petlje. Treba samo ljudskosti.
Ja znam da je ti imas.
Isto tako znam da je ima i Damaskin.
I za Vadera i za Micelijusa. Nekada davno pricao sam ovdje, ucestvovao, sukobljavao se.. i sta sad?
Pa sta?

Samo jedno je sigurno.
Iz sveg toga sam izasao iskusniji, svesniji, razumniji, tolerantniji. :)

Da mi je neki pocetnik to rekao, kao sto kazete ti i Damaskin, ne bih ni komentarisao.. Ali.. ovako..
Damaskin ce se vratiti svojim knjigama.. super!!
Jeli to sto sada znas, Damaskne, i sto si iskusio manje vrijedno od knjiga koje citas?
Ne bih rekao.. ali.. ko zna..

Jeli ja to citam pravdanje od vas dvojice???
Bjezite li?
Osiguravate sigurno povlacenje?

Od cega?
Od koga? I zasto?

Blizzard.. bio takav (nisam citao njegove postove pa ne znam kakav). A za 10 godina? hahahaha.. :D
Sam ce se sebi valjati od smijeha.

Ali znas sto ce ostati?
Ostace iskustvo koje ce mu pomoci da sebe i druge bolje shvati.

Kad god sam imao jaku opoziciju, naucio sam najvise..
Kad me Majstor stavljao u prilike i neprilike, stvarao mi situacije koje su bolile do kosti, i inzistirao da naucim, najvise sam napravio.
Sada, znam kuda pogled usmjeriti. A to znam samo zato sto sam imao petlju da ucinim to sto trazi. Nisam imao povjerenja, nisam znao zasto moram da se suocimi sa ljubomorom, strahom, ubjedjenje.. sada znam. I da me sada pita, trazi bih da bude mnogo ostriji.

I zato, zahvalan sam Zivotu, sto postoji neko, ko me ne cijeni, ko me mrzi, ko me ne voli, ko me osporava, ko me napada.. jer samo tada mogu da pogledam svom demonu u oci. I osmjehnem se.. :D

A isprike, imam ih. Na svakog.. dok ne vidim ko se ispricava.

Citiraj:
Jebiga, nismo svi toliko prosvijetljeni da mozemo da zanemarujemo onakve stvari. Mada, bolje je i da je forum mrtav nego da se vode onakvi razgovori zbog Blizzardovog "iznosenja misljenja" na svakoj temi. Eto uzivajte u buducem "iznosenju misljenja", ja sam zivcana budala koja se jos nije samospoznala pa uvrede prima k srcu i na to reaguje, to sam (opet) shvatio pa vam necu vise smetati, drazi su mi moji zivci od vasih.

I sta sada?
Bjekstvo.. :)
Od koga, od Blizzarda, nekog drugog Blizzarda, ili sebe?
Mogu ja da ti kazem? :).. (nemoj, bicu izuzetno ostar)

Damaskin:
Citiraj:
Како водити било какав дијалог кад имате неког ко вам се у сваку тему умијеша?

Jednostavno, zasto reagujes?
Ako shvatas, nasmijes se, zar ne?
Ako ne, reagujes!
Pa sta?

Zar je to lose?
Jeste, samo pod jednim uslovom, ako si sam sebe uzdigao u nebo. A ako jesi i reagovao si, i shvatio si, eto ti nacina da se spustis medju ljude.
Shvatas?

Citiraj:
Да ли хоћете рећи да морамо безусловно "поштовати" Тролове попут Близарда?

Ne. Ne moramo.
Nista ne moramo, ali moramo samo umrijeti, kao sto smo se morali roditi. A sve ostalo je izraz Zivota koji upravo ovo sada cita sto pisem.
Hoces reci da on (Zivot) to mora da cita? :)
To je dar, a ko si ti, ili ja da odbacimo dar?
Iz zahvalnosti ga prihvatis i ispoljis.

Hoces li mi reci da je sve sto si procitao iz zivota onih koje postujes, iz biblije, kurana ili ko zna cega sto citas, je bezvredno?
Jer upravo ovim stavom to negdje u sebi govoris.
Da, Damaskin MORAS POSTOVATI, li ti niko ne zabranjuje da odlucis da li ces ucestvovati. :)

Citiraj:
Свако има право на сопствено мишљење,
али нећу се сложити са вама да свако има право да провоцира и омаловажава кога хоће.

Ne trazim da se slozis?
Zasto mi to napominjes?
To sto rece sada, mi govori da si napravio rezervni plan.
"ako on (tj.ja) ne prihvati ovo sto sam rekao, ja to necu prihvatiti"
Razumes?
Ako je On izlio ljubav i svakog covjeka, ko si ti da je osudis? Odakle ti pravo?
Eh.. ne siljim ti sta da radis, samo te podsjecam da se sjetis, sto ON govori kroz cijelu povjest Covjeka. Univerzuma. Ti si vjernik. Ti to trebas ili barem trebas da to shvatas. Ja nisam vjernik. Barem ne oficijelni. Na standardne nacine.
Svakom je dostupno sve, ali nije SVAKO dostupan svemu.
Ljubav Damaskine.. samo to.. :)
To te cini onim sto Jesi. Ko kod da si.

Pa sta ako Blizzard omalovazava bibliju?
Ili nekog sveca?
Pa sta? :)
Kakve to veze ima sa njima?
Ama bas nikakve. :).. Oni i dalje ostaju to sto su. Bili ipsravni ili ne.

Citiraj:
Гдје је ту дијалог, гдје поштовање, гдје духовност?

Tamo gdje je i oduvijek bila.
U tebi. Nigdje drugdje.
Nije duhovnost znati spise, niti je duhovnost dozivjeti iskustvo budjenja ili probudjenja. Duhovnost je ono sto ti jesi. A to je bozansko. A izraz te bozanstvenosti je Ljubav, Razumevanje, Sasjecanje.
A sada mi reci da gresim!

Citiraj:
Или ћемо градити некакву уврнуту духовност у којој се нечија фрустрација изједначава са мислима аутентично духовних људи па чак и Буде, Мојсија, Христа итд?

A sada pitanje za Kviska.
Mislis li da je njima stalo da li ce neko izjednaciti ono sto su oni rekli sa necijim frustracijama.. ?????
Nije li Isus, imao masu sljedbenika a samo 12 ucenka?
Budhu je shvatio samo Mahakasyap (istoriski zabiljezeno, iako ima dokaza da ih je bilo vise.. ali za ovu pricu nebitno)?
Nisu li Mijsijevi sljedbenici okrenuli mu ledja kada je otisao u planinu po zapovjesti Boga?

Sta bi bilo, kada bi oni rekli to sto si ti rekao?
Letilo bi perje.. :)

Citiraj:
Ја се враћам читању својих књига, а ви имате свог мислиоца па читајте његове "умотворине"...

Znam da si povredjen.
I da te vredja mnogo stosta.. nemoj samo pomisliti da sam ja drugaciji. Ne mozda sam i gori.
Ali ovo mi lici na reci razmazenog derista koje trazi 5 minuta paznje.
Smijes li biti iskren i za sebe ne za mene niti javno, procitati sto si napisao i razumjeti to napisano?

Svaki dan mi neko zaljepi fin samar na poslu, kuci, medju prijateljima, i reagujem bas na taj nacin. Hebiga.. grijesim jer ucim.
Tako i bilo ko drugi.
I ja i ti i Bik i Blizzard.. itd.

Ovo nije nista licno bilo kome.
Zato nemojte ovo shvatiti kao kritiku, nije mi za cilj. Samo kao i vi sjecam se tema na ovom forumu, komentara, iskustava.. sukoba.. i sta sve ne. A sada.. znate i sami..
Nekada sam svakid an dolazio na DiR i pisao svoja iskustva.. i svadjao se.. ponekad.. i izvinjavao.. i razumjevao.. i danas kada naletim na te tekstove .. iznenadim se.
Zar sam ja, i ti ucesnici to napisali.???
Pa to su reci ljudi koji nesto i razumiju..

E sada.. treba sutra radit.. i slusati zelje nezadovoljnih stranaka.. i pohvale zadovoljnih..

Puno vas pozdravlja
WW

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]