banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 18:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 13:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Te tvoje ''svjetske'' snimke može napraviti svako od nas samo niko ne smatra vrijednim da ih kači po forumu (vjerovatno si prespavao čas kad je učiteljica pričala o skromnosti kao vrlini). Evo ti jedan za čiji je nastanak bilo potrebno cca 5 jebenih minuta:

http://www.box.net/public/8v7qcjokpa

Nije poenta u štancanju snimaka, treba praviti MUZIKU !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 13:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
[quote.. ovo moje je na svetskom nivou, [/quote]

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 13:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
aleksandartadic je napisao:
jakih muzicara niko pesmu jednu ne zna napraviti .. de napravite nesto vredno slusanja .. ovo moje je na svetskom nivou, pogotovo ove nove stvari koje vecinom niste ni culi ... jeste pandu .. za vas i jesu rifovi jer na tome se otprilike i ogranicavate

imate li osim jezika mozda koju stvar da se poslusa .. ili mozda neki video? cisto da znam ko me kritikuje :lol:

a sta fali mom stimu .. otkud ti ta glupa ideja

Ne shvati me pogresno, ja stvarno postujem tvoj trud koji si ulozio da naucis ona arpedja, to je jako pozitivno... imas super vjestinu, ali ti je gitara rastimana... pogotovo 1. zica sto se da cuti na zadnjem tonu koji sviras.
To za svjetski nivo ne bih da komentarisem detaljno... ako ti nemas dobro misljenje sam o sebi onda od drugih isto ne mozes ocekivati dobro.
Rif je moc! Solo je dosadan! Dobar solo nije bajbrzi solo... Jedno je biti cirkusant i izvoditi brzinske trikove, a drugo je biti u sluzbi benda...

Ja znam masu brzih gitarista koji ne znaju ton nastimati (ili gitaru) ili napraviti popularnu melodiju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
ovo moje je na svetskom nivou

Kakva si ti legenda.....

@TSM,Warlock,Antidope
Mogu li i ja sa vama kod ovog "svetskog coveka" na casove????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
cisto da znam ko me kritikuje :lol:

Ne zelim da se hvalim, ali eto 2004. na Heineken Music Festivalu sam proglasen za najboljeg gitaristu festivala... a bilo je brzih od mene, duplo brzih.... zapravo ne sjecam se da sam odsvirao i jedan solo koji bi trebao po tvojoj logici da me postavi na vrh.

A bilo je gitarista koji vjerovatno kao i ti kad sjednu na stolicu ukljuce kameru i nabiju gitaru pod vrat razvaljuju arpedja i slicno, a kad krenu sa bendom svirat to bas ne bude tako...

Ponavljam, svaka cast na trudu i radu... ja sam malo prestario skole (iako bih volio i ja da razbijam gitaru uzduz i poprijeko), zadovoljan sam ovim sta znam, a to je valjda najbitnije da je covjek sretan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Dragi aco,
ne laprdaj majke ti. Cuti i sviraj. Kakav crni svjetski nivo? Cega?? Svaka susa koja ima tehniku moze da svira ono sto ti sviras. Da se ne lazemo... Jesi probao bluz ikad da sviras? To bi ja volio od tebe cuti pa da ti dam komentar. Tu ti tehnika ne pomaze puno. Aj svjeCki covjece, stavi jednu bluz stvarcicu od pet minuta da vidimo sta stvarno znas...
Eno Vaia, covjek moze trepavicama da svira, al kad pokusa odsvirati nesto s dusom, to uglavnom ostan na pokusaju.
BLUZ KORIJEN SVEGA!!!!!!! ZIVO SRV!!!!! ZIVIO ZOKA!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
@ Freak... pa ne znam bas... jedino ako si dovoljno dobar ;)

Da se razumemo... TSM i ja se znamo cca 15tak godina (od kad smo poceli da aktivno sviramo)... nikad, ali zaista nikad, nismo svirali zajedno (bar ne u zadnjih 10 godina)... pre jedno 12tak godina smo valjali neke efekte i to je to... dakle, ni on ni ja ne pricamo nista zato da bi "pokrivali" onog drugog... sviramo potpuno drugu vrstu muzike... u stvari, ovo sto ja sviram se tesko moze i nazvati muzikom... ne volim prepotentne ljude, koji misle da nesto znaju, a u stvari ne vide gde su suplji... bilo kome od nas je najmanji problem sesti, vezbati nesto nekoliko sati, nasnimiti i reci "evo me, naj-sam-bolji-sam" ... nije stvar u tome... stvar je u tome da treba umeti prihvatiti kritiku, jer, ruku na srce, ne mozes ocekivati da ce te svi uvek hvaliti... tamo negde, kad si se prvi put pojavio na forumu, bio sam zaista prijatno iznenadjen, jer si imao sta da pokazes... mlad, solidne ideje, bla bla bla... izgleda da su ti arpedjOVI malo udarili u glavu i sad se ponasas nadmeno...

Sa druge strane, sto AntiDope dobro kaze... tj. da preformulisem njegovo... mlad si momak, talentovan, ali ti fali godina staza... sa ovoliko godina koliko TSM, AntiD, ja i poneki ovde sviramo verovatno ces biti ono sto je nama pre dosta godina bio Corda, Borko, ovaj onaj...

Nemoj da se vredjas... samo opusteno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 17:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
TSM je napisao:
Ma joj, svi smo mi zelenike i kukurjeci, treba se još mnogo pure najesti za nešto ozbiljnije...ili možda O'Cake-a:)

@Freak:
Unforgiven i nekako ali ''Sad But True'' je jebeno pjevati i svirati skroz, totalno 2 različita ritma. Treba raspoloviti mozak. Hetfield je bog i najveća faca svih vremena kao pojava na stejdzu.

meshuggah :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 17:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
tsm,

onaj komentar ne snimaj se vec radi stvar .. ja ti imam oko 20-at stvar, stvarno ne znam koliko ti imas ali me cisto interesuje

a i ono sto si poslao nisi mogao da ne bude kradeno ... veze ..

a sto se tice fevstivala nista mi ne znaci nisam prisustvovao jebiga .. imas li nesto sad da pokazes .. ili si i dalje u fazonu ma ko ce se time zamarati :lol: za sad mi je sve ovo vasa prazna prica .. de daj nesto da vidim, da shvatim da mi pravi covek daje kritike a ne neki mulac :lol:

sto je stice bluza upravi radim takvu stvar

bik poslusaj g battle na http://www.myspace.com/aleksandartadich

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 17:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ovo je deo, tj pocetak

http://aco.itprofessional.org/Portals/0/untitled.mp3

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 17:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Nisam ti ja dao nikakvu svoju autorsku stvar već ti pokazujem da to što ti snimaš i čime se dičiš svako od nas može odsvirati (pričam o izdrkavanjima sa arpeđima, skalama i legato run-ovima). Okačio sam jebeni probni snimak koji sam napravio na novoj karti da vidim kako radi. Zamisli sad kad bismo svi mi redom kačili svaki jebeni guitar licks koji naučimo...bezze.

Ako je tebi nekakav fetiš i moralna satisfakcija da te drugi ljudi hvale i govore da si car, šah, kralj, idol, jedini i najveći, nije ni to problem, otvorićemo novu temu posvećenu tebi gdje ćemo iznositi naša oduševljavanja tobom i opisivati katarzu koju doživimo svaki put kad čujemo ''svjetski'' arpeđo koji dolazi iz tvojih ruku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
Nisam ti ja dao nikakvu svoju autorsku stvar već ti pokazujem da to što ti snimaš i čime se dičiš svako od nas može odsvirati (pričam o izdrkavanjima sa arpeđima, skalama i legato run-ovima). Okačio sam jebeni probni snimak koji sam napravio na novoj karti da vidim kako radi. Zamisli sad kad bismo svi mi redom kačili svaki jebeni guitar licks koji naučimo...bezze.

Ako je tebi nekakav fetiš i moralna satisfakcija da te drugi ljudi hvale i govore da si car, šah, kralj, idol, jedini i najveći, nije ni to problem, otvorićemo novu temu posvećenu tebi gdje ćemo iznositi naša oduševljavanja tobom i opisivati katarzu koju doživimo svaki put kad čujemo ''svjetski'' arpeđo koji dolazi iz tvojih ruku.

ja sam samo hteo da pogledate moje lekcije :lol: i ako neko hoce da ga ucim neka se javi .. sta tebi tu ima da smeta, ja nemam nikakve zlobne namere .. a tebi nesto smeta

i ne trazim ti gomilu video snimaka .. daj bar jedan .. sa tolikih svirki mora da te je neko snimio ako vec nisi sam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26

Probao sam lepo, posto ne ide... ajde onda da te pitam onako kako dolikuje ovom .mp3 sto si okacio... kakvo je ovo djubre?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 18:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18

Hehe odvojio sam 10 minuta na otvaranju ove pijesme. Stvarno ne znam cime se hvalis. Ovako kako imam 17 godina a to sam svirao prije 4-5 godina i tada sam svirao ovu istu kompoziciju mnogo bolje. Prvo nemas pravilno drzanje lijeve ruke, ruke idu paralelno sa vratom gitare, a kod tebe su ukrivo. Drugo iako mi se cini da nisi pogrijesio ni jedan ton pogrijesio, moras da znas da je izuzetno bilo monotono te slusati. Kompozicija jeste divna, ali je sada bila dosadna. Razlog je zbog loseg zvuka tvoje akusticne gitare(cini mi se da nije rucni rad po zvuku), sto je manji problem a veci problem je sto nema kod desne ruke tamnog i svijetlog sviranja, kod tebe je sve svijetlo gotovo ruka dosla do mijesta gdije se vezu zice. Moras svirati neke dijelove gotovo na poljima da bi ti zvuk bio mnogo bolji. Takodje bi bilo pozeljno kada vec to vijezbas da ubacis i dinamiku, mora jedan dio da bude forte(jak) i drugi piano(tih), to treba da osjetis.

Sa toliko nedostataka pricas o sebi sve najbolje i postavljas klipove. Po meni je to smijesno, i jos se javljas da nekom drzis casove. Pa moze svako od nas pokazati rifove, akorde, tonove i sl.ali tehnika se stvara godinama, ja da bih odsvirao tu stvar koju si ti tako hrabro postavio na net mi je trebalo da vjezbam tehniku 4 godine, a ti prosipas price kako se za 2 mijeseca moze nauciti svirati gitara i to 2 sata nedeljno, pa ne bi to mogao niko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ti ono zoves bluz? Ono nije bluz, ono je smijesno. Evo ti smajli Slika

Ljuti se koliko hoces, sam si to trazio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:

Hehe odvojio sam 10 minuta na otvaranju ove pijesme. Stvarno ne znam cime se hvalis. Ovako kako imam 17 godina a to sam svirao prije 4-5 godina i tada sam svirao ovu istu kompoziciju mnogo bolje. Prvo nemas pravilno drzanje lijeve ruke, ruke idu paralelno sa vratom gitare, a kod tebe su ukrivo. Drugo iako mi se cini da nisi pogrijesio ni jedan ton pogrijesio, moras da znas da je izuzetno bilo monotono te slusati. Kompozicija jeste divna, ali je sada bila dosadna. Razlog je zbog loseg zvuka tvoje akusticne gitare(cini mi se da nije rucni rad po zvuku), sto je manji problem a veci problem je sto nema kod desne ruke tamnog i svijetlog sviranja, kod tebe je sve svijetlo gotovo ruka dosla do mijesta gdije se vezu zice. Moras svirati neke dijelove gotovo na poljima da bi ti zvuk bio mnogo bolji. Takodje bi bilo pozeljno kada vec to vijezbas da ubacis i dinamiku, mora jedan dio da bude forte(jak) i drugi piano(tih), to treba da osjetis.

Sa toliko nedostataka pricas o sebi sve najbolje i postavljas klipove. Po meni je to smijesno, i jos se javljas da nekom drzis casove. Pa moze svako od nas pokazati rifove, akorde, tonove i sl.ali tehnika se stvara godinama, ja da bih odsvirao tu stvar koju si ti tako hrabro postavio na net mi je trebalo da vjezbam tehniku 4 godine, a ti prosipas price kako se za 2 mijeseca moze nauciti svirati gitara i to 2 sata nedeljno, pa ne bi to mogao niko.

svi sve znaju a veze vi ljudi moji nemate .. ustvari ne znam imate li jer nigde ne mogu da vas cujem :lol:

2 sata casova .. a 5 sati dnevno

dovoljno je od vas sto kazete da vai, stari, malmsteen i kompanija ne znaju napraviti dobru stvar .. tj njihova muzika je dosadna, pa vi veze nemate .. to sve govori o vama :lol: sve je to umisljeno .. da cujem sta vam mama i tata slusaju .. da naravno .. i odjedno im deca rodjeni rokeri, metalci i sta vec ...

ja sam odrastao uz pink floyd, cleptona, queen, whitesnake, rainbow, dair strates, purple .. pa i ekv, corbu, yugrupu, azru ... a vecina vas je od 12-e prihvatila to radi fazona ..
ukus se formira do pete godine .. kasnije je sve izvestaceno

jos ovde ispada da se ja nesto kurcim ..
o kakvim sad ovaj svetlosnim nijansama prica ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
"o kakvim ovaj sad svjetlosnim nijansama prica..."

Pa da ne razumijes o cemu pricam to sam mogao i predpostaviti.

Nego mi svi ne znamo svirati ti jedini znas sa svojim mega dobrim klipovima koji su svjetski, i ti takodje slusas te spomenute grupe, a mi ni ne znamo ko su oni, jer smo u dusi seljaci. Heheh, a najjaci dio sa roditeljima, pa najbolje da su nam roditelji slusali narodnjake. Ako nisi znao prije se nezamislivo slusao Rock n Roll gotovo svi, nesto kao sto se sada slusa TF, zar mislis da su samo tvoji to slusali?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Boze oprosti mu, ne zna sta prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
"o kakvim ovaj sad svjetlosnim nijansama prica..."

Pa da ne razumijes o cemu pricam to sam mogao i predpostaviti.

Nego mi svi ne znamo svirati ti jedini znas sa svojim mega dobrim klipovima koji su svjetski, i ti takodje slusas te spomenute grupe, a mi ni ne znamo ko su oni, jer smo u dusi seljaci. Heheh, a najjaci dio sa roditeljima, pa najbolje da su nam roditelji slusali narodnjake. Ako nisi znao prije se nezamislivo slusao Rock n Roll gotovo svi, nesto kao sto se sada slusa TF, zar mislis da su samo tvoji to slusali?

pa ako nista nisu se preorijentisali na alternativna resenja tipa TF :lol:
ma sve je ovo zajebancija .. zanimljivo ako nista .. kazem to samo da se ne unosite puno u prepirke, sta ja znam ko sve ima slabo srce pa da jos zavrsim na sudu :lol:

nego kad ono maiden dolazi :) .. zna li se sta ce svirati, ali najverovatnije nece biti ni jedna stvar sa virtual xi, i kakav im je onaj najnoviji album .. likovi su neumorni 8)

Poslednji put menjao aleksandartadic dana 24 Jan 2007, 19:59, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jan 2007, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.biggie-biggie-biggie.com/paint/result.html :lol:

u fazonu .. de jedan kez da vas uslikamo, pa nakon toga su ih mlatili 4 dana bez prestanka

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]