Srećko, šta se to ovdje piskara, a?
Eto dugo nisam bio na forumu, a listajući ostale odlučih se na ovaj. Slična tema je postojala i na nekom drugom ali nisam htjeo da se oglasim jer sam to smatrao nepotrebnim i ništavnim, mislim šta sada ja da se pravim pametnim. Ono što je evidentno je da je ovdje malčence promašena tema a i smisao pitanja sa stručnog stanovišta ali je to ipak ono što današnju omladinu zna da kopka (tj. kopka ih na pogrešan način

).
Prvo, učio si iz logike šta je definicija, i šta je metateorija, nemoj da te sada vraćam na osnovno iz matematičke logike. Problematika ovoga je čak i nešto što sam ja lično otkrio (da se malo pohvalim da sam pametnica

i neko i nešto a u stvari niko i ništa) a to je heširanje pojmova, hijerarhija i ostale zafrkancije tj. formalizacija pojma pojam.
Sada da krenemo malo konkretnije i sami znate npr. da postoje u matematici tzv. osnovni pojmovi koji se ne definišu kao što su broj, skup, tačka (iako je Euklid dao definiciju tačke i to na jedan jako zanimljiv način),... Znači ono što je bitno npr. kod svake nauke je da je ona hermenautika i tako se matematika uopšte neinteresuje šta je to broj jer jednostavno to i ne može da sazna (svi su pojmovi heširani, svi se nalaze u istoj ravni i to je to, pa se sada igraj). Ovo bi bio jaaako kratak naučni osvrt na problem dogmatike. Dogmatika je prirodno svojstvo ljudskog uma što je još daaaavno pokazao Zenon (on je jadniče pokazao i da je ljudski um poprilično tupav bez obzira na sav ovaj naučno-filosofko-tehnološko-....bla, bla, bla napredak

- ovo bi bila zanimljiva tema). E, sada da se vratimo pojmu Bog. Prvo treba napraviti lingvističku analizu (to ostavljam vama jer ja baš neću da se na ovome forumu igram oko toga - a u BL imate profesora Marojevića koji je naš vodeći lingvista,
čovjek predavao ljudi čak na Lomonosovu, i on će vam baš o pojmu Bog lijepo sve reći sa lingvističkog aspekta, tj. tu je čak ekspert).
Na kraju da zaključim, ono što je suština a i sama okosnica moje teze da je pitanje loše postavljeno je to - Bog je transcedentan pojam, pa je sva ova priča izlišna. Srećko ti znaš šta je to transcedeno (ne mislim na pogrešnu upotrebu ove riječi kod ovih meditanata i ostalih dzabalebaroša), već si upoznat sa transcedentnim brojevima pa bi mo'go raji to objasniti. Kada se sa tog stanovišta krene, e onda na red dolazi
ljudska logika (ne znam da li su ti profesori pričali o ontološkim problemima vezanim za matematiče stavove), znači opisi, razvoj i rad sa dodatnim premisama, znači klasični silogizmi. Eto toliko za sada od mene, pa ću ja da se ponovo javim za jedno mjesec dana da vidim kako ovo napreduje.
Pozdrav!