banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 09:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 18:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Citiraj:
Petrucci me odusevio na koncertu G3 - Live in tokio jer je imao skroz neke melodicne stvari pune rifova i nije bio u fazonu "vidi sta ja mogu sa gitarom" nego je gledao da se to publici svidi dok su Satriani a posebno Vai imali bas fazon da pokazu sta oni to znaju i naravno pokazali su jedan veliki smor.....svaka njima cast, al sto je bezze bezze je....

O tome ja pricam... Petrucci mi drzi paznju i onda pocnem da kunjam... al' onaj bubnjar mu je totalno opaljen...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 18:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jul 2006, 03:00
jeftina zabava, za gitaru treba osecaj, za rifove ti trebaju dva prsta :lol: ako si vec zapeop poslusaj brothers in arms gde vokal je skoro i suvisan, to im je ubedljivo najbolja stvar

sta si ti od muzike uopste cuo .. rhcp ...

poslusaj malo bluz, techno, klasike, itd, pa kad sve naslusas svega i svacega onda procenis sta je dobro
mislis da vai ne moze napraviti dobru stvar sa rifovima :lol: ili bilo ko od njih, poslusaj bad horsie od njega
domace vecinom nemoj, pogotovo ako je sa vikoma :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
To sto ti mislis da si mozart ja nisam kriv.....u zivotu sam se naslusao svega i svacega tako da zadnje sto mi treba je neki "klinac" da mi soli pamet.... to sto ti sad slusas i mislis da je najbolje ja sam slusao u osnovnoj skoli.....pa sam malo to i prerastao....

Nisam htio sa tobom da se svadjam nego cisto da dam svoj neobavezni komentar al ti ocigledno ne znas podnijet kritiku....

Meni sad i ti i TSM i Revan mozete rec kako ste muzicari u odnosu na mene....i ja cu rec da jeste, svaka vam cast, moze se od vas puno toga naucit.....vidi se to po teorijskom i prakticnom znanju sto se tice muzike....al tebi cim neko kaze "aj malo probaj ovako" odma oces skaces u oci.....mislio sam da si barem malo odrastao (mentalno) od naseg zadnjeg sukoba al izgleda da sam se prevario....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mirujte vas dvojica, ne kvar'te ovako saljivu temu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 21:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
To sto ti mislis da si mozart ja nisam kriv.....u zivotu sam se naslusao svega i svacega tako da zadnje sto mi treba je neki "klinac" da mi soli pamet.... to sto ti sad slusas i mislis da je najbolje ja sam slusao u osnovnoj skoli.....pa sam malo to i prerastao...

mislio sam da ne volis vai-a i startiani-ja ..

a to tvoje sta bi trebao probati, tako sam poceo pa sam ubrzo shvatio da je nizerazredno, jebiga. tako da ne vidim zasto ja zaostajem u bilo kom pogledu :lol: ... ja ni najmanje ne zelim da se baziram na ovom ovde trzistu samo, a vani cu sa nekim hc-om tesko proci .. amerika je puna takvih bendova..

sto bas mozart .. zar nisi mogao naci nekog boljeg :lol:, sta komercijala radi, cini ljude najboljima

a sto bih ja prihvatao tvoju kritiku koja direktno ulazi u sukob sa mojim muzickim ukusom, bukvalno me napadnes pa kazes sta se bunis

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 21:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=x3yZ1mB8cjc

vidis da i on zna svu tu rifologiju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mozart-a sam spomenuo ne zato sto je bio cudo sto se muzike tice nego zato sto je svojim karakterom bio mali naduvenko isto kao i ti.......mislio da zna sve o zivotu a ustvari bio balavac koji ima talenat za muziku.....to ga je poslije kostalo zivaca, para a na kraju i zivota.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 22:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Freak_on_a_leasH je napisao:
Mozart-a sam spomenuo ne zato sto je bio cudo sto se muzike tice nego zato sto je svojim karakterom bio mali naduvenko isto kao i ti.......mislio da zna sve o zivotu a ustvari bio balavac koji ima talenat za muziku.....to ga je poslije kostalo zivaca, para a na kraju i zivota.....

:lol:

da i bio je delimicno neshvacen za vreme svog zivota zbog malogradjanstva ... sad kad se stanje popravilo vise ga postuju

pa zato ti i ne volis normalnu muziku .. ko god zna da svira tebi je naduvan, a svi su sasvim normalni .. rade ono sta znaju .. dobro mozda je malmsteen malo naduvan i cooley ... dok ostatak svira zato sto uziva u tome

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 22:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=YmX8Gn-iwmY

evo pogledaj i ovo, kad te je ono prethodno ostavilo bez komentara i ovo ce da ti se svidi

moras shvatiti da je G3 mesto gde oni uglavnom pokazuju sta znaju ... jebiga jedan gitarista i jos dvojica njih ... a samo je dan je najbolji .. a niko od njih ne bi da ispadne loser.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da... definitivno je Vai dosadniji od Satriania... malo, ali dovoljno... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
rasti kuli je obican kreten ... mislim, to nije moj subjektivni stvar, to je objektivna istina, kreten koji ide samo na brzinu i nista vise... takve maljem treba tuci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2007, 22:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pero_Bombas je napisao:
rasti kuli je obican kreten ... mislim, to nije moj subjektivni stvar, to je objektivna istina, kreten koji ide samo na brzinu i nista vise... takve maljem treba tuci...

slazem se :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 01:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.youtube.com/watch?v=WZzBkC4G-qE

a on kao nije nafuran, pa i meni bi ono dosadilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 03:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Daj sta se koji k svadjate... Svira covjek ono sta mu se svira, umjesto da ga podrzite kakite o ukusima i sta ti ja znam. Aco majstore, dobar si ko dobar dan, samo nastavi. Jebe te ta teorija, al kad tad ces skontati koliko to znaci pa ces se i sa tim malo vise zabaviti. Samo przi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 14:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
Revan je napisao:
To je frigijski modus, takav je zbog karakteristične male sekunde.
Dorski podsjeća na renesansnu muziku, ima ga i u narodnoj muzici nekih zapadnoevropskih naroda

Slažem se, možda ponajviše frigijski španski. Mada malo ''miriše'' i na istok zbog intervala mala sekunda-velika terca.

Dorski sam spomenuo imajući u glavi pjesmu ''Oye Como Va'', gdje Santana svira baš taj modus i naglašava šesticu zbog akorda Am6 koji dominira melodijom(možda čak i Am7/6 ili Am13, ne sjećam se više).

Ali ljudi, stvarno je priča otišla u qrac. Muzičar ili umjetnik je po meni svako ko može iz drugih ljudi izvući nekakvu emociju ili podstaknuti ih na razmišljanje. To je na kraju krajeva i najvažnije, da se mi pronađemo u toj muzici. Da li pod tim neko smatra 3 tona odlično uklopljena, 5 energičnih rifova koji odvaljuju bubrege ili nekakav ''solo run'' od 30 tonova, to je već stvar ukusa a ukusi su različiti i o tome ne traba raspravljati. Činjenica je i da čovjek sa godinama postaje zreliji i što se tiče muzičkog ukusa i da se ukus mijenja pa te neke stvari na koje si se ranije palio počinju smarati.

aleksandartadic je napisao:
moras shvatiti da je G3 mesto gde oni uglavnom pokazuju sta znaju ... jebiga jedan gitarista i jos dvojica njih ... a samo je dan je najbolji .. a niko od njih ne bi da ispadne loser.

Ti stvarno vjeruješ, pored svih tih godina koje su ti ljudi proveli u muzici, da se oni još uvijek lože na to ko je bolji i ko će ispasti luzer, pa to je smiješno. Ljudi uživaju u onome što rade i još su dobro plaćeni za to. Boli njih kita što će jedan aleksandartadic iz banjaluke reći da je Satch poderao Vai-a na tom i tom koncertu ili obratno. Oni su te komplekse davno prevazišli.

I da, jeste najvažnija melodija, bar po meni. Uho je krajnje i najvažnije mjerilo kvaliteta. Ja lično sam više skloniji prirodnim naukama i matematici pa često imam potrebu da sve izanaliziram, pa tako i muziku. To ne znači da je to jedini ispravan put. Teorija može proširiti vidike, pomoći da sagledaš stvari iz drugog ugla ali isto tako je mnogo primjera potpuno muzički neobrazovanih ljudi koji su napravili remek djela. Ne znam da li ste čuli za grčkog pijanistu Yanni-a, čovjek je svirao u pop-rok bendu, nema dana muzičkog obrazovanja a postao je svjetski poznat kompozitor. Koncert ''Live at Acropolis'' je meni jedan od najboljih koncerata koji sam pogledao u životu.

Zajebite prepucavanja, hajde da pričamo opušteno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2007, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TSM ... potpisujem od prvog do poslednjeg slova...

I ja sam se prilicno zabezeknuo kada sam pre par godina negde procitao da je Yanni "neskolovan" muzicar... a ko bi rekao... covek ima zicu, talenat i brkove ... a brkovi nisu uslov za dobrog muzicara ;)

Kao i svi tamburasi i ja sam pregledao gomilu kojekakvih skola, demonstracija, klinika ... a na prste jedne ruke mogu da nabrojim one koji su pokazali nesto zanimljivo... Michael Angelo lider u "sviranju-nicega" je u nekoj svojoj predosadnoj i pre-neupotrebljivoj skoli konstatovao da ni jedan shreder nece reci "duuuude speeeeeed sucks". To otvara pitanje postaje li gimnastika na gitari sama sebi svrha... pocinju li se praviti kompozicije samo zato da bi se izmedju dve cetvrtinke mogla uglaviti skala od 40 tonova?

Treba biti realan... pretpostavljam da na ovom forumu ima sigurno 10tak ljudi koji ozbiljno sviraju gitaru (za svoju dusu, sa bendom, ovako onako). I skoro sam siguran da nema ni jednog koji ne moze odsvirati nekakav legato, nekakav arpedjo ili skalu... napisi tab/note, daj mu dva-tri sata i metronom... gotovo... pa nisu to bozija slova, nesto cime se treba ponositi i vikati "ja sam gitarista koji moze da odsvira tu i tu skalu sa gitarom nabijenom u dupe" (dobro, ovo sa dupetom bi i bilo postignuce) ...

Ja razumem da je svako zadovoljan kad sam sebe vidi kako napreduje... i da to zeli da podeli sa ostatkom okoline... ali treba imati meru... i sam blesavi Malmsteen je rekao u jednom clanku "upoznao sam neke klince koji su moje pesme svirali na ubrzanom tempu" ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2007, 12:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Meni je Roni pricao kako mu je neki klinac na onoj promociji opreme ljetos u Hard Rocku rekao da planira da svira Bumbarov let na 260... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2007, 15:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

heh tesko .. neka proba .. mozda do pedeset i neke godine svog zivota i uspe :lol: meni je granica oko 220 i to jedva, da on ne pretvori sesneastinke u osminke pa ustvari svira 130 :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2007, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

220 ... da nece biti malo mnogo majku mu?

Polako prelazimo u domen lova i ribolova...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jan 2007, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja stvarno ne znam sto se vi toliko odusevljavate brzinom......meni je uvijek bilo zanimljivije skontat neki komplikovani ritam.....evo npr Eddie iz Pearl Jam-a kroz cijelu pjesmu Corduroy i Rearwievmirror svira i pjeva sto nije ni malo lako....ili npr Hetfield u Unforgiven-u pjeva refren i svira onaj rif.....meni je to veci uspjeh nego sto Malmsteen zbrza nesto tamo da se ne da slusat.....neko je gore fino napisao da je to gimnastika....i bas jeste....sjedni i vjezbaj dok ti prsti ne pootpadaju.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 305 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]