INTERVJU: Dejan Tomašević
DOBIĆEMO PARTIZAN!
Iako nam sutrašnji meč u Evroligi rezultatski ništa ne znači, ne smemo da se opustimo, ma koliko je crno-belima trijumf neophodan
Prošlo je već šest godina otkad je Dejan Tomašević proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige. Tokom svih sezona nije mu se posrećilo da se nađe u ekipi koja bi u elitnom klupskom takmičenju otišla do samog kraja. Iako je Dejanova vitrina prepuna raznih trofeja, nedostaje onaj najvredniji u klupskoj konkurenciji - titula šampiona Evrope.
Sada mu se pruža idealna prilika da ostvari san, PAO je trenutno ekipa koja deluje najmoćnije u Evropi, a kad se zna da će zeleni da budu domaćini završnice, kockice bi konačno mogle da se poklope. Već sutra tri bivša partizanovca Tomašević, Vujanić i trener Obradović u Atini dočekuju Partizan.
Iako za Panatinaikos ova utakmica nema poseban rezultatski značaj, pošto je odavno obezbeđen prolaz u Top 16, Dejan kaže da dileme oko pobednika nema.
- Za nas je ova utakmica samo jedna u nizu. Možda nemamo imperativ pobede, ali svakako treba da je shvatamo maksimalno ozbiljno. Obaveza Panatinaikosa, kako zbog rejtinga kluba tako i zbog nas igrača, je da savladamo svakog rivala. Jeste da smo se kvalifikovali u Top 16, ali igramo na domaćem terenu i želimo da ostanemo nepobedivi u Atini.
Partizan ove sezone igra mnogo bolje u Evroligi. Crno-beli su čak i u gostima imali nekoliko prilika da sruše velike ekipe. Šta je, po vašem mišljenju, uzrok takvog napretka?
- Gledao sam poslednji susret Partizana u Jadranskoj ligi i tu se najbolje videlo da crno-beli imaju deset igrača koji ravnopravno mogu da podnesu teret. Pozitivno su me iznenadili momci koji nisu u prvom planu. Upravo u tome je njihova snaga, jer prošlih sezona Dejan Milojević bio je dominantan igrač, a sada je situacija drugačija. Mladi su sazreli i način na koji sada igra moj bivši klub mnogo mi se više dopada.
Koliko je dolazak Predraga Drobnjaka uticao na drugačiji stil igre i da li je on jedan od ključeva solidnih rezultata crno-belih?
- Naravno, Drobnjaka poznajem odlično, pošto smo u jednom periodu igrali zajedno. Vratio se u Evropu kao izuzetno iskusan igrač, što može da se vidi na svakoj utakmici. Smatram da je njegov uticaj na mlade igrače jako bitan, ne samo na parketu već i van njega. Igra odlično, ovo mu je najbolje sezona u Partizanovom dresu.
Cilj Panatinaikosa je osvajanje titule evropskog šampiona. Koliko će vam pomoći činjenica da ste domaćini fajnal-fora?
- Ovaj tim je i napravljen za veliki rezultat, ali ja nisam čovek koji voli da prejudicira. Drugi deo Evrolige biće ono pravo i verujem da ćemo uspeti da se kvalifikujemo na fajnal-for. Panatinaikos je domaćin i siguran sam da će to biti najbolje organizovana završnica Evrolige dosad. PAO je veliki klub, ima sjajnu dvoranu, za 20.000 ljudi, i ukoliko mi budemo učesnici, slažem se, biće ludnica.
Navijači Partizana nisu baš s oduševljenjem prihvatili poraz PAO u Malagi. Kažu: "Gde baš sad nađoste da izgubite"?
- Verujte da smo hteli da pobedimo Unikahu, posebno Miloš, Željko Obradović i ja. Najpre zbog sebe, a onda i zbog Partizana. Ali, bili smo jako umorni, jer smo prethodno putovali preko 10 časova.
Imate 33 godine, da li razmišljate o kraju karijere i šta ćete raditi kad okačite patike o klin?
- Još se dobro osećam i najsrećniji sam na terenu. Uživam da igram i još ne razmišljam o kraju karijere. Kad mi jednog dana postane problem da idem na treninge, onda ćemo videti šta dalje. Ovako mi je najlepše.
_________________ Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...
|