Dak je napisao:
Ma znas ono kad krene rasprava kako je teorija evolucije kriva za ratove, pa onda ljudi krenu da argumentiraju kako je religija vise ratova skrivila, i tako u krug...
Daj mi jedan primjer kad je evolucija uzrokovala ratove.
Dak je napisao:
Johne, moras mi dozvoliti da se ne slozim s tobom.
Znaš kako je jedan pametan čovjek jednom rekao: ne trebam onog ko misli kao ja.

Dak je napisao:
Ti polazis od toga da ljudi, "indoktrinirani" religijskim ucenjima ubijaju druge i ti marljivo kreces da trazis kontradikcije u Bibliji. Ali da li si se zapitao kako to, da ti ljudi, sa iskrenom vjerom u Boga, indoktrinirani Biblijskom pricom o nastanku svijeta, koji ubijaju druge, nisu indoktrinirani zapovjestima poput "ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe"???
Religija bez vjernika ne može da postoji.
Kad je religija ograničena na pojedinca (tebe, Damaskina, Vadera i dr.) nema nikakvih problema. Ali kad kad religija počne da utiče da milioni ljudi u Africi umiru od side, da Buš napadne Irak jer mu je Bog u snu rekao da to učini, kad iz škola izbacuju Darvina, a ubacuju kreacionizam i vjeronauku, kad popove konsultujemo o pitanjima braka i seksa, onda je religija ogroman problem s kojim čovječanstvo treba da se izbori.
Kad šizofrenik ubije čovjeka jer mu je glas u glavi rekao da to učini, mi ga propisno kaznimo i kažemo da je bio bolestan. Kad vjernik zbog svojih vjerskih uvjerenja ubije čovjeka, mi ga kaznimo, ali iz nekog čudnog razloga imamo ogromno poštovanje prema religiji.
Kad šizofrenik čuje glasove u glavi mi nećemo reći da su ti glasovi realnost, koliko god mu ti glasovi sugerisali da čini dobro prema ljudima i koliko god ga činili boljim čovjekom.
Dak je napisao:
Ne mogu ja reci da je dinamit kriv za ratove iako je njegova svrha unistavanje, bilo stijena pri izgradnji pruge bilo pri ubijanju ljudi.
Razlika između dinamita i boga je u tome što imamo prilično dobre dokaze da dinamit postoji.
Dak je napisao:
Pitanje za sve nas: recimo da se dokaze bez sumnje, i ateistima i vjernicima, da Bog ne postoji, da li bismo mi prestali da psujemo Boga, Hrista, i sve svece sa kalendara, ili bismo i dalje podizali pogled ka nebu i proklinjali Boga svaljujuci svu, ama bas svu krivicu, na Njega?
Kad bi opšteprihvaćena činjenica bila da bog ne postoji, onda bi ljudi sve uzroke za dobro i zlo tražili među ljudima, pa bi pokušali da poduzmu nešto da poboljšaju nešto što im smeta, npr. Npr. shvatili bi da se samo jednom živi, da nema zagrobnog života, pa bi više uživali u životu, bez strepnje šta će ih zadesiti u životu nakon smrti. I ne bi čekali da Bog rješava njihove probleme, već bi sami pokušali to da urade.