banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 12:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 04:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2006, 03:06
vulgaris maximus je napisao:
nerevar je napisao:
RICKLINGEN je napisao:
na svim boljim funkcijama su sve sami dodjosi(Drvarcani,Mrkonjic,Sanjani itd)

e serem ti se na takve banjalučane kad su i drvarčani i mrkonjićani i sanjani sposobniji od njih

U pitanju je druga vrsta sposobnosti... ;)

Mislim da ovaj Ricklingen je u pravu,ali sami smo krivi!!!!
Odem skoro u opstinu nesto u vezi papira i tamo njih tri u birou, i ko gospodje biva,jel.
Pozdravim Dobro jutro i izdiktiram sta mi je sve potrebno,jednoj od njih a one dvije i dalje pricaju i naravno cujem dio price"ma znas sad mi je puno bolje tuj gdje sam znas nekad sam, u (ne mogu se sjetiti selo koje rece)zivla od stoke i zemlje,ali moj Zeko uspio da mi nadje ovo radno mjesto,pa znas i sama kako je bilo na pocetku(dok se nismo ukalupil) i kako si dosla da ti nije bilo tvog Steve ko zna jos bi cuvala krave i koze gore.Da i to je tako samo tise cuce nas vidis da je stranka kod Nevenke(a ova opet nikako da se snadje sa papirima ispred sebe pa mi prvo rekla da dodjem za sat-dva dok ona sve to pripremi,medjutim par puta je isla kodsefice za nesto ali eto zavrsi ko na vrijeme)I cujem nastavak recenice ,znas da nas nikako ne voli ova Banjalucka omladina,ko da smo im mi krivi sto oni nisu imali para pa nista nisu im roditelji uspjeli..Mojem sinu u skoli rekli "vrati se odakle si dosao,a nemoj ovde siriti svoje seljacke fazone.Ma ko kazem sine"pusti ti njih mi se ne bojimo nikoga ,a i znas da ce tajo sve napraviti da je potaman" .......Vec sam bila skoro na vratima kad cujem,Jes vidla kako nas je ova gledala,,sad bi mogle jesti ja donjela cvaraka,slanine i kuruze od matere.........

Kad sam izasla nadjem se sa prijateljicom na kafi u " 8" i pricam joj sta sam cula,kad on ce :idem ja sad tamo,fol treba mi nesto pa cu se predstavim da sam iz Drvara .Hajde da ih malo ispreskacem,.Ma daj Daco nisu vrijedni toga................Ali eto tako je to kod nas u BLuci,sve dodjos do dodjosa i to iz cuke gdje i koza mora pod rucnom da pase!!!!Ili jos bolje gdje je Bog odavno rekao LAKU NOC!!! :evil3: :evil3: :evil3:

"Treba da pokazu svoje diplomice da vidimo gdej su ih kupili!!!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 09:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ovo je totalno van teme, al ne znam gdje bi otvorio novu, a i mene puno nerviraju dođosi, pogotovo Drvarčani!!! Na izborima sa mnom radila neka žena iz Drvara kao predstavnik Radikalne stranke! Mužjoj živi s majkom u Drvaru imaju ogromnu kuću i on uzgaja volove tamo! Ona živi s djecom u BL, ali radi u Drvaru u Šumarstvu ili tako nešto vezano za drvarske šume! Svakog ponedeljka u 4h ujutro kreće njih 8 balvana kombijem iz BL u Drvar i rade tamo u tim Srpskim šumama ili kako već do petka kad ih taj isti kombi vraća nazad u BL, žive u jednosobnom stanu s jednim kupatilom, 4 žene i 4 muškarca!!! Kaže užas od života, al bar se viđam s mužem preko sedmice, a s djecom preko vikenda!!! Ja joj kažem, ajd bar ste se snašli za stan u BL pa dok ne naleti neki posao ovde morate tako! Kad će ona ma kakav stan plaćamo ga 400KM mjesečno!!! Pazi molim te seljančuru!!!! Ima kuću i posao u Drvaru, al došla ovde i priča kako se pati što radi tamo i ne viđa djecu i još uz to plaća stan ovde!!! Sve mi je jasno o kulturi i intelektu te žene, kad je pored smaranja ovom pričom, pred 20 ljudi rekla: "Plata mi 450KM!!!" Ja za svoje 22 godine nikad nisam znao kolika je plata mojim starcima, kažu takve stvari kulturni ljudi ne govore i ne pitaju!!!

P.S. Trebam li pominjati da je cijelo vrijeme pričala o ljepoti Drvara??? Pa vrati se gore, ako je tako dobro!!! Zašto daješ cijelu platu samo na stan da živiš u ovom ružnom gradu i još se patiš pored svega???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
lijepo je da se neko 60 godina nakon završetka drugog svjetskog rata sjetio i žrtava jasenovca.

pitam se, koliko će vremena proći da PALI VOJNICI REPUBLIKE SRPSKE u ovom gradu dobiju svoj veliki, centralni spomenik, onakav kakav zaslužuju i kakav im dolikuje. 60 godina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2006, 21:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 15:16
Da imamo imalo mozga napravili bi veliki muzej posvecen zrtvama jasenovca kao i Izraelci,dok jos uvijek ima prezivjelih svjedoka.Ovako kako je krenulo imam osjecaj da ce nas ova ustaska propagandna masinerija HRT na kraju ubijediti da smo mi njih pokusali istrijebiti u Jasenovcu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 08:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
RICKLINGEN je napisao:
Citiraj:
ali isto tako razocaram se kad cujem neke stvari upravo od Banjalucana(mislim na starosjedioce)ne na dodjose (90-tih)da nisu zadovoljni danasnjim sistemom,politikom.

Banjalučani na izborima biraju vlast, odnosno većina se slaže sa gradskom politikom kad već po drugi put biraju istog gradonačelnika i stranku. Možda pričaš sa muslimanima. :lol:

RICKLINGEN je napisao:
[jer vec sam pisala ja sam otisla jer sam se u svom gradu osjecala kao stranac,na svim boljim funkcijama su sve sami dodjosi(Drvarcani,Mrkonjic,Sanjani itd)a sta je sa banjalucanima" oni eto tako malo se povukli sa scene"..

Nije bitno ko je odalke bitno je kakav je čovjek. Ja sam banjalučanin pa mi ne smetaju moji sugrađani koji su došli iz drugih gradova. I garantujem ti da su izbjeglice iz npr. Hrvatske civilizovanije od seljaka koji su poslije zemljotresa došli sa Manjače a danas su njihova djeca "djeca sa asfalta".

RICKLINGEN je napisao:
nemoj se naci u svakom mom ili komentaru drugih ljudi koji samo kritikujemo ono sto nam nije po volji uvrijedjenim.

Ne možeš kritikovati nešto u što 100 % nisi sigurna da si u pravu. Ako ne znaš, pitaj, neko će ti odgovoriti, pa onda kritikuj. Ovdje svi nešto kritikuju a nemaju pojma o tematici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 09:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
lijepo je da se neko 60 godina nakon završetka drugog svjetskog rata sjetio i žrtava jasenovca.

pitam se, koliko će vremena proći da PALI VOJNICI REPUBLIKE SRPSKE u ovom gradu dobiju svoj veliki, centralni spomenik, onakav kakav zaslužuju i kakav im dolikuje. 60 godina?

E "RICKLINGEN" o ovome ti ja govorim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2006, 13:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
RICKLINGEN je napisao:
Pa bolje da su se ikad sjetili zrtava fasizma nego nikad mada mislim da je 60 godina ipak sramota za spominjati,al'opet bolje ikad no nikad.

Pa jebote ti bas ne citas moje postove,vec samo lupas ko Maksim po diviziji.
Mislim da kako ljudib spominju to sto sada grade i nije bas tako posebno,ali lijepo je da se bar nesto pravi,jer zrtve fasizma nekima od nas bili u krvnom srodstvu ,evo za tvoju informaciju cijela porodica mojeg oca, samo on i stric su prezivjeli jer su izbjegli pogubljenje u Jasenovcu ,inace svi su ostali su pogubljeni u Jasenovcu,i molim te nemoj mi puno pametovati, jer ponekad stvarno ne znas koga i koliko vrijedjas sa svojim postovima.
:angry4: :angry4: :angry4:

nek' tebi tako BUDE!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 10:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
RICKLINGEN je napisao:
RICKLINGEN je napisao:
:

Stvarno si opterecena Banjalukom i Banjalucanima idi na kajak pa tamo prosipaj te suplje debildke price tamo to na opstenarodno veselje prolazi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
I garantujem ti da su izbjeglice iz npr. Hrvatske civilizovanije od seljaka koji su poslije zemljotresa došli sa Manjače a danas su njihova djeca "djeca sa asfalta".

100% tacno i jos nesto;
imam i ja rodjaka koji su "rodjeni banjalucani" (tj. 1. generacija rodjena u gradu,a takvih je 90%)koji nisu zavrsili nista vise od srednje skole i kenjaju kako su izbjeglice sve zauzele,izbjeglice sa fakultetom.
A sto se tice izgradnje spomenika, tu se slazem sa inelezubom ,treba izgraditi memorijal posvecen tim zrtvama i to na nekoj atraktivnoj lokaciji,tek da se ne zaboravi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 16:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja ne vidim nista lose u tome sta je Riklingen napisala,krenite od njenog prvog kom.Sto se tice onih koji su dosli u Bl niko mi ne smeta,ali i meni je krivo sto smo mi Banjalucani zadnji u svemu,a u svemu su prvi ti koji su juce dosli u Banjaluu.dal je moguce da su oni snalazljiviji i spretniji u svemu sta ih snalazi ,a mi smo eto jos zateceni situacijom.Ne mozete nekog vrijedjati bez da znate uopste sta je taj mislio sa onim sta je napisao........Kao ono "mozda pricas s muslimanima" od kud samo takav komentar.......Pa valjda majku mu bi Srba i prije u Bl,ili sam ja to sanjala.......ma ne znam stvarno nekad ste grozni......samo ko zna mozda takvi i uspjevaju....ma necu se zamaram.....idem igrati igricu....da se smirim.. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2006, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
Lazarica je napisao:
i meni je krivo sto smo mi Banjalucani zadnji u svemu,a u svemu su prvi ti koji su juce dosli u Banjaluu.dal je moguce da su oni snalazljiviji i spretniji u svemu sta ih snalazi ,a mi smo eto jos zateceni situacijom.

bas se pitam da li ste "ZATECENI" situacijom - koliko - VEC 10 GODINA???

bice da ima drugih razloga....razmislite (ako imate cime)

najlakse je vidjeti trn u tudjem oku, a brvno u svom ne vidite... :roll:

p.s. kad kazem -vi- mislim -banjalucani-

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 04:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2006, 21:38
pamella_morrison je napisao:
Lazarica je napisao:
i meni je krivo sto smo mi Banjalucani zadnji u svemu,a u svemu su prvi ti koji su juce dosli u Banjaluu.dal je moguce da su oni snalazljiviji i spretniji u svemu sta ih snalazi ,a mi smo eto jos zateceni situacijom.

bas se pitam da li ste "ZATECENI" situacijom - koliko - VEC 10 GODINA???

bice da ima drugih razloga....razmislite (ako imate cime)

najlakse je vidjeti trn u tudjem oku, a brvno u svom ne vidite... :roll:

p.s. kad kazem -vi- mislim -banjalucani-

Nema potrebe da mi razmisljamo,vi samo treba da se vratite svojim kucama(odakle ste i dosli)a onda se mi necemo dugo misliti kako i sta....jer mi smo ipak svoji na svome :angel: samo je vel.problem jer vi necete da se vratite jer poslovica kaze:"Ko jednom kruha se najeo,taj ne kusa vise pogace."

A i ne kaze se badava::"Lako je biti domacin u punoj kuci."

ili "Lako je biti General poslije bitke."

8) 8) 8)

nek' tebi tako BUDE!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Svaki dan nova glupost....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
Nema potrebe da mi razmisljamo,vi samo treba da se vratite svojim kucama(odakle ste i dosli)a onda se mi necemo dugo misliti kako i sta....jer mi smo ipak svoji na svome #angel

Imas li ti i malo mozga u toj svojoj banjaluckoj glavi kad govoris ovako nesto?
Ovo je gori govor mrznje nego sto su ga upotrebljavali Hrvati devedesetih.
Ti ako si toliko sposobnija i pametnija od dosljaka(mada sumnjam da si i ti 2. generacija svoje porodice u gradu),zasto se onda svojom pamecu i inteligencijom nisi izborila za svoje mjesto u BL? Stalno naglasavas kako si zavrsila skolu,a ne mozes da nadjes posao u struci,a da si ga za 6 mjeseci u inostranstvu nasla,da to nije malo cudno?Da nisi ti mozda nasla posao u svojoj struci sa srednjom skolom?Jer,jedino tako se odmah moze naci posao u svojoj struci u inostranstvu.
Nisam na tvom niskom nivou kulture i tolerancije,inace bi ti rekao sta te sljeduje. :mad:

Vrh

Tema posta: .
PostPoslato: 14 Dec 2006, 14:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ricklingen:

Citiraj:
Nema potrebe da mi razmisljamo,vi samo treba da se vratite svojim kucama(odakle ste i dosli)a onda se mi necemo dugo misliti kako i sta....jer mi smo ipak svoji na svome

Ovo je stvarno van svake pameti. Zbog ovakvih stvari nekad mrzim sto sam Banjalucanin. Sta mislis kako bi bilo da ovi iz Hanovera tebi malo kazu ' Ajde ti nazad odakle si dosla, mi smo ovde svoj na svome'?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 14:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Imas li ti i malo mozga u toj svojoj banjaluckoj glavi kad govoris ovako nesto?
Ovo je gori govor mrznje nego sto su ga upotrebljavali Hrvati devedesetih.
Ti ako si toliko sposobnija i pametnija od dosljaka(mada sumnjam da si i ti 2. generacija svoje porodice u gradu),zasto se onda svojom pamecu i inteligencijom nisi izborila za svoje mjesto u BL? Stalno naglasavas kako si zavrsila skolu,a ne mozes da nadjes posao u struci,a da si ga za 6 mjeseci u inostranstvu nasla,da to nije malo cudno?Da nisi ti mozda nasla posao u svojoj struci sa srednjom skolom?Jer,jedino tako se odmah moze naci posao u svojoj struci u inostranstvu.
Nisam na tvom niskom nivou kulture i tolerancije,inace bi ti rekao sta te sljeduje. :mad:

Svaka čast na postu. Svi koji pokušavaju da podjele banjalučane na "ove" i "one" su najgori isfrustrirani šljam. Banja Luka je uvjek bila otvorena za sve (Srbe :wink: ) i uvjek će takva biti. Daj bože da nas ima milion u našem gradu.

Vrh

Tema posta: .
PostPoslato: 14 Dec 2006, 14:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Banjaluka je otvorena za sve, i ne-Srbe..I za Marijana Benesa, i Antona Josipovica, i Hunu Fazlica,itd..

Znam puno onih kojima pod mjesto rodjenja pise 'Banja Luka', a nemaju nista od banjaluckog mentaliteta, manira, ponosa , i sl..

Istina, postoji nemali broj onih koji su prije 10-15 godina dosli u Bl, i nisu se integrisali. Sto je najgore, ne pokazuju niti zelju za tim. To jeste problem, ali ne da im se kaze 'Vratite se odakle ste dosli'..Pobogu, nisu ti ljudi dosli iz dosade.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Bluka je napisao:
Banja Luka je uvjek bila otvorena za sve (Srbe :wink: )

Jebote!!!!
Laoce, svaka čast, svaki post ti je zlatan!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 15:28 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Citiraj:
Nema potrebe da mi razmisljamo,vi samo treba da se vratite svojim kucama(odakle ste i dosli)a onda se mi necemo dugo misliti kako i sta....jer mi smo ipak svoji na svome

O, kako je lepo biti glup...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 15:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

No coment.....tema je" novi spomenik u gradu" cemu sad to prepucavanje.....ko je odakle zar je vazno??? :) :) :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]