\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Citiraj:
Sekte su organizacije koje zavode mase da bih izvlacili korist iz njih.
Cija ti je ovo definicija?Mada ima nekih na prvi pogled finih poredjenja ali je sve to sturo i nedovoljno i odmah na primjerima pada u vodu.
Citiraj:
U to spadaju sve religijozne ustanove
Da si procitao i jednu dobru definiciju (dobijenu poslije opseznih studija), znao bi da je ovo samo u sebi kontradiktorno.
Citiraj:
da ne racunamo budizam, jer su za sada jos uvek neutralni u svim svetskim sukobima.
U II svjetskom ratu, tibetanski budisti su podrzavali Adolfa Hitlera, a pri padu Berlina ja pronadjeno oko 1000 budistickih monaha kvazi ratnika.
A, sada sta mislis sta su radili budisticki monasi u Vijtnamskom ratu. To su bili takozvani ratni monasi. Nemoj se uvrijediti, ne prozivam te, samo iznosim argumente. Ne mislim da si glup (iako su neki ovdje to potvrdili, a ja im tome nisam kriv), nemoj tako shvatiti ovaj moj odgovor, da se ne bi dalje svadjali, a ne konstruktivno vodili debatu, raspravu, ...l.
Citiraj:
Ove religije drze covecanstvo u stalnim tenzijama (ratu koje je poceo od pocetka nove ere koji nikada nije prestao do danas) radi finansiskog izrabljivanja masa.
Rato vi su bili i prije i to jednako krvavi, pa cak i krvaviji (normalno do II velikog), a hriscanstvo je bilo proganjano prva 3 vijeka, i doskora u komunistickim zemljama, ako nisi citao. Muslimani imaju sveti rat za sirenje vjere, a ne hriscani, a pogotovo pravoslavci.
Jos nesto, pa brate imas monahe, oni nikoga ne izrabljuju finansijski (ako cemo da tjeramo mak na konac).
.
Citiraj:
da jos zivimo u vreme zabluda u postojanje neceg svevisnjeg.
Mislim, brate ovo je tvoj izbor, da li si ateista ili teista, ali je to vec druga tema. Eto toliko.[/quote][/quote]
Skarticu ovo quotanje u jednom pasusu...
Kao prvo prestanite Vas dvojca da se prepucavate, jer ni jedan ne zna pravu istinu.
Kao drugo, reci mi "lonac al' me nemoj razbiti", sto cu reci da ne umem da se naljutim, jer jako dobro znam kako sve to funkcionise, tako da isto ocekujem od svakog sagovornika.
Ako smo uspeli ovaj deo da definisemo rado cu se sukobiti u razmeni misljenja, znanja i stavova. A posto smo na razlicitim visinama necemo se potuci
Ajmo dalje,,,
Ako pisem o proslosti pisem tako da se odnosi na sadasnje vreme, da budem jasniji... Trenutno egzistira jedino rat izmedju hriscanstva i islama, budisti su se povukli, kao sto si sam naveo u onom vremenu.
Dakle razvlacenje price "sta je bilo" je besmisleno jer nas to dovodi u jos vecu konfuziju.
Cinjenice proslosti nam trebaju davati samo neke orijentire u snalazenju. Ne ulazeci u detalje istorije (koja je pola lazna pola istinita), dakle globalno posmatrajuci stvari se nikada ne ponavljaju u ovakvim ratovima, osim kada je neophodno za nametanje tumacenja, tako da nisu potrebni nikakvi primeri, vec cinjenice u sadasnjem vremenu. I ne moramo se sluziti tudjim definicijama da bi nesto bilo potvrdjeno, moramo se truditi da neke stvari pokusamo sami da razumemo, kako bih uspeli da napredujemo. Ako se pridrzavamo onoga sto je neko nekada rekao, zivecmo u nihovom vremenu.
I da otgovorim na neke tvoje opaske, ali ne kako je neko rekao, vec kako ja vidim stvari. ..:
Hitler je bio Hriscanin ( molim te da se ne razlazemo), monasi su sluge onih koji su u vrhu svih sekti, a najvise za cilj propagande koju sami nesvesno prenosimo takvim vidjenjem kao sto ti imas i koje istices.
A sto se tice teista i ateista, koja je bioloska razlika?
Pozd