banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 17:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
Citiraj:
Ti bas imas problema sa logikom.
a ti sa ratiom :D

Citiraj:
Za stanje ljudske zajednice je kriva mrznja ljudi medju sobom umjesto mrznje prema grijehu, kao sto je izgleda slucaj kod tebe, de se brate dragi malo smiri.

ne mrzim ljude samo ubjedjenja ili neljudskost , religijska ubjedjenja na cine te vise covijekom nego konkretna djela .
"lijecnice " izljeci se i ti sam , sta je grijeh , sta su norme ponasanja nego djelo gore navednih kuhinja = korijena zla koji po meni lezi u vjerovanje u despotizme svih oblika koje nazivam sektama jer udaljuju jedan dio ljudi od ostatka covjecanstva ,odnosno unistva cjelokupnu uzajmnost ljudi ljudi na zemlji , odnosno u vjerovanje preveliko koncertacije moci u rukama jedne "uzvisene "osobe koja sluzi za model uredjenja svih despotskih tvorevina = monoteistickih religija i drzava dva najveca uzurpatora li tamnicara ljudskog roda , mrznja uslovno receno izmedju ljudi "razlicitih " ubjedjenja je upravo nasalo pod propagandom "svoje dominantne sekta u njenu "nepogresivnost , jedino ispravnu i zbog prikazaivanja svojih sljedbenika svoje sekte "visim " od ostalih ljudi iz cega sljebenici odredjene skte gube svaku ratio i prag tolerancije kao i nesposobnost vidjenja stvarnosti van ucenja svoje sekte , pa brate dragi smiri se ti da ne bi bio smiren , zivot = ljudima na zemlji jer bog ne stanuje ovdje :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 16:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Okt 2006, 15:43
Citiraj:
a ti sa ratiom

Logika je sta? Formalna logika je dio apstrakcija racionalnosti. Cudan ti je ovaj odgovor, cak nije ni retoricki korektan.

Citiraj:
religijska ubjedjenja na cine te vise covijekom nego konkretna djela .

Vjera bez djela je mrtva. Gdje sam ja rekao nesto suprotno, i gdje to npr. hriscanstvo drugacije propovjeda. Ti se uhvatis nekog kvazi hriscanina i donosis sud o hriscanstvu po njemu, to nema veze sa logikom posto je i za "dokaz" nepotpunom indukcijom potreban dovoljan broj slucajeva koji se onda vagaju dodatnim uslovima.
Sve vrane su crne.
E, sada da vidim toga ko je vidjeo sve vrane, ali i onoga ko je vidio bijelu vranu. Vaganje se ovdje posmatra na osnovu istrijskog, dugotrajnog licnog, kao i na kraju genetickog pogleda na iskaz.

Citiraj:
sta su norme ponasanja nego djelo gore navednih kuhinja = korijena zla koji po meni lezi u vjerovanje u despotizme svih oblika koje nazivam sektama jer udaljuju jedan dio ljudi od ostatka covjecanstva ,odnosno unistva cjelokupnu uzajmnost ljudi ljudi na zemlji , odnosno u vjerovanje preveliko koncertacije moci u rukama jedne "uzvisene "osobe koja sluzi za model uredjenja svih despotskih tvorevina = monoteistickih religija i drzava dva najveca uzurpatora li tamnicara ljudskog roda , mrznja uslovno receno izmedju ljudi "razlicitih " ubjedjenja je upravo nasalo pod propagandom "svoje dominantne sekta u njenu "nepogresivnost , jedino ispravnu i zbog prikazaivanja svojih sljedbenika svoje sekte "visim " od ostalih ljudi iz cega sljebenici odredjene skte gube svaku ratio i prag tolerancije kao i nesposobnost vidjenja stvarnosti van ucenja svoje sekte , pa brate dragi smiri se ti da ne bi bio smiren , zivot = ljudima na zemlji jer bog ne stanuje ovdje

Prvo, postojale su i druga vjerovanja i razmisljanja, no posmatranjem sa strane i iz istorijskog konteksta primjecuje se da su u raznim vidovima konvergirali ka hriscanstvu. Sokrat i Platon iako nisu nikada culi za Hrista, bili su takoreci poluhriscani po razmisljanjima i djelima. Pa onda imamo primjer veikog mislioca (za mene licno sto se tice starih Grka naveceg) Diogena, onda Konfucija (pravi naziv bi bio nesto kao kug fu tse), i mnogih drugih. Ja ti ovdje govorim o konvergentnostima (iako je to racionalizacija moralnog zakona) o cemu je jako dobro promisljao Kant i na kraju izjavio cuvenu recenicu: "Sto se razmisljanje cesce i postojanije njima bavi, svije stvari ispunjavaju dusu uvijek novim i sve vecim divljenjem i strahopostovanjem: zvjezdano nebo iznad mene i moralni zakon u meni." Citaj sta je on tu pisao u kritici prakticnog uma.
Sto se tice sta je sekta pa napisao sam ti otprilike prevod a ti se za zadacu potrudi da nadjes definiciju (zvanicnu i nemoj biti dijete), a imas ih vise (evropske unije, pravoslavna, ...).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 17:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Logika je sta? Formalna logika je dio apstrakcija racionalnosti. Cudan ti je ovaj odgovor, cak nije ni retoricki korektan.

da neko nije uvrijedjen :D

Citiraj:
Vaganje se ovdje posmatra na osnovu istrijskog, dugotrajnog licnog, kao i na kraju genetickog pogleda na iskaz.

naravno , stvarno se pokazalo tokom istorije :D

Citiraj:
Sto se tice sta je sekta pa napisao sam ti otprilike prevod a ti se za zadacu potrudi da nadjes definiciju (zvanicnu i nemoj biti dijete), a imas ih vise (evropske unije, pravoslavna, ...).

Ti izadji iz stereotipa jednoumlja i budi vise dijete i bices vise covijek .
za zadacu ti prvo povuci vodu nad ovim sto si gore napisao jer me stvarno ne interesuje definicija evropske unije pa ni pravoslavne sekte ustvari ne zanima me ni jedna defenicija despotskih tvorevina koje su i same sekte vec sam ti objasnio zasto i nicim me nisi opovrgnuo , jer su i sami otpatci od cjeline covjecanstva jer ga razdvajaju ,.kako klasno tako i regionalno .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 18:02 
Početnik
Početnik

Citiraj:
za zadacu ti prvo povuci vodu nad ovim sto si gore napisao jer me stvarno ne interesuje definicija evropske unije pa ni pravoslavne sekte ustvari ne zanima me ni jedna defenicija despotskih tvorevina koje su i same sekte vec sam ti objasnio zasto i nicim me nisi opovrgnuo , jer su i sami otpatci od cjeline covjecanstva jer ga razdvajaju ,.kako klasno tako i regionalno .

Brate ti bas pogresno upotrebljavas pojmove, to sto tebe nesto ne interesuje je tvoja stvar, a nacin koji ti rezonujes je bas nakaradan, izvini. Sta je otpadak od cjeline covjecanstva - objasni a ne nabrajaj, shvatas li ti sta ti pises, mozda ne mislis tako, ali su ti izjave z brda zdola.
To da ja tebe nisam opovrgao je izgleda neka tvoja cudna nastrojenost, ja sam covjece opovrgavao tvoje razmisljanje uglavnom.

Citiraj:
Citat:
Vaganje se ovdje posmatra na osnovu istrijskog, dugotrajnog licnog, kao i na kraju genetickog pogleda na iskaz.

naravno , stvarno se pokazalo tokom istorije

Ovo je divan primjer tvog rezonovanja, izvlacenje iz konteksta, ne posmatranje toka iskazaa, ..., kruta nastrojenost na kvazi dogmatici (po tome kako sta izlazes).

Citiraj:
da neko nije uvrijedjen

A da neko ne konta sta pise. :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 18:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
ja sam covjece opovrgavao tvoje razmisljanje uglavnom.

istina :pokusavao si opovrgavati , ali ne i opovrgnuti ,

Citiraj:
A da neko ne konta sta pise.

to i ja mislim za tebe :D

Citiraj:
nacin koji ti rezonujes je bas nakaradan
isto smatram za tebe .

Citiraj:
Sta je otpadak od cjeline covjecanstva - objasni a ne nabrajaj, shvatas li ti sta ti pises, mozda ne mislis tako, ali su ti izjave z brda zdola.

procitaj sta sam napisao brate dragi
Citiraj:
vjerovanje u despotizme svih oblika koje nazivam sektama jer udaljuju jedan dio ljudi od ostatka covjecanstva ,odnosno unistva cjelokupnu uzajmnost ljudi ljudi na zemlji , odnosno u vjerovanje preveliko koncertacije moci u rukama jedne "uzvisene "osobe koja sluzi za model uredjenja svih despotskih tvorevina = monoteistickih religija i drzava dva najveca uzurpatora li tamnicara ljudskog roda , mrznja uslovno receno izmedju ljudi "razlicitih " ubjedjenja je upravo nasalo pod propagandom "svoje dominantne sekta u njenu "nepogresivnost , jedino ispravnu i zbog prikazaivanja svojih sljedbenika svoje sekte "visim " od ostalih ljudi iz cega sljebenici odredjene skte gube svaku ratio i prag tolerancije kao i nesposobnost vidjenja stvarnosti van ucenja svoje sekte

jer se datim vjerovanjem se zadrzava fakticko stanje na terenu , podjela ljudi na povlastene i pokorne , eksploatatore i eksploatisane ili ti bogate i siromasne odnsono stvara se otpadnistvo od ljudskog roda jer je vecina covjecanstva pod presijom bogate manjine najjednstavnijim rijecnikom receno .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 18:11 
Početnik
Početnik

Citiraj:
istina :pokusavao si opovrgavati , ali ne i opovrgnuti ,

ma nemoj, uh jesi opak.

Citiraj:
to i ja mislim za tebe

Hajde genijalac odgovori sta znaci misliti?

Citiraj:
isto smatram za tebe .

Sada, eto ti vraga, smatras, i to za mene. Uf....

Citiraj:
svoje dominantne sekta u njenu "nepogresivnost , jedino ispravnu i zbog prikazaivanja svojih sljedbenika svoje sekte "visim " od ostalih ljudi iz cega sljebenici odredjene skte gube svaku ratio i prag tolerancije kao i nesposobnost vidjenja stvarnosti van ucenja svoje sekte

Ovo se zove djecko ispiranje mozga, a gdje se to konkretno nalazi u Pravoslavlju. Gdje su ti visi pravoslavci od onih koji nisu pravoslavci. Gdje je to gubljenje racija, a ti nemas pojma ni sta to znaci. U kom smislu sada pricas o pragu tolerancije, znas li ti sta je tolerancija, duhovnost nije medicina pa da upotrebljavas terimine u istom kontekstu, kao sto ima prag bola, itd. ....

Citiraj:
podjela ljudi na povlastene i pokorne , eksploatatore i eksploatisane ili ti bogate i siromasne odnsono stvara se otpadnistvo od ljudskog roda jer je vecina covjecanstva pod presijom bogate manjine najjednstavnijim rijecnikom receno .

Brate Lenjin i Marks su davno umrli, a i njihovo ucenje uglavnom, a ovo sto ti govoris nema veze sa Pravoslavljem, argumentuj to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 18:13 
Početnik
Početnik

Rijec sekta je nastala od dvije rijeci iz latinskog secare i sequi. Namjerno nisam u svom prvom postu pisao, vec dao grub prevod o njoj, vec sam napisao prijeklo rijeci jeres, cisto da vidim kakvo je poznavanje ucesnika, no cudno mi je sto se i do sada niko ne javlja jer je to jako prosta stvar, pa ja to ostavljam i dalje. Inace sa nekima ja ode daleko izvan teme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2006, 19:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Hajde genijalac odgovori sta znaci misliti?

ocigledno u tvom slucaju misiti = govno znati

Citiraj:
Ovo se zove djecko ispiranje mozga, a gdje se to konkretno nalazi u Pravoslavlju. Gdje su ti visi pravoslavci od onih koji nisu pravoslavci.

pa ima ih dosta na ovom forumu koji su se umislili da su bog i batina naspram svih drugih . dobar ste primjer ti i samozvani maran ata i pravi ste primjeri sektaskog ponasanja .

Citiraj:
U kom smislu sada pricas o pragu tolerancije, znas li ti sta je tolerancija, duhovnost nije medicina pa da upotrebljavas terimine u istom kontekstu, kao sto ima prag bola, itd. ....

prag tolerancije = prihvatanje drugacijih ucenja i shvanja za ravnopravne sa tvojim vlastitim bez satirickog osvrta, jer si kroz postove dokazo da si krajnje netolerantan .
Nije medicina isto sto i religija jer je u tvom slucaju religija iskljucivo maligna :D

Citiraj:
Brate Lenjin i Marks su davno umrli, a i njihovo ucenje uglavnom, a ovo sto ti govoris nema veze sa Pravoslavljem, argumentuj to.

Ne cijenim nista posebno ni marksa ni lenjina pa ni bilo kojeg autaristu ., pravoslavlje je samo jedno od sektaskih tabora uz sve druge organizovane religije kao i drzave ,

ps i isus je umro pre 2000 godina ali je njegovo ucenje kroz tebe i tebi slicnih umrlo .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 02:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
pobogu ljudi...

Vrh

Tema posta: Re: Sta je sekta?
PostPoslato: 26 Nov 2006, 10:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Nov 2006, 10:04
Bik je napisao:
Ljudi, ja sam se na ovom podforumu svakakvih gluposti nacitao, a sad mi bas nesto narocita smeta kada se pomene rijec sekta, sektasi i sl.
Neki su ovde ubijedjeni da sekta pretdstavlja sve sto je djavolje, satanisticko i uopste negativno. Mene interesuje ovo: moze li neko da mi objasni razliku izmedju sekte i vjere? Kao, "hriscanstvo je ono pravo, sve ostalo su sekte..." - ne pije to vode kod mene... Po meni je to dvoje apsolutno isto! Koliko mogu ja da skontam, jedina razlika izmedju sekti i vjera je ta sto vjere imaju mnogo vise "clanova". I mislim da samo to sto su u manjini nije dovoljan razlog da se drugacija uvjerenja "sektasa" omalozavaju.

Udri!

Sekte su organizacije koje zavode mase da bih izvlacili korist iz njih.
U to spadaju sve religijozne ustanove. Od nastanka nove ere (razapeca hrista) sekte su se podelile na dve najvece religije i masu manjih, da ne racunamo budizam, jer su za sada jos uvek neutralni u svim svetskim sukobima. Te dve najvece religije su HRISCANSTVO I ISLAM.
Ove religije drze covecanstvo u stalnim tenzijama (ratu koje je poceo od pocetka nove ere koji nikada nije prestao do danas) radi finansiskog izrabljivanja masa.
Sve sekte i ove velike i ove male deluju na isti nacin, ali njihiva borba izmedju nih je stalna kroz optuzivanja jedni drugih, radi preuzimanja masa koje ce izrabljivati.
Recimo, ako se osvrnemo na cinjenicu da ni jedna crkva u svetu ne placa porez, pitamo se ko moze taj porez da ubire :-?
Da li ce ga placati oni koji ga uzimaju.
Skorasnje imenovanje pape i taj ritual govore da jos zivimo u vreme zabluda u postojanje neceg svevisnjeg. Takav cin nam govori da obican narod mora da se povinuje svemu misticnom, a da bi oni lakse manipulisali sa tim masam, a radi izrabljivanja istih.
Celim svetom vladaju SEKTE !!!
Pozd

JEDINI KOMPETENTAN SAJT !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 12:03 
Početnik
Početnik

Citiraj:
ocigledno u tvom slucaju misiti = govno znati

znaci, ti pojma nemas, tj. ne znas. 8)

Citiraj:
pa ima ih dosta na ovom forumu koji su se umislili da su bog i batina naspram svih drugih . dobar ste primjer ti i samozvani maran ata i pravi ste primjeri sektaskog ponasanja .

O cjelilni sudis preko djelova, najgluplji oblik ljudskog izrazavanja, plus sto ne odgovaras na pitanje 8)

Citiraj:
i isus je umro pre 2000 godina ali je njegovo ucenje kroz tebe i tebi slicnih umrlo .

Koliko znam, pise da je vaskrsao, pa ti malo citaj. Ucenje ne umire kroz nekoga, ova ti je bas zanimljiva.

Citiraj:
Ne cijenim nista posebno ni marksa ni lenjina pa ni bilo kojeg autaristu ., pravoslavlje je samo jedno od sektaskih tabora uz sve druge organizovane religije kao i drzave ,

Ovdje je ocevidno da ne znas latinski, zbog mog poslednjeg posta, svima je sve jasno.

Citiraj:
prag tolerancije = prihvatanje drugacijih ucenja i shvanja za ravnopravne sa tvojim vlastitim bez satirickog osvrta, jer si kroz postove dokazo da si krajnje netolerantan .

Ma nemoj, vidi ti te definicije, da je nisi sam uoblicio, a jos ja sam pokazao da sam netolerantan. Ma ti si prosto nevjerovatan. Sta si ti to pokazao moj idolu. :roll:

Citiraj:
Nije medicina isto sto i religija jer je u tvom slucaju religija iskljucivo maligna

U mom slucaju religija je maligna. E rano moja, da ti samo znas sta pises, blago tebi.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Citiraj:

Cija ti je ovo definicija?Mada ima nekih na prvi pogled finih poredjenja ali je sve to sturo i nedovoljno i odmah na primjerima pada u vodu.

Citiraj:
U to spadaju sve religijozne ustanove

Da si procitao i jednu dobru definiciju (dobijenu poslije opseznih studija), znao bi da je ovo samo u sebi kontradiktorno.

Citiraj:
da ne racunamo budizam, jer su za sada jos uvek neutralni u svim svetskim sukobima.

U II svjetskom ratu, tibetanski budisti su podrzavali Adolfa Hitlera, a pri padu Berlina ja pronadjeno oko 1000 budistickih monaha kvazi ratnika.
A, sada sta mislis sta su radili budisticki monasi u Vijtnamskom ratu. To su bili takozvani ratni monasi. Nemoj se uvrijediti, ne prozivam te, samo iznosim argumente. Ne mislim da si glup (iako su neki ovdje to potvrdili, a ja im tome nisam kriv), nemoj tako shvatiti ovaj moj odgovor, da se ne bi dalje svadjali, a ne konstruktivno vodili debatu, raspravu, ...l.

Citiraj:
Ove religije drze covecanstvo u stalnim tenzijama (ratu koje je poceo od pocetka nove ere koji nikada nije prestao do danas) radi finansiskog izrabljivanja masa.

Rato vi su bili i prije i to jednako krvavi, pa cak i krvaviji (normalno do II velikog), a hriscanstvo je bilo proganjano prva 3 vijeka, i doskora u komunistickim zemljama, ako nisi citao. Muslimani imaju sveti rat za sirenje vjere, a ne hriscani, a pogotovo pravoslavci.
Jos nesto, pa brate imas monahe, oni nikoga ne izrabljuju finansijski (ako cemo da tjeramo mak na konac).

Citiraj:
da jos zivimo u vreme zabluda u postojanje neceg svevisnjeg.

Mislim, brate ovo je tvoj izbor, da li si ateista ili teista, ali je to vec druga tema. Eto toliko.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 12:41 
Voajer
Voajer

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Citiraj:

Cija ti je ovo definicija?Mada ima nekih na prvi pogled finih poredjenja ali je sve to sturo i nedovoljno i odmah na primjerima pada u vodu.

Citiraj:
U to spadaju sve religijozne ustanove

Da si procitao i jednu dobru definiciju (dobijenu poslije opseznih studija), znao bi da je ovo samo u sebi kontradiktorno.

Citiraj:
da ne racunamo budizam, jer su za sada jos uvek neutralni u svim svetskim sukobima.

U II svjetskom ratu, tibetanski budisti su podrzavali Adolfa Hitlera, a pri padu Berlina ja pronadjeno oko 1000 budistickih monaha kvazi ratnika.
A, sada sta mislis sta su radili budisticki monasi u Vijtnamskom ratu. To su bili takozvani ratni monasi. Nemoj se uvrijediti, ne prozivam te, samo iznosim argumente. Ne mislim da si glup (iako su neki ovdje to potvrdili, a ja im tome nisam kriv), nemoj tako shvatiti ovaj moj odgovor, da se ne bi dalje svadjali, a ne konstruktivno vodili debatu, raspravu, ...l.

Citiraj:

Rato vi su bili i prije i to jednako krvavi, pa cak i krvaviji (normalno do II velikog), a hriscanstvo je bilo proganjano prva 3 vijeka, i doskora u komunistickim zemljama, ako nisi citao. Muslimani imaju sveti rat za sirenje vjere, a ne hriscani, a pogotovo pravoslavci.
Jos nesto, pa brate imas monahe, oni nikoga ne izrabljuju finansijski (ako cemo da tjeramo mak na konac).
.

Citiraj:
da jos zivimo u vreme zabluda u postojanje neceg svevisnjeg.

Mislim, brate ovo je tvoj izbor, da li si ateista ili teista, ali je to vec druga tema. Eto toliko.[/quote][/quote]

Skarticu ovo quotanje u jednom pasusu...
Kao prvo prestanite Vas dvojca da se prepucavate, jer ni jedan ne zna pravu istinu.
Kao drugo, reci mi "lonac al' me nemoj razbiti", sto cu reci da ne umem da se naljutim, jer jako dobro znam kako sve to funkcionise, tako da isto ocekujem od svakog sagovornika.
Ako smo uspeli ovaj deo da definisemo rado cu se sukobiti u razmeni misljenja, znanja i stavova. A posto smo na razlicitim visinama necemo se potuci :)

Ajmo dalje,,,
Ako pisem o proslosti pisem tako da se odnosi na sadasnje vreme, da budem jasniji... Trenutno egzistira jedino rat izmedju hriscanstva i islama, budisti su se povukli, kao sto si sam naveo u onom vremenu.
Dakle razvlacenje price "sta je bilo" je besmisleno jer nas to dovodi u jos vecu konfuziju.
Cinjenice proslosti nam trebaju davati samo neke orijentire u snalazenju. Ne ulazeci u detalje istorije (koja je pola lazna pola istinita), dakle globalno posmatrajuci stvari se nikada ne ponavljaju u ovakvim ratovima, osim kada je neophodno za nametanje tumacenja, tako da nisu potrebni nikakvi primeri, vec cinjenice u sadasnjem vremenu. I ne moramo se sluziti tudjim definicijama da bi nesto bilo potvrdjeno, moramo se truditi da neke stvari pokusamo sami da razumemo, kako bih uspeli da napredujemo. Ako se pridrzavamo onoga sto je neko nekada rekao, zivecmo u nihovom vremenu.
I da otgovorim na neke tvoje opaske, ali ne kako je neko rekao, vec kako ja vidim stvari. ..:
Hitler je bio Hriscanin ( molim te da se ne razlazemo), monasi su sluge onih koji su u vrhu svih sekti, a najvise za cilj propagande koju sami nesvesno prenosimo takvim vidjenjem kao sto ti imas i koje istices.
A sto se tice teista i ateista, koja je bioloska razlika?
Pozd

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 13:08 
Početnik
Početnik

Ej, ja pisem sto strucnije mogu, a to da koristimo tudje definicije, pa nece valjda svako izmisljati svoje, drugo, pojmovi su nastali vjekovima ranije, nisam tome ja kriv. Drugo sta ti to znaci da su se budisti povukli. Ja sam samo iznio skorasnje karakteristicne primjere, ali nisu se povukli, ni sada, jer imas fin primjer Kambodze. Normalno da se moramo pridrzavati nekih stvari koje su svevremene, a ne u nkom proslom vremenu. Oces sada npr. izmjeniti ti citavu matematiku na neki nakaradan nacin, ili neko drugi, samo zato sto mu se ne svidja. Ja sam htjeo da strucno provjerim kakvo je znanje na ovom forumu, kada sam stavio svoj post (objasnio sam to u svom, pretposljednjem postu), i do sada ne dobijam odgovore. A ja se nisam hvalio da znam istinu, posto to pitanje oko istine, ja postavljam u totalno drugom kontekstu. Ratova ima raznih, po vrstama bi se mogli svakojako podjeliti. Ima citava teorija ratovanja brate, pa tako tvrdnja da sada jedino egzistira rat izmedju hriscanstva i islama jednostavno nije tacna.
Sto se tice bioloske razlike, pa poenta duhovnosti je bas u tome, pa je i pitanje samo po sebi izlisno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 13:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mystery dovoljno je da pise i jedan post , a ne dva ista .

Citiraj:
znaci, ti pojma nemas, tj. ne znas.
ne nego da si ti to govno .
mislim dakle postojim . znam da nista ne znam , a ostali ne znaju ni toliko

Citiraj:
Koliko znam, pise da je vaskrsao, pa ti malo citaj. Ucenje ne umire kroz nekoga, ova ti je bas zanimljiva.

svasta pise u bibliji , a najvise ono sto su dogovorili hriscanske oligarhije na raznoraznim konzilijima onako kako im je odgovarlo i njima i vladarima tog vremena Konstatinu i svima drugima ., mislim kakve su ovo gluposti "pise da je vaskrsao " da je bog kao sto prikazujete ne bi ni mogao umrijeti" ali nije jednostavno je bio samo covijek ispred svog vremena onog trentka kada e ugase funkcije encapholon-a covijek umire i nema sanse da se povrati ili ti da vskrsne pa ni da je bog :D .. Sto se tice ucenja ono umire kroz devijatnu primjenu istog , jer uopste je poznata cinjenica ko je bio pokretac najvecih sukoba i da je knjiga koja je trebala donjeti mir postala susta suprotnost tome . ne kazem da hriscanstvao nije bilo pozitivni cak i slobodarski pokret najsiromasnijih slojeva drustva , ali se smisao istog izgubio onog trenutka kada je crkva postala zemljoposljednik ( u feudalizmu ) kao i kapitalsta = kada je postala isto ono protiv cega se na pocetku svog bivanja borila

.
Citiraj:
Ovdje je ocevidno da ne znas latinski, zbog mog poslednjeg posta, svima je sve jasno.

slusaj chobane to ste ne komentarisem defeinicije sekte koje su uzgred postojale i prije tih nazovi definicija - koja to i nije nego samo korijen rijeci sekte jer su sekte nastale prvom klsanom podjelom ljudi , dakle onog trenutka kada je nastalo prvo privatno vlasnistvo , a drugo bosanski baja latinski svakodnevno koristim u prakticnoj primjeni ( sve i jedna dg. sa kojom radim se pise na latinskom ) pa sto se tice latinskog suti i nemoj se malogradjanski/sitnoburzoaski kriti iza istoga .

Citiraj:
U mom slucaju religija je maligna. E rano moja, da ti samo znas sta pises, blago tebi.

znam vrlo dobro sto sam napisao jer sekta kojoj pripadas je rak rana covijecanstvu koju treba odstraniti .

Poslednji put menjao groznium dana 26 Nov 2006, 13:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 13:44 
Voajer
Voajer

krajiski je napisao:
Ej, ja pisem sto strucnije mogu, a to da koristimo tudje definicije, pa nece valjda svako izmisljati svoje, drugo, pojmovi su nastali vjekovima ranije, nisam tome ja kriv. Drugo sta ti to znaci da su se budisti povukli. Ja sam samo iznio skorasnje karakteristicne primjere, ali nisu se povukli, ni sada, jer imas fin primjer Kambodze. Normalno da se moramo pridrzavati nekih stvari koje su svevremene, a ne u nkom proslom vremenu. Oces sada npr. izmjeniti ti citavu matematiku na neki nakaradan nacin, ili neko drugi, samo zato sto mu se ne svidja. Ja sam htjeo da strucno provjerim kakvo je znanje na ovom forumu, kada sam stavio svoj post (objasnio sam to u svom, pretposljednjem postu), i do sada ne dobijam odgovore. A ja se nisam hvalio da znam istinu, posto to pitanje oko istine, ja postavljam u totalno drugom kontekstu. Ratova ima raznih, po vrstama bi se mogli svakojako podjeliti. Ima citava teorija ratovanja brate, pa tako tvrdnja da sada jedino egzistira rat izmedju hriscanstva i islama jednostavno nije tacna.
Sto se tice bioloske razlike, pa poenta duhovnosti je bas u tome, pa je i pitanje samo po sebi izlisno.

Ne sporim tvoju strucnost, i niciju, daleko bilo, ali nije istina u svemu sto je napisano. I ne radi se o izmisljanju, jer niko ne dolazi na temu da bi izmisljao, vec radi svojih stavova i misljenja, i ne bih trebalo da dozvole da im drugi krive sliku kroz neke definicije, jer sekte deluju upravo tako krivljenjm slike, a preko nas obicnih smrtnika, a da toga nismo svesni. Ako cemo da citamo literaturu i da budemo realni, a ne moramo da izvodimo statistiku (jer je nemoguce) ali na osnovu iskustva i saznanja mozemo zakljuciti kojih knjiga ima vise od knjiga koje propovedaju svevisnjeg i onih koje se protive takvim stavovima.
Upravo ako tako mozemo da posmatramo stvari, kroz cnjienice onad ce mo moci i da dodjemo do pravih i logicnih zakljucaka. (Ovo je recimo jedan primer u tom kontekst.) Primer Salmona Ruzdija i odnos njegove religije prema njemu i nase religije prema onome ko govori protiv nje.
Da li moramo da citamo necije reci da bih videli ove cinjenice?
Kambodza i severna koreja su ostali delovi velike budisticke sekte koju je sama odbacila, ali ih koristi i dalje za svoje interese, (posmatrajmo globalno- hriscanstvo - islam - budizam)
Dobro, sto se tice rata izmedju hriscanstva i islama, mozda sam se pogresno izrazio, rat je izmedju hriscanstva i islamskih otpadnika koji je nastavak rata hriscanstva i islama, jer danas nisu sve islamske zemlje umesane u ovaj rat.
No, bez obzira, iza svega stoji religija...
Duhovnost i bilogija nemaju dodirnih tacaka.
Inace ja tvrdim da znam pravu istinu, zato sam i postavio najkompetetniji sajt.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 13:54 
Voajer
Voajer

groznium je napisao:
mystery dovoljno je da pise i jedan post , a ne dva ista .

Odmaklo mi se :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 14:03 
Početnik
Početnik

Citiraj:
ne nego da si ti to govno .
mislim dakle postojim . znam da nista ne znam , a ostali ne znaju ni toliko

Uvredljivo, nema sta, ma ti si mi se bas narugao, opako, uuuuu. :lol: Pa ti si cak citao Dekarta, da nisi "racionalista" kada lupetas o raciju. Znas da nista ne znas, a ostali ni toliko - oooooooo PREMUDROSTI U LIKU GROZNOG-UMA.

Citiraj:
svasta pise u bibliji , a najvise ono sto su dogovorili hriscanske oligarhije na raznoraznim konzilijima onako kako im je odgovarlo i njima i vladarima tog vremena Konstatinu i svima drugima

Konstantin je priznao hriscansto za ravnopravnu religiju (ne jedinu), a krstio se pred smrt (ne bukvalno). Toliko o tvom poznavanju istorije.

Citiraj:
ali se smisao istog izgubio onog trenutka kada je crkva postala zemljoposljednik ( u feudalizmu ) kao i kapitalsta = kada je postala isto ono protiv cega se na pocetku svog bivanja borila

Genije, pa zemljoposjednik si i ti, a crkva i dan danas ima zajednicke komune - manastire i parohjiske domove. U kontekstu koji ti naglasavas, je stvar rimokatolicizma, a ne pravoslavlja. U feudalizmu, njive i sume koje su imali hramovi, nisu bili neciji na dozivotno uzivanje kao licnosti, kako je to stajalo u svjetovim ugovorima, vec zajednice, komune, koja je ujedno postojala kao i bolnica i skola. Nije svako ko je bio u manastiru postajao monah. Ti o hriscanstvu izgleda da znas samo preko americkih filmova, ili po prepucavanjima.

Citiraj:
mislim kakve su ovo gluposti "pise da je vaskrsao " da je bog kao sto prikazujete ne bi ni mogao umrijeti" ali nije jednostavno je bio samo covijek ispred svog vremen

Pa jeste i to do kraja vremena, a ovo tvoje je skretanje sa komentara da je umro, po pismu. Odluci se o cemu pricas. Da li su to gluposti, eh ima ko da kaze, niko drugi do ti. Pokazao si se ti sa svojim shvatanjima filosofije (u tvom slucaju filozofije), teologije, eshatologije (ako cemo preciznije), i uopste prirodnih i drustvenih nauka i matematike.

Citiraj:
slusaj chobane to ste ne komentarisem defeinicije sekte koje su uzgred postojale i prije tih nazovi definicija - koja to i nije nego samo korijen rijeci sekte

Reci vocicu zekonjo, koja je to definicija. Ja sam prisao konstruktivo i cak nisam rekao da su rijeci sa latinskog definicija zvekane.

Citiraj:
drugo bosanski baja latinski svakodnevno koristim u prakticnoj primjeni ( sve i jedna dg. sa kojom radim se pise na latinskom ) pa sto se tice latinskog suti i nemoj se malogradjanski/sitnoburzoaski kriti iza istoga .

Ju, vidi ti to, a kako se kaze na hebrejskom, a? O latinskom ti sa medicine nemoj meni pricati, posto ne znas sta jsam ja studirao.

Citiraj:
znam vrlo dobro sto sam napisao jer sekta kojoj pripadas je rak rana covijecanstvu koju treba odstraniti

Pravoslavlje nije u mom slucaju, a da ce se odstraniti, pa pokusali su tvoji ljubljeni komunisti, pa i ovi liberalci, pa turci, pa rimokatolici, a u istoriji kojekakvi sektasi pocev od Arija, i ikonoboraca, kada je pravoslavaca bilo koliko jedna opstina (jos gora situacije od tvojih komunista) pa je prezivjelo. A da je rak rana covjecanstvu, ma nemoj mi reci, pa ti si ljekar, ali tijela a ne duhovnosti. Uh, sto rece, rak rana, i to rece komunjara ljekar. Je si li ti uopste zavrsio medicinu? Ja sumnjam, znaci mislim. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 14:13 
Početnik
Početnik

Citiraj:
posmatrajmo globalno- hriscanstvo - islam - budizam

Ma ima tu mnogo jos sta da se posmatra, a hiduizam, kao i u razlicitim vidovima.
Citiraj:
rat je izmedju hriscanstva i islamskih otpadnika koji je nastavak rata hriscanstva i islama, jer danas nisu sve islamske zemlje umesane u ovaj rat.

A da nije izmedju hriscanskih otpadnika i islamista, ili hriscana i mongola (pa sada kojeg su oni vjerovanja), ili hinduista i hriscana, islamista (sadasnjost indije). Rekao sam brate da je o teoriji ratovanja i sagledavanju rata napisano gomila podebelih knjiga i banalizovanje je ipak samo to - banalizovanje.

Citiraj:

Ma stoje i pare koliko ja znam, stoji moc, stoji nacionalizam, stoji ideoloska opredjeljenost (ne samo religiozna), i gomila toga.

Citiraj:

E, sada, mozes da tvrdis, ja se u to necu mijesati, ali to trebas sa grozniumom da raspravis. Sa mnom u tome nemas problem, eto da te i ja priznam, a ja cu po opredjeljenu da ostanem glup, sala naravno, 8)
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 14:31 
Voajer
Voajer

krajiski je napisao:
Citiraj:
posmatrajmo globalno- hriscanstvo - islam - budizam

Ma ima tu mnogo jos sta da se posmatra, a hiduizam, kao i u razlicitim vidovima.
Citiraj:
rat je izmedju hriscanstva i islamskih otpadnika koji je nastavak rata hriscanstva i islama, jer danas nisu sve islamske zemlje umesane u ovaj rat.

A da nije izmedju hriscanskih otpadnika i islamista, ili hriscana i mongola (pa sada kojeg su oni vjerovanja), ili hinduista i hriscana, islamista (sadasnjost indije). Rekao sam brate da je o teoriji ratovanja i sagledavanju rata napisano gomila podebelih knjiga i banalizovanje je ipak samo to - banalizovanje.

Citiraj:

Ma stoje i pare koliko ja znam, stoji moc, stoji nacionalizam, stoji ideoloska opredjeljenost (ne samo religiozna), i gomila toga.

Citiraj:

E, sada, mozes da tvrdis, ja se u to necu mijesati, ali to trebas sa grozniumom da raspravis. Sa mnom u tome nemas problem, eto da te i ja priznam, a ja cu po opredjeljenu da ostanem glup, sala naravno, 8)
Pozdrav.

Ma, mnogo si naljutio grozniuma, ...
Ali da znas da je u mnogim stvarima u pravu osim u srdzbi.
Ajde razmisli malo o svemu... s postovanjem prema svemu sto si ucio, ali danas ovi novi klinci uce neku drugu istoriju od one koju smo mi ucili...
Nije bas sve onako kako ti se cini i kako si ubedjen da jeste.
Veruj mi, da bi smo napredovali kao bica na ovoj planeti, ai kao drzava moramo se odreci nekih principa zadrtosti u smislu da smo mi najveci i najbolji.
Da zakljucim, bogovi ne postoje, postoje ljudi koji su prirodno obdareni i obuceni da nas ubedjuju u to da bi izrabljivali obicne ljude, ma kojeg socijalnog statusa bili.
Dakle, ja uvazavam svaku profesiju i strucnost, osim jedne,,, a to je zavrsena teologija, jer u toj ustanovi se uce ljudi kako da lazu i obmanjuju obicne samo da da bi im izvlacili novac, kao sto si sam rekao iznad svih religija je novac. Dakle iznad svih KRUNA je krst, a iznad krsta je novac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2006, 14:47 
Početnik
Početnik

Citiraj:
ali danas ovi novi klinci uce neku drugu istoriju od one koju smo mi ucili...

Znam za to, ali ces primjetiti da sam se drzao presjeka, normalno osim onoga sto pise u makedonskim udzbenicima za osnovnu skolu, posto je to i zvanicno od ministarstva makedosnkog objasnjeno ne kao naucna cinjenica vec kao trend (ovo sam napisao u slucaj da si citao te udzbenike).
Ja nisam ubjedjen, vec iznosim argumente, a niti ubjedjujem tebe. No i to iznosenje atgumenata ima neku svoju granicu u ovakvim raspravama. Pa nevodim ja ovdje naucnu debatu.

Citiraj:
Da zakljucim, bogovi ne postoje, postoje ljudi koji su prirodno obdareni i obuceni da nas ubedjuju u to da bi izrabljivali obicne ljude, ma kojeg socijalnog statusa bili

To je tvoj zakljucak, ok, ne znam koje si premise koristio i logicka pravila da ga izvedes, pa ga ne sporim, ali isto i ti tako nemoj iz istog razloga meni sporiti. Procenat ateista u svijetu je prema podacima CIA koji se izdaju svake godine 2,63%, ne govorim ja da ovdje broj znaci nesto, ali govorim da je fama vecin u nekom vremenu (ako pogledamo i parcijalno i globalno blizu istoriju iz istog razloga).
Ja znam akademike koji imaju suprotno misljenje od tvoga, pa cak i profesor sa PMF u Banjaluci koji predaje evoluciju na biologiji nije evolucionista. Mozes provjeriti, a sto je predmet, sta ces. Ovo ni ja ne govorim da tebe nesto preubjedjujem, niti ubjedjujem, kapiras, vec samo iznosim cinecice. A onda ubacim konstantaciju, kod tebe ipak nije bas tako, ali mi to nije problem.

Citiraj:
Dakle iznad svih KRUNA je krst, a iznad krsta je novac
.
Da znas, sada mi je palo nekoliko interpretacija ovoga gore, salu na stranu, tvoj inetrpretacija i opet tvoja konstantacija (mada imam osjecaj da sam je vec negdje cuo ili procitao, ne sjecam se). Inace, mi smo vec dobro izasli iz teme.

Citiraj:
Veruj mi, da bi smo napredovali kao bica na ovoj planeti, ai kao drzava moramo se odreci nekih principa zadrtosti u smislu da smo mi najveci i najbolji.

To se zove gordost, pa normalno, ali sto se tice gordosti, ja sam stanovistva, da to mora ici obrnutim putem, od licnog, ka opstem (da ne objasnjavam).

Citiraj:
Ma, mnogo si naljutio grozniuma, ...
Ali da znas da je u mnogim stvarima u pravu osim u srdzbi.

On je prvi poceo (sala), ali jeste sa nekonstruktivnim iskazima, a koliko je u prvau, pa vremenom ce mozda i on nesto uvidjeti, eto da bude da cu vremenom samo ja (eto da idem i malo niz dlaku), a sto se tice srdzbe, pa znas onu narodu poslovicu: "besposlen um, djavoljova radionica".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 85 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]