Dobra je ona stara
'ko ce cijelom svijetu napeci kolaca???!!!'
Prvo, ne odgovara nekima sto nema desavanja u Bl, nekoj jaceg tipa, a potom kad se desi nesto kvalitetno poput LebiSol-a, masa zazire i nalaze zamjerke, te skupo, te prodaju svoj dvd, pobogu ljudi....
Prvo karta za koncert ovog tipa je bila POVOLJNA, s obzirom o kakvoj se grupi radi, koliko je ljudi radilo na koncertu, koliko tehnike je organizator iznajmio, kolika ekipa stoji iznad svega, itd. itd.
Eto ja sam dobila karte od glavnog pokrovitelja

tako da nisam platila,istina, ali krivo mi je sto nisam vidjela ljude koji prodaju dvd, jer bih ga uzela, sigurno. I da nisam dobila free ulaznice, kupila bi ih vjerovatno, ali kazem imala sam priliku da ih dobijem.
Koncert je bio odlican!!! Dakle 2 h i 50 min pure sound, cista umjetnost, zvuk rock-a, mene su iznenadili kako su u dobroj kondiciji, ipak proteklo je vremena i distanca je od live nastupa, ali svaka cast, svima, Vlatku, svakako, ali i drugi bas-isita, klavijaturista, su extra, a bubnjar je vishe nego extra!!!
Ona slika sa publikom i upaljenjim mobitelima je bila nestvarna, ja se zaista ne sjecam Dvorane Borik u onako prepunom izdanju.
I josh nesto, karta u Bg je kostala 40-50 KM, dakle 3 puta vishe nego kod nas. To je jedan od pokazatelja koliko smo bili privilegovani i koliko su samo troskova podijelili svi ostali sponzori ovog koncerta u BL.
No, BG je bio pocascen koncertom u Sava Centru, no zna se da je to neopisiv prostor, ja sam prije 10 tak dana , takodje bile na koncertu u prepunom Sava Centru (MadreDeus), gdje je karta bila oko 45 KM, ali vrijedila je sve ijedne KM, tj. din, jer muzika je fantazija, ali prostorr nevidjeno dobar. Savrsen zvuk, klimatizovano, svjezi vazduh sa nekim ugodnim mirisom koji se ubacuje, savrsena rasvjeta, udobne stolice, niko nikom ne smeta, ljudi kao u prici, sve to daje jednu potpunu atmosferu i mnogo jaci dojam.

Po meni je to jos jedno od opravdanja, zasto je BL bila jeftinija sa kartama za LebiSol, jer ipak sportstka dvorana je nesto drugo u odnosu na kapacitet i ugodjaj koji se ima u Sava Centru.
A vezano z aprodaju DVD-a na koncertu, pa pobogu, sta tu ima loshe. Pirati ce nas progutati, ovo je strava kod nas, Zakon ima, ali kako ga sprovesti?!

LIcno, saka im cast za tu ideju, i smatram da je zastita autorskih prava neophodna, da bi zastitili ovaj vid umjetnosti .
Ja gdje god sam bila na predstavi koncertu vani, uglavnom se poslije predstave mogao kupiti originalni cd/dvd izdanje , a cak su snimanja u toku performansa bila striktno zabranjena, osim za autorizovani press.
Tako to ide u razvijenom Zapadu, kojem mi stremimo, a sticemo ga, samo kad se promijeni svijest u glavama svih onih koji misle i dalje da idu bezakonjem i krivim putevima korupcije i mucki.
I samo josh da dodam, ja sam se na pocetku koncerta , ipak malo najezila, osjetio se duh stare Juge, to mi je takodje priznala masa ljudi, koji pamte neko bolje vrijeme, cak i iz djecije perspektive