HR je napisao:
All 2 Human je napisao:
U to vreme nista nije postojalo na ovim prostorima. Bendovi poput Enjoy Sarme su bili prvi kod nas koji su svirali svetski priznate zanrove, i logicno je da su dobijali takve nadimke, koji, i bez ikakve preterane upotrebe mozga, nemaju veze s vezom (recimo, Moondive zovu srpskim Nightwish itd. itd).
Ako ti zbog CDa koji je izasao jos 2002. ne kupujes domace originale koji su izlazili posle... nemam sta da ti kazem, rekao si sve sam.
A i D.R.I. i S.O.D. koje pominjes... daleko je to od true metala, a mnogo blize HC publici.
Ne tumacim pogresno. Album je izasao 2001.Tada je daleko manje ljudi (pa i ja) imalo internet konekciju i cd rezace, pa su se muzika i informacije sporije sirile. Jedini izvor informacija o ES mi je bio taj clanak koji sam procitao u REX-u. Nije lijepo ljudima zamazivati oci i toliko nakititi tekst da ljudi pomisle da to stvarno nesto valja pa kupe album. Nije u pitanju samo nadimak "srpska Pantera" (naravno da nisam pomislio : "Covjece, evo nove Pantere."), vec i nabrajanje hitova na albumu (kojih nema), opis muzike koja je "super, thrash - power, doduse sa etno i nu metal uplivima". Posto kazes da si radio u REX-u, mozes li reci Branku da mi vrati 15km, a ja cu mu vratiti njegov cd?
Ne slusam metal, pa zato i ne kupujem domace metal cd-ove. Mozda bi bilo bolje da se sve zavrsilo na Bombarderu, sto se tice ex-YU.

D.R.I. su od albuma Crossover presli na thrash-core, i tada ih je pocelo slusati dosta metalaca, pa sam se pitao slusaju li ih i ovdasnji metaljerosi.Na koncertu u Beogradu je uglavnom bila starija hc ekipa, poput Djure iz Nekrofilije. A S.O.D.su ipak sastavljeni od clanova MOD i Anthrax.
Ti ocigledno ne znas sta je smisao reklame. Da li verujes u to da "taj i taj" deterdzent za sudje zaista bolje pere od svih ostalih koji su u ponudi?
REX je tada izbacivao prva svoja izdanja, i to se moralo maximalno reklamirati. Albumi nisu mnogo vredeli sa sa danasnje tacke gledista, kad je kvalitet u pitanju, ali to su pioniri novog talasa srpskog metal zvuka i to se moralo podrzati. Niko na ovim prostorima nije izmislio toplu vodu sa muzikom... Sa druge strane, ni jedan izdavac nece reci za svoj bend: "ovo je osrednji materijal, nije bas nesto originalan, ali kupite ga zato sto smo ga mi objavili, da povratimo ulozene pare".
Ako ne slusas metal, ne znam zasto si to onda uopste i kupovao to, i zasto pricamo na temi koja se zove "kutak za metalce"
Tvojih 15 km su ugradjeni u osnivanje srpske metal scene koja se posle tih albuma razvila, valjda mozes podneti toliku zrtvu
p.s. No Fake Smiles, ako o tom albumu govoris, izasao je 2002.