banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 14:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
milioner je napisao:
trece, kad vec kupim original disk ja ga ionako prebacujem u mp3 format jer mi ga je lakse pustiti na racunaru nego svaki put stavljati disk u CD player pa slusati 1-2 pjesme koje mi se svidjaju.

???

vi nove generacije ste fakat otishle u qrac ...

:lol:

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HR je napisao:
Slusaju li true metalci D.R.I. i S.O.D. ? :)

ne bih rekao. to je izdaja TRUE metal principa. :lol:

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 19:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
Bik je napisao:
Ma jebes metal, jebes domace bendove! Zivio MTV!!! :drinking:

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Pero_Bombas je napisao:
Imam ja Forces Of Anger, original... :lol:

Imam i ja nekoliko orginala, uglavnom Rammsteina....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 21:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Ima li tu nekoga da voli Enjoy Sarmu? Najavljivani kao jugoslovenska (srpska) Pantera, najbolji power-thrash metal bend u ex-YU i sta sve ne, a ja sam kao 16-godisnji djecak gutajuci sve sto pise u REX-u naivno povjerovao u ove hvalospjeve (tada sam bio u metal fazi, a svi znamo da je metal samo prolazna faza, nikad iskreno :)) i kupio drugi album ES (No Fake Smiles). Nakon sto sam ga preslusao nekoliko puta shvatio sam da sam prevaren i da album ne valja ni 50-ti dio od onoga sto je o njemu napisano. Bezvezna muzika (nu-metal), niti jedan iskreni hit, plitki tekstovi, a pored svega toga i los omot (bez ikakvih fotki ili zanimljivosti o bendu, samo nastampani tekstovi) natjerali su me da vise nikad ne kupim niti jedan domaci metal cd. Sad skidam i preslusavam bootlege koncerata Bad Brainsa sa Soulseeka i tragam za video snimcima bendova Blood i Ill Repute (gotovo ih je nemoguce naci, zalomi se tu i tamo na nekoj video kompilaciji).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Pero_Bombas je napisao:
Imam ja Forces Of Anger, original... :lol:

ajd mi kopiraj.

0X 8) 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 23:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Maj 2005, 00:21
HR je napisao:
Ima li tu nekoga da voli Enjoy Sarmu? Najavljivani kao jugoslovenska (srpska) Pantera...

Pogresno tumacis neke stvari...

U to vreme nista nije postojalo na ovim prostorima. Bendovi poput Enjoy Sarme su bili prvi kod nas koji su svirali svetski priznate zanrove, i logicno je da su dobijali takve nadimke, koji, i bez ikakve preterane upotrebe mozga, nemaju veze s vezom (recimo, Moondive zovu srpskim Nightwish itd. itd).

Ako ti zbog CDa koji je izasao jos 2002. ne kupujes domace originale koji su izlazili posle... nemam sta da ti kazem, rekao si sve sam.

A i D.R.I. i S.O.D. koje pominjes... daleko je to od true metala, a mnogo blize HC publici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 23:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

All 2 Human je napisao:
U to vreme nista nije postojalo na ovim prostorima. Bendovi poput Enjoy Sarme su bili prvi kod nas koji su svirali svetski priznate zanrove, i logicno je da su dobijali takve nadimke, koji, i bez ikakve preterane upotrebe mozga, nemaju veze s vezom (recimo, Moondive zovu srpskim Nightwish itd. itd).

Ako ti zbog CDa koji je izasao jos 2002. ne kupujes domace originale koji su izlazili posle... nemam sta da ti kazem, rekao si sve sam.

A i D.R.I. i S.O.D. koje pominjes... daleko je to od true metala, a mnogo blize HC publici.

Ne tumacim pogresno. Album je izasao 2001.Tada je daleko manje ljudi (pa i ja) imalo internet konekciju i cd rezace, pa su se muzika i informacije sporije sirile. Jedini izvor informacija o ES mi je bio taj clanak koji sam procitao u REX-u. Nije lijepo ljudima zamazivati oci i toliko nakititi tekst da ljudi pomisle da to stvarno nesto valja pa kupe album. Nije u pitanju samo nadimak "srpska Pantera" (naravno da nisam pomislio : "Covjece, evo nove Pantere."), vec i nabrajanje hitova na albumu (kojih nema), opis muzike koja je "super, thrash - power, doduse sa etno i nu metal uplivima". Posto kazes da si radio u REX-u, mozes li reci Branku da mi vrati 15km, a ja cu mu vratiti njegov cd?
Ne slusam metal, pa zato i ne kupujem domace metal cd-ove. Mozda bi bilo bolje da se sve zavrsilo na Bombarderu, sto se tice ex-YU. :)
D.R.I. su od albuma Crossover presli na thrash-core, i tada ih je pocelo slusati dosta metalaca, pa sam se pitao slusaju li ih i ovdasnji metaljerosi.Na koncertu u Beogradu je uglavnom bila starija hc ekipa, poput Djure iz Nekrofilije. A S.O.D.su ipak sastavljeni od clanova MOD i Anthrax.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2006, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Maj 2005, 16:44
@AntiDope
Poslusao sam ovaj zadnji Silent Kingdom, dobar je ovo bubnjar, ne svidja mi se smo njegov zvuk bubnja, mislim da je snimao na elektroncu.
Ne volim samo kad se napise najbolji, svako je dobar na svoj nacin!
Dobar im je novi album, Reflections Of Fire(The Journey), odlican spoj etno muzike i metala!

Tanker-Southern Sludge Metal

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 00:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
Uzasna mi je kombinacija blacky metal zvuka gitare [vokala] sa tim nesretnim 100% trigerovanim bubnjem!!!

Bolje da su usli u neki "prosjecan" studio i odradilo posao, uveren sam da bi zvucalo puno bolje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 01:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

HR je napisao:
All 2 Human je napisao:

Ne tumacim pogresno. Album je izasao 2001.Tada je daleko manje ljudi (pa i ja) imalo internet konekciju i cd rezace, pa su se muzika i informacije sporije sirile. Jedini izvor informacija o ES mi je bio taj clanak koji sam procitao u REX-u. Nije lijepo ljudima zamazivati oci i toliko nakititi tekst da ljudi pomisle da to stvarno nesto valja pa kupe album. Nije u pitanju samo nadimak "srpska Pantera" (naravno da nisam pomislio : "Covjece, evo nove Pantere."), vec i nabrajanje hitova na albumu (kojih nema), opis muzike koja je "super, thrash - power, doduse sa etno i nu metal uplivima". Posto kazes da si radio u REX-u, mozes li reci Branku da mi vrati 15km, a ja cu mu vratiti njegov cd?
Ne slusam metal, pa zato i ne kupujem domace metal cd-ove. Mozda bi bilo bolje da se sve zavrsilo na Bombarderu, sto se tice ex-YU. :)
D.R.I. su od albuma Crossover presli na thrash-core, i tada ih je pocelo slusati dosta metalaca, pa sam se pitao slusaju li ih i ovdasnji metaljerosi.Na koncertu u Beogradu je uglavnom bila starija hc ekipa, poput Djure iz Nekrofilije. A S.O.D.su ipak sastavljeni od clanova MOD i Anthrax.

Ti ocigledno ne znas sta je smisao reklame. Da li verujes u to da "taj i taj" deterdzent za sudje zaista bolje pere od svih ostalih koji su u ponudi?
REX je tada izbacivao prva svoja izdanja, i to se moralo maximalno reklamirati. Albumi nisu mnogo vredeli sa sa danasnje tacke gledista, kad je kvalitet u pitanju, ali to su pioniri novog talasa srpskog metal zvuka i to se moralo podrzati. Niko na ovim prostorima nije izmislio toplu vodu sa muzikom... Sa druge strane, ni jedan izdavac nece reci za svoj bend: "ovo je osrednji materijal, nije bas nesto originalan, ali kupite ga zato sto smo ga mi objavili, da povratimo ulozene pare".

Ako ne slusas metal, ne znam zasto si to onda uopste i kupovao to, i zasto pricamo na temi koja se zove "kutak za metalce" :)

Tvojih 15 km su ugradjeni u osnivanje srpske metal scene koja se posle tih albuma razvila, valjda mozes podneti toliku zrtvu :-?

p.s. No Fake Smiles, ako o tom albumu govoris, izasao je 2002.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 07:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ti ocigledno ne znas sta je smisao reklame. Da li verujes u to da "taj i taj" deterdzent za sudje zaista bolje pere od svih ostalih koji su u ponudi?
REX je tada izbacivao prva svoja izdanja, i to se moralo maximalno reklamirati. Albumi nisu mnogo vredeli sa sa danasnje tacke gledista, kad je kvalitet u pitanju, ali to su pioniri novog talasa srpskog metal zvuka i to se moralo podrzati. Niko na ovim prostorima nije izmislio toplu vodu sa muzikom... Sa druge strane, ni jedan izdavac nece reci za svoj bend: "ovo je osrednji materijal, nije bas nesto originalan, ali kupite ga zato sto smo ga mi objavili, da povratimo ulozene pare".

Ako ne slusas metal, ne znam zasto si to onda uopste i kupovao to, i zasto pricamo na temi koja se zove "kutak za metalce" :)

Tvojih 15 km su ugradjeni u osnivanje srpske metal scene koja se posle tih albuma razvila, valjda mozes podneti toliku zrtvu :-?

p.s. No Fake Smiles, ako o tom albumu govoris, izasao je 2002.

Kao sto rekoh, tada sam imao 16 godina i nisam bas bio upucen u muzicke tokove, pa sam naivno povjerovao reklami. Naravno da sam nakon nekog vremena, dosavsi u posjed interneta mogao doci do vecih kolicina muzike i informacija nego preko ono malo casopisa sto su tada izlazili. Sada sigurno ne bih kupio takav album, uz ne znam kakvu reklamu i dodijeljene epitete. Ne slusam metal sada, ali sam slusao tada, pa sam zato i kupio taj disk. Samo sam htio da vidim ima li jos neko ko je preslusao ES i sta misli o njoj, a vidim da ni ti o njihovom kvalitetu nemas bas pohvalan stav. Naravno da nisam mislio ozbiljno za vracanje para, mada ih jos uvijek ne mogu prezaliti. Vidio sam u 32-om broju sa Ozzy-jem na naslovnoj recenziju i reklamu za NFS, a broj je izasao u decembru 2001.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
mogu ti ja prodati i drugi Enjoy Sarma, ako hoces :lol: :lol: :lol:
Iskreno, moje misljenje o MP3-cama je pozitivno, i treba da ih bude,a glede domacih bendoca, to ne podrzavam u potpunosti.
Da ne OT-ujem puno, nesto vezano za metal:
Kad cemo praviti (metal) revoluciju po music hallu :D Pod ovim mislim na nasilno preuzimanje kontrole od rockera, i onog nesnosljivog ZAPEO U VREMENU DJ-a. ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

HR je napisao:
Samo sam htio da vidim ima li jos neko ko je preslusao ES i sta misli o njoj, a vidim da ni ti o njihovom kvalitetu nemas bas pohvalan stav.

Pa rekao sam ti vec, to je bilo drugo vreme. Tada je sve sto se pojavljivalo maximalno hvaljeno. Niko nije objaljivao metal albume, nije bilo prakticno nicega, tako da se o tome sa danasnje tacke ne moze lose pricati... Naravno da je bolja produkcija danasnjih albuma od onih tadasnjih, ali opet mislim da taj No Fake Smiles i nije u potpunosti propast, cak stavise, kombinacija dva studija u kojima je sniman dala je tad najbolju metal produkciju kod nas... Druga je stvar sto je sve bilo na nikakvom nivou generalno gledano. Danas su neke stvari ipak bolje, snimljeno je nekoliko albuma koji bi mogli proci na svetskom nivou (Tales of Dark objavljen u Rusiji, Demether u Mexiku, Alogia u Spaniji, Draconic ce biti najbolji album ovih prostora kad se dovrsi, slusao sam sirovu verziju i kao takva zvuci bolje od svega do sada snimljenog itd. da ti ne nabrajam dalje ako si vec prerastao metal i dosao na Bad Brains 8)).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja sam kupio kasetu od Enjoy Sarme, vise ne sjecam ni kad je to bilo, naravno No Fake Smiles, isto tako jer sam kontao da su vrh vrhova zbog reklame, na kraju to je ispalo da je to osrednji materijal, nije mi zao sto sam dao pare, na muziku cu uvjek trositi!

@monstrum
Jebem ti metal!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
@monstrum-drago dete moje.
...u holu se ne pusta rok vec neki pank i metal(novi talas-fuj,strejt dzekin,metalika,mejden i sl.) i kad se dj slucajno zaje*e neka rnr pjesma...
sto se disko dzokeja :D tice taj nije zapeo u vremenu vec u razumu! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@A2H
I ja cekam taj Draconic, demo verzija pjesme Bleak Future Trauma zvuci prejebeno. Oni su bend koji mora da uspije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Temple_of_the_king je napisao:
@monstrum-drago dete moje.
...u holu se ne pusta rok vec neki pank i metal(novi talas-fuj,strejt dzekin,metalika,mejden i sl.) i kad se dj slucajno zaje*e neka rnr pjesma...
sto se disko dzokeja :D tice taj nije zapeo u vremenu vec u razumu! :D

I to sad pretjerujes, tamo se pusti par metal pjesama a ostalo je domaci rok!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
da.dobro.to zavisi sta se smatra pod rok.meni novi talas nije rok.to je to! :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Temple_of_the_king je napisao:
meni novi talas nije rok.

a shta li je onda, sunce mu? da chujem.

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 295 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]