Maran Ata je napisao:
Знаш ли ти да је декалог изменио Исус Христос лично и персонално? Да си читао Библију, знао би. Пошто читаш само глупости америчке епилептичарке Вајтове, наравно да не можеш знато шта пише у Библији...
Evo sta rece Isus:"Jer vam zaista kazem: dok nebo i zemlja stoje nece nestati ni najmanjeg slovca, ili jedne title iz zakona, a da se sve ne ispuni "
( Matej 5,18 )
Isus nam je primjer u drzanju zakona. On kaze:"Nemojte misliti da sam ja dosao da narusim
zakon ili proroke, nisam ja dosao da rusim nego da ispunim."
( Matej 5,17 )
Kod onih koji se potpuno predaju Bogu, Duh Sveti urezuje Boziji zakon u njihove misli i srca, tako da oni vise ne prestupaju taj zakon, vec zive u saglasnosti s njime.
( Jevrejima 8,10 10,16 ) NJima je poslusnost Bozijem zakonu radost, a ne teret !!!
Znaci dragi moj Marane to sto ti pricas je daleko od istine!!!!
Citiraj:
Сад нам ти овде напиши шта је нама новима речено поводом икона.

Nema novih ili starih istina, istina je samo jedna vjecna, koja je bila koja jeste i koja ce biti.
Slike ( ikone ) i njihovo obozavanje je
Kod:
idolopoklonstvo
Zalosno je to da su pojedini ljudi iskrivili apostolsku jednostavnost Jevandjelja i pomjesali je sa neznabozackim obicajima.
Evo jednog zalosnog primjera :
Drugi nikejski sabor (787. god ) je izjavio da svaka Hristova, Marijina ili slika andjela ili svetaca zasluzuje da joj se iskazuje pozdrav ( aspasmos ) i smerno obozavanje ( proskunesis ) i da im se moze u njihovu cast prineti tamjan i zapaliti svijeca.
A Bog preko Mojsija govori sasvim nesto suprotno ( vidi 2. Mojsijevu 20, 1-17 ).
Slazem se da se samo drzanjem zakona ne mozemo spasiti ( kao sto su mislili fariseji ) i da je Bogu milo ponizno i iskreno srce puno ljubavi prema bliznjem ali postovanje NJegovih zakona se podrazumjeva samo po sebi ako ga VOLIMO!!!!!
Volimo bliznjeg svoga kao samog sebe
pozdrav sintorr