groznium je napisao:
svaka je religija utemeljena na krvi jer one sve kao sto je poznato u znatnoj mjeri pocivaju na ideji zrtve , sto znaci na vjecnom prinosenju covjecanstva zrtveniku - neugasive bozanske osvete.
U toj krvavoj misteriji , zrtva je uvijek covijek a svecenik , takodjer covijek - bozanski je krvnik,.
hriscanstvo je vise nego ijedna druga religija utemeljena na krvi i povijesno krstena na krvi,.tko moze da izbroji milione zrtava koje je ta relkigija ljubavi i milosti , prinjela u imeizvrsenja okrutne kazne svog boga .Sjetimo se samo svih onih vrsta mucenja koja je pronalazila i primjenjivala. je li ona u nase vrijeme postala blaza i humanija ? Ne nije, samo sto je pokolebena ravnodusnoscu i sumnjicavosti ljudi postala manje mocna, no na zalost njena moc da cini zlo prisutna je i danas.
Dok god ijedna bozanska religija bude izvrsavala i najmanji uticaj na narodne mase , na zemlji nece pobijediti razum , sloboda , covjecnost i pravda , jer dok god narodne mase ostanu utonule u religiozno praznovjeraje , one ce sluziti kao orudje svim despotizmima zdruzenim u borbi protiv oslobodjenja covjecanstva .
E, na ovoj stranici ima stvarno dobrih postova i nekako nema svadje svako iznosi svoje misljenje bez vrijedjana drugog.Sto je za respekt i mislim da iz ovakve diskusije svi mozemo ponesto nauciti.
Zrtvovanje zivotinja u Starom zavjetu je ukazivalo na dogadjaj koji se imao desiti u buducnosti tj. na zrtvu Isusa Hrista poslje Golgote bilo kakvim zrtvama se gubi smisao. Isus na krstu nije umro od rana i bicevanja nego mu je srce doslovno puklo od tuge za palim ljudskim rodom i tezine njegovih grijeha. Taj dokaz vjecne Bozije ljubavi je dat covjeku koji to nicim nije zasluzio. Dobrovoljno zrtvovanje i ponizenje Bozijeg Sina i samog Boga je dokaz recenice .... Bog je ljubav i ljubav to je sam Bog. Golgota je Bozije djelo milosti i pobjede. Djelo najveceg poklona covjeku!!!
Onog trenutka kada se Bozija mudrost tako fino napisana u Bibliji pocela mijesati i praviti kompromise sa paganskim obicajima i tradicijama i kad su ljudi pomislili da su pametniji od samoga Boga pa su poceli istinu tumaciti onako kako to odgovara njihovim sebicnim interesima tada je sve krenulo niz brdo ali i to je proreceno da ce se desiti.Svi ti krstaski ratovi i prolevanja neduzne krvi (da ti pamet stane) u navodno Bozije ime nece proci nekaznjeni.
Evo sta sam Bog o tome kaze ....... Govori gospod ...Kad se ovaj narod meni priblizuje on me ustim i usnama postuje ali srce njegovo je daleko od mene, a strah kojim me se boji zapvest je samo ljudskog predanja.
Zato cu ja cudima i cudesima jos taj narod udariti, propasce mudrost mudraca njegovih, i nestace razum razumnih njegovih.
Naziva ih bezumnicima
Jer bezumnik ludost kaze i njegovo srce se zlu podaje, da radi bezakonje i na Boga laz govori, da isprazni dusu gladnome a oduzme napoj zednome.
U ovim rijecim Bog jasno govori sta misli o ljudima i organizacijama koje drug groznijum gore navodi.
A o onim koji ga ljube kaze..... Ko u pravdi hodi, ko po pravu zbori, koji na dobitak od nasilja mrzi, ko otresa ruke da ne primi mita, ko usi zatiskuje da za krv necuje i zazima oci svoje da nevidi zla. On ce nastavati na visokim mjestima, i tvrdi gradovi bice njemu utociste. Hljeb ce mu se davati, voda mu se nece premicati.
sintorr