banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 08:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Oteše nam Argentinci pobjedu. Malo oni malo sudije, a najviše Karlos Delfino. Ubi nas čovjek... E sad se vidjelo koliko nam fali još jedan kvalitetan pojedinac. Miličić i Rakočević nisu mogli sami i kad im je ponestalo snage u finišu, došao je do izražaja kvalitet Argentine... Rakočević se igrao sa Đinobilijem, dobro ga čuvao i u odbrani, ali šta vrijedi kad Delfino ubaci 14 poena bez promašaja... Miličić sve usra sa promašenim zicerom na kraju. Fali mu iskustva i još malo hrabrosti. Sa onom masom i onolikim ručerdama, morao je ići na zakucavanje, pa kud puklo. Tako se postaje igrač. Rakočević je jedini imao hrabrosti i da se dokači sa prljavim Argentincima, dok su mi ostali djelovali nekako uplašeno... Da na terenu imamo nekoga sa Divčevom harizmom, davno bi Oberto dobio po ušima za svoju prljavu igru. zaslužio je bar dvije tehničke za laktanje. Sudije - blagi očaj. Ogroman respekt prema Argentincima, pa im ne smiju suditi ni očite korake i duple lopte. Argentinci su dobili jednu tehničku, a zaslužili su bar četiri.O faulovima da ne pričam, a Skola i Oberto kampuju u reketu. To je ono što smo izgubili. Respekt kod sudija. Ne moraju sudije da nam povlađuju, ali mogu bar da nas tretiraju isto kao i zvučnijeg protivnika. Nije važno. Vjerovatno ćemo biti četvrti i ići na Španiju, ali možemo i sa njima da se poguramo, pa kud puklo.
Šakota treba samo da kaže momcima, da u slučaju nekih varnica, ako što je bila ona između Sančeza i Popovića, pokažu malo više hrabrosti. Da pokažeš zube ne treba ti košarkaško znanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sad sam gledao Njemacka -Angola, Svabe su bas imale srece kad je Novicki u zadnjoj sekundi tricom izjednacio, pa su igrali 3 produzetka.Da nema njega, nista od njih.
Vidio sam neku tabelu gdje stoji da smo treci, ali sam sad vidio da smo cetvrti, znaci protiv Spanaca.Ne dajem nam bas neke velike sanse, ali, ko zna,mozda i prodjemo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Avg 2006, 23:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Ma da, samo hrabro na Spance, bez respekta, i previse opterecenja.
Bice bolje, iduce godine...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
neozbiljno je misliti da se mozemo suprostaviti spaniji. jednostavno, od ove ekipe srbije i crne gore, bolji su za klasu. da su tu neki drugi igraci, poput pedje, milosa, krleta, ... bila bi to druga prica.
ovako, jos puno posla je pred nama. puno rada i mnoge smjene u savezu. i svakako bolji trener.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
sramota, samo cu to reci

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tuga... Pukli smo, a najcrnje je da Španija nije pokazala ništa. U pravu su oni koji su rekli da im je selektor naslabija karika u timu. Igraju na rutinu i individualni kvalitet. Šablonski izigraju protivnike, jer četvorka Kalderon - Navaro - Gasol - Garbahosa igra zajedno od juniorskih dana i mogu da igraju vezanih očiju. Jedini koji odskače je Rudi Hernandez. Naši su se toliko uplašili da je to nevjerovatno. Miličić i Rakočević nisu podnijeli teret odgovornosti i pukli smo. Pošto sam gledao Špance prvi put, zanima me kako se snalaze protiv jačih selekcija.
Naši su pukli tamo gdje su bili i najtanji. Nisu imali čvrstinu dovoljnu da Špance zadrže na 60 - 70 poena. Miličić je igrao mlako, a par faulova koje je Gasol dobio na reputaciju totalno su ga izbacili iz ritma. Španci ništa posebno nisu odigrali i sad sam siguran da mi imamo kompleks Španaca i da zato gubimo utakmice od njih... Sve u svemu ovo je realnost. Da smo dobili prvu utakmicu protiv Nigerije ili da smo dobili jednu od dvije koje smo tijesno odigrali (Francuska i Argentina) bilo bi puno bolje, ovako nije važno.

Šakota nije trener koji donosi instant uspjeh. Njemu treba određeno vrijeme da od osrednjih igrača napravi tim. Tako je radio u Grčkoj, tako je bilo i sa Zvezdom prošle sezone. Ako jedan Đurović, Muta Nikolić i Maljković tvrde da Šakota radi dobar posao sa reprezentacijom treba im vjerovati.
Ovakav tim uz pomenutu trojku Krstić, Vujanić, Stojaković i pojačanja iz juniorskog pogona, može da vrati košarku tamo gdje joj je mjesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Uhhh.
Ne slazem se. Ne mozes suditi pa danasnjoj utakmici, jer su se ljudi poigravali sa nama. (Navaro nije ni poceo tekmu, niti je mnogo igrao.)
Ekipa je uigrana, to je tacno, ali to je isto kao i mi prije 6-7 godina.
Svi su znali kako koji dise, i to je preduslov za osvajanje medalja.
Mi JEDNOSTAVNO nemamo kvalitet za ovo SP. tacka.
Spanci ce pregaziti sve pred sobom. moje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2006, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije tacno da spanija nije pokazala nista.
pokazali su dosta. hoce li to biti dovoljno da zaustave amere, ne znam.

sa nama su se poigravali, nisu se ni posteno oznojili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2006, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je Španija bolja od nas za 20-ak razlike svaki put kad se susretnemo sa njima, ne vjerujem. Da su bolji - jesu, ali da su bolji toliko i ne vjerujem baš.
Ostajem pri tome da još nisu igrali sa ozbiljnom selekcijom pa da vidimo koliko vrijede. Najjači protivnik na prvenstvu im je bila Njemačka, koja apsolutno zavisi od Novickog, a u skladu sa tim ne može se stviti u rang jedne Grčke, Argentine ili SAD-a. Vidjećemo ih u susretu sa Litvanijom koja istina nije na nivou prethonih godina, ali ipak je i dalje u vrhu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2006, 01:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nitro, i dalje mislis isto o Spancima??? :wink:
Vidio si kako rokaju Litvance.
Usudjujem se da kazem da se pobjediti i Argentince, ladno...

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 01 Sep 2006, 10:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2005, 17:48
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 14:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Španija - Argentina 75:74. Nisam gledao utakmicu nažalost. Čuo sam da je bilo tijesno. Ipak sam se prevario što se tiče Španaca. Dosad su redovno oni pravili razliku i održavali je do kraja utakmice, a danas se se izgleda prvi put susreli sa tim da moraju da jure rezultat. Argentina je po izvještajima vodila 10 razlike u prvoj četvrtini. Na stranu što ja te Špance ne mogu da svarim nikako, jer se ponašaju kao da su izmislili košarku, ali ipak im svaka čast. Izbaciti ovakvu razigranu Argentinu nije nimalo lako...

A Grci su nastavili ono što smo mi započeli 2002. Ista koncepcija igre, slični igrači u postavi, ma sve me podsjeća na našu reprezentaciju u Indijanapolisu... Ameri su prošli otprilike kao i Brazil u fudbalu. "Igrali su koliko im treba" sve do prvog ozbiljnog protivnika, a onda je ispalo da ipak nisu dovoljno kvalitetan tim. Kažem tim, jer su individulano vjerovatno najbolji, ali vidi se i šta je američka košarka. Protiv zone nemaju blage veze, iako je zona posljednjh sezona dozvoljena i u NBA. Inače je to obična skupina nadmenih i samozvanih veličina koji timski nikad ne mogu da funkcionišu. Proso iz razloga što bar 6 - 7 igrača u tom sastavu misli za sebe da je najbolji igrač na svijetu... LeBron Džejms igra toliko nonšalantno kao da je na revijalnoj utakmici. Karmelo Entoni se raspucava kao na treningu. Vejd još i kako tako. Bez pravog centra ni šuteri ne mogu doći do izražaja, a Ameri nisu imali pravu peticu na prvenstvu... O njima i previše, mada nisu ni toliko zaslužili. Djeluju kao naši 2004. i 2005. Sve samozvani superstarovi, a nigdje tima i timske igre.

Grcima treba skinuti kapu. 12 igrača bez velikih zvijezda. Granitna odbrana i beprjekorna organizacija igre. Zašto sam rekao da podsjećaju na našu reprezentaciju 2002. Imaju jednog odličnog strijelca u timu (Spanulis) poput Stojakovića. Odličnog pleja Dijamantidisa kao što smo mi tad imali Jarića (prije svega odlični u odbrani). Visokog igrača na četvorci koji može da šutira i sa vanjskih pozicija (Gurović - Kakjuzis) i Grci imaju svog Bodirogu - Papalukasa. Još su tu i dva odlična centra (Papadopulos i Šorcijanidis) i eto skladne postave. Kad u napadu nema pravih rješenja, lopta ide do Dijamantidisa ili Spanulisa da to riješe šutom ili Papalukasu da ovaj odigra u Bodiroginom stilu. Rekoše ljudi da Janakis cijeni našu košarku i da je stil igre dobrim dijelom kopirao od naših stručnjaka, prije svega Obradovića. Grci strašno podsjećaju na naše izdanje iz 2002. kad se dobra atmosfera među igračima osjećala sa parketa, pa bi meni lično i zbog toga bilo drago da oni uzmu ovo prvenstvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2006, 16:02
Grci fenomenalno odigrali danas, ali ih je "htjelo" nesto...svaka lopta im je ulazila u kos. :D
Drago mi je sto su pobjedili, jer ne volim Amere...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2006, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nije amerima sporan kvalitet... ali kako sve to uklopiti u cjelinu???

sasvim solidna ekipa, mada sa tankim centrima i neraspoloženim vejdom. kada se tu pridodaju brajant i stodomajor, biće to druga priča. moraće igrati ozbiljno, ako žele nešto više napraviti.

grci ipak zasluženo u finalu, jak kolektiv i danas odlična trica. sve im je ulazilo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pala je zavjesa. Novi šampion svijeta je Španija. Da mi je neko prije tri godine rekao da će Španci da se popnu na vrh svijeta, nasmijao bih se do suza. Čak i tokom ovog prvenstva, stalno sam bio skeptičan povodom Španaca i njihove igre, jer sam mislio da će njihov kompleks neosvajanja medalja kad - tad da ispliva, a tu je i činjenica da tim koji dugo srži ritam pobjeda, mora prije ili kasnije da padne. Špancima se to nije desilo ni protiv Grka, pa se može reći da su zaslužili titulu. Nažalost ovo je provenstvo koje će se definitivno zaboraviti za dva tri dana. Nije bilo ni približno vatre kao u Indijanapolisu prije četiri godine, kad je srušen mit o drim timu, kad je Novi Zeland rušio sve i dogurao do polufinala, kad je Jugoslavija sa dva poraza stigla do finala, kad je Argentina načela SAD, a dotukla ih Jugoslavija u četvrtfinalu. Ovo u Japanu je sve bilo za zaborav...
Pobjede nad Amerikancima više nisu iznenađenja ni senzacije već normalna stvar. Nema više ni Jugoslavije ni zajedničke SCG reprezentacije, a gotovo da u košarkaškom smislu nema ni Srbije. Španija je sve tukla granitnom odbranom i uigranošću. Grci su u finalu izgubili dah, osjetio se i umor, a Španci su brutalnom odbranom spriječili da Grci makar i pokušaju da se odupru. Grčka je napravila senzaciju u polufinalu, ali za još jedan korak izgleda da nije imala snage...

O Špancima... Mogu žmireći da igraju. Imaju dva niska beka koji svakom trpaju po 20-30 poena. Imaju Garbahosu, koji kao visoko krilo u finalu saspe 6 trojki i imaju timski duh i odanost reprezentaciji. Gasol je plakao kao malo dijete osvojivši titulu, a sebi je natovario dobrih problema na klupskom planu, jer je igrajući za reprezentaciju slomio kost u stopalu. Mislim da mu nije žao. Dobar primjer našim igračima, jer je Gasol realno bolji igrač i veća zvijezda od svih naših igrača u NBA, pa mu nije smetalo da dođe na SP i slomi nogu za reprezentaciju... Svijetao primjer Gasola, ali i Novickog koji je bez premca najbolji evropski igrač u NBA, pa dolazi da igra za svoju osrednju reprezentaciju, ili Argentinaca koji ne mogu ni da zamisle da ne dođu na neko veliko takmičenje sa reprezentacijom. Dobar pokazatelj našima da se zapitaju malo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2006, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Spanci ce pregaziti sve pred sobom. moje misljenje.

I kako sad da ne poraste ego?
:king:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]