Nitro prica budalastine?
Citiraj:
ne da mi se opet odgovarati na nitrove budalastine...
no, mozda ipak i odgovorim...
napomenimo da je sve sto su nitro i kralj petar zajednickim snagama napisali totalna glupost...pocev od toga da je bilo pametno ubaciti nenada djordjevica, sto je i petkovic vrlo brzo shvatio (pa je zamijenio djordjevica). nastranu sto je duljaj cak i brzi od djordjevica, situacija na terenu je jasno pokazala nelogicnost toga da djordjevic markira robena...kad ga je preuzeo duljaj, sve je bilo donekle bolje. dalje, gluposti oko toga da je savo odigrao sjajno, vidjeli smo da je skinuo loptu kezmanu u jedinoj suvisloj akciji koju smo imali, previse je solirao i pokusavao da dribla, a previse je trom da ikoga prodje. a ako mu se onaj mlak udarac direktno u golmana sa ivice sesnaesterca racuna u dobre poteze, onda stvarno ne znam...
ordinarnu glupost o uspjesnosti nadja i duljaja u razgradjivanju igre holandije , kada holandija da gol u 18 minutu i jos osim toga napravi nekoliko dobrih prilika ne vrijedi ni komentarisati...cudno kako su holandjani pored nasih tako uspjesnih kvarisa igre uspijevali da drze loptu po 5 minuta u svom posjedu kad smo gubili 1:0 i da se nesmetano dodaju ispred naseg sesnaesterca
Kao prvo ekspertu, nisam rekao da je potez sa Djordjevicem bio pametan, vec da je imao svog smsla, a da to nije bila besmislica kako vecina smatra...
Kao drugo, jel' vi stvarno mislite da je nas selektor lud covjek koji nama pojma sta radi, a svi ovdje ukljucujuci i mene smo opasni fudbalski strucnjaci koji znaju bolje od njega.
Kao trece - Duljaj brzi od Djordjevica? Mnogo mi ti znas... Necu ni da komentarisem...
Kao cetvrto - "Situacija na terenu je pokazala"... Pa i budala je u stanju da vidi stvari kad utakmica pocne. Poslije utakmice je lako biti pametan. Da je utakmicu poceo Basta na toj istoj poziciji i odigrao lose, opet bi svi kritikovali sto nije igrao neko drugi.
Kao peto - da si pratio utakmicu vidio bi da je gol Holandije dosao kroz sredinu, poslije neuspjele ofsajd zamke Djordjevica i Gavrancica. Druge dvije prilike opet je napravio sam Roben solo ulazima sa lijeve strane i uopste je cijelu utakmicu jedina opasnost dolazila od njega, znaci da je defanzivni dio vezne linije dobro odradio posao zaustavivsi holandske vezne igrace.
Dalje...
Citiraj:
ah da, i sto se tice "ofanzivnosti" kokua i van bomela, to je isto kao kad bi neko reko da igru barselone kreira van bomel, a ne kreiraju zili, deko i ronaldinjoa sjecamo se i prosle sezone i psv-a kad su glavni za stvaranje prilika bilo demarkus bizli i park si jung, a nikako van bomel niti koku...
Park Ji Sung, a ne park si jung, a kreatori igre u tom PSV-u su bili Van Bomel i Koku. Mislio sam da znas malo vise o fudbalu, posto vezni red u Barseloni cine Deko, Van Bomel i Edmilson, gdje je Edmilson defanzivni vezista, a Ronadlinjo i Zili djeluju iza Etoa kao dva poluspica. Pogledaj sastav iz finala LS i raspored igraca. Ma ne da mi se o tome, a i nije o tome tema...
Ostavite se kritika za kraj prvenstva... I Brazil je na jedvite jade pobijedio Hrvatsku, a Hrvati se trude da nadju nesto pozitivno u svemu tome. Zasto? Jer vole reprezentaciju i uz nju su i u pobjedi i u porazu. Zbog toga su uspjesniji od nas, jer ne pljuju svoje i trude se da reprezentacija i onaj koji je vodi ima punu podrsku.