Citiraj:
Kao prvo Nenad Djordjevic. Potez uopste nije bio lose zamisljen, ali pomenuti igrac ima ocito dozu straha koja mu je okovala noge. Djoredjevic je brzi od Gavrancica i od Duljaja i bilo je logicno da sprintera poput Robena cuva brzi igrac, ali je ovaj imao gadnih problema, sto nije cudno, jer su sa Robenom problema imali i puno bolji odbrambeni igraci.
cudi me da nas "genijalni" selektor nije mogao da predvidi da ce djordjevic uci u utakmicu sa dozom straha, jer mu to uopste nije prvi put. sjetimo se samo kad je mateus pred jednu utakmicu partizana (mislim da je bilo protiv cska) javno govorio da je djordjevic najslabija karika u partizanovom timu, i to se poslije ispostavilo kao tacno. a nas "nepogresivi" selektor nije mogao da pretpostavi da ce djordjevic odigrati slabo, s obzirom na tremu utakmice na svjetskom prvenstvu protiv vrhunskog tima (sta god ko pricao)...ocito je gospodinu petkovicu potrebna pomoc, jer ne razumije neke stvari
Citiraj:
Gavrancic je previse morao da zatvara tu stranu i da konstantno pazi i na eventualni Djordjevicev kiks i onakvo otvaranje prostora kao kod gola je bilo neminovno.
opet, cudno da "vrhunski" selektor to nije mogao da predvidi
Citiraj:
Duljaj i Nadj su na sredini uspjeli ono sto je trebalo da urade. Van Bomel i Koku su bili totalno izbaceni iz igre, a jedini koji je nesto petljao je bio Snajder. Znaci za taj potez selektoru plus.
koku i van bomel??? pa njih dvojica i igraju na pozicijama na kojima igraju duljaj i nadj, dakle obojica su defanzivni vezni...kakav je to uspjeh izbacivanje njih iz igre????? ako je u formaciji sa cetri odbrambena i dva zadnja vezna igraca najveci uspjeh sto smo ustopovali NJIHOVA dva zadnja vezna, a pustili dva ofanziva vezna da rade sta hoce, onda mi tvoja (ili nitrova, ako je on to pisao) logika stvarno nije jasna...
Citiraj:
Minus - Dejan Stankovic i Ognjen Koroman.
Vidim da se gomila "fudbalskih znalaca" konstantno okomljuje i papagajski ponavlja prozivke na racun Save Milosevica, a papagaji izgleda zaboravljaju da Dejan Stankovic nije godinama odigrao reprezentativnu utakmici na nivou. Milosevic je u prvom poluvremenu bio jedan od boljih na terenu, odlicno se kretao i za divno cudu nije previs davio loptu. Izostala je pomoc onog od koga se to najvise ocekuje - Dejana Stankovica. Koroman je morao od pocetka da igra, a zasto nije, to je ipak selektorova greska.
ako neko u klubu igra odlicno unazad 4-5 sezona, a u reprezentaciji pod jednim selektorom ne odigra ni jednu dobru utakmicu, to onda znaci da taj selektor ne zna u svojoj taktici da iskoristi kvalitete koje taj igrac ima. zasto su holandjani forsirali robena citavu utakmicu nego zato sto su znali da im je on najbolji igrac i da moze da im donese prevagu? zasto mi isto ne radimo sa nasim najboljim igracem, to je pitanje za selektora...nemoguce je da deki dvije godine ni jednu utakmicu ne bude motivisan i raspolozen...stvar je, ipak, u taktici koja je postavljena u kojoj on sluzi samo da izvodi slobodne udarce
Citiraj:
E pa gospodo kriticari jos jednom ste pokazali pravo lice i nimalo fudbalskog znanja. Hoce li iko ovdje shvatiti da mi nemamo ekstra igrace, vec samo gomilu solidnih igraca, uigranih da cine dobar tim. Zigic kojeg stalno ljudi guraju u prvi tim nije nikakav vanzemaljac, vec jedan dobar napadac dominantan u skoku, sto mu je i jedina prednost u odnosu na Milosevica.
a jel mozda gana ima u svojim redovima vrhunske igrace? pa je odigrala neuporedivo bolje od nas? ili mozda australija, ekvador, meksiko??? svi su igrali za klasu bolje od nas, iako nasi igraci igraju u mnogo zvucnijim klubovima nego njihovi...ali, vjerovatno ni oni nisu svjesni da, ustvari, nisu mogli da odigraju onako dobro kako su odigrali...bice da je to zato sto nemaju vrhunske selektore koji ce da im nabiju kompleks nize vrijednosti da "moraju da se brane, jer igraju protiv za klasu bolje reprezentacije, protiv koje ce svakako izgubiti"
Citiraj:
Pitam se samo da li Svedjani ovoliko pljuju svog selektora zbog remija sa Trinidadom ili mozda Poljaci zbog poraza od Ekvadora. Sumnjam...
ne, ne pljuju ovoliko nego mnooooogo vise, sto mozes da provjeris ako pogledas recimo clanke u sportu ili blicu koji prenose pisanja svedske i poljske stampe...
i jos samo nesto vezano za to "da je holandija prosjecna i da ce je argentina razvaliti"...mogu da se kladim sa svima ovde da ce holandija biti prva u nasoj grupi i da ce sigurno pobijediti OS...protiv nas su igrali prvu utakmicu na prvenstvu i igrali su taman toliko koliko je bilo potrebno da nas pobijede...
a sad, o utakmici protiv argentine...jos jedna kukavicka igra, jos jedan poraz od 1:0 ili 2:0, pa cemo mirno moci da idemo kuci da pustimo bolje i hrabrije od sebe da igraju na jednoj ovakvoj smotri, koju mi ocigledno nismo zasluzili