banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 05:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jun 2006, 18:50 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2006, 18:41
JEVRIĆ
VIDIĆ
DULJAJ
ILIĆ
KOROMAN
KRSTAIĆ
P. ĐORĐEVIĆ
STANKOVIĆ
MILOŠEVIĆ
ŽIGIĆ
LJUBOJA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 19:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:03
Cetnik, jebiga hem ti nick ubija. Hem si cetnik i imas avart jedne zmije. Da si stavijo sliku Draze Mihajlovica nebi nista reko zmijonja. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2006, 19:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
CETNIK je napisao:
JEVRIĆ
VIDIĆ
DULJAJ
ILIĆ
KOROMAN
KRSTAIĆ
P. ĐORĐEVIĆ
STANKOVIĆ
MILOŠEVIĆ
ŽIGIĆ
LJUBOJA

Ne vidim logiku ovog sastava? Osim ako ne predlazes 3-4-3 formaciju. U tom slucaju umjesto Duljaja svakako mjesto imaju prije i dragutinovic i gavrancic. Sasa Ilic po meni nema mjesto u reprezentaciji, bar u prvoj postavi.
Sve u svemu, jedna ofanzivnija formacija, sa Duljajem kao defanzivnim srednjakom ispred bedema Krstajic - Vidic - Dragutinovic, zatim trojac Djordjevic - Stankovic - Koroman u sredini, te Milosevic kao poluspic bi bila bar jedna hrabra postava, a to nam treba protiv Argentine. Mada sumnjam da ce selektor u ovom momentu odjednom napustiti 4-4-2, koja nam po izboru i nacinu igre igraca ocigledno ne lezi. Dilema ogromna...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 19:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Al evo jedno pitanje za sve. Posto se igra u sredini dosta bazirala na pokusajima Djordjevica (koji nije dovoljno snazan da izdrzi neku akciju koji bi on pokrenuo sa nase polovine da uposli napadace), te s druge strane na Stankovica (koji opet ima snage ali nije klasican "plej" kao Djordjevic), zar ne bi ova dvojica bolje dosli do izrazaja kad bi bili gurnuti malo vise naprijed, npr. kroz formaciju 3-5-2 (tj. 3-2-3-2), gdje su ova dva iza njih Duljaj i Nadj kao defanzivci?
Cini mi se da je upravo jedan manje u sredini bio uzrok toga sto smo protiv Holandije bili onoliko slabi na sredini terena. Odbrana nam je ionako dobra, pogotovo sto ce se Vidic vratiti, i mozda ne bi bilo lose kad bi se igralo sa 3 odbrambena, 2 srednjaka defanzivca, 3 srednjaka, te dva spica. Mislim mnogo bi vise bilo sanse da Zigic/Milosevic da povratnu jer bi imao izbora usljed vece isturenosti Dordjevic/Stankovic/Koromana?

U svakom slucaju - osnovno pitanje je - sta mislite da li ce selektor napustiti formaciju 4-4-2?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 19:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2006, 17:53
Koliko fudbalskih znalaca ovdje trabunja, postaje sve jasnije da je svaki posjetitelj ovog sajta fudbalski ekspert. Vidite li gospodine Petkovicu da se ovdje krije prava strucnost i fudbalsko znanje. Samo dodjite i procitajte sve ove komentare i vrlo brzo cete proanci pravi strucni stab, a vjerovatno i buduceg selektora, posto su ovdje ljdui ocito bolje od samih tenera upuceni u to koliko koji igrac moze da trci, kako moze da odigra, an kojem je mjestu najupotrebljiviji i tako redom... E pa kad je tako, onda evo i ja se ukljucujem u kandidaturu za selektora...

Kao prvo Nenad Djordjevic. Potez uopste nije bio lose zamisljen, ali pomenuti igrac ima ocito dozu straha koja mu je okovala noge. Djoredjevic je brzi od Gavrancica i od Duljaja i bilo je logicno da sprintera poput Robena cuva brzi igrac, ali je ovaj imao gadnih problema, sto nije cudno, jer su sa Robenom problema imali i puno bolji odbrambeni igraci. Gavrancic je previse morao da zatvara tu stranu i da konstantno pazi i na eventualni Djordjevicev kiks i onakvo otvaranje prostora kao kod gola je bilo neminovno. Duljaj i Nadj su na sredini uspjeli ono sto je trebalo da urade. Van Bomel i Koku su bili totalno izbaceni iz igre, a jedini koji je nesto petljao je bio Snajder. Znaci za taj potez selektoru plus. Minus - Dejan Stankovic i Ognjen Koroman.
Vidim da se gomila "fudbalskih znalaca" konstantno okomljuje i papagajski ponavlja prozivke na racun Save Milosevica, a papagaji izgleda zaboravljaju da Dejan Stankovic nije godinama odigrao reprezentativnu utakmici na nivou. Milosevic je u prvom poluvremenu bio jedan od boljih na terenu, odlicno se kretao i za divno cudu nije previs davio loptu. Izostala je pomoc onog od koga se to najvise ocekuje - Dejana Stankovica. Koroman je morao od pocetka da igra, a zasto nije, to je ipak selektorova greska. E pa gospodo kriticari jos jednom ste pokazali pravo lice i nimalo fudbalskog znanja. Hoce li iko ovdje shvatiti da mi nemamo ekstra igrace, vec samo gomilu solidnih igraca, uigranih da cine dobar tim. Zigic kojeg stalno ljudi guraju u prvi tim nije nikakav vanzemaljac, vec jedan dobar napadac dominantan u skoku, sto mu je i jedina prednost u odnosu na Milosevica.
Nastavite vi sa svojim komentarima gospodo znalci, ali nemojte slucajno da slavite eventualnu pobjedu nasih reprezentativaca vec se potrudite da i u tom slucaju pronadjete sto vise propusta u nasoj igri i nravno da ispljujete selektora sto se vise moze...
Pitam se samo da li Svedjani ovoliko pljuju svog selektora zbog remija sa Trinidadom ili mozda Poljaci zbog poraza od Ekvadora. Sumnjam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2006, 18:41
suljo jebiga nije tema kakva je moja slika nego kako da igramo na SP na kojem vas nema zbog NAS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@ kralj petar:
Petre, dobro si neke stvari primjetio - i ja se slazem da je Savo bio jedan od boljih na terenu. A to za Stankovica je vjeciti problem jer on nema oko sebe igrace kakve je imao u Laziu, tj. sada u Interu. Kao sto sam vec rekao - Stankovic nije plej, nego timski igrac, a stalno ga u reprezentaciju guraju da on nesto organizuje. On nije vodja nego radnik koji odlicno igra kad ucestvuje u razradjenoj TIMSKOJ igri.

A sto se tice Nenada Djordjevica - stojim pri tome da je Basta bio bolje rjesenje za desnog beka.

S druge strane mozda Duljaj i Nadj jesu nesto postigli protiv srednjaka iz Holandije, ali taj uspjeh je bio nekih 20 metara iza linije gdje bi se ti srednjaci trebali zaustaviti. Dzaba nam sto uzmemo loptu na 30-35 metara od naseg gola, kad nam je kontra nepostojeca, a masa Holandjana se slije da nam opet preuzme loptu (i uspije) vec na samom centru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
kralj_petar je kralj u prepisivanju. Na ovaj post trebao je da doda da je citiran (opet) sa b92 foruma i da je to tamo napisao vas cjenjeni moderator, tj. ja, a koja je poenta ovog kompletnog kopiranja mog komentara, stvarno ne znam... A i mislim da se ova tema tice utakmice sa Argentinom, kralju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 23:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2006, 22:10
Postava za utakmicu protiv Argentine
Jevric
Krstajic i Vidic - stoperi
Gavrancic - desni bek
Dragutinovic - lijevi bek
Duljaj - zadnji vezni
Koroman - desni vezni
Stankovic - poluspic
Djordjevic - lijevi vezni
Milosevic i Kezman - napad

To je najbolje sto mi imamo, i tako bi trebali da igramo....
Formacija je 4-4-2, zato sto samo tu i mozemo da igramo!!! Kada bi igrali samo sa trojicom u odbrani, Argentinci bi nam dali 3 gola za pola sata!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jun 2006, 23:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E a sad o predstojecoj utakmici...
Nema tu u sustini puno filozofije. Na Petkovicevom mjestu bih ozbiljno razmislio da ostavim Stankovica na klupi, jer je prilicno los u zadnjim utakmicama, ali ga Petko ocito trpi jer se ocekuje da on konacno zaigra. Igor Stimac je pred kraj utakmice sa Holandijom konstatovao da je Stankovic ostao duzan svima.
A sastav. Odbrana standardno, sad kad se Vidic vraca, nema potrebe za eksperimentima... U vezni red desno Koroman, lijevo Djordjevic ili Stankovic. Duljaj nazad i ispred njega malo Vukic, s tim da bi se u fazi odbrane islo u neku rotaciju tipa romba, jer bi se lijevi vezni pomjerao djelimicno u sredinu da zakrpi rupu iza Vukica, koji je napadacki orjentisan, a Duljaj bi u tom slucaju isao malo desno, sto bi Koromana ostavilo malo naprijed i dalo mu mogucnost za kontru...

U napadu ne treba puno komplikovati. Protiv tehnicki potkovanih Argentinaca, koji imaju brzu tranziciju igre i prokletog Kambijasa koji ce sve da odradi da Rikelme brzo dobije loptu za organizovanje napada, treba da zaigra Savo, jer od svih nasih napadaca najbolje drzi loptu u nogama. Zigic bi u tom slucaju bio suvisan jer ne bismo imali napadaca koji zna da se otvori i primi loptu, vec dvojicu prilicno staticnh napadaca, s tim da Savo nije toliko usidren, ali krece se previse vertikalno u odnosu na protivnicku odbranu, pa bi mu idealan partner u napadu bio Ljuboja, koji zna da se otvori i centrira. Kezman takodje nije losa opcija, ali igra nerezonski i trci ko obezglavljen po terenu. Treba mu i puno sansi da postigne pogodak a nismo bas u situaciji da ih olako trosimo...
Rikelmea treba otjerati od gola i smanjiti mu prostor za dubinsku loptu kroz sredinu i tjerati Argenticne da igraju sa bokova, posto se valjda mozemo pouzdati da oni ormari u odbrani bar centarsuteve mogu da pokupe. Krespo je opasan, ali nije napadac koji moze sam da stvori priliku. Bez kvalitetnog pasa i on ce biti bezopasan. E sad, ako bude igrao Tevez, imacemo gadnih problema, jer ima sirok radijus kretanja i odlicnu kontrolu lopte i pravio bi dosta problema i vezistima i odbrani, ali sumnjam da ce na teren bas svi. Krespo, Tevez, Saviola, Rikelme... Jedan sigurno otpada, a na nasu srecu mislim da ce to biti bas Tevez. S obzirom da cemo se opet suociti sa jednim super-brzim igracem (Saviola), ne smijemo dopustiti da lako gubimo lopte u napadu, jer smo bas iz takve situacije primli gol protiv Holandjana... Bas zbog toga Rikelmea treba otjerati sto dalje od gola i tjerati ga da se sto dublje vraca po loptu, jer bez njega Saviola nema lopti u prostor, a u skoku je bezopasan... Po mogucnosti treba Rikelmea iznervirati sitnim prekrsajima i natjerati ga na puno gresaka. Nije karakteran igrac i brzo ce da pukne, ako mu stvari ne idu od ruke (noge). U napadu ubrzati igru i sto vise lopti slati u sesnaesterac, naravno ne sa svoje polovine. Odbrana Argentine ne uliva povjerenje jer je Ajala vec u godinama, iza Hajncea je duga pauza i bice prisutan strah od greske.
Ma u sustini nema tu puno filozofije. Argentina ne igra leprsavo kao Brazil vec ziheraski kao Italija. Ako postignu gol idu na zatvaranje i kontru. Ukoliko ne napravimo opet neku glupu gresku tipa onakvog izvlacenja odbrane na 40 metara i ako otjeramo Rikelmea od gola ne bi trebalo da bude velike opasnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 00:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
Citiraj:
Kao prvo Nenad Djordjevic. Potez uopste nije bio lose zamisljen, ali pomenuti igrac ima ocito dozu straha koja mu je okovala noge. Djoredjevic je brzi od Gavrancica i od Duljaja i bilo je logicno da sprintera poput Robena cuva brzi igrac, ali je ovaj imao gadnih problema, sto nije cudno, jer su sa Robenom problema imali i puno bolji odbrambeni igraci.

cudi me da nas "genijalni" selektor nije mogao da predvidi da ce djordjevic uci u utakmicu sa dozom straha, jer mu to uopste nije prvi put. sjetimo se samo kad je mateus pred jednu utakmicu partizana (mislim da je bilo protiv cska) javno govorio da je djordjevic najslabija karika u partizanovom timu, i to se poslije ispostavilo kao tacno. a nas "nepogresivi" selektor nije mogao da pretpostavi da ce djordjevic odigrati slabo, s obzirom na tremu utakmice na svjetskom prvenstvu protiv vrhunskog tima (sta god ko pricao)...ocito je gospodinu petkovicu potrebna pomoc, jer ne razumije neke stvari

Citiraj:
Gavrancic je previse morao da zatvara tu stranu i da konstantno pazi i na eventualni Djordjevicev kiks i onakvo otvaranje prostora kao kod gola je bilo neminovno.

opet, cudno da "vrhunski" selektor to nije mogao da predvidi

Citiraj:
Duljaj i Nadj su na sredini uspjeli ono sto je trebalo da urade. Van Bomel i Koku su bili totalno izbaceni iz igre, a jedini koji je nesto petljao je bio Snajder. Znaci za taj potez selektoru plus.

koku i van bomel??? pa njih dvojica i igraju na pozicijama na kojima igraju duljaj i nadj, dakle obojica su defanzivni vezni...kakav je to uspjeh izbacivanje njih iz igre????? ako je u formaciji sa cetri odbrambena i dva zadnja vezna igraca najveci uspjeh sto smo ustopovali NJIHOVA dva zadnja vezna, a pustili dva ofanziva vezna da rade sta hoce, onda mi tvoja (ili nitrova, ako je on to pisao) logika stvarno nije jasna...

Citiraj:
Minus - Dejan Stankovic i Ognjen Koroman.
Vidim da se gomila "fudbalskih znalaca" konstantno okomljuje i papagajski ponavlja prozivke na racun Save Milosevica, a papagaji izgleda zaboravljaju da Dejan Stankovic nije godinama odigrao reprezentativnu utakmici na nivou. Milosevic je u prvom poluvremenu bio jedan od boljih na terenu, odlicno se kretao i za divno cudu nije previs davio loptu. Izostala je pomoc onog od koga se to najvise ocekuje - Dejana Stankovica. Koroman je morao od pocetka da igra, a zasto nije, to je ipak selektorova greska.

ako neko u klubu igra odlicno unazad 4-5 sezona, a u reprezentaciji pod jednim selektorom ne odigra ni jednu dobru utakmicu, to onda znaci da taj selektor ne zna u svojoj taktici da iskoristi kvalitete koje taj igrac ima. zasto su holandjani forsirali robena citavu utakmicu nego zato sto su znali da im je on najbolji igrac i da moze da im donese prevagu? zasto mi isto ne radimo sa nasim najboljim igracem, to je pitanje za selektora...nemoguce je da deki dvije godine ni jednu utakmicu ne bude motivisan i raspolozen...stvar je, ipak, u taktici koja je postavljena u kojoj on sluzi samo da izvodi slobodne udarce

Citiraj:
E pa gospodo kriticari jos jednom ste pokazali pravo lice i nimalo fudbalskog znanja. Hoce li iko ovdje shvatiti da mi nemamo ekstra igrace, vec samo gomilu solidnih igraca, uigranih da cine dobar tim. Zigic kojeg stalno ljudi guraju u prvi tim nije nikakav vanzemaljac, vec jedan dobar napadac dominantan u skoku, sto mu je i jedina prednost u odnosu na Milosevica.

a jel mozda gana ima u svojim redovima vrhunske igrace? pa je odigrala neuporedivo bolje od nas? ili mozda australija, ekvador, meksiko??? svi su igrali za klasu bolje od nas, iako nasi igraci igraju u mnogo zvucnijim klubovima nego njihovi...ali, vjerovatno ni oni nisu svjesni da, ustvari, nisu mogli da odigraju onako dobro kako su odigrali...bice da je to zato sto nemaju vrhunske selektore koji ce da im nabiju kompleks nize vrijednosti da "moraju da se brane, jer igraju protiv za klasu bolje reprezentacije, protiv koje ce svakako izgubiti"

Citiraj:
Pitam se samo da li Svedjani ovoliko pljuju svog selektora zbog remija sa Trinidadom ili mozda Poljaci zbog poraza od Ekvadora. Sumnjam...

ne, ne pljuju ovoliko nego mnooooogo vise, sto mozes da provjeris ako pogledas recimo clanke u sportu ili blicu koji prenose pisanja svedske i poljske stampe...

i jos samo nesto vezano za to "da je holandija prosjecna i da ce je argentina razvaliti"...mogu da se kladim sa svima ovde da ce holandija biti prva u nasoj grupi i da ce sigurno pobijediti OS...protiv nas su igrali prvu utakmicu na prvenstvu i igrali su taman toliko koliko je bilo potrebno da nas pobijede...

a sad, o utakmici protiv argentine...jos jedna kukavicka igra, jos jedan poraz od 1:0 ili 2:0, pa cemo mirno moci da idemo kuci da pustimo bolje i hrabrije od sebe da igraju na jednoj ovakvoj smotri, koju mi ocigledno nismo zasluzili

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 00:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jan 2006, 17:32
evo, ipak jos po neka crna prognoza o utakmici...

dakle, argentina u napadu ima jednog igraca (saviola) koji je jos i brzi nego sto je to roben, koji nam dakle moze zadati jos vise problema nego roben. takodje ima krespa koji je pokazao da ima odlican golgeterski instinkt. pred njih, tu je su i rikelme i kamibaso...dakle, opet ce se igrati sa cetiri igraca u liniji i dva zadnja vezna, sto nam opet ostavlja vrlo malo manevarskog prostora u napadu...jos ako bude igrao i pablo aimar, ne smijem ni da pomislim sta ce biti sa nama...
njihova odbrana je bolja od holandske, imaju bocne igrace koji mogu vrlo brzo da iznesu loptu, tako da se nasi napadaci opet nece naigrati...
sve u svemu, imamo sansi koliko i golac u javnom kupatilu...otprilike, kao hrvatska protiv brazila :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 01:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Po tebi je najbolje da skinemo gace i da se naguzimo,a? :pottytrain2:
Oh boze... :roll: !Pa covjece,navijaj za Brazil i mirno gledaj prvenstvo (bez stresa).Mislim...to bih preporucio svim pesimistima.Ostavite nase "levate" nama "obicnim smrtnicima" da ih bodrimo.
Kazem ja...jeben smo mi narod :-? !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 01:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2006, 22:10
Flavoure-Flave je napisao:
Po tebi je najbolje da skinemo gace i da se naguzimo,a? :pottytrain2:
Oh boze... :roll: !Pa covjece,navijaj za Brazil i mirno gledaj prvenstvo (bez stresa).Mislim...to bih preporucio svim pesimistima.Ostavite nase "levate" nama "obicnim smrtnicima" da ih bodrimo.
Kazem ja...jeben smo mi narod :-? !

Potpuno se slazem sa tobom!!! Ako si vec toliki pesimista, nemoj ni gledati SCG, niti navijati za nju!!! Gledaj Brazil i bices sretan!!! Srbin sam do kraja, ma koliko lose igrala reprezentacija, uvjek cu za nju navijati i bodriti je, a oni koji su vjeciti pesimisti, najbolje da uopste negledaju utakmicu nase reprezentacije!!!

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 13 Jun 2006, 02:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Pesimizam je jedno, dok je realna procjena situacije nešto sasvim drugo.
FAKAT je da je Petković debelo pogriješio sa Đorđevićem jer je to jedan od najgorih odbrambenih igrača ikad, nadmašio je čak i Stevu Glogovca i odbrambenu formaciju Bosne i Hercegovine.
Dalje, po igri prikazanoj protiv Holandije mi smo jedna od četiri najgore reprezentacije od ovih koje su igrale do sad - uz Poljsku, Švedsku i Paragvaj. Sve ostale (uključujući i Amerikance, koji su izgubili 3:0) su igrale toliko brže, ljepše i bolje od nas da nikako ne bi bilo dobro da se nađemo protiv njih na terenu sa onakvom igrom.
Naš problem je što nam je većina igrača loša, pogotovo u sredini terena. Ne znam kako Đorđević igra u Olimpijakosu, ali u reprezentaciji pojma nema. On otprilike iz svakog sto pedesetog pokušaja uspije da napravi neki prodor po lijevoj strani. Stanković je potpuno beskoristan i to nema veze sa taktikom. On je imao mnooooooogo prilika da se pokaže i nikad ništa nije napravio. Onaj slobodan udarac je samo jedan od primjera. Ako on u Interu može da uzme loptu i zabije golčinu iskosa s dvadeset metara, zašto to isto ne može u reprezentaciji? Ja mislim da on jednostavno bježi od lopte. Kad Predrag Đorđević igra po lijevoj strani, onda stalno imamo neke pokušaje prodora po toj strani, od kojih većina ne uspije. Kad Đorđević igra u sredini, opet je lopta stalno kod Đorđevića, koji je davi, mrljavi i na kraju izgubi. Zašto je lopta stalno kod Đorđevića a nikako kod Dejana Stankovića?
o Duljaju i Nađu nema mnogo šta da se govori, oni su kvarioci igre i solidni su u tome, ali nijedan nije ni do koljena legendarnom Slaviši Jokanoviću (eee Slaviša, gdje si nam sad...). Jedini vrijedan igrač u čitavom timu je Koroman, jer otprilike 80% naših prilika dolazi poslije njegovih prodora.
Što se napada tiče, vidim da su svi osuli drvlje i kamenje po Kežmanu, međutim ja mislim da je stvar upravo suprotna - Savo je kriv za sve. Kakav on i njegovo držanje lopte i igranje polušpica, ljudi on NE ZNA da dribla, on može nekim bizarnim antifudbalskim potezima da zbuni jednog ili eventualno dvojicu igrača, ali onda odmah gubi loptu. Ja se ne sjećam kad je posljednji put iz neke njegove takve "akcije" proizašlo nešto dobro. Tako kako on igra, ne treba ni da bude na terenu, samo se drugi igrači spotiču o njega. On može da igra polušpica isto ko Kežman golmana.
Daklem, ako hoćemo da pobijedimo Obalu slonovače i izvučemo bod Argentini, naša formacija mora da bude ovakva:
JEVRIĆ na golu. Vjerujem da je to jedini igrač u timu oko kojeg svi možemo da se dogovorimo. Brani kao zmaj, ne pravi kikseve, siguran je u hvatanju lopte, istrčavanjima, riječju - kompletan golman.
VIDIĆ, KRSTAJIĆ i GAVRANČIĆ u odbrambenoj liniji. To je naša standardna odbrana i tu nema mnogo priče. Samo kad se pojavi onaj Đorđević i sve pokvari, onda primamo golove.
DRAGUTINOVIĆ - lijevi spoljni. Treba istovremeno da zatvara protivničko desno krilo i da prodire po lijevoj strani. Naravno, to mora mnogo bolje da radi nego protiv Holandije.
KOROMAN - desni spoljni. To je naš čovjek, nikad se ne umori od trčanja.
DULJAJ, ĐORĐEVIĆ i STANKOVIĆ (ili ILIĆ) u sredini, s tim da se podrazumijeva da ova trojka nastoji da što manje dira loptu, tj. tu je samo za popunjavanje broja i eventualno kvarenje protivničkih napada. S tim u vezi, ako slučajno povedemo, odmah ubaciti defanzivnog Nađa umjesto jednog od dvojice ofanzivnijih srednjih.
Za špiceve imamo dvije varijante: Prvo, ŽIGIĆ i KEŽMAN. Odlično su funkcionisali u kvalifikacijama i nema razloga da ne funkcionišu i sad. Žigić treba da spušta Kežmanu Koromanova nabacivanja (ili neke od lopti koje iz odbrambene linije pošalju Krstajić i kompanija), a Kežman da ista sprovodi u mrežu. Druga varijanta za špiceve je da igraju SAVO i LJUBOJA. Savo i Kežman su pokazali da ne mogu da igraju zajedno. Ova druga varijanta takođe nije loša. Savo (naravno, totalno isturen, a ne kao polušpic) treba da bude sidraš, jer mu kretanje nije jača strana. Taj dio posla će da odrađuje brzi Ljuboja. Dakle, u tom slučaju, treba da šaljemo bezbrojne lopte u šesnaesterac, u nadi da će Savo neku od njih da strpa u mrežu glavom, petom, nosom, leđima, pupkom, uvom, ramenom, bilo čim, samo da uđe. On zapravo koliko god da je trom i kilav nekad je imao sjajan instinkt da se nađe u gol šansi (sjetimo se utakmice protiv Slovenije) i nadajmo se da to nije skroz izgubio. Sa Koromanom, čija će dodavanja da budu zamjena za nikad prežaljenog Drulovića, imamo šansi.
E sad, dakle kao što se vidi, formacija je 3-5-2, sa dvojicom vrlo pokretljivih spoljnih igrača. Naravno, da bismo postigli dobar rezultat, mora da se popravi masa stvari:
Savo treba da igra špica, a ne polušpica.
Krstajić treba da stavi kontaktna sočiva i da duge lopte šalje nekih dvadesetak metara bliže nego što je to radio protiv Holandije (odnosno treba da ih šalje na ivicu šesnaesterca a ne u gol aut). Slično važi za ostale iz odbrane.
U suštini, ja nemam nikakvo povjerenje u bijedne crve iz sredine terena, pa zato moramo da igramo ili engleski stil sa dugim loptama u šesnaesterac (ili neposredno ispred njega) ili da duvamo po bokovima preko Koromana i Dragutinovića. Ovi iz sredine terena nek smetaju njihovim sredinoterencima.
NIKAKO ne smijemo da primimo gol u ranoj fazi igre. Treba da izdržimo pola sata, vjerujem da će u tom slučaju da se vrati i samopouzdanje našim igračima i onda će sve da se složi. Protiv Argentine ne smijemo da srljamo, ni neriješen rezultat ni poraz nas ne izbacuju iz borbe za drugo mjesto (bar teoretski).
Odlazim sad da spavam, možda nekad nastavim ovaj traktat.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 05:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
odavno nisam pročitao više gluposti nego u komentaru ovog kralja petra koji nam eto drži predavanja iz fudbala.

inače, šveđani i poljaci. samo da znaš da puno više pljuju po svojim igračima i selektoru od nas. mi smo za njim mala djeca. da malo pratiš fudbal to bi znao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 11:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
odavno nisam pročitao više gluposti nego u komentaru ovog kralja petra koji nam eto drži predavanja iz fudbala.

Komentar nije njegov nego moj, a koliko gluposti ima u njemu stvar je tvoje licne procjene. Mada moram reci da se ni ti nisi bas iskazao inteligentnim komentarima...
I sta su to gluposti? Uvodjenje Djordjevica. Kao sad su svi pametni i znali su da bi Duljaj puno bolje odradio posao na tom desnom boku. Logicno je valjda da na brzeg igraca stavljas brzeg odbrambenog, a ni Gavrancicu ni Duljaju brzina nije jaca strana, sto se i vidjelo. Uostalom gol nije ni pao sa te strane vec kroz sredinu...
Sta je jos glupost? Da Stankovic godinama nije odigrao dobru utakmicu za reprezentaciju. Nesto se ne sjecam njegovih blistavih igara u posljednje vrijeme. Jos poneka glupost. Da je Savo bio ponajbolji igrac u provm poluvremenu. Jedine dvije prilike je imao on, a jednu je sam stvorio. Ostali nisu ni toliko.Jos gluposti? Da su Duljaj i Nadj izbacili Holandski vezni red iz igre? Koliko ja znam i koliko se sjecam Holandjani su prijetili iskljucivo preko Robena i poslije njegovih akcija, a on je bocni igrac, znaci da je opasnost dolazila sa bocnih strana... Da da u pravu si, sve same navaljane gluposti...

Kao sto rece Flavoure, navijajte lijepo za Brazil i prestanite da pljujete po reprezentaciji i selektoru. Prisjetite se malo pa recite koji je to selektro vama odgovarao u posljednjih 10 godina. Zar je moguce da nijedan od hrpe ljudi koji su defilovali klupom nije mogao da bude po ukusu navijaca... To je jednostavno kolektivna svijest kod ljudi da krtikuju kad god imaju priliku (a i kad nemaju), a pogotovo se manifestuje kod nas, jer smo mi pametniji od svakoga...

Citiraj:
koku i van bomel???pa njih dvojica i igraju na pozicijama na kojima igraju duljaj i nadj, dakle obojica su defanzivni vezni...kakav je to uspjeh izbacivanje njih iz igre????? ako je u formaciji sa cetri odbrambena i dva zadnja vezna igraca najveci uspjeh sto smo ustopovali NJIHOVA dva zadnja vezna, a pustili dva ofanziva vezna da rade sta hoce, onda mi tvoja (ili nitrova, ako je on to pisao) logika stvarno nije jasna...

Koku i Van Bomel defanzivni vezni? Van Persi i Roben ofanzivni vezni?Hm... Krajnje oskudno znanje o fudbalu... Sta mislis ko kreira igru Holandije ako su Van Bomel i Koku defanzivni vezisti. Jesi li ti gledao utakmicu uopste? Holandija je sve svela na improvizaciju sa Robenom, a doticni nije nikakav kreator igre, kao ni van Persi. Ne pricaj gluposti. Svaki trener na ovom svijetu zna da su Van Bomel i Koku glavni igraci holandskog veznog reda, jedino ti strucnjak po obicaju smatras da njihovo zaustavljanje nije ni od kakvog znacaja...

Citiraj:
zasto mi isto ne radimo sa nasim najboljim igracem, to je pitanje za selektora

Zato sto reprezentaciju ne cini jedan igrac, pa da se sve prilagodjava njemu, pogotov sto Stankovic ipak nije neka ekstra klasa tipa Drogbe, a ni tom Drgobi se ne prilagodjava sve u Obali Slonovace.

Citiraj:
a jel mozda gana ima u svojim redovima vrhunske igrace? pa je odigrala neuporedivo bolje od nas? ili mozda australija, ekvador, meksiko??? svi su igrali za klasu bolje od nas, iako nasi igraci igraju u mnogo zvucnijim klubovima nego njihovi...ali, vjerovatno ni oni nisu svjesni da, ustvari, nisu mogli da odigraju onako dobro kako su odigrali...

Mozda te reprezentaciej namju vrhunske igrace, mada je i to relativno, ali te reprezentacije nisu suocene ni sa kakvim pritiskom, dok kod nas javnost samo ceka gresku pa da skida glave... U svakom slucaju neozbiljno je porediti igru Australije sa Japanom i nase reprezentacije sa Holandijom, a i ostala poredjenja ti nisu na mjestu. Te reprezentacije gaje razlicite stilove igre i takva poredjenja nemaju svog smisla...

Harvester je napisao:
Žigić treba da spušta Kežmanu Koromanova nabacivanja (ili neke od lopti koje iz odbrambene linije pošalju Krstajić i kompanija), a Kežman da ista sprovodi u mrežu

Mislis da je to tako jednostavno? Nesto kontam da to selektoru uopste nije palo na pamet...

Citiraj:
sve u svemu, imamo sansi koliko i golac u javnom kupatilu...otprilike, kao hrvatska protiv brazila

Najbolje da ulozis pare na Argentinu kad si vec toliko siguran u poraz, a onda i proslavi pobjedu nakon toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Nema tu taktike.SCG mora dobiti tekmu,znaci napsti argentince. OS kada im je zabila gol, stisnula ih je pravo.

SCG moze dobiti argentinu, nisu oni nesto posebno. Pitanje dali ce Messi igrati,ali moze se i on zatvoriti.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 13:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Djelimicno sam dao odgovor u prijasnjem postu o utakmici protiv Holandije. Generalno, spori smo, bez znanja i maste u sredini,neki igraci su ipak van forme (sredina terena). Upravo sam procitao da Vidic ne igra, pa predlazem slijedece:
Jevric,
Basta,Gavrancic,Dragutinovic,Krstajic,
Koroman,Duljaj,Stankovic (Vukic), Djordjevic,
Milosevic,Ljuboja.

Mislim da nam je u ovoj utakmici bolje cuvati "Rikelmea" (na toj su starni, Koroman,Duljaj, Basta), cak i flasterom ako treba, nego pokusati zaustaviti Saviolu, Krespa i/ili eventualno Mesia i Taveza. Neko je spomenuo da je Ajala losiji dio Argentine. Ne bih se slozio sa tim, obzirom na poziciju koju igra,covjek je fantastican i ko god od nasih bude igrao u napadu,nece mu biti lako.
Bez obzira na zelju da se prije svega prodje dalje, zelim da igramo napadacki, da pokazemo da znamo igrati fudbal, pa makar "samo" kao kolektiv i da nas nije strah (N.Djordjevicu su se protiv Holandije noge odsjekle,nije znao gdje se nalazi).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jun 2006, 13:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Dec 2002, 13:32
Ispali smo ...

http://www.b92.net/sport/mundijal2006/v ... _id=200960

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 113 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]