Evo uzeo sam danas i ja 940BF u Zagrebu, u Linksu. Prezadovoljan sam... Super je slika, odziv, sve. Nisam jos probavao igre (usput, uz monitor sam dobio original igricu "King Kong"), pa cu onda vidjeti. Dijagonala je fenomenalna

i rezolucija, a tek pogotovo kad se uporedi sa mojim starim 15" na 800x600. Ja drzim na default 1280x1024x60Hz. Povecavanjem frekvencije se nista ne dobije. Sam meni monitora je relativno lagan, a postoji i par preddefinisanih tipova kontrasta i svjetlosti (game, internet, text, movie...).
Sada druga strana...
Nekako mi je ovo sve presvjetlo, kada citam forum, prebijelo. Dobro sam podesio podesavanja, ali ja i dalje ne mogu da se naviknem. Nekako mi prejako.
To je mozda zbog prelaska sa CRT-a na TFT. Takodje, ovi smileyi mi vise nisu narandzasti, vec su sada zuti.
Instalirao sam i drajvere, i one sve programe, ali sam ih iskljucio iz StartUp-a, jer MagicTune nije u redu. Zauzme 99% CPU-a, pa moram restartovati komp. Zbog toga sam njega i ostale iskljucio. Drivere mi bas najbolje ne prepoznaje, jer kada iskljucim one programe, ne prepoznaje mi maksimalnu rezoluciju i frekvenciju.
By the way, uzeo sam i novi komp.
O tome rijeci kasnije, a mozda ce i neko drugi to spominjati (

).
Samo ukratko:
MBO: Msi, k9n Neo-f, nforce 550
CPU: AMD, am2, a64,3200+
RAM: 2x512 ddr II, Kingmax, 533mhz
GPU: Leadtek 7600gs
HDD: Hdd 80gb maxtor, sata
DVD: dvd-rw Pioneer 111d
Monitor: Samsung SM997MB 19''
Jos to nije sastavljeno, a monitor jos nije dosao, jer su nesto zezali na granici, pa ce stici za 2-3 dana. Dotad, moze se koristiti onaj stari 15".
Pozdrav.
P.S. john_rambo, jesi ti dobio igru uz monitor?