banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2006, 18:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kakvi su TFT monitori po pitanju dužeg buljenja u njih, zbog posla i drugog?
Kakvi su po tom pitanju u odnosu na CRT?
Znači po pitanju umaranja očiju, ugođaja i drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2006, 09:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2006, 19:40
FLASH je napisao:
Gdje ima uzeti ovaj Samsung 930BF? Kolika je cijena?

Ja sam vidjeo
Samsung 930BF za 790KM i 940BF cijena 820KM

Javi mi se oko detalja

Inace kad bi uhvatio zlatnu ribicu pozelio bi neki od Dell-ovih 19-ki fantasticni su ali ih na zalost nema nigdje u BiH nabaviti.

Sto se samih TFT-a tice meni su mnogo drazi CRT Flat monitori (mozda navika sa godinama) jer ako imas na stolu iza dovoljno dubine da stane katodna cijev onda ti je sasvim svejedno svakako ti treba bar 0,5 m udaljenosti od oka do ekrana tako da si na istom.

Poslednji put menjao Broj Jedan dana 27 Maj 2006, 16:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2006, 15:36 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
A umaranje ociju prilikom gledanja u ekran je prilicno subjektivna kategorija. Znam par likova koji tvrde da ne mogu gledati u lcd nikako, odmah ih zaboli glava. Sto se mene licno tice, od kako uzeo lcd, skoro pa preporodio se.
Da napomenem da nosim sociva, pa od gledanja u stari crt monitor, oci su mi daleko brze susile, sto je stvaralo dosta problema.
Sad, necu da govorim o vrhunskim crt monitorima, jer s njima stvarno nemam neka iskustva, al u odnosu na konfekciju koja se ovdje uglavnom koristi, lcd je definitivno odmor za oci. Daleko je to od gledanja u papir, al je mnogo ugodnije od crt-a... bar meni.
Eto, jos jedna mala napomena, dok uzeo lcd i prodao stari crt, jos malo nadoplatio i uzeo polovni tv za sobu, tako da ne mogu reci kakvi su prilikom gledanja filmova. Mada, meni licno bi smetala svjetlija crna boja, kad bih gledao.
A da, jedino kada lcd definitivno vise umara oci je kad ga gledas u totalnom mraku. Ekran bljesti zbog pozadiskog osvjetljenja, pa je preporucljivo imati neku lampu ili nesto slicno u pozadini... ako volis mracniji ugodjaj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2006, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2002, 01:00
Odluka je pala na samsung 940bf. Icu u zagreb da ga uzmem. Kada vratim PDV izace me oko 650-700km. Samo sad sam vidio izgleda da ga u HGSPOT-u trenutno nemaju. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Maj 2006, 19:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Test Samsunga 730BF sa Benchmark.co.yu (17" verzija 930BF).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2006, 19:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Posto imam radeon 9600 maximalna rezolucija u igricama (a da je fps podnosljiv) je 1024-768. Sta se desava kad na 19' tft-u spustim u igrici na tu rezoluciju. Ima li kakvih deformacija slike i ostalih problema?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 18:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ljudi da li je pametan izbor samsung 940bf? Da li vrijedi 50e vise od 930 bf?
Sutra uzimam pa ako imate kakvih savjeta pozurite.:)
Unaprijed hvala.

Valja li cemu LG FLATRON L1932P Koji je bolji LG vs Samsung? Hiiiiiitnooooo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 22:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

john_rambo je napisao:
Ljudi da li je pametan izbor samsung 940bf? Da li vrijedi 50e vise od 930 bf?

To sam i ja bas htio pitati. :)
Po onome sto sam ja procitao - ne vrijedi. Razlika izmedju 4ms i 2ms se ni ne primijeti, a druge razlike medju ova dva monitora skoro da ni nema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 05:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mada u Svetu kompjtera iz IV mjeseca 2006. pise da ima razlike u kvaliteti slike. Isto tako kazu da je kod 930bf probijanje pozadinskog osvjetljenja izrazenije. Za sat krecem u zagreb po monitor. Odlucicu na licu mjesta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E pa i ja napokon uze monitor. Samsung 940BF. Odusevljen sam slikom. Bez ikakvih podesavanja je odlicna. JKakva je tek nakon podsavanja? Dvoumio sam se izmedju njega i LCD Philips 190X6FB koji je 30e jeftiniji. Nisam se ni malo pokajao. Monitor je fenomenalan(kuc,kuc,kuc). Spojen je na dvi. Malo sam igrao COD2 u 1024x768 i nije uopste losa slika. Bar meni. Javljam kasnije jos detalja. A da, izasao me 340e. POzz.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 21:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Gdje si uzimao? Jel' to cijena sa ili bez pdv-a?
U Linksu je 940BF oko 756KM (prema kursu 1KM=3,74Kn) sa pdv-om (sto znaci da je bez oko 600KM). Tamo je jeftiniji je od 930BF.
Ja cu mozda u petak za Zagreb.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 22:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Gdje si uzimao? Jel' to cijena sa ili bez pdv-a?
U Linksu je 940BF oko 756KM (prema kursu 1KM=3,74Kn) sa pdv-om (sto znaci da je bez oko 600KM). Tamo je jeftiniji je od 930BF.
Ja cu mozda u petak za Zagreb.

To je patka. Ja nazovem links i pitam imate li 940bf oni kazu naravno. Imate li sigurno da ne dolazim dzaba iz BL. Da, da naravno. Ja odem a ono nema. U linksu je 2900kuna. Odem u HGSPOT i uzmem za 3150kuna. Kad vratim PDV izadje me 670km. Ja uzeo u hgspotu zadnji. :D

Oni u linksu su mi malo cudni. Neke blentave cijene. 920n koji je slabiji od 940bf je skuplji 80km.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 23:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako nema u Linksu, a ti pokupio zadnji u HG Spotu (u koji svejedno ne bih isao), onda mi ostaje Ve-mil, kod kojih ima samo 930BF. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jun 2006, 05:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Ako nema u Linksu, a ti pokupio zadnji u HG Spotu (u koji svejedno ne bih isao), onda mi ostaje Ve-mil, kod kojih ima samo 930BF. :)

Zasto ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 20:32 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Evo uzeo sam danas i ja 940BF u Zagrebu, u Linksu. Prezadovoljan sam... Super je slika, odziv, sve. Nisam jos probavao igre (usput, uz monitor sam dobio original igricu "King Kong"), pa cu onda vidjeti. Dijagonala je fenomenalna :D i rezolucija, a tek pogotovo kad se uporedi sa mojim starim 15" na 800x600. Ja drzim na default 1280x1024x60Hz. Povecavanjem frekvencije se nista ne dobije. Sam meni monitora je relativno lagan, a postoji i par preddefinisanih tipova kontrasta i svjetlosti (game, internet, text, movie...).

Sada druga strana...
Nekako mi je ovo sve presvjetlo, kada citam forum, prebijelo. Dobro sam podesio podesavanja, ali ja i dalje ne mogu da se naviknem. Nekako mi prejako. :)
To je mozda zbog prelaska sa CRT-a na TFT. Takodje, ovi smileyi mi vise nisu narandzasti, vec su sada zuti.

Instalirao sam i drajvere, i one sve programe, ali sam ih iskljucio iz StartUp-a, jer MagicTune nije u redu. Zauzme 99% CPU-a, pa moram restartovati komp. Zbog toga sam njega i ostale iskljucio. Drivere mi bas najbolje ne prepoznaje, jer kada iskljucim one programe, ne prepoznaje mi maksimalnu rezoluciju i frekvenciju.

By the way, uzeo sam i novi komp. :)
O tome rijeci kasnije, a mozda ce i neko drugi to spominjati ( ;) ).
Samo ukratko:
MBO: Msi, k9n Neo-f, nforce 550
CPU: AMD, am2, a64,3200+
RAM: 2x512 ddr II, Kingmax, 533mhz
GPU: Leadtek 7600gs
HDD: Hdd 80gb maxtor, sata
DVD: dvd-rw Pioneer 111d
Monitor: Samsung SM997MB 19''

Jos to nije sastavljeno, a monitor jos nije dosao, jer su nesto zezali na granici, pa ce stici za 2-3 dana. Dotad, moze se koristiti onaj stari 15". 8)

Pozdrav.

P.S. john_rambo, jesi ti dobio igru uz monitor? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 21:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2004, 13:53
FLASH je napisao:
...HDD: Hdd 80gb maxtor, sata

Sto samo 80??

:( slabo ti je to!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da, disk ti je mali. Ostalo je OK :)
Sad diskovi od 250 GB imaju najbolji odnos cijene po gigabajtu, ispod 1 KM/GB.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 23:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

FLASH je napisao:
Evo uzeo sam danas i ja 940BF u Zagrebu, u Linksu. Prezadovoljan sam... Super je slika, odziv, sve. Nisam jos probavao igre (usput, uz monitor sam dobio original igricu "King Kong"), pa cu onda vidjeti. Dijagonala je fenomenalna :D i rezolucija, a tek pogotovo kad se uporedi sa mojim starim 15" na 800x600. Ja drzim na default 1280x1024x60Hz. Povecavanjem frekvencije se nista ne dobije. Sam meni monitora je relativno lagan, a postoji i par preddefinisanih tipova kontrasta i svjetlosti (game, internet, text, movie...).

Sada druga strana...
Nekako mi je ovo sve presvjetlo, kada citam forum, prebijelo. Dobro sam podesio podesavanja, ali ja i dalje ne mogu da se naviknem. Nekako mi prejako. :)
To je mozda zbog prelaska sa CRT-a na TFT. Takodje, ovi smileyi mi vise nisu narandzasti, vec su sada zuti.

Instalirao sam i drajvere, i one sve programe, ali sam ih iskljucio iz StartUp-a, jer MagicTune nije u redu. Zauzme 99% CPU-a, pa moram restartovati komp. Zbog toga sam njega i ostale iskljucio. Drivere mi bas najbolje ne prepoznaje, jer kada iskljucim one programe, ne prepoznaje mi maksimalnu rezoluciju i frekvenciju.

By the way, uzeo sam i novi komp. :)
O tome rijeci kasnije, a mozda ce i neko drugi to spominjati ( ;) ).
Samo ukratko:
MBO: Msi, k9n Neo-f, nforce 550
CPU: AMD, am2, a64,3200+
RAM: 2x512 ddr II, Kingmax, 533mhz
GPU: Leadtek 7600gs
HDD: Hdd 80gb maxtor, sata
DVD: dvd-rw Pioneer 111d
Monitor: Samsung SM997MB 19''

Jos to nije sastavljeno, a monitor jos nije dosao, jer su nesto zezali na granici, pa ce stici za 2-3 dana. Dotad, moze se koristiti onaj stari 15". 8)

Pozdrav.

P.S. john_rambo, jesi ti dobio igru uz monitor? :)

Da, da. Onako nije losa. Pa koliko te izasao monitor. Nemoj mi samo reci da ga legalno uvozis i placas pdv. :D
I meni se isto desava sa MagicTune-om. Sada sve stimam na monitoru. Za igre je fenomenalan. (kuc,kuc,kuc) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 14:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ma hdd se uvijek moze dokupiti kad zatreba, a nama trenutno ne treba vise (mada, da se mene pitalo ja bih uzeo vise :roll: ).
Vaznija mi je ostala konfiguracija. :)

@john_rambo, normalno da nisam placao pdv. :) :oops:
Probavao sam King Kong i igrica mi se ne svidja pretjerano, ali je monitor super za igre, kao sto kazes. Samo sto moja graficka (9550ge) ne moze bas puno potjerati, ali mi uvijek ostaje novi komp. :P
Navikao sam se na monitor i na boje. Ti? Tamnije prikazuje malo bolje od svijetlijih i, kao sto sam vec spominjao, smileyi su ovdje zuti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 22:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Boje su super. Samo sto cesto treba, po mome, mijenjati jacinu osvjetljenja zavisno od toga da li radis u mraku ili na svjetlu. Za sad nista drugo nisam podesavao. Dobro je i bez podesavanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]