OK,mozda sam pretjerao sa onim rodjena banjalucka dupeta, ali mi je stvarno vise dosta prica o tome kako su izbjeglice sve dobile, kako ih se tetosi, da su zasticeni bolje od bijelih medvjeda, da se samo oni zaposljavaju, vuku jedni druge...
Najglasniji su obicno oni koji nisu ni rodjeni u BL , koje je rat sticajem okolnosti zatekao u Banjaluci,a koji se i dan danas ponasaju i govore kao da su "sad sasli sa brda".
I zasto je vazno gdje je ko rodjen. Ti si , npr, mogao biti rodjen u Parizu,Londonu,Becu, ali isto tako i u Piplicima,Smrticima,Sibovskoj. Mislis li da bi bio bolji covjek da si rodjen u velegradu, nego da si rodjen na selu? Da bi vise postigao nego sto jesi?
Ko je kriv "starim" banjalucanima sto nisu slozni?
Mislis li da je lako kad dodjes negdje u novu sredinu gdje nikoga ne poznajes, dodjes bez igdje icega i jos ti uz to stalno prebacuju da si izbjeglica i opaske tipa "sta on hoce, on je izbjeglica?"Dal' to znaci da je manje vrijedan?
Glamocani, Drvarcani i ini se drze skupa, zato sto im je tako lakse, lakse im je naci drustvo, lakse dodju do posla ako nekoga znaju...
Ne kazem ja da nema gamadi kojoj je rat bila samo dobra prilika da se dokopaju velikog grada, ima ih i to nemali broj.
Problem JESTE s onima koji se u sistem Grada ne uklapaju i to stoji.Ali to nije problem samo sa izbjeglicama.Po meni su gori oni iz prigradskih naselja koji su donijeli selo u grad(npr. kao Turci ili mnogi nasi, ovdje u Becu).
Citiraj:
Ne poznajem te,i nemam pojma da li imas ili ne nekakve veze sa Banjalukom
Mozda me i poznajes
Citiraj:
Ali ko god da ima,i dosao je sa strane,iz bilo kog razloga, mislim da je u najmanju ruku nekorektno ovako pisati o Banjalucanima..Ja to nazivam nezahvalnoscu i nekulturom
Ja jesam dosao sa strane u Banja Luku, sad odem samo povremeno i nemam namjeru da se vracam vise za stalno dole.A o korektnosti, hm, da ne idem dalje.