banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 02:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nisam ni ja dragovoljno otisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 15:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
laoce:

Citiraj:
Muka mi je vise od ovih prica protiv izbjeglica.
Trebalo je i vasa "rodjena banjalucka dupeta" malko pomjeriti, pa bi onda drukcije pricali

Laoce,nisi u pravu.Cinjenica je da ima odredjeni,nemali broj ljudi,izbjeglica,koji se i nakon 10 godina nisi uspjeli integrisati i zivjeti onako kako se u Banjaluci zivjelo prije rata.Cinjenica je takodje,da su ti ljudi dosli u Banjaluku jer ih je muka natjerala,i svi znamo da je to zalosno i tesko.Ono sto je najbitnije,da li ti pojedinci "lijece" tu tugu,ili kako to vec nazvati,time sto se ponasaju tako kako se ponasaju? Da li im je lakse ako se u Banjaluci ponasaju kao da su u Glamocu,Drvaru,Kljucu? Vraca li im to kuce,ostale nekretnine,ili ne daj Boze nastradale ? Postoji li neki minimum postovanja koji bilo ko od nas mora pokazati kad ode bilo gdje,kod bilo koga u goste,pod bilo kojim uslovima? Opravdavati njihovo ponasanje,ovakvo ili onakvo,time sto nisu dosli dobrovoljno,je u najmanju ruku besmisleno. Trebalo bi ih shvatiti,sve im dopustati, ne bi trebali biti predmet kritike,zato su u Banjaluku dosli jer ih je muka natjerala?

Ono takodje sto mi se nije nikako svidjelo u tvom postu,su ona "rodjena banjalucka dupeta"..Ne znam cemu to,i takav ton..Ne poznajem te,i nemam pojma da li imas ili ne nekakve veze sa Banjalukom.Ali ko god da ima,i dosao je sa strane,iz bilo kog razloga, mislim da je u najmanju ruku nekorektno ovako pisati o Banjalucanima..Ja to nazivam nezahvalnoscu i nekulturom.Nista licno,ovo se odnosi na svakog ko misli kao ti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
OK,mozda sam pretjerao sa onim rodjena banjalucka dupeta, ali mi je stvarno vise dosta prica o tome kako su izbjeglice sve dobile, kako ih se tetosi, da su zasticeni bolje od bijelih medvjeda, da se samo oni zaposljavaju, vuku jedni druge...
Najglasniji su obicno oni koji nisu ni rodjeni u BL , koje je rat sticajem okolnosti zatekao u Banjaluci,a koji se i dan danas ponasaju i govore kao da su "sad sasli sa brda".
I zasto je vazno gdje je ko rodjen. Ti si , npr, mogao biti rodjen u Parizu,Londonu,Becu, ali isto tako i u Piplicima,Smrticima,Sibovskoj. Mislis li da bi bio bolji covjek da si rodjen u velegradu, nego da si rodjen na selu? Da bi vise postigao nego sto jesi?
Ko je kriv "starim" banjalucanima sto nisu slozni?
Mislis li da je lako kad dodjes negdje u novu sredinu gdje nikoga ne poznajes, dodjes bez igdje icega i jos ti uz to stalno prebacuju da si izbjeglica i opaske tipa "sta on hoce, on je izbjeglica?"Dal' to znaci da je manje vrijedan?
Glamocani, Drvarcani i ini se drze skupa, zato sto im je tako lakse, lakse im je naci drustvo, lakse dodju do posla ako nekoga znaju...
Ne kazem ja da nema gamadi kojoj je rat bila samo dobra prilika da se dokopaju velikog grada, ima ih i to nemali broj.
Problem JESTE s onima koji se u sistem Grada ne uklapaju i to stoji.Ali to nije problem samo sa izbjeglicama.Po meni su gori oni iz prigradskih naselja koji su donijeli selo u grad(npr. kao Turci ili mnogi nasi, ovdje u Becu).

Citiraj:
Ne poznajem te,i nemam pojma da li imas ili ne nekakve veze sa Banjalukom

Mozda me i poznajes :wink:

Citiraj:
Ali ko god da ima,i dosao je sa strane,iz bilo kog razloga, mislim da je u najmanju ruku nekorektno ovako pisati o Banjalucanima..Ja to nazivam nezahvalnoscu i nekulturom

Ja jesam dosao sa strane u Banja Luku, sad odem samo povremeno i nemam namjeru da se vracam vise za stalno dole.A o korektnosti, hm, da ne idem dalje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 16:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Definitivno je cinjenica da ko je gdje rodjen nema ama bas nikakve veze,s tim da li je dobar ili los covjek,vrijedniji od ovoga ili onoga i sl.To je valjda svima jasno.Covjek moze biti rodjen i u stali,pa nece biti ni konj ni krava :D Bar ne anatomski :lol:

Kao sto i sam kazes problem JESTE u svima onima koji se ne uklapaju kako grad funkcionise.Iz bilo kog razloga.Odakle god da su dosli.I iz New Yorka,to mi nista ne znaci,ako bar u nekoj mjeri ne postuje "moj" grad.Niko banjalucanima nije kriv sto se ne "drze" kao te neke izbjeglice,cuveni klanovi i sl:)..Ali takodje mi smeta kad oni koji su predmet kritike,ne znaju i nece da prihvate tu kritiku.Za neprihvatljivo ponasanje u gradu,kakav je takav je,nas je jel',nema opravdanja.Svima je nama jasno pod kojim okolnostima su izbjeglice dosle u Banjaluku,i zasto.Ali ne daje im to za pravo da ignorisu sredinu u kojoj su se nasli,i kako se tu zivjelo prije nego su oni dosli.Ovo se odnosi i na izbjeglice,i na indijance sa okolnih brda,raznoraznih Piskavica,Papazana,Rogolja i ne-znam-vise-ni-ja kojih mjesta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]