-- EDIT> Masna shala je odjednom nestala -.-
Citiraj:
Ja mislim da Boga ne nalaze oni koji ga ne traze, a oni koji ga traze ne definisu ga vec i dalje traze tvrdeci da jos nista o Njemu ne znaju. Onaj koji moze da definise Boga je veci od Boga, sto je samo po sebi apsurd. A da li Bog postoji ili ne, ne zavisi od toga da li mi zelimo da on postoji ili ne ili od toga da li se nama vise svidja da ne postoji ili postoji. Mislim da su se svi ratovi u istoriji vodili bas zbog toga, sto smo uvijek svi sve "znali".
Šta vam je bilo? Nešto ste ućutali od prethodne poruke? A? Odjednom Bog je nedefinisan - čak i sami kažete

Šta je? Ruši se svijet, a? Bog nedefinisan, a svaki ga čovjek opet definiše? Čak i ova tvoja poruka - u kontradikciji je sa ostalim porukama - jednostavno - imaš pravo - bog je nedefinisan, a šta je to što je nedefinisano? Ako kažem "Bog je nedefinisan", ja sam u stvari rekao "Nedefinisan je nedefinisan" ... Šta sam time postigao?
"Onaj koji moze da definise Boga je veci od Boga, sto je samo po sebi apsurd" - štaaaa jeee oovooo trebaaalloo da znaaači!?!? Da su sve dosadašnje vjere (hrišćanstvo etc) bile
apsurdne? Slažem se

Na neki način. Nije vjera samo Bog. Vjera je način života. Bog je filozofija. Kada se bog ubaci u vjeru, tu se staje na žulj filozofu ...
Kako onda ti to Dak ovdje nonstop nešto pišeš o Bogu, a vamo kažeš da o Bogu ništa ne znaš (ne možeš ga definisati) ? Šta je odjednom si postao skeptik? I to još onaj prastari - Grčki - čistokrvni
A i čitav tvoj tekst nema veze ni sa čim. Znaš šta bi bilo u Obadovom stilu:
Citiraj:
Ja mislim da Ronilačko odijelo ne nalaze oni koji ga ne traze, a oni koji ga traze ne definisu ga vec i dalje traze tvrdeci da jos nista o Ronilačkom odijelu ne znaju...
Ma - suština (ako ti se ne čita ovo prethodno, evo ti sažetak) :
Bog je (po dragim sagovornicima) nedefinisan, različit od čovjeka do čovjeka, a opet jedan jedini,

, on je dobar, on voli siromašne, potlačene i šalje ih u raj, on ne voli seks u troje, on je samo za duhovno začeće, on je stvorio svijet niizčega, a ko je njega stvorio na to pitanje (koje postavi i dijete od pet godina) niko neće da odgovori itd ...
Poenta, u filozofskom smislu (ono što neki kažu "istina") BOG NE POSTOJI. Zaista, nešto što je nedefinisano i nelogično samo po sebi ne može da postoji ako se uzme u zdrav razum.
Takođe, na ovoj temi (i još po kojima) više puta je logički osporena teza "stvaranja" teorijom nenastalog bitka.
Za kraj, zahvaljujući Ruži (na drugoj temi) zaključili smo da nam taj izmišljeni, nedefinisani lik zvani Bog omogućava da živimo u harmoniji !
Eto sad znamo šta je bog!