banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
:D Sta sve ljudima nece smetati. Najbolje bi bilo da dodju i vade kesu po kesu iz kontejnera i pjeske je nose na deponiju; a peracima treba dati one flasice od detrdzenta sa prskalicom i ribace cetke pa da oni polako kuliraju.
Ja uopste do prije nekoliko sedmica nisam ni skontao da su to oni. Da stvar bude jos komicnija - posto ljetos sam obicno iz grada dolazio kuci oko 3:00-3:30, pojedem nesto i krenem na spavanje i cuje se to lupkanje (prozori u sobi sirom otvoreni) i kontam u sebi "Pa zar ljudi jos kradu drva (mislim iz sume pa po noci dovoze)? Aj' sto kradu nego su ih nasli spremati u po' avgusta." Tek nakon nove godine sam na njih slucajno naletio i shavtio ustvari sta je. Kod mene odvoze oko 1:00 i, hvala Bogu, niti mi smetaju niti me bude ako spavam.

I inace mislim da je ovo prava stvar - prvo zato sto su ga poceli redovnije odvoziti, a drugo zato sto ne prave guzvu preko dana, te da tako trebaju nastaviti.

Sto se pranja ulica - isto. Ako naidjes na njih oni fino prekinu prskati, prodjes, oni nastave - jos me nikako nisu poprskali. Jedina stvar koja mi se ovdje nesvidja (generalno) jeste sto to rade sa prljavom vodom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mene nervira to njihovo pranje ulica oko 11 jer ja nosim starke bash zbog suvih ulica u proljece.. Onda dok dodjem do kuce, budem sva blatnjava, a zivim 5 min. od centra.... Znachi, vec od SDK do Boske budem mokrih nogu, pa makar i zavrnula hlache... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 11:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Meni se cini da se ovdje ipak malo preostro kritikuje rad komunalaca. Slucajno sam upoznata sa stanjem cistoce u nekim drugim gradovima i mislim da Banjalucani trebaju biti jaaaaako zadovoljni onim sto imaju. Samo je nasim ljudima ocigledno vec genetski urodjeno da zbog necega gundjaju, trebalo, ne trebalo! U svakom slucaju, bolje je i da prazne kontejnere nocu, nego da danju prave zastoje u saobracaju i da smrde u nedogled. Obzirom na to da je podrucje na kojem rade vec prilicno veliko, mora neko imati i tu nesrecu da im prazne kontejnere u 3 ujutro. Pretpostavljam da rad otpocinju i prije ponoci.
Isto tako pretpostavljam da i pranje ulica prilagodjavaju svojim mogusnostima. Opet je bolje da peru u 23 h, nego da peru ranije ili jos gore- nikako.. Ima mjesta u kojima se ni to jos uvijek ne desava.
Usput, prije nekoliko dana sam vidjela da oni mali kamionici idu kroz Ulicu bana Milosavljevica i usisavaju vodu iz velikih lokvi. Po meni je to apsolutno pozitivno. Bolje je i da kamionic proseta dva puta dnevno kroz centar, nego da voda pliva po ulici. Ja sam im zahvalna, obzirom da stalno imam tu privilegiju da ugazim u sve i jednu mogucu lokvu..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 12:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2006, 16:31
eb ga, slazem se da trebamo biti zadovoljni sa cistocom u gradu... ali ipak mogu to uraditi prije ponoci... gluvo doba noci nije za te stvari...
i ne samo to... ima dosta stvari na koje treba reagovati. Ako ne reagujemo, nema promjena.

ima ljudi koji ustaju rano zbog posla...

mozda da nam isporucuju neke extra cepove za usi uz racun od cistoce?

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 12:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
a da vi 'spavaci' malo ne pretjerujete a ?
Pa nama ne valja kad je danju, smrdi, guzvaju, bude u 7 sati drincere...kad nocu opet nam vidim ne valja......hocete veliki evropski grad....evo imamo ga...sa tim i smece nam raste.....
U potpunosti se slazem sa nocnim rezimom rada......a ko ne moze coriti nek' bensedin mali popije i caolina.

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
moon je napisao:
... i usisavaju vodu iz velikih lokvi. ..

E...a kad bi se te velike rupe zakrpile pa se onda nebi stvarale lokve i imali bi manje posla. Onda nebi vise bilo bespotrebno usisavanje lokvi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 14:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jan 2006, 21:38
Mislim da tu nisu u pitanju klasicne rupe, nego manja ili veca udubljenja i ispupcenjim na asfaltu, narocito uz trotoar. To je od korjenja i slijegnja zemljista. Toga uvijek ima... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Leona je napisao:
moon je napisao:
... i usisavaju vodu iz velikih lokvi. ..

E...a kad bi se te velike rupe zakrpile pa se onda nebi stvarale lokve i imali bi manje posla. Onda nebi vise bilo bespotrebno usisavanje lokvi.

Sanirali su oni oni rupu gdje se pravi lokva kod gradskog mosta (ako ne i vise puta).
I nisu nista napravili, sem sto su pare potrosene.
Sva sreca pa savjesni vozaci ne voze brzo i pokusavaju zaobici lokvu, pa ni slucajno ne kupaju prolaznike. :D
Mislim, tu se ljudi skupe, pa kad vide da je situacija cista, da nema vozila, pretrcavaju taj dio (kada su kisni dani). :D

Meni je ok odvoz smeca od 7 do 24, ali u 3 iza ponoci nije, to meni nije ok buka, pa makar me svi nazvali cangrizavom.
Pogotovo sto kontejneri u koje se baca smece iz kafica sadrze dosta stakla koje dok pada proizvodi uzasnu buku.
Posto je moja ulica "super dugacka", a u blizini imamo 2 mjesta za kontejnere (za dosta zgrada, ne samo za 4 zgrade u mojoj ulici), dozivljaj tog loma imam 2 pouta u razmaku od nekih pola sata do sat. Jer taman im toliko treba da naprave krug i dodju do drugog mjesta za kontejnere.
Otprilike taman toliko i meni treba da me ponovo pocne hvatati san. :D

Jutros sam ustala u 7:45, u 8 sam vec izasla iz kuce, u kuci sam provela vrijeme od 10-11, a sve ostalo vrijeme sam van kuce posvecena svojim danasnjim obavezama, sad sam na poslu i ocekujem kad dodjem kuci u pola 12 veceras da mogu vecerati i kad legnemmirno spavati, jer sutra ustajem u 7. I nije nista nenormalno sto zelim nocu spavati bez uzasne buke. Cak postoje i neke zakonske norme koje regulisu pitanje nocnog mira.
I ako za sve gradjane vazi neki red i zakon i ako mogu komsijama zvati policiju (sto ne cinim :D ) ako svako vece prave zurku, buku i dreku u gluho doba noci, ne znam zasto bi komunalno bilo izuzetak.
Ta pravila o redu i miru su i uspostavljena da bi ljudi koji zive u stambenim zgradama mogli imati normalan zivot, a ne da se moze ponasati ko kako hoce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nemam ja nista protiv komunalaca, ti ljudi tesko zaradjuju svoj hljeb i rade onako kako im se kaze.
Oni koji odlucuju o vremenu kad se smece odvozi su trebali malo bolje razmisliti o svemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 16:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
moon je napisao:
Samo je nasim ljudima ocigledno vec genetski urodjeno da zbog necega gundjaju, trebalo, ne trebalo!

Pa upravo tako.
Ja imam neko svoje misljenje - Ako se nekome spava on ce spavati pa makar topovi pucali kraj njega, a ako mu se ne spava ma nece on zaspati da mu se uspavanka pjeva na uho - sve mu zivo smeta.
moon je napisao:
Usput, prije nekoliko dana sam vidjela da oni mali kamionici idu kroz Ulicu bana Milosavljevica i usisavaju vodu iz velikih lokvi. Po meni je to apsolutno pozitivno.

Ako mislimo na isto - taj kamion cisti "cosak" ulice od pjeska i prasine - to mu je primarna namjena (a izmedju ostalog i kupi vodu ako je nema previse).

@ventilator - Ako si ti toliko odsutna od kuce i kad dodjes nemozes spavati onda tvoj problem nije komunalni nego zdravstveni pa otidji potrazi pomoc doktora (nemoj misliti da te vrijedjam - nista licno) ili ti je posao statican tj. po citav dan sjedis/spavas i mlatis praznu slamu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 17:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
@ ventilator: Imam rješenje za tvoje probleme.
Dogovorite se svi u komšiluku da smeće ne ostavljate u kontejner već pored. Tako kada dođu da pokupe smeće, neće drmusati kontejner da ga isprazne, već će lijepo kesu po kesu da ubace u kamion - bez buke. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2006, 17:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To je opis mog danasnjeg dana.
Nekad imam vise, nekad skoro nimalo slobodnog vremena.
Ali buduci da imam bolesnu majku, nerodjenu sestru sa daunovim sindromom koja zivi sa mojim roditeljima, radim honorarno ankete (nimalo statican posao :D ), imam i stalni posao, uglavnom imam prilican broj obaveza.
Realno gledano ja jako malo spavam.
Ali ta buka koju prave je stvarno velika i gledala sam sa balkona, nisam jedina koju probudi, pale se svjetla okolo, ljudi izlaze na prozore ili balkone, gledaju sta se desava...

Doduse, ja imam lak san.
Jos dok sam zivjela sa roditeljima kraj moje zgrade bio je kiosk koji je moja mama tada drzala (prije bolesti, dakle negdje '95 - '96), ali izmedju naseg ulaza i kioska je jos jedan ulaz. U neko doba noci pokusali su obiti kiosk. Ja sam cula udar i probudila majku, te izasla vani (dovoljno brzo da lopovi nisu ukrali bas nista).
Udar koji sam cula bilo je kidanje katanca (vjerovatno polugom).
U ovom stanu na Mejdanu sam cula obijanje stana u 3:25 u sred noci, dok je moj dragi, koji je bio kraj mene spavao kao top. Njega bi lopovi s krevetom mogli iznijeti vani, a da ga ne probude (mada se on dosta vrti kad spava, a ja spavam jako mirno, dok me nesto ne probudi). :D
Bio je to jedan udarac, taj prvi, koji me probudio. Nije bio prejak, mislila sam da je najvjerovatnije nesto od sudja (ostavljenog u onoj plastici da se okapa nakon pranja) skliznulo.
Medjutim, za svaki slucaj, otisla sam u kuhinju da provjerim, kad sam shvatila (kad se cuo sledeci zvuk) da to dolazi od vanjskih vrata.
Cak izgleda da niko u ulazu nije registrovao nista neobicno. A i dragom je trebalo neko vrijeme nakon sto sam ga probudila da shvati sta se desava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2006, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ti si se za portira rosila venti :wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]