banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Pretresena firma "Go"
PostPoslato: 06 Apr 2006, 06:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2005, 01:39
Ovo je možda moglo i u "Telefoniju" i u "Politiku", ali ova tema mi se čini najprikladnijom...

Pazite ovaj tekst iz "(Ne)zavisnih":
Citiraj:
Pretresena firma “Go”

BANJA LUKA - Policija RS pretresla je juče po nalogu banjolučkog Okružnog tužilaštva preduzeće "Go" čiji je vlasnik Saša Savičević, zet Branka Dokića, ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH.

Živana Bajić, banjolučki okružni tužilac, kazala je u izjavi za "Nezavisne" da je, osim preduzeća, pretres izvršen na još dvije lokacije, ali nije željela da kaže o kojim lokacijama je riječ niti šta je odneseno. Ona je istakla da u interesu istrage ne može otkrivati detalje pretresa niti zašto su oni obavljeni.

Saša Savičević je u izjavi za "Nezavisne" kazao je da je njegova firma pretresena jer je osumnjičen da se bavio međunarodnim telefonskim saobraćajem korištenjem programa VOIP (Voice Over IP - pozivanje tj. telefoniranje preko Interneta). On je istakao da se nije bavio međunarodnim saobraćajem, ali da posjeduje opremu za VOIP.

"Moja firma se bavi SMS provajdingom, interenet marketingom i slično, ali ne i međunarodnim saobraćajem. Međutim, i da smo to radili ne radi se o krivičnom djelu jer se danas time služe svi internet klubovi, banke i slično", kazao je Savičević. Dodao je da su ga prije osam dana pozvali na razgovor u "Telekom" zbog toga što je njegovo preduzeće potrošilo mnogo impulsa, te što posjeduje opremu za VOIP. Savičević kaže da je u "Telekomu" objasnio kako želi da se bavi programom VOIP i da ih je pitao šta mu je potrebno da bi dobio dozvolu za to.

"Ovo je nečija igra. Ne znam da li se radi o neinformisanosti istražnih organa ili je u pitanju konkurencija", kazao je on. Savičević je istakao da nije bio u firmi u vrijeme pretresa jer se nalazio na putu. Istakao je da ne zna šta mu je policija tačno odnijela, ali da je u firmi imao opremu vrijednu 70.000 KM.

Pretres preduzeća "Go", smještenog u stambenoj zgradi u Ulici Sime Matavulja u Banjoj Luci, počeo je u ranim jutarnjim časovima i trajao je do 13 časova. U pretresu je učestvovalo više inspektora CJB Banja Luka, koji su došli u pratnji pripadnika Jedinice za podršku ovog centra. Policija je iz stana iznijela više papirnih kesa sa nepoznatim sadržajem, te računare i drugu opremu. Stanari kažu da je policija provalila u preduzeće jer nisu zatekli nikoga u njemu.

"Stručnjaci u 'Telekomu RS' već duže vrijeme sumnjaju da se radi o krađi u međunarodnom saobraćaju po programu VOIP, a istragom su došli da saznanja da se ovaj posao obavlja preko firme čiji je vlasnik Savičević", kazao je juče Dragomir Babić, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front". On je istakao da je u posljednjih šest mjeseci "Telekomu RS" nanesena šteta viša od 300.000 KM.

"Taj posao je toliko obiman i nije se mogao obavljati bez nekoga iz samog vrha 'Telekoma', ali i političkog vrha. Savičević je u ovom poslu imao pomagače u dva ruska državljanina", tvrdi Babić.

Pa ljudi - gdje mi to živimo? Paz' ti novinara stručnjaka, terminologije i šicanja. Paz' optužbi. Paz' insinuacija. :oops:

Ajd, ako za trenutak i pređemo preko činjenice da se iz naslova i podnaslova tzv. "Nezavisnih novina" da zaključiti kako je zet Branka Đokića gangster koji preko svoje firme krijumčari vjerovatno ogromnim količinama droge, a uz to krade od Telekoma pare, a Branko Dokić mu pomaže u ovom zločinačkom poduhvatu, jedna stvar me je naprosto ostavila bez teksta - čovjeka Tužilaštvo proganja zbog VoIP-a koji svaka baba (bez namjere da vrijeđam stare osobe) može da koristi!

Pa ljudi, Zepter banka, ako se ne varam, za komunikaciju između filijala koristi Skype - ajmo sad i njima ključ u bravu i na stub srama! Evo ja na selu pijem vodu iz lokalnog izvora, pa de sad da to evidentiraju u Tužilaštvu jerbo time drito zavlačim ruku Gradskom vodovodu u džep!

Nisu normalni, zaista - počevši od ovog (ili ovih) stručnjaka iz Nezavisnih žednih tuđe krvi do Telekoma i Tužilaštva! Gdje mi to živimo Bože dragi...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 07:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2002, 10:28
Ma to su politicke igre i nesto sasvim drugo u pozadini !!!!!!
Ma kakav VoIP pola drzave to koristi !!!
A terminologija nezavisnih novina (citaj ustaskih) je sto kazes katastrofalnaaaaaaaaaaaa, a i ne bila takva kad su im glavni urednici prostitutke !!!
A i policija je jos gora! Ljudi su pronevjerili po 10 fabrika i 1000 preduzeca i tu nemaju muda da istrazuju nego se nakacili na firmu sto radi normalno po svim pravilima......... hahaha mogu samo da zamislim inspektorcica iz CJB BANJA LUKA kako bulji u server hahahahhaah
Ma dajte ljudi ova drzava je pravi DIZNILEND.
Kakve price o medjunarodnom saobracaju i tako ta sranjaaaaaaaaa ma dajjjjjjjjjjjjjjjjjj

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 08:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Dok traje monopol TS, VoIP se ne smije naplaćivati i od toga stvarati profit.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 09:12 
Pripravnik
Pripravnik

Not now, John! je napisao:

Daj bre Džone, to su priče za malu djecu - zašto onda ne tuže Skype - ljudi naplaćuju za svoje usluge i od toga stvaraju profit i imaju klijente na teritoriji Republike Srpske. I šta sad?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Not now, John! je napisao:

Upravo, komercijalna upotreba VOIP je krivicno djelo.

Sto naravno nema veze sa razumom i obicna je budalestina koja stiti Telekoma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 09:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
pritisak je napisao:
Daj bre Džone, to su priče za malu djecu - zašto onda ne tuže Skype - ljudi naplaćuju za svoje usluge i od toga stvaraju profit i imaju klijente na teritoriji Republike Srpske. I šta sad?

Ne mogu tužiti Skype, jer je Skype strana firma i VoIP je potpuno legalan tamo gdje državni telekom nema monopol (odnedavno u Srbiji, npr.)
Razlog zašto ne ganjaju Internet klubove koji pomalo zarađuju od VoIP ili banke koje VoIP koriste za svoje potrebe, a ganjaju "Go" koji vjerovatno koristi VoIP kao i banke, je najvjerovatnije političke prirode. Da Dokićev šurjak ukrade žvaku to bi u momentu cijela RS znala. Naglasak u citiranoj vijesti je upravo na Dokiću, a ne na VoIP.
Da je legalno naplaćivati VoIP, onda bi još davno neko otvorio firmu koja bi po daleko manjoj cijeni od TS nudila međunarodne pozive.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 10:08 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Razlog zašto ne ganjaju Internet klubove koji pomalo zarađuju od VoIP ili banke koje VoIP koriste za svoje potrebe, a ganjaju "Go" koji vjerovatno koristi VoIP kao i banke, je najvjerovatnije političke prirode. Da Dokićev šurjak ukrade žvaku to bi u momentu cijela RS znala. Naglasak u citiranoj vijesti je upravo na Dokiću, a ne na VoIP.

Dets d point :oops: I to je ono što smrdi - sad mu je šurjak ispao kolateralna šteta.

Mene naprosto žalosti činjenica kakav smo mi to narod - spremni smo da udaramo nevjerovatno nisko samo da bismo ostvarili svoje (nerijetko bolesne) ciljeve... I pri tom su svi udarci dozvoljeni - nema veze ako je u pitanju laži bilo kakva insinuacija.

Da prostite - uvaljuju nam muda za bubrege, a mi samo mašemo glavom.

Zaista bih volio znati po kom je "kanalu" izdat nalog policiji da krene pretresati jednog tako "poznatog kriminalca". Mislim, ko je mastermajnd? Šta stoji u nalogu? Šta slijedi sad po proceduri sa zaplijenjenim materijalom? Hoće li listati sve papirne dokumente koje su našli i tražiti VoIP ključne riječi na njima (po mogućnosti sa imenom Branka Dokića na istom papiru)? Hoće li tražiti foldere "programa" VOIP po desktopu računara koje su klepili? Mislim, šta ih sprječava da sad kažu kako su našli i tajne dokumente za izradu atomske bombe - ko će vjerovati da to nije istina kad "eminentne" novine to objave?

I, uostalom, šta radi ta firma zapravo? Tip kaže da se bave SMS marketingom - ako stoje iza svog ovog silnog SMS spama koji primamo na mobilne telefone, onda je moguće da je tužitelju dozlogrdilo :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 14:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Sep 2005, 15:12
Nije surjak, vec zet.
Nego sta nego politicka igra. Bolje da padne Sale (zet) za sicu, nego Dokic za puste milione, jer sica se lako potrosi, a milioni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Citiraj:
Dodao je da su ga prije osam dana pozvali na razgovor u "Telekom" zbog toga što je njegovo preduzeće potrošilo mnogo impulsa, te što posjeduje opremu za VOIP.

Dragi nas Telekom inace svakoga ko mnogo telefonira zove na razgovor da mu skrene paznju da ne trosi toliko. :lol:
Kako je to brizno od Telekoma.
Mislim ovaj izgovor je definitivno nesto najgluplje sto neko moze smisliti da pozove covjeka na "informativni razgovor", ako se vec bavi telefonskim saobracajem. Sasvim je jasno da je Telkekomu u cilju da mi sto vise telefoniramo.
A koristenjem VOIP telefona se, usput da kazem, ne nabijaju impulsi koji se placaju nasem Telekomu, sto zapravo i jeste ono sto njih boli.

Citiraj:
"Stručnjaci u 'Telekomu RS' već duže vrijeme sumnjaju da se radi o krađi u međunarodnom saobraćaju po programu VOIP, a istragom su došli da saznanja da se ovaj posao obavlja preko firme čiji je vlasnik Savičević", kazao je juče Dragomir Babić, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front". On je istakao da je u posljednjih šest mjeseci "Telekomu RS" nanesena šteta viša od 300.000 KM.

Telekomovi strucnjaci su bas strucnjaci.
Ako cemo o kradji i pljacki neka pricaju malo o tome koliko oni i kako pljackaju gradjane.
Zasticeni su, imaju monopol i to je nepravedno, pogotovo ako se uzme u obzir koliko oni taj monopol zloupotrebljavaju.
Pa cijene razgovora sa inostranstvom su grozne, a korisnici VOIP-a mogu razgovarati sa inostranstvom (fiksni telefon) po cijeni od nekih 4-5 centi po minuti. Doduse, pozivi u neke zemlje su nesto skuplji, ali je cijena jos uvijek smijesna u odnosu na cijenu iste usluge kod Telekoma.

Kradja u medjunarodnom saobracaju – kako to opako zvuci.

To je kaznjivo jedino iz tog razloga sto firma nudi i naplacuje uslugu za koju nije registrovana i samim tim i ne placa porez drzavi za to (naravno, samo ako uslugu ne koristi za sebe, vec je prodaje dalje).
A legalno registrovati preduzece koje bi pruzalo usluge VOIP telefonije nije moguce, koliko ja znam, jos uvijek, jer je Telekom monopolist.

Medjutim, u praksi ljudi ovo rade, a Telekom to zna (znam 100%).
Ljudi iz Telekoma ne idu zakonskim putem – tuziti ih, pa nek nadlezni rjesavaju slucaj.
Sve ide po principu – idi do provajdera koji nudi internet uslugu koja omogucava koristenje VOIP-a, pa trazi da se toj osobi/firmi ukine internet, a zatim licnim posjetama ‘upozoravaju’ da je to krivicno djelo i da ce oni biti prinudjeni bla-bla-bla...
To bi trebalo biti protivzakonito.
Zna se ko sta radi, pa tako nije ni Telekom taj koji je registrovan za sve djelatnosti, pa i hvatanje i progon korisnika VOIP-a.
Imaju organi koji se time bave, postoje tuzbe i sudovi. Zasto Telekom mora uvijek imati privilegije, pa i po pitanjima zakonske regulative?

Citiraj:
"Taj posao je toliko obiman i nije se mogao obavljati bez nekoga iz samog vrha 'Telekoma', ali i političkog vrha. Savičević je u ovom poslu imao pomagače u dva ruska državljanina", tvrdi Babić.

:lol:
Ovo nije za crni humor ili za neku vjecnu knjigu ljudskih gluposti, ovo je izvan svake takmicarske kategorije u gluposti!!!
Taj posao je tako obiman da kupis telefone za VOIP (nije ih nesto pretjerano tesko ni nabaviti, cijena nekih stotinjak eura), uplatis kreditnom karticom uslugu na sajtovima koji tu uslugu nude, telefoniras dok imas love na kreditu, kad to potrosis - doplatis. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.
Za pecinskog covjeka bi bilo vjerovatno nesto strasno komplikovano i ravno cudu, ali buduci da je ovo 21 vijek, onima koji su zaostali u razvoju, a ne prate ni razvoj tehnologije oko sebe, bi bilo mnogo pametnije da ne pricaju o onome o cemu pojma nemaju.
Mislim, kad su tako pametni i tako strucni neka fino objasne zbog cega misle da je u "pljacki stoljeca" bio neophodan neko iz samog vrha Telekoma ili uopste neko iz Telekoma, pa maker i cistacica. Uplitanje politicara i Rusa (dobro nisu napisali ruske mafije) pogotovo.

Citiraj:
BANJA LUKA - Policija RS pretresla je juče po nalogu banjolučkog Okružnog tužilaštva preduzeće "Go" čiji je vlasnik Saša Savičević, zet Branka Dokića, ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH.

Ovo je ocito jedini razlog zbog koga je to uopste nekome bitno i zbog toga je vijest i dosla u novine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 17:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Slazem se....bilo ko da u drzavi nesto proba sam,a da ne "ide niz dlaku"
osudjen je na propast... i to je tako u svakom postsocijalistickom betonu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ma najbolje tu telefoniju dza-be pustiti....sta ce narod i onako nista ne radi samo telefonira...pa nek dere narod kad vec voli.... :lol: :lol: ...covjeku zdrav zub k'o da si izvadio kad mu tel. strecnes...moze i bez vode al' bez tel-a nikad

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iskreno, telefona mi dodje 16-20 km, ne vise.
U to je uracunata pretplata, pretplata za televizor (6 km mislim) i impulsi.
Mobilni koristim tako mnogo da imam kredita na kartici, ali moram dopuniti jer prodje onaj rok od 40 dana, pa ne mogu zvati dok ne kupim novu karticu, a kupujem dopune od 11 km.
Znaci telefon mi sluzi da se dogovorim s nekim gdje, kada, kako - a kad se nadjemo detaljisemo i razglabamo. Ne koristim telefon iz dosade, da bezveze zivkam jer nema nista zanimljivo na TV-u.

Ali ima dosta ljudi starijih, sa malim primanjima, kojima su djeca otisla vani da studiraju, da rade kao bebisiteri ili prosto zive vani...i sa kojima bi se rado culi.
Ljudima je to skupo, mada nema cijene za to da roditelj cuje svoje djete, ali ipak, kakav je standard starijih osoba kod nas, to im je luksuz.

Djeca zovu, ali roditelji bi rado da cuju svoje djete na svoj trosak, uvijek se brinu ako djete zove hoce li ono imati da sve to plati, kad ruzno sanjaju brinu se i ne mogu cekati da djete nazove, vec ga zele sami nazvati odmah, kad je rodjendan zele oni zvati...

VOIP je dosta pristupacniji od Telekom usluga.
Zasto ne bi drzava omogucila i to, pa nek ljudi zovu jeftino, neka mlada osoba koja pokrene takvu firmu imace posao i od cega hraniti porodicu, a drzava ce uzima svoju 'gebiru'. Svi zadovoljni.
Sem Telekoma, koji bi se morao prilagoditi novim uslovima i trzistu. No ne bojim se - i tada bi bio u debelom plusu, propasti ne moze, nema sanse. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

apelujmo na Telekom da mame i tate zovu djecu i bebisiterke u pechalbu jeftinije... :lol: :lol: .,....bezze ti je ta prica al' eto

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The Godfather je napisao:
apelujmo na Telekom da mame i tate zovu djecu i bebisiterke u pechalbu jeftinije... :lol: :lol: .,....bezze ti je ta prica al' eto

Ljudi i zovu svoju djecu jeftinije. :D
Ali ne uz pomoc Telekoma. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cuo sam u Telekomu sastavljaju protivteroristicku jednicu..''lovci na VOIP'' mame i tate sto zuvu vanka a nije preko telekoma biti ce uhiceni i na dobrovoljni rad u telekom ...kopanje kanala... :wink:
otimaju lebac telekomcima sram ih bilo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2006, 06:25 
cuo sam u Telekomu sastavljaju protivteroristicku jednicu..''lovci na VOIP'' mame i tate sto zuvu vanka a nije preko telekoma biti ce uhiceni i na dobrovoljni rad u telekom ...kopanje kanala... :wink:
otimaju lebac telekomcima sram ih bilo

i to tupim krampom...pi*ka im mater'na...pa nek vide onda kako je kad imas samo 2000 km platu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2006, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37

Jok, eto treba apel da se jos vise krade od naroda. Da se uvede jos veci monopol. Da radnici Telekoma zovu gdje hoce na racun firme, da se prikljucuje na tudje brojeve, da se ubacuju nepostojeci pozivi na listing, itd. :roll:

Siroti jadni Telekom :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2006, 15:21 
Pripravnik
Pripravnik

ajkula je napisao:

Jok, eto treba apel da se jos vise krade od naroda. Da se uvede jos veci monopol. Da radnici Telekoma zovu gdje hoce na racun firme, da se prikljucuje na tudje brojeve, da se ubacuju nepostojeci pozivi na listing, itd. :roll:
Siroti jadni Telekom :)

Ovo boldovano zaista nije samo obično lupanje - lično sam prisustvovao (doduše zaista poodavno - prije barem desetak godina) ovakvom muvanju. Naime poznanik (koji odavno i nije više u RS, pa samim tim i ne radi za Telekom) je za sopstvene potrebe okrenuo neke brojeve preko bare, i ti impulsi su se "nekako" nivelisali preko računa nedužnih pretplatnika.

No, čak i ako zanemarimo ove "sitne" krađe kojih ima Bog zna koliko, činjenica je da se krade od svih nas - ne samo u Telekomu, već i u ostalim javnim ustanovama: egzekutori i Telekoma i Elektro Krajine (i slični njima) poput Janjičara haraju okolo i sijeku žicu i onima kojima trebaju i onima koji redovno plaćaju, samo zbog bahatosti svojih službi nisu u stanju vode evidenciju o uplatama redovno. Doduše, ovo "kojima trebaju" treba uzeti sa dosta rezerve jer na žalost imamo dosta siromaha koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ali zato kad pukne kabl na banderi (ovo govorim iz ličnog iskustva), moraš moliti i kumiti nadležne u Telekomu da nekog pošalju i onda dobro pođoniti one koji dođu otkloniti kvar, premda su i sami dužni da to urade.

No, zato kad se skupi "mafija" koja zna barem računar uključiti i koja ima veze sa nekim rusima (vjerovatno je i Abramovič uključen), kao i sa kumovima u Telekomu kao insajderima, pa onda to još zabiberiš bivšim dekanima fakulteta i novinarčićima i stručnjacima iz NVO-a tipa "Donji Kladanj i Jošavka" - ih eto priče, eto kriminala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 09:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U firmi u kojoj radim, ali na drugoj lokaciji, je proslog ljeta racun za telefon dosao u iznosu od oko 2 000 km.

Bilo je nekih peripetija dok nije izvadjen listing, a kad je izvadjen to je bilo smijesno i zalosno u isti mah. Kako ih nije samo sramota dati nekom takav listing.
Listing je pokazao da je recimo neko zvao od 2 do 5, sledeci poziv (sa istog telefona :D ) je poceo u 3 pa trajao do 5, treci poziv je bio u 3 i 30 i trajao do 4.
Inace, taj dio firme radi samo prije podne, do 3-4 sata.
Bilo je jos milion nebuloznih poziva svake sekunde, trajanje poziva se preklapalo sa prethodnim pozivom, gluposti zive.
Na kraju, naravno, iznos nije placen.

(Da ne pomisli neko da su u pitanju dajleri - nisu.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Apr 2006, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
pritisak je napisao:
Ovo boldovano zaista nije samo obično lupanje

Naravno da nije i to je manje -vise svima poznato. U mojoj familiji se vec par puta desavalo. Pozivi u inostranstvo oko 3h ujutru :roll: Ajde da ima neko mlad ko je budan u to doba, nego se radi o penzionerima koji lijezu zajedno sa kokama :-?

Takodje nije placen iznos i tek poslije mukotrpne rasprave se ispostavilo da je doslo do - Nesporazuma :roll:

Banda :fist: :evil:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]