Citiraj:
Dodao je da su ga prije osam dana pozvali na razgovor u "Telekom" zbog toga što je njegovo preduzeće potrošilo mnogo impulsa, te što posjeduje opremu za VOIP.
Dragi nas Telekom inace svakoga ko mnogo telefonira zove na razgovor da mu skrene paznju da ne trosi toliko.
Kako je to brizno od Telekoma.
Mislim ovaj izgovor je definitivno nesto najgluplje sto neko moze smisliti da pozove covjeka na "informativni razgovor", ako se vec bavi telefonskim saobracajem. Sasvim je jasno da je Telkekomu u cilju da mi sto vise telefoniramo.
A koristenjem VOIP telefona se, usput da kazem, ne nabijaju impulsi koji se placaju nasem Telekomu, sto zapravo i jeste ono sto njih boli.
Citiraj:
"Stručnjaci u 'Telekomu RS' već duže vrijeme sumnjaju da se radi o krađi u međunarodnom saobraćaju po programu VOIP, a istragom su došli da saznanja da se ovaj posao obavlja preko firme čiji je vlasnik Savičević", kazao je juče Dragomir Babić, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front". On je istakao da je u posljednjih šest mjeseci "Telekomu RS" nanesena šteta viša od 300.000 KM.
Telekomovi strucnjaci su bas strucnjaci.
Ako cemo o kradji i pljacki neka pricaju malo o tome koliko oni i kako pljackaju gradjane.
Zasticeni su, imaju monopol i to je nepravedno, pogotovo ako se uzme u obzir koliko oni taj monopol zloupotrebljavaju.
Pa cijene razgovora sa inostranstvom su grozne, a korisnici VOIP-a mogu razgovarati sa inostranstvom (fiksni telefon) po cijeni od nekih 4-5 centi po minuti. Doduse, pozivi u neke zemlje su nesto skuplji, ali je cijena jos uvijek smijesna u odnosu na cijenu iste usluge kod Telekoma.
Kradja u medjunarodnom saobracaju – kako to opako zvuci.
To je kaznjivo jedino iz tog razloga sto firma nudi i naplacuje uslugu za koju nije registrovana i samim tim i ne placa porez drzavi za to (naravno, samo ako uslugu ne koristi za sebe, vec je prodaje dalje).
A legalno registrovati preduzece koje bi pruzalo usluge VOIP telefonije nije moguce, koliko ja znam, jos uvijek, jer je Telekom monopolist.
Medjutim, u praksi ljudi ovo rade, a Telekom to zna (znam 100%).
Ljudi iz Telekoma ne idu zakonskim putem – tuziti ih, pa nek nadlezni rjesavaju slucaj.
Sve ide po principu – idi do provajdera koji nudi internet uslugu koja omogucava koristenje VOIP-a, pa trazi da se toj osobi/firmi ukine internet, a zatim licnim posjetama ‘upozoravaju’ da je to krivicno djelo i da ce oni biti prinudjeni bla-bla-bla...
To bi trebalo biti protivzakonito.
Zna se ko sta radi, pa tako nije ni Telekom taj koji je registrovan za sve djelatnosti, pa i hvatanje i progon korisnika VOIP-a.
Imaju organi koji se time bave, postoje tuzbe i sudovi. Zasto Telekom mora uvijek imati privilegije, pa i po pitanjima zakonske regulative?
Citiraj:
"Taj posao je toliko obiman i nije se mogao obavljati bez nekoga iz samog vrha 'Telekoma', ali i političkog vrha. Savičević je u ovom poslu imao pomagače u dva ruska državljanina", tvrdi Babić.

Ovo nije za crni humor ili za neku vjecnu knjigu ljudskih gluposti, ovo je izvan svake takmicarske kategorije u gluposti!!!
Taj posao je tako obiman da kupis telefone za VOIP (nije ih nesto pretjerano tesko ni nabaviti, cijena nekih stotinjak eura), uplatis kreditnom karticom uslugu na sajtovima koji tu uslugu nude, telefoniras dok imas love na kreditu, kad to potrosis - doplatis. Jednostavno da jednostavnije ne moze biti.
Za pecinskog covjeka bi bilo vjerovatno nesto strasno komplikovano i ravno cudu, ali buduci da je ovo 21 vijek, onima koji su zaostali u razvoju, a ne prate ni razvoj tehnologije oko sebe, bi bilo mnogo pametnije da ne pricaju o onome o cemu pojma nemaju.
Mislim, kad su tako pametni i tako strucni neka fino objasne zbog cega misle da je u "pljacki stoljeca" bio neophodan neko iz samog vrha Telekoma ili uopste neko iz Telekoma, pa maker i cistacica. Uplitanje politicara i Rusa (dobro nisu napisali ruske mafije) pogotovo.
Citiraj:
BANJA LUKA - Policija RS pretresla je juče po nalogu banjolučkog Okružnog tužilaštva preduzeće "Go" čiji je vlasnik Saša Savičević, zet Branka Dokića, ministra transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH.
Ovo je ocito jedini razlog zbog koga je to uopste nekome bitno i zbog toga je vijest i dosla u novine.