Citiraj:
Prvo se ti momce malo smiri, i prestani prosipati svoj sarkazam.
nikad smireniji nisam bio jarane
Citiraj:
Tebi niko ne brani da navodis 101 autora koji drukcije misle od onih koje sam ja pomenuo. To samo govori da su mnoga pitanja iz nase proslosti nedovoljno obradjena, i da se tom problematikom pocinju baviti stranci, jer je svijetu dosta nasih nacionalnih istoricara i izvitoperene istine.

ko ovde koga pravi ludim. ako ja mogu da navedem 101 autora o ovoj temi, kako onda to moze biti nedovoljno obradjena tema.
Citiraj:
To sto se misljenja mladjih svjetskih istoricara poklapaju sa misljenjima bosanskih istoricara, tebi ne ide u prilog, zbog cega povrsno i naopako interpretiras moje komentare, sa puno sarkazma, a to ipak nesto govori.
koji mladji svjetski istoricari, malcolm i ko jos. i po cemu znaju vise mladji istoricari od onih koji su pisali o vremenu u kojem su zivjeli???
tacno je da moj sarkazam nesto govori, govori koliko ozbiljno uzimam tvoje komentare.
Citiraj:
Tebi puno smeta sto sam radove objavljivao u Beogradu, jer kako to da jedam Bosnjak studira u Beogradu, da objavljuje strucne radove u Beogradu, pa to je Ravnogorcima nezamislivo.
naprotiv, drago mi je, jer to govori koliko je beograd evropski grad i ne ude u prilog bosnjackoj teoriji kako muslimani i siptari nikad nisu mogli da upisu fakultet ili dobiju posao u srbiji. samo problem je sto ti ne vjerujem. razbacujes se znanjem i cinjenicama na ovom forumu, a kad te pitam da mi kazes sta si i o cemu pisao u tim radovima, onda kao ne pada ti napamet da mi odgovoris. a vec sam spomenuo da jos nisam upoznao niti jednog visoko skolovanog covjeka da brani i uljepsava osmanlijsku i austrijsku okupaciju, za sto nema nikakvog naucnog i istorijskog osnova.
Citiraj:
Na internetu sjedim manje od tebe, ali priznajem da puno citam novine.
wrong answer, iako mi je posao vezan za internet.
Citiraj:
Vrati se na svoje lijepljene komentare, pa izvedi zekljucak, ko se kitio i ko se i dalje kiti tudjim perjem.
opet netacno, mada ja i ostali diskutanti, pored prenosenja tudjih textova, uglavnom pisemo ono sto mi licno mislimo, dok se tvoji postovi svode na maratonske tudje tekstove. mada moram priznat, popravio si se, bar na ovo temi.
Citiraj:
Ako mozes kulturno razmjenjivati misljenje, onda bujrum, ako mislis da provociras, to otvoreno kazi, a ja cu razmisliti da li da ti vratim istom mjerom.
ti moje komentare uzmi kako god hoces i uzvati kako god hoces, ovo je slobodna zemlja, uuuups, mislim internet je slobodan, ova nasa "draga" zemlje bas i nije
Citiraj:
Па којим си језиком, друже "зах", говорио када си студирао у Београду? Како си се споразумијевао са професорима и са тамошњим људима?
zah je vec jednom odgovorio u skoli je kao i mi ucio srpsko-hrvatski a kod kuce ga je nana ucil bosanski. tako je zah pricao dva jezika a mi samo jedan. ali pazi sad ovo:
Citiraj:
Sa profesorima sam se sporazumijevao na srpskohrvatskom jeziku, koji je tako zvanicno-sluzbeno nazivan od 1907.godine kada je Naredbom Zemaljske vlade ukinut bosanski jezik i preimenovan u srpskohrvatski
znaci srpsko-hrvatski je ustvari bosanski jezik. znaci zah je u skoli ucio bosanski jezik koji se silom prilika zvao srpsko-hrvatski, a kod kuce je od dede i nane ucio bosanski, koji je isti jezik kao i onaj sto se uci u skoli
nije to nista sljedi jos, zah tvrdi da ja ne razumijem bosanski zato sto sam zivio u srpskom okruzenju i nisam imao sansu da kao on slusam bosanski kod kuce, a i u skoli nisam ucio bosanski vec s-h. ali kao sto je sam napisao s-h je ustvari bosanski, tako da i ja ustvari pricam bosanski, kao i on
ljudi moji pa jesam li ja skrenuo ili sta je ovo. i onda se pita cemu moj sarkazam
s obzirom da se srpsko-hrvatski ucio gotovo u cijeloj SFRJ, to znaci da i beogradjani i zagrebcani koji su ucili taj jezik su ucili bosanski.
PRICAJ BOSANSKI DA TE CELI SVET RAZUME