banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 10:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 387 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2006, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Citiraj:
Tekst koji sam prezentirao o Vlasima i Karavlasima, vlaskom jesiku, njegovom gubljenju, dovoljno je jasan svakome, pa se cudim da tebi nije.

tu tvrdnju mozes objesit macku o rep. to nije gotovo nikome jasno jer je obicn laz. ponavljam za svakog tvog istoricara koji tvrdi da su bosnjaci narod za sebe ja cu ti predstaviti pet koji tvrde da su stanovnici bosne etnicki srbi i da se mali broj vlaha i drugog autohtonog stanovnistva asimilirao u srbe. tragovi vlaskog jezika se ne mogu naci nigdje u bosni i hrvatskoj, jer nikad nije bio siroko rasprostranjen. a ne treba napominjati da se jezik ne zaboravlja tako lako, pogotovo u to vrijeme medju neskolovanom rajom. naravno nigdje ni traga ni glasa o vlaskim igrama, obicajima i tradiciji. e to je svima jasno.
Citiraj:
Nemam ja nista protiv da ti ostanes pri svom misljenju.

vjeruj da hocu
Citiraj:
Pokusat cu ti prezentirati nesto o crkvenoj i politickoj propagandi iz Srbije, u cilju opredijeljenja pravoslavaca u Srbe, ali nekom drugom prilikom jer sad nemam vremena, mozda sutra ili prekosutra ako stignem.

cekam s nestrpljenjem
Citiraj:
Nisam objavio jedan nego vise strucnih radova u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, a najvise u Beogradu, ukupno negdje oko 140 strana.

aha, zato 90% tvojih postova se sastoji od kopiranja tudjih tekstova, bez tvog misljenja i zakljucka. imaju li tvoji radovi ikakve veze s istorijom ili lingvistikom i ako imaju dali bi ukratko prezentovao o cemu govore i rezultate tih istrazivanja.

mucho pozdrava halfovima i halficama od frenda capa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 00:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Ja nisam covjek ukalupljenog misljenja, i za spoznaju istorijske istine ne uzimam samo jednog autora, ili autore jedne nacionalnosti. Iz toga razloga sam ti prezentirao neka misljenja Kohena, Malcolma, Josipa Vrbica, savremenih istoricara, koji nisu Bosnjaci, da bi zastupali bosansku stranu. Za tebe je istina samo ono sto pisu srspki istoricari i tacka. Ali ipak znaj, da je srspka istorija vec poodavno objesena macku o rep, jer je za potrebe medjunarodne zajednice, a istine radi, Malcolm napisao Povjest Bosne i Povjest Kosova, dva najslozenija problema na Balkanu, i po tim knjigama se i razrjesavaju problemi. Kako i sam mozes zakljuciti.

Ponovo naglasavam, nemam nista protiv sto si takav i sto tako mislis, jer je to tvoja osobna stvar. Dakle, ostani pri svom misljenju, ali znaj da ima i drugih gledanja na nasu istorijsku proslost.

Vrati se malo na " svoje komentare ", pa onda kazi nekome kako samo lijepi-prebacuje tudje tekstove. Ako to ja cinim, cinim to u cilju da ti malo stvari opsirnije predstavim, jer zasto prepricavati nesto kad vec ima napisano.

Tamam posla da ti pojasnjavam koje sam strucne radove objavio. Oni koji su moje radove objavljivali u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, a najvise u Beogradu, vjerovatno znaju, zasto su ih objavljivali i zasto su za njih izdvajali novac.Nemam nista protiv, da i ti pokusas nesto iz svioje struke objaviti, pa spoznaj kako to ide u Beogradu, kako u Zagrebu a kako u Sarajevu.

Na postavljeno pistanje odgovr ces dobiti sutra.Danas imam preca posla.

Mahsuz pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 02:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Iz toga razloga sam ti prezentirao neka misljenja Kohena, Malcolma, Josipa Vrbica, savremenih istoricara, koji nisu Bosnjaci, da bi zastupali bosansku stranu.

znam postavio si i benedikta pa se ispostavilo da on djeli moje misljenje :D
Citiraj:
Za tebe je istina samo ono sto pisu srspki istoricari i tacka.

nije tacno ja kad sam rekao da cu za svkog tvog istoricara navesti 5 istoricara koji koji tvrde ono sto ja zastupam mislio sam na strane istoricare.
Citiraj:
Ali ipak znaj, da je srspka istorija vec poodavno objesena macku o rep, jer je za potrebe medjunarodne zajednice, a istine radi, Malcolm napisao Povjest Bosne i Povjest Kosova, dva najslozenija problema na Balkanu, i po tim knjigama se i razrjesavaju problemi. Kako i sam mozes zakljuciti.

za potrebe medjunarodne zajenice :D , to sve govori. daj da sto lake i bezbolnije vec jednom rijesimo pitanje tog Balkana. s obzirom da smo rekli da nece doci do mjenjanja avnojskih granica najbolje je da damo bosnjacima nacionalnost i suverenitet. a da ne spominjem da malkomove dzepove puni siptarski lobi cije interese zastupa, sto ni sam ne krije.
Citiraj:
Tamam posla da ti pojasnjavam koje sam strucne radove objavio. Oni koji su moje radove objavljivali u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, a najvise u Beogradu, vjerovatno znaju, zasto su ih objavljivali i zasto su za njih izdvajali novac.Nemam nista protiv, da i ti pokusas nesto iz svioje struke objaviti, pa spoznaj kako to ide u Beogradu, kako u Zagrebu a kako u Sarajevu.

smanji dozivljaj decko. sta ti mislis da smo mi budale. pa ti covjece cjeli dan svaki dan provodis na interetu, sto na ovom forumu sto trazeci informacije po ostalim sajtovima i prepisivajuci knjige. i mi treba da ti vjerujemo da si ti tamo neki ozbiljan lik, magistar, koji stampa svoje radove. mora da si se penzioniso nakon sto si zaradio silne pare objavljivajuci po beogradu pa sad si odlucio da objavljujes po forumima :D :D
pa ti si covjece prvi "strucnjak" koji je tvdio da austro-ugarska okupacija nije negativno uticala na bosnu i eto srece da smo ostali pod austrijom. takve sam tvdnje sludao u osnovnoj skoli, tipa da je pobjedio hitler danas bi imali maraka umjesto ovid pisljivih dinara. nemas pojma koliko si smjesan jarane

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 03:42 
Veteran
Veteran

Prvo se ti momce malo smiri, i prestani prosipati svoj sarkazam. Tebi niko ne brani da navodis 101 autora koji drukcije misle od onih koje sam ja pomenuo. To samo govori da su mnoga pitanja iz nase proslosti nedovoljno obradjena, i da se tom problematikom pocinju baviti stranci, jer je svijetu dosta nasih nacionalnih istoricara i izvitoperene istine. To sto se misljenja mladjih svjetskih istoricara poklapaju sa misljenjima bosanskih istoricara, tebi ne ide u prilog, zbog cega povrsno i naopako interpretiras moje komentare, sa puno sarkazma, a to ipak nesto govori.

Tebi puno smeta sto sam radove objavljivao u Beogradu, jer kako to da jedam Bosnjak studira u Beogradu, da objavljuje strucne radove u Beogradu, pa to je Ravnogorcima nezamislivo. Koliko sam ja para zaradio, to je moja stvar, ali ni jedan rad nije iz oblasti istorije, jer ja po profesiji nisam istoricar, pa prema tome nista od objavljenog nikada nije uslo ni u jedan moj komentar na ovom forumu.

Na internetu sjedim manje od tebe, ali priznajem da puno citam novine. Vrati se na svoje lijepljene komentare, pa izvedi zekljucak, ko se kitio i ko se i dalje kiti tudjim perjem.

I na kraju da ti kazem jos i ovo. Ako mozes kulturno razmjenjivati misljenje, onda bujrum, ako mislis da provociras, to otvoreno kazi, a ja cu razmisliti da li da ti vratim istom mjerom.

Mahsuz pozdrav ahbabu od Zaha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 10:20 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
djela malcoma, pisana za potrebe međunarodne zajednice.
time je sve fino rečeno.
toliko o ozbiljnoj istoriji. i njemu kao autoru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Мицелијус je napisao:
Па којим си језиком, друже "зах", говорио када си студирао у Београду? Како си се споразумијевао са професорима и са тамошњим људима?

Одлично, феноменално питање!
Једва чекам одговор...

зах je napisao:
Vrati se na svoje lijepljene komentare, pa izvedi zekljucak, ko se kitio i ko se i dalje kiti tudjim perjem.

Ајме мени, ко му каже? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 15:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Daljac je napisao:
Мицелијус je napisao:
Па којим си језиком, друже "зах", говорио када си студирао у Београду? Како си се споразумијевао са професорима и са тамошњим људима?

Одлично, феноменално питање!
Једва чекам одговор...

зах je napisao:
Vrati se na svoje lijepljene komentare, pa izvedi zekljucak, ko se kitio i ko se i dalje kiti tudjim perjem.

Ајме мени, ко му каже? :roll:

stvarno odlicna pitanja.. mogu li i ja jedno da postavim?
Kako ste se izjasnjavali prije rata, kad ste gostovali po Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji ili Makedoniji? Srbi ili Bosanci?

Ajme vama, bas.. Vi kao da prespavali rat i raspad bivse Juge.. Jesu i Hrvati iz Bosne pricali srpski jezik?

Ko se sa cim kiti ovdje? :roll:

Vi ste ludi ako mislite da si mozete dopustati sta hocete, a ostalim narodima braniti da zive svoj zivot kako oni hoce.. Vi koji takoreci sve i jednu ulicu u Banjaluci prekrstiste u srpsko, vi koji nazor pisete cirilicom (ne da me boli, al' mi je smijesno= a uglavnom me zaboli, vasa stvar/problem) samo da bi dokazali i sebi i drugima koliki ste srbi.. Ja ne hodam zavijena maramom, ostala sam ista kao i prije rata, druzim se jos uvijek sa istom rajom, ali mrzim ignorante poput tebe i Micelijusa, koji glumite kao da ste u najmanju ruku vi napisali taj jezik i vi stvorili zemlju BiH.. smirite se "drugovi" smirite, nista bolji niste od mene, zaha, EZANA i "ostale kompanije" samo sto vam ja to ne nabacujem na nos.. Budite tolerantni i drugi ce prema vama.. :wink:

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 24 Mar 2006, 20:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
cosma:

Ja sam prije rata pricao srpsko-hrvatski,i pricam ga i dan danas..Vjerujem i ogromna vecina Srba na ovom forumu..Hrvati iz Bosne su pricali isti taj jezik,i dan danas ga pricaju..Znaci dolazimo do situacije,da ste samo VI prije rata pricali jedan jezik,a u ratu i poslije rata neki drugi jezik,izmisljeni jezik.Tako da pitanja mozete samo sami sebi postavljati,kod nas je situacija vise nego jasna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 22:27 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 00:57 
Veteran
Veteran

Vi izgleda volite da postavljate pitanja, a sve u nadi da dokazete nesto do cega vam je i previse stalo drugovi "Jugosloveni". Da ja sam studirao u Beogradu i bio sam jedini Bosnjak na grupi od 120 studenata, cime se iskreno receno ponosim, jer nisam zavrsio neki fakultet u isturenom odjeljenju nekog od fakulteta iz Srbije kao sto je slucaj danas:Bos. Gradiska, Srebrenica, gdje studentkinja kaze," da sve nauci na casu". Aferim, cast svaka studentkinji, ali i profesorima. Neki novo znanje, neka nova metodika nastave.

Sa profesorima sam se sporazumijevao na srpskohrvatskom jeziku, koji je tako zvanicno-sluzbeno nazivan od 1907.godine kada je Naredbom Zemaljske vlade ukinut bosanski jezik i preimenovan u srpskohrvatski.

Ako je Naredbom Zemaljske vlade 1907.godine ukinut bosanski jezik, a ukida se nesto sto stvarno postiji, onda je vas drugovi "Jugosloveni" pitam, kojim su jezikom govorili gradjani Bosne, do ukidanja bosanskog jezika, i njegova preimenovanja u srpskohrvatski????????. Nadam se da ce vas odgovor biti znasnovan na logickom misljenju , to jest da nacional-sovinizam nece prevladati nad zdravom logikom. Kazem nadam se, jer u vasem slucaju drugovi "Yugosloveni" obicno preovlada nacional-sovinizam nad zdravom logikom.
Mahsuz pozdrav mojim ahbabima "Jugoslovenima" Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 07:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Prvo se ti momce malo smiri, i prestani prosipati svoj sarkazam.

nikad smireniji nisam bio jarane

Citiraj:
Tebi niko ne brani da navodis 101 autora koji drukcije misle od onih koje sam ja pomenuo. To samo govori da su mnoga pitanja iz nase proslosti nedovoljno obradjena, i da se tom problematikom pocinju baviti stranci, jer je svijetu dosta nasih nacionalnih istoricara i izvitoperene istine.

:D :D ko ovde koga pravi ludim. ako ja mogu da navedem 101 autora o ovoj temi, kako onda to moze biti nedovoljno obradjena tema.
Citiraj:
To sto se misljenja mladjih svjetskih istoricara poklapaju sa misljenjima bosanskih istoricara, tebi ne ide u prilog, zbog cega povrsno i naopako interpretiras moje komentare, sa puno sarkazma, a to ipak nesto govori.

koji mladji svjetski istoricari, malcolm i ko jos. i po cemu znaju vise mladji istoricari od onih koji su pisali o vremenu u kojem su zivjeli???
tacno je da moj sarkazam nesto govori, govori koliko ozbiljno uzimam tvoje komentare.

Citiraj:
Tebi puno smeta sto sam radove objavljivao u Beogradu, jer kako to da jedam Bosnjak studira u Beogradu, da objavljuje strucne radove u Beogradu, pa to je Ravnogorcima nezamislivo.

naprotiv, drago mi je, jer to govori koliko je beograd evropski grad i ne ude u prilog bosnjackoj teoriji kako muslimani i siptari nikad nisu mogli da upisu fakultet ili dobiju posao u srbiji. samo problem je sto ti ne vjerujem. razbacujes se znanjem i cinjenicama na ovom forumu, a kad te pitam da mi kazes sta si i o cemu pisao u tim radovima, onda kao ne pada ti napamet da mi odgovoris. a vec sam spomenuo da jos nisam upoznao niti jednog visoko skolovanog covjeka da brani i uljepsava osmanlijsku i austrijsku okupaciju, za sto nema nikakvog naucnog i istorijskog osnova.
Citiraj:
Na internetu sjedim manje od tebe, ali priznajem da puno citam novine.

wrong answer, iako mi je posao vezan za internet.
Citiraj:

opet netacno, mada ja i ostali diskutanti, pored prenosenja tudjih textova, uglavnom pisemo ono sto mi licno mislimo, dok se tvoji postovi svode na maratonske tudje tekstove. mada moram priznat, popravio si se, bar na ovo temi.
Citiraj:
Ako mozes kulturno razmjenjivati misljenje, onda bujrum, ako mislis da provociras, to otvoreno kazi, a ja cu razmisliti da li da ti vratim istom mjerom.

ti moje komentare uzmi kako god hoces i uzvati kako god hoces, ovo je slobodna zemlja, uuuups, mislim internet je slobodan, ova nasa "draga" zemlje bas i nije :D
Citiraj:

zah je vec jednom odgovorio u skoli je kao i mi ucio srpsko-hrvatski a kod kuce ga je nana ucil bosanski. tako je zah pricao dva jezika a mi samo jedan. ali pazi sad ovo:
Citiraj:
Sa profesorima sam se sporazumijevao na srpskohrvatskom jeziku, koji je tako zvanicno-sluzbeno nazivan od 1907.godine kada je Naredbom Zemaljske vlade ukinut bosanski jezik i preimenovan u srpskohrvatski

znaci srpsko-hrvatski je ustvari bosanski jezik. znaci zah je u skoli ucio bosanski jezik koji se silom prilika zvao srpsko-hrvatski, a kod kuce je od dede i nane ucio bosanski, koji je isti jezik kao i onaj sto se uci u skoli :D :D
nije to nista sljedi jos, zah tvrdi da ja ne razumijem bosanski zato sto sam zivio u srpskom okruzenju i nisam imao sansu da kao on slusam bosanski kod kuce, a i u skoli nisam ucio bosanski vec s-h. ali kao sto je sam napisao s-h je ustvari bosanski, tako da i ja ustvari pricam bosanski, kao i on :D :D
ljudi moji pa jesam li ja skrenuo ili sta je ovo. i onda se pita cemu moj sarkazam
s obzirom da se srpsko-hrvatski ucio gotovo u cijeloj SFRJ, to znaci da i beogradjani i zagrebcani koji su ucili taj jezik su ucili bosanski.
PRICAJ BOSANSKI DA TE CELI SVET RAZUME :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta: ...
PostPoslato: 25 Mar 2006, 12:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Zah,neki jezik ili pricas ili ne,to nema nikakve veze ni sa kakvim uredbama,odlukama bilo kakve i cije Vlade..Zamisli da sad "tvoja Vlada" donese odluku da je od juna do septembra zima,a od novembra do februara ljeto..Bi li ti u julu hodao u zimskoj jakni?:P..Koristenje jezika je ipak mnogo prirodniji proces od bilo kakve odluke bilo koga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 23:30 
Veteran
Veteran

Musko bre imao si i pametnijih pitanja koja su bila rezulatat logickog razmisljanja.

A sto se tice mog ahbaba Kapa, mogu samo kazati, ako postoje razlicita misljenja o nekom problemu, to ukazuje da problem nije istrazen. U tom slucaju se ne moze kategoricki tvrditi da je nesto ovako ili onako, nego se sve mora primiti sa rezervom. U tom cilju sam i prezentirao neka druga misljenja, da ne budes do krajnosti kategorican u svojim tvrdnjama.

Meni uopste nije stalo do toga da mi ti vjerujes. Ti ne moras da vjerus, i da sam ja studirao u Beogradu. Meni to uopste ne smeta, jer ja znam ciju diplomu imam, i nju pokazujem tamo gdje treba. Ni na kraj pameti mi ne bi palo, da je bas tebi pokazujem, kao sto mi ni na kraj pameti ne pada da je Ravnogorcima prezentiram ono sto sam objavljivao. Sve sto sam objavljivao, objavljivao sam zbog sebe, a ne zbog tebe.

To su Kapo bila neka druga vremena, vremena gdej su neke druge vrijednosti bile vazne, a ne nacionali-sovinizam kao danas. Kazem bio sam jedini student Bosnjak na grupi od 120 studenata. Istina bio je i jedan Albanac, koji je studije napustio sredinom II godine. Problema sam imao samo sa jednim profesorom, koji me je uvijek na vjezbama pitao "da li si ti ono iz Travnika, tamno su bile velike ustase", a na ispitu je udarao svojom tasnom po stolu, jer kad mi je kazao, da to nije to sto trebam odgovoriti, ja sam njemu kazao, da donesem knjigu iz biblioteke, a biblioteka je bila u susjednoj prostoriji, nema ni 20 metara. Naravno, presli smo na sledece pitanje. Svi ostali profesori bili su jako, jako korektni, a jedan od njih me kao studenta III i IV godine redovno pozivao kuci na porodicni rucak svakog 1 janura i 1 maja.

Moji odgovori vezano za srspkohrvatski i bosanski jezik jasni su vakome, izuzev onim ljudima koji imaju problema sa logickim misljenjem, bilo da je to posledica IQ, ili pak posedice predoziranog opterecenja nacional-sovinizmom, koji nadvladava njihov razum i logicko misljenje.

Mahsuz pozdrav ahbabima od Zaha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 10:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Zah,neki jezik ili pricas ili ne,to nema nikakve veze ni sa kakvim uredbama,odlukama bilo kakve i cije Vlade..Zamisli da sad "tvoja Vlada" donese odluku da je od juna do septembra zima,a od novembra do februara ljeto..Bi li ti u julu hodao u zimskoj jakni?..Koristenje jezika je ipak mnogo prirodniji proces od bilo kakve odluke bilo koga...

Одлично поређење, што значи да ћеш од друга заха добити критику да то баш и није прави примјер и да није логичан...

Друже зах, када си ти рођен?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 22:56 
Veteran
Veteran

Pa zasto je onda bosanski jezik Naredbom zemaljske vlade ukinut i preimenovan u srpskohrvatski po zelji druga dva naroda. Jasno je svakome , jer ako jednom narodu uzmes jezik, pa onda nacionalnost, ti si onda taj narod proglasio nepostojecim. Da je to tako pokazalo je kasnije vrijeme.

U Bosni zive samo Srbi i Hrvati, jezik je srpskohrvastski, oni se ni oko cega ne mogu sloziti nego oko podjele Bosne, pa hajde da je dijelimo. Tako smo imali privi Sporazum Cvetkovic-Macek, i drugi Tudjan-Milosevic. Bosna se dijeli bez Bosnjaka. Po prvom Sporazumu Bosnjaci ce biti Hrvati islamske vjere ili Srbi islamske vjere, zavisno na cijoj se teritoriji nadju, a po drugom sporazumu, Tudjam i Milosevic ce dati Bosnjacima neku malu Muslimaniju, kojoj ce zatvoriti sve pristupe od Luke Ploce, iz pravca Zvornika pa i onaj od rijeke Save - Luka Brcko.

Mahsuz pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 07:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
A sto se tice mog ahbaba Kapa, mogu samo kazati, ako postoje razlicita misljenja o nekom problemu, to ukazuje da problem nije istrazen. U tom slucaju se ne moze kategoricki tvrditi da je nesto ovako ili onako, nego se sve mora primiti sa rezervom.

ma jeli, pa postoje razilicta misljenja strucnjaka o bombi na markalama, o ulozi cetnickog pokreta u 2. sr, o zrtvama i zlocincima u zadnjem ratu, pa ti i dalje kategoricki tvrdis da su cetnici fasisti, da su rouse i ostali unproforci lagali da srbi nisu mogli granatirati markale, sto dovoljno govori o tvojim duplim standardima i objektivnosti.
Citiraj:
Moji odgovori vezano za srspkohrvatski i bosanski jezik jasni su vakome, izuzev onim ljudima koji imaju problema sa logickim misljenjem, bilo da je to posledica IQ, ili pak posedice predoziranog opterecenja nacional-sovinizmom, koji nadvladava njihov razum i logicko misljenje.

tvoje skretanje s teme ja nama svima dobro poznato, samo stvar s ovim forumima je sto kad nesto napises onda to ne mozes da tek tako povuces. Tvoje logicko razmisljanje zapisano, s-h jezik je preimoenovani bosanski jezik, a posto se taj jezik pricao sirom sfrj to znaci da is srbijanci i hrvati u hrvatskoj ustvari govore bosnaski. i ti nama spominjes IQ.

Citiraj:
Pa zasto je onda bosanski jezik Naredbom zemaljske vlade ukinut i preimenovan u srpskohrvatski po zelji druga dva naroda. Jasno je svakome , jer ako jednom narodu uzmes jezik, pa onda nacionalnost, ti si onda taj narod proglasio nepostojecim. Da je to tako pokazalo je kasnije vrijeme.

iz istog razloga zasto se danas u crnoj gori zvanicni jezik zove "maternji" a uskoro ce biti izmisljen nekakav crnogorski ili mozda crnski i gorski.
tako se srpskome narodu islamske vjeroispovjesti uzeo, pa i nacionalnost, tako da je dio srpskoga roda danas pretvoren u nekakve bosnjake.
Citiraj:
Bosna se dijeli bez Bosnjaka.

i jugoslavijase djelila bez jugoslovena :wink:
bosanski jezik nije jedina glupost koju su zapadne "demokrate" izmislile, tako su stvorili i izrael i pakistan i kuvaj i panamu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 08:47 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
bosanski jezik nije jedina glupost koju su zapadne "demokrate" izmislile

Sta zapad ima sa bosanskim jezikom .... ?????
UROTA :D .... opet cijeli svijet protiv srpstva.

Nemas ni ti nista sa bosanskim jezikom (jeste da ga pricas) .... ti mozes samo da ga priznas ili osporavas, ali ne mozes meni reci koji jezik ja govorim.
To je tako jednostavno.

Citiraj:
Tvoje logicko razmisljanje zapisano, s-h jezik je preimoenovani bosanski jezik, a posto se taj jezik pricao sirom sfrj to znaci da is srbijanci i hrvati u hrvatskoj ustvari govore bosnaski. i ti nama spominjes IQ.

Ma gdje se to pricao SH-HS ?
Sta pricas ti bolan.

Citiraj:
s obzirom da se srpsko-hrvatski ucio gotovo u cijeloj SFRJ, to znaci da i beogradjani i zagrebcani koji su ucili taj jezik su ucili bosanski.

Pa sto bi to bilo cudno ?????
Da nismo imali taj "sluzbeni" jezik .... kako bi se sporazumjeli makedonac i slovenac, kosovar i bosnjak i na kraju srbin i hrvat .....

Citiraj:
PRICAJ BOSANSKI DA TE CELI SVET RAZUME

Zna se original i koji jezik se spominje .... ovo je bezveze (plagijat kao i ostatak vase istorije, kulture i slicno)

Citiraj:
Ja sam prije rata pricao srpsko-hrvatski,i pricam ga i dan danas..Vjerujem i ogromna vecina Srba na ovom forumu..Hrvati iz Bosne su pricali isti taj jezik,i dan danas ga pricaju..Znaci dolazimo do situacije,da ste samo VI prije rata pricali jedan jezik,a u ratu i poslije rata neki drugi jezik,izmisljeni jezik.Tako da pitanja mozete samo sami sebi postavljati,kod nas je situacija vise nego jasna.

Nema Srbina danas koji kaze da govori srpsko-hrvatski, Hrvata jos i manje. Malo se preispitaj ..... jer je i kod NAS situacija vise nego jasna.
I na posljednjem referendumu je 98% BOSNJAKA glasno i jasno reklo da pricaju BOSANSKI.
Pricaj o prirodnom procesu ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Ma gdje se to pricao SH-HS ?
Sta pricas ti bolan.

Сада ће испасти да ни тај језик није постојао... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 10:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Pa gdje se to pricao sem u Bosni ????

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 387 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]