banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 18:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
JHBX je napisao:
Sotono odlazi iz Maran Ate!
Побегао одавно и сјурио се у крдо свиња овде на форуму... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 22:01 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Aragorn je napisao:
One koji sebe smatraju monopolistima na tu vodu, bili neotesani ili lijepo upakovani, odnijeće velika voda koja se upravo sprema da spere prljavštinu sa ove planete.

:lol:

Samo se ti nadaj ... šta više nemam ni ja ništa protiv, lol , koga opere, taj se neće moći brinuti ni za šta, a koga ne opere - njemu isto kao i prije , hahaha

:wave:

Živi bili druže Aragorne, stara ljudino !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2006, 23:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2006, 12:34
Evo kako se promjenio moj život. Prije 4 mjeseca sam bio očajan te sam mislio da svijet nije dobro mjesto za život. Iskreno sam se pomolio Bogu da načini svijet boljim mjestom. U idućih tjedan dana sam prestao pušiti travu i cigarete (kao pukao mi je film) valjda da bolje vidim svijet. Sad ga pokušavam učiniti još boljim.

Peace

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2006, 01:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ajant je napisao:
Evo kako se promjenio moj život. Prije 4 mjeseca sam bio očajan te sam mislio da svijet nije dobro mjesto za život. Iskreno sam se pomolio Bogu da načini svijet boljim mjestom. U idućih tjedan dana sam prestao pušiti travu i cigarete (kao pukao mi je film) valjda da bolje vidim svijet. Sad ga pokušavam učiniti još boljim.

I svijet je vec bolji. Neka te Bog cuva.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 14:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:24, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 22:17 
Urednik
Urednik

Ajant je napisao:

Jebaga brate, šta da ti kažem, ja nikad nisam duvao travu (nemojte mi samo reći da sam nešto propustio :lol: ) a nit pušim, tako da još uvijek nemam razloga da mijenjam život ...

Drugim riječima - sve mi se više čini da je priča o Bogu, Hristu itd. sasvim solidan lijek od poroka ... Mada ... što bi Niče rekao (paraf.) ... "Kome ne možete pomoći da poleti, pomozite mu da padne" :)

Sretno u novom životu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 22:34 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
Kazu da ima grafit na kome pise:
"Bog je mrtav"-Nice
"Nice je puko"-Bog

Citiraj:
Jebaga brate, šta da ti kažem, ja nikad nisam duvao travu (nemojte mi samo reći da sam nešto propustio ) a nit pušim, tako da još uvijek nemam razloga da mijenjam život ...

Drugim riječima - sve mi se više čini da je priča o Bogu, Hristu itd. sasvim solidan lijek od poroka ... Mada ... što bi Niče rekao (paraf.) ... "Kome ne možete pomoći da poleti, pomozite mu da padne"

Vjerovatno tako izgleda, ali nisi u pravu, jer taj ljek ne oslobadja covjeka samo od poroka. Oslobodjenje od poroka je samo posledica unutrasnje promjene koju pojedinac dozivi.
Porok kad kada dodje kao katalizator koji pogura covjeka Bogu. Ipak covjek koji se suocio sa slilom Bozijom nikada nece moci da se slozi sa tim da je to samo neki "placebo efekat".
Potreba postoji u svakom pojedincu, samo pitanje je koliko mi uvidjamo potrebu za Bogom. U Bibliji pise da "su svi pogresili i izgubili slavu Boziju", pise da nema ni jednog prava ni sveta. Od pada u grah nasih praroditelja svi mi trebamo spasitelja. Mi smo gresnici po prirodi, mi nismo krivi za Adamov greh ali nosimo posledeice njega. Kao pala bica po prirodi, nama je prirodno ciniti greh i ne prihvacati Boga.
Ali bas zato sto smo ovako slabi, gresni, nesveti, nesposobni da se spasimo i cinimo dobro Isus je i dosao na ovaj planet. Uzeo na sebe sve grehe nase i otisao na krst da umre za nas.
Nevjerovatna je cinjenica znati da je neko umro za tebe. Da li mozes da zamislis nekog svog komsiju ili prijatelja da daje zivot za tebe. Da stvar bude jos silnija cinjenica da je Isus bio stvoritelj svemira nam govori koliko je vrjedan nas zivot za Boga i koliko vrjedimo.
Voleo bi da mogu da ti opisem deo onoga sto sam ja dozivjeo u zivotu. Ali jevandjlje se nemoze opisati rjecima, o njemu se moze pricati ali jedino je shvatljivo kada se dozivi.

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 22:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dak je napisao:
Ajant je napisao:

Brate Ajant, Vidis koliko te On voli, On je tvoj najbolji prijatelj, tvoj najverniji prijatelj, sta god da ga zamolis iskrenog srca, on cini za tebe.
Jednom se ja pomolim i kazem: "Gospode, kako da znam da se brines o meni, da gledas moje puteve i da mi pomazes?". Nakon molitve legnem spavati i usnim sljedeci san, to je bio jedini san te noci: Kao sjedim ja u mojoj sobi, i dolazi meni sustanar, covjek zivi jedan sprat iznad mene u istoj kuci, oko 75 godina starosti, samac, i pokuca na moja vrata. Ja otvorim, kad on stoji i drzi fino slozenu i ispeglanu prelijepu kosulju u ruci. Nasmijesi se i kaze mi: "Evo imam jednu finu kosulju za tebe, poklanjam ti je". To se zaista desilo oko godinu dana prije tog sna. Sljedece mi dodje u san: Sjedim ja u svojoj sobi, misleci kako da sebi nabavim ves-masinu da mogu da si perem ves da ne mora neko drugi da ga pere. Kad kuca neko u tom trenutku na vrata, ja otvorim, kad tamo taj isti covjek, i pita me da li bih htio da perem svoj ves u njegovoj ves-masini. To se zaista desilo oko godinu dana prije sna. Cak sam tada bio uzviknuo zabezeknuto: "Sam Bog vas salje meni!!!".

Brate, nosi u svome srcu uspomene na ono sto je Gospod ucinio za tebe, i budi mu zahvalan. Cini dobro njemu za ljubav, pa ces vidjeti kako ce ti Bog uzvratiti. Sta god dobro cinis, cini njemu za ljubav, a kad pozelis da ucinis zlo, bilo iz ljutnje ili iz osvete, nemoj to uciniti, i reci: "Gospode, zbog tebe biram dobro". Dobro otvori oci i gledaj kako Bog uslisuje tvoje molitve.

Japanese_Rose je napisao:
I svijet je vec bolji. Neka te Bog cuva.

AMEN SESTRO!!! Nijedna od tvojih rijeci njie pala na zemlju!

Najbolji pozdravi od Drazena

Ja nakon događaja prije opisanog pokušavam što više pomagati drugima, sad mi je postalo zadovoljstvo nekome pomoći. Samo to zadovoljstvo me usrećuje. Bit će svijet još bolji, samo se treba nadati i truditi se ga promijeniti na bolje. Želim dobro svim ljudima bilo kakve volje.

Peace

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2006, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Dok nije usao u sektu Kaspa je bio samo gresnik. Dok je usao u sektu, postao je neprijatelj Boziji. To je sa zla na gore!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 07:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Vidusa je napisao:
Dok nije usao u sektu Kaspa je bio samo gresnik. Dok je usao u sektu, postao je neprijatelj Boziji. To je sa zla na gore!

Prijatelju samo da znas hvala Bogu sto voli nas gresnike Tako da znas da imas i ti priliku da se pokajes i obratis Bogu Vidis meni je drago sto me Bog voli sto me trpi i sto mi daje priliku za pokajanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 07:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Dak je napisao:

AMEN SESTRO!!! Nijedna od tvojih rijeci njie pala na zemlju!

Najbolji pozdravi od Drazena

Hvala ti Drazene.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kaspa73 je napisao:
Vidusa je napisao:

Prijatelju samo da znas hvala Bogu sto voli nas gresnike Tako da znas da imas i ti priliku da se pokajes i obratis Bogu Vidis meni je drago sto me Bog voli sto me trpi i sto mi daje priliku za pokajanje

Ne budali, covjece. Ja sam takoreci od rodjenja u Crkvi Hristovoj, a ti od neki dan u sekti i ti mene ucis? Mogu samo da te sazaljevam na tvojoj zabludi koja ce te upropastiti ako se ne osvijestis dok imas vremena. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 22:05 
Urednik
Urednik

Vidusa je napisao:
Ne budali, covjece. Ja sam takoreci od rodjenja u Crkvi Hristovoj, a ti od neki dan u sekti i ti mene ucis? Mogu samo da te sazaljevam na tvojoj zabludi koja ce te upropastiti ako se ne osvijestis dok imas vremena. :cry:

Slažem se ... koliko se razumijem u Hrišćanstvo - njegovo ime počinje od "Hrist"-a a on kaže da je praktikovanje jevanđelja jedini put do blaženosti a ne neko glupo pokajanje ili pomilovanje. Drugim riječima, ako si vjernik i ako digneš zgradu u vazduh pa se sutra pokaješ - nisi hrišćanin, džaba si se pokajao :) :) :)

Za DEFENDER OF THE FAITH:
Veću gomilu gluposti odavno nisam pročitao na forumu. Nije "neko" napisao, i nije "Niče je puko" nego "Bog je mrtav, Niče. Niče je mrtav, Bog" , a sama poruka nije ništa specijalno, mislim, šta je tu čudno? Bog je mrtav - nije ga ubio Niče nego nihilizam koji je djelo množine a ne Ničea, a Niče je mrtav - normalno, zar je neko (on) mislio da će živjeti vječno?

Tu rečenicu u takvu svrhu (takvi kao ti valjda) koriste oni koji nemaju veze-s-vezom pa onda samo puknu neku anegdotu pri tom parafrazirajući da je jedva i majka prepozna - i onda kontaju da su rekli nešto pametno :)

Ko što rekoh - žvrljaš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2006, 22:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ja mislim da bi Nietszchea trebali čitati oni kojima fali samopouzdanja. Idem u život stavom da se nikog ne bojim osim Boga i da jedino osim njega ingerenciju nad menom ima Papa (rimokatolik sam) ili nadbiskup ovdje.

Peace

Poslednji put menjao Ajant dana 30 Mar 2006, 09:54, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Slažem se ... koliko se razumijem u Hrišćanstvo - njegovo ime počinje od "Hrist"-a a on kaže da je praktikovanje jevanđelja jedini put do blaženosti a ne neko glupo pokajanje ili pomilovanje. Drugim riječima, ako si vjernik i ako digneš zgradu u vazduh pa se sutra pokaješ - nisi hrišćanin, džaba si se pokajao

Nisi upucen u hriscanstvo, ili nisi upucen dovoljno. Hristos jeste rekao da je zivljenje po rijecima jevandjelja dokaz vjere u Hrista, ali je rekao i to da ce osnovati crkvu svoju koju vrata adova nece nadvladati. I pedesetii dan od Njegovog vaskrsenja, Sveti Duh u vidu ognja sisao je na apostole, rukopolozenje apostola Svetim Duhom. To je pocetak hriscanske Crkve i od tog dana apostoli su krenuli u svijet sireci vjeru i rukopolagali nove episkope i svestenike.
Sve u svemu, zivot po Jevandjelju ali i :"Koji jede tijelo moje i pije moju krv ima zivot vjecni, i ja cu ga vaskrsnuti u posljednji dan:jer je tijelo moje pravo jelo i krv moja pravo pice. Koji jede tijelo moje i pije moju krv stoji u meni i ja u njemu."
Nisu li i ovo Hristove rijeci i praktikovanje jevandjelja?
Dakle, za ispunjenje rijeci Hristovih u Jevandjelju potreban je zivot i u Crkvi. To je razlog da svako shvati da sekte nisu ljudima na spasenje.

Za smrtne grijehe moze se covjek pokajati, ali smrtni grijesi su nerazrjesivi na zemlji prate svakog covjeka na sud pred Gospoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Mar 2006, 21:44 
Urednik
Urednik

Imam mišljenje da se Hristovi govori sastoje iz onoga što je autentično (ljubav) i krivotvoreno (crkva) ...

Tako da ne kontam nekoga ko jednom govori "e jebeš crkvu" a onda odjednom počne pričati "ja pravim crkvu" ... Da ga nije neko prepravljao možda ? Neki "knjigovođa" ? Neki "svetac" ?

Osim toga, šta tu ima da se pričaš, vidiš i sam da postoji kontradikcija ... hvala Qrcu, vi uvijek imate neko "ali ..." :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2006, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bog je dosao radi gresnika i pokajnika i dok je god covjek ziv, moze da se vrati Crkvi.
Bilo je poboznih ljudi i prije Hrista, ali od Hrista poboznima je mjesto u Njegovoj Crkvi. U Crkvi nema nikakve nauke suprotne Hristovim rijecima u Jevandjelju. Mozda dovoljno ne poznajes Crkvu, pa izvodis pogresne zakljucke?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2006, 19:30 
Urednik
Urednik

Vidusa je napisao:
Bog je dosao radi gresnika i pokajnika i dok je god covjek ziv, moze da se vrati Crkvi.
Bilo je poboznih ljudi i prije Hrista, ali od Hrista poboznima je mjesto u Njegovoj Crkvi. U Crkvi nema nikakve nauke suprotne Hristovim rijecima u Jevandjelju. Mozda dovoljno ne poznajes Crkvu, pa izvodis pogresne zakljucke?

Ma ko to kaže ? Koja je budala to izmislila i ostala zapamćena ? "Bog došao radi grešnika" ... Bog je mrtav - nema više grešnika - svi se kuvamo u istom kazanu !

"Bilo je poboznih ljudi i prije Hrista, ali od Hrista poboznima je mjesto u Njegovoj Crkvi."

Što to? Da bi sveštenik mogao da se "omrsi" ? Da bi one "ljenčuge" mogle da prodavaju maglu? "Spasenje" tačnije? Jel zbog toga pobožni ljudi pripadaju crkvi? Po Hristu, pobožnima je mjesto u raju - u ovom svijetu treba samo živjeti po njegovim uputstvima - crkva tu nije potrebna.

Ja mogu da razumem ljude koji idu u crkve zbog jačanja svoje nacionalnosti i održavanja kulture, jezika, običaja itd. Onaj ko ide u crkvu i pri tom misli da čini nešto "božansko" je u VEEELIKOJ zabludi (vjerovatno) ...

"U Crkvi nema nikakve nauke suprotne Hristovim rijecima u Jevandjelju."

Daj brate mili - dosta ! Ala! Dooosta :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
crkva tu nije potrebna.

Ja mogu da razumem ljude koji idu u crkve zbog jačanja svoje nacionalnosti i održavanja kulture, jezika, običaja itd. Onaj ko ide u crkvu i pri tom misli da čini nešto "božansko" je u VEEELIKOJ zabludi (vjerovatno) ...

Nemoj da histerises, nemas razloga. Zasto se ljutiti za ono sto je u tudjoj glavi i srcu. To tebi ne cini nimalo stete, zar ne?

Ako sam ja u zabludi, pa od moje vjere ne bude nista, ja tu nisam nista izgubio. Ali, ako si ti u zabludi, pa tu bude nesto, sam ces biti kriv. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 21:06 
Urednik
Urednik

Vidusa je napisao:
Ako sam ja u zabludi, pa od moje vjere ne bude nista, ja tu nisam nista izgubio. Ali, ako si ti u zabludi, pa tu bude nesto, sam ces biti kriv. :wink:

Ne ^$^&@&& ! Ako si ti u zabludi, izgubio si svoj čitav život na tu vjeru.

Normalno da me boli racq ako si ti neki bezvrijedni kreten koji nema nikakvu pamet ili snagu - pa si vjernik, ali ako već ima nešto vrijedno u tebi - šteta je da to propadne zaradi neke vjere. To je neki ateistički pogled na to pitanje "šta tebe briga za mene". Šteta je ne iskoristiti potencijal (koji nikom ne bi smetao - pitanje se postavlja, kome smeta ateista?).

Niče kaže da je vjera nastala iz instinkta slabih, a da je problem modernog društva to što je instinktom slabih zaražen i moćan čovjek. Apsurd se javlja da npr. pametni ljudi često žale što nisu "obični ljudi", a moć se proglašava "zlom", iako bi svi mi okusili malo tog "zla" odnosno "pameti"... upadamo u jedan "opijum" uništavanja čovjekovog potencijala! Sve što teži nečemu što nije hrišćanin - je ZLO! Odvratno, bar za onoga ko vidi ovu veliku šalu koju nam je neko ostavio pre 2000 godina ...

Da sumiram - ova šprdnja koja se nastavlja sa Hrišćanstvom i crkvom ne vodi nikuda - ne znam koliko je potrebno biti glup da bi se opredjelio za islam, hrista, crkvu ili budizam umjesto da odbacim sve! Onima koje ništa ne sputava da to svate, znaju, bog je mrtav. Opet, koliko razumijem - Hrist je ljubav - pa dobro, ljubimo se :) Crkva - bar ova naša - služila je za održavanje našeg naroda, kulture i sile, a nikako za neki "viši" cilj. Kajati se u crkvi jednom popu neće vam oprostiti grehove, već samo ako sledite Hrista - tako bi vaša Biblija rekla.

Face it - kajanje je isto kao kad bi neko ubio dvadeset ljudi i onda se u sudnici pokajao ... Da li će ga proglasiti nevinim? NE. A ako neko živi normalno (Hristovim putem?), njega neće ni zvati u sud. Kao zaključak se nameće da većina ljudi koji idu u crkvu su grešni - a razlozi zbog kojih idu u crkvu su "perverzni". Pravi Hrišćanin uopšte ne bi ni trebao da kroči u crkvu! Šta će njemu pokajanje, ako je on dobar i ako nema za šta da se kaje? A za one koji imaju šta da "okaju" (kurve, političari, vojnici...) vrata crkve su širom otvorena - pa neka umišljaju do mile volje da su se "očistili" ili šta već ... I tako dalje ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 195 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]