banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 13:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
BL Boy ti si stvarno nenadjebiv decko.
Nemam mogucnosti da ti ovde postavi tabelu uporedbe Mobisa,BiH mreze i Eroneta i opovrgne sva ta tvoja sranja kojim se ti zabavljas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 08:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Mejdan je napisao:
BL Boy ti si stvarno nenadjebiv decko..

:lol: :lol: i svestran

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Mar 2006, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Slash da odgovorim po redu
1.Vozac sam a ovo nema veze sa ovim o cemu pricamo.Brkas loncice.
Kada kupujem npr. u marketu zna se desiti da ima promotivna akcija pa da cak i daju besplatno.
2.Samo ti kazem da vecina mladjih ljudi preferira telefon sa kamerom.
Ovo sto ti pricas nema veze s vezom.Ako pogledas ozbiljne mobilne operatere vidjecesa da daju uz kupovinu pre paid paketa telefone besplatno i to bolje telefone pa i sa kamerom.To je zato sto tamo postoji potpuna konkurencija i nastoje preoteti klijente sa takvim akcijama.Rekao sam podrzavam akciju Mobisa,ali treba uvesti vise razlicitih telefona razlicitih proizvodjaca i razlicitih mogucnosti pa ko voli nek izvoli.
Sto se tice razumijevanja.Zavrsio sam Elektro a studiram ekonomiju tako da znam o cemu pricam.I ne mislim da se za ovu temu mora nesto specijalno razumijeti i u jedno i u drugo da bi se uvidjele neke stvari.Ako ima nesto sto sam rekao a da strucnog aspekta nije tako gospodo potkrijepite dokazima molim a ne ovako govoriti ti ne znas nista
Kako znam sta treba za odredjene usluge.Ja ti kazem da se MMS zasniva na GPRS i ako su mogli pustiti MMS tako su mogli i GPRS.To je sigurno.
Ovo oko opterecivanja resursa i sto je Godfather rekao zauzimaju broja-je toliko glupo.Kada bi tako0 gledali onda bi na mobisu ostalo nekih 200 000 korisnika.Pa kako se onda stranim operaterima isplati prodati broj i da vazi godinu pa i vise dana-upravo zbog turista nece ljudi svaki put ponovo kupovati zato sto im je istekao racun.Isplati se njima budi ti bez brige.
Sto se tice opterecenja resursa GPRS se optereti onoliko koliko se koristi a ne koliko je ljudi koji su izvrsili prijavuza GPRS.Isto i za MMS.Na njima je da uvedu nove usluge a na nama je da to koristimo ili ne i tu je kraj price.Da nije tako onda bi trebali ostati samo na sms i poziviuma i gotovo.
I da zakljucim s tobom sigurno se u GSM razumijem vise od tebe da nije tako onda ne bih znao napraviti svoju wap stranicu i jos mnogo toga.Reci sta sam rekao a da nije tako sto se tice GSM.Znam zasto ovako reagujes zato sto se ne slazem s Mobis politikom.

Mejdan ja samo kazem da za korisnika na kraju izadje ovako za post paid(najeftiniji tarifni modeli)
Mobis 15KM(10+5 poreza) mjesecno -nema ukljuceno minuta besplatnog razgovora(prije bilo 20 minuta) +nesto jeftiniji minut razgovora/tu je njihova racunica smanjili su cijenu minute a iskljucili 20 minuta.
Eronet 9KM mjesecno -nema ukljuceno minuta besplatno malo skuplji minut(postoji varijanta sa 31 sms dzabe ali skuplji minut)
BH Mobile (14.50KM mjesecno 4.5 ukljuceno razgovora)

Svako neka ocijeni sta mu najvise odgovara sta imas protiv toga nisam rekao da je iko najpovoljniji rekao sam da je mobis tu negdje ali da ga zeza porez.Za mene je eronet post paid zasad najbolja varijanta.Mislim da ce odgovoriti na ovaj potez mobisu zato sto u Federaciji ne placaju 5KM poreza pa je onda mobis isplativiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 09:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma znam ja zasto ste vi svi ljuti na mene zato sto sam bio u pravu kad sam rekao da nece biti integralna sekunda.To je bilo i logicno ocekivati s obzirom da je prije toga bila minuta normalno da nece odmah ici sa sekundom.Ali nemojte se ljutiti na mene nego na Mobis.
Ove post paid pakete se isplate uzeti ako imate preko 40 KM razgovora mijesecno ili bar preko 30/tak sve ostalo ispod ko prica mislim da bi bio u minusu i da je bolje rijesenje pre paid.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 10:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
BL Boy je napisao:
Ma znam ja zasto ste vi svi ljuti na mene zato sto sam bio u pravu kad sam rekao da nece biti integralna sekunda...

Interesantna je hronologija tvojih odgovora u diskusijama o novim Mobis paketima:

Citiraj:
Elixir stvarno si smijesan-pa i sam si naveo clan 17. gdje pise za fiksnu telefoniju.A ovo za reklamu u Glasu to je isto za fiksnu telefoniju.To se odnosi na fiksnu telefoniju i krenulo se primjenjivati u novembru...
Ako i promijene nacin tarifiranja to ce vjerovatno biti kao na Eronetu 30sec ili 15 sec...

Citiraj:
Zivi bili pa vidjeli.Ja vam kazem zaj... Vas je Mobis toliko puta(pa i mene istog dok se nisam opametio) za... ce Vas opet.Nemojte pricati nista unaprijed.Siguran sam da nece to biti tako skoro kao sto vi pricate.

Citiraj:
Nemojte se toliko loziti zato sto nece skoro to na 065

Citiraj:
I nemojte loziti ljude sa integralnom sekundom kad i sami znate da od tog nema nista.Ponavljam vec sam se naslusao tih prica kao evo sad ce samo sto nije pa nista(npr. na mobis forumu ljudi su za tu sekundu pricali jos prije 2 godine isto i za GPRS na pre paidu).Zivi bili pa vidjeli.Eto vidjecemo za mijesec dana.Cucemo se ponovo pa cemo vidjeti hoce li Vas po ko zna koji put slagati.Cudi me kako samo nasjedate stalno na iste fore.

Koliko čovjek treba da bude tvrdoglav pa da i nakon gornjih izjava, na kraju priče ipak tvrdi da je bio u pravu i da je kompetentan da diskutuje o ovakvim stvarima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2006, 10:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ma pukotina...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko je u pravu vidi se.Jeste li tvrdili da ce biti integralna sekund jeste je li sad integralna sekunda nije(vec 10+1).To je poenta price.Kad sad nisu uveli na post paid mozete misliti kad ce biti na pre paid.Mobis fun moze samo da sanja o tome.

Smijesno je sta je administrator foruma mobis odgovorio covijeku kada je ovaj rekao da je mislio da ce biti i na pre paid.
Odgovor je bio nekim ljudima nikad ne mozete ugoditi.Ako oni ne znaju ugoditi ima ko zna.E ako se to zove poslovnost onda svaka cast.Ovako arogantnim ponasanjem samo tjeraju korisnike.Ko se pusti da ga u zdrav mozak za njegove pare da nekazem sta onda...
pozzz Macro vi ste malo nervozni zato sto nije ispalo kako ste vi mislili.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 10:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Citao sam to. Spomenuto je da je taj ocekivao da ce sekundni obracun biti i na trenutnim tj. starim postpaid modelima, a ne na prepaid, kako si ti protumacio, a koliko sam ja shvatio.
Bez obzira, da sam neki sef u Bh telecomu ili Eronetu, ja bi te zaposlio koliko si zasljepljen njima. Svaka cast, to se zove biti fanatik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Macro Momak je rekao citiram:"ja sam mislio da ce biti pusteno svim korisnicima"
Moze biti da se nije dobro izrazio ali kad neko kaze svim korisnmicima jasno je.Pa zar za tebe ili njega pre paid nisu korisnici.
Molim te da ne vrijedjas posto nisam ni ja tebe tako da ako nemas nesto da prigovoris u vezi teme ili onog sto sam rekao onda nemoj nista.
Nisam zasljepljen ni sa jednim operaterom i nisam fanatik.Gledam realno.I ne libim se ni malo da sutra predjem na bilo kojeg 2.mobilnog operatera(pa i na mobis-nemam nista protiv njih imam samo protiv njihove politike cijena i tretiranja korisnika koje je krajnje monopolisticko-ogromna vecina im je pre paid a oni se upravo prema njima najnekorektnije odnose ) ukoliko bi taj bio najpovoljniji odnosno najeftiniji za razliku od Vas koji ste zaslijepljeni.Vjerovatno je to zbog patriotizma jer drugi razlog ne vidim,a ja sam vec rekao ovo za patriotizam.Zar je patriotizam kradja u Telekomu(sjetite se revizije prije par godina i jos niko nije odgovarao najveca kazna im je sto su morali dati ostavke a i to su jedva dali.)Ne kazem i kod ostala 2 operatera ima istog ali u manjem obimu.Nebitno je to poenta je da tu nema patriotizma vec samo gledanja sopstvenog interesa a kad vec nema patriot. zasto bih ja bio korisnik telekoma samo iz patriotskih razloga ako mi je povoljni drugi operater.
Vec sam rekao da nijedan nije ni blizu pravog operatera bas zbog lose konkurencije na trzistu mobilne u BIH,o fiksnoj da ne pricam totalni monopol-mada je Eronet HT sad najavio dolazak i u Sarajevo i u BL.

Ne kazem nista dobro su odmjerili ove post paid pakete i stvarno jeftina je cijena minute razgovora ali problem je u tome sto ti u startu placas 15KM mijesecno bez i jednog minuta ukljucenog.To je namijenjeno korisnicima sto prave vece mjesecne racune-kao sto je bio partner prije.
Kod BH Telekoma Trendi namijenjen nesto korisnicima sa malo manjim mjesecnim racunima,a Eronet cilja na korisnike sa najplicim dzepom.
No medjutim jos uvijek je pre paid najbolje rjesenje za ljude koji nemaju bas extra velika primanja.A kod pre paid vec sam rekao sta mislim ko je broj 1.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 11:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ko je u pravu vidi se.Jeste li tvrdili da ce biti integralna sekund jeste je li sad integralna sekunda nije(vec 10+1).To je poenta price.Kad sad nisu uveli na post paid mozete misliti kad ce biti na pre paid.Mobis fun moze samo da sanja o tome.

Al' si se uhvatio tog 10+1... Zar ti tih prvih 10 sekundi znači nešto?
Normalnom korisniku ne znače ništa (račun mi se neće uvećati ni za 20-30 feninga mjesečno po tom pitanju) - a Mobisu znači - ostavili su sebi prostor za mali ekstra-profit do reagovanja konkurencije.
Bitno je da su skinuli minutu.

Ono što svakako treba pohvaliti pored novog načina tarifiranja je umanjenje cijena razgovora unutar Mobis mreže... To je stvar koju nisam očekivao od ovakvog Mobisa.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Elixir druze ne znaci mi tih 10 sekundi nista ionako najmanji normalan razgovor moze trajati negdje oko 8 sekundi-jos kad su povoljni minuti to je sitnica.Nije to u pitanju vec princip.Rekao sam da nece biti odmah sekunda i bio sam u pravu za razliku od Vas koji ste govorili da Vas ne bih Mobis i onaj lik na forumu lagao sto on konstantno radi i ne samo to vec obecava neke usluge za koje nije siguran ni kad ce odprilike-primjer GPRS.
Sto se tice nize cijene razgovora ne brini se nasli su oni tu svoju racunicu jer sada nemas kao ranije 20 minuta besplatnih razgovora unutar mreze vec 0,a pretplata isto.Pravi mali marketinski trik,zavijeno u celofan pravo jos kad onako naloze preko tv reklame rekao bih covijek stvarno super povoljno.Treba malo citati izmedju redova a ne samo na prvu prihvatati sta kazu zdravo za gotovo.Tako da u startu placas 15 kermi pricao ne pricao.Ko voli nek izvoli.Evo od ovih forumasa ovdje ali iskreno recite koliko vas je sad preslo na te nove post paid pakete i koliko prosjecno mijesecno trosite na razgovor.Ako ne trosite bar preko35-40KM ne isplati se,ako da onda je ovo pravo rijesenje za Vas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
BL Boy je napisao:
Treba malo citati izmedju redova .

NEMA potrebe citati izmedju redova: nezavisne novine

:wink:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 14:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
BL Boy je napisao:
Vozac sam a ovo nema veze sa ovim o cemu pricamo.Brkas loncice.
Kada kupujem npr. u marketu zna se desiti da ima promotivna akcija pa da cak i daju besplatno.

Ne brkam uopste - ja ne kazem da ne treba da daju telefone, ali svakako da nisu obavezni (kao sto si ti navalio) i da to nije jedini razlog zbog kojeg neko koristi neku mrezu (kada uspostavljam ugovor sa nekim operaterom uopste ne gledam koji telefon imaju u ponudi jer imam svoj telefon koji koristim i nisam bolesnik koji kupuje novi model telefona cim izadje).
A to za kupovinu u marketu - pogledas li nekad rok upotrebe? (i ima jos nekih razloga za te "promotivne akicije" ali mi se sad ne da pisati o tome)

BL Boy je napisao:
Sto se tice razumijevanja.Zavrsio sam Elektro a studiram ekonomiju tako da znam o cemu pricam.I ne mislim da se za ovu temu mora nesto specijalno razumijeti i u jedno i u drugo da bi se uvidjele neke stvari.Ako ima nesto sto sam rekao a da strucnog aspekta nije tako gospodo potkrijepite dokazima molim a ne ovako govoriti ti ne znas nista
Kako znam sta treba za odredjene usluge.Ja ti kazem da se MMS zasniva na GPRS i ako su mogli pustiti MMS tako su mogli i GPRS.To je sigurno.

:D Zavrsio elektro. Kakve ti koristi u ovom podrucju imas od toga sto si zavrsio elektro? Gdje si ti to ucio nesto iz oblasti GSM-a? Koji premet? OT? TE? I sto je najbitnije - koju si literaturu korsitio? Dok sam ja isao u tu skolu nije se ni u jednom predmetu spominjala mobilna telefonija (isao sam Rac. smjer ali dobro znam sta su radili i na TK smjeru i znam tacno sta su radili na praksi u telekomu) - doduse, negdje sam procitao nesto o tome, onako uz put hipotetski spomenuto. Tako da tu pricu isao u elektro i znas o GSM tehnologijama objesi macku o rep (ili ostani ubjedjen).
BL Boy je napisao:
Ovo oko opterecivanja resursa i sto je Godfather rekao zauzimaju broja-je toliko glupo.Kada bi tako0 gledali onda bi na mobisu ostalo nekih 200 000 korisnika.Pa kako se onda stranim operaterima isplati prodati broj i da vazi godinu pa i vise dana-upravo zbog turista nece ljudi svaki put ponovo kupovati zato sto im je istekao racun.Isplati se njima budi ti bez brige.
Sto se tice opterecenja resursa GPRS se optereti onoliko koliko se koristi a ne koliko je ljudi koji su izvrsili prijavuza GPRS.Isto i za MMS.Na njima je da uvedu nove usluge a na nama je da to koristimo ili ne i tu je kraj price.Da nije tako onda bi trebali ostati samo na sms i poziviuma i gotovo.

Ja nisam ni rekao da se opterecuje brojem prijavljenih korisnika.
Uzmimo za primjer da oni imaju opremu koja u odredjenom trenutku moze da "podnese" X korisnika koji koriste GPRS (ili da u odredjenom trenutku moze prenjeti odredjenu kolicinu podataka) i da sa ovim brojem korisnika sigurni da ce u svakom trenutku korisnik imati pristup GPRS-u te da iz tog razloga ne zele da ukljuce novi broj korisnika da bi imali pouzdanu mrezu (bolje da je oni kojima stvarno treba mogu koristiti u svakom trenutku nego da vi skidate slicice i igrice) - to ti nije palo na pamet.
BL Boy je napisao:
I da zakljucim s tobom sigurno se u GSM razumijem vise od tebe da nije tako onda ne bih znao napraviti svoju wap stranicu i jos mnogo toga.Reci sta sam rekao a da nije tako sto se tice GSM.Znam zasto ovako reagujes zato sto se ne slazem s Mobis politikom.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E tek sad vidim koliko se razumijes. Imam na fakultetu seminarski bas iz ovog podrucja pa cu tebe uzeti za mentora (kako se ljudi sami ponude) - pripremi se negdje tamo u maju je odbrana. BTW. ne brini, ETF je u pitanju, tako da ce to tvoje znanje biti sasvim dovoljno.
BL Boy je napisao:
Ove post paid pakete se isplate uzeti ako imate preko 40 KM razgovora mijesecno ili bar preko 30/tak sve ostalo ispod ko prica mislim da bi bio u minusu i da je bolje rijesenje pre paid.

Sta ti je ekonomija. Sad si izmislio toplu vodu. Pa niko nije ni rekao da uzmes post paid ako mjesecno posaljes 50 poruka.
BL Boy je napisao:
Smijesno je sta je administrator foruma mobis odgovorio covijeku kada je ovaj rekao da je mislio da ce biti i na pre paid.
Odgovor je bio nekim ljudima nikad ne mozete ugoditi.

Ti si cista potvrda toga sto je on napisao (ovdje ti ne valja mobis a na BH forumu ne valja BiH Mobile). Sta je tu arogantno?
Takodje bih se prikljucio ovome
elixir je napisao:
BL Boy je napisao:
Ma znam ja zasto ste vi svi ljuti na mene zato sto sam bio u pravu kad sam rekao da nece biti integralna sekunda...

Interesantna je hronologija tvojih odgovora u diskusijama o novim Mobis paketima:

Citiraj:
Elixir stvarno si smijesan-pa i sam si naveo clan 17. gdje pise za fiksnu telefoniju.A ovo za reklamu u Glasu to je isto za fiksnu telefoniju.To se odnosi na fiksnu telefoniju i krenulo se primjenjivati u novembru...
Ako i promijene nacin tarifiranja to ce vjerovatno biti kao na Eronetu 30sec ili 15 sec...

Citiraj:
Zivi bili pa vidjeli.Ja vam kazem zaj... Vas je Mobis toliko puta(pa i mene istog dok se nisam opametio) za... ce Vas opet.Nemojte pricati nista unaprijed.Siguran sam da nece to biti tako skoro kao sto vi pricate.

Citiraj:
Nemojte se toliko loziti zato sto nece skoro to na 065

Citiraj:
I nemojte loziti ljude sa integralnom sekundom kad i sami znate da od tog nema nista.Ponavljam vec sam se naslusao tih prica kao evo sad ce samo sto nije pa nista(npr. na mobis forumu ljudi su za tu sekundu pricali jos prije 2 godine isto i za GPRS na pre paidu).Zivi bili pa vidjeli.Eto vidjecemo za mijesec dana.Cucemo se ponovo pa cemo vidjeti hoce li Vas po ko zna koji put slagati.Cudi me kako samo nasjedate stalno na iste fore.

Koliko čovjek treba da bude tvrdoglav pa da i nakon gornjih izjava, na kraju priče ipak tvrdi da je bio u pravu i da je kompetentan da diskutuje o ovakvim stvarima...

i jos dodao

BL Boy je napisao:
Elixir druze ne znaci mi tih 10 sekundi nista ionako najmanji normalan razgovor moze trajati negdje oko 8 sekundi-jos kad su povoljni minuti to je sitnica

Covjece ti prdis i 'ladnu vodu.

BTW. Presao sam ja i racunica ti nije tacna (provjeri je dobro da ti sad i to ne moram obrazlagati na tenane). Ako ne vidis gdje si pogrijesio javi pa cu te ispraviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 15:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Sto se tice nize cijene razgovora ne brini se nasli su oni tu svoju racunicu jer sada nemas kao ranije 20 minuta besplatnih razgovora unutar mreze vec 0,a pretplata isto.Pravi mali marketinski trik,zavijeno u celofan pravo jos kad onako naloze preko tv reklame rekao bih covijek stvarno super povoljno.Treba malo citati izmedju redova a ne samo na prvu prihvatati sta kazu zdravo za gotovo.Tako da u startu placas 15 kermi pricao ne pricao.Ko voli nek izvoli.Evo od ovih forumasa ovdje ali iskreno recite koliko vas je sad preslo na te nove post paid pakete i koliko prosjecno mijesecno trosite na razgovor.Ako ne trosite bar preko35-40KM ne isplati se,ako da onda je ovo pravo rijesenje za Vas.

Ovdje si djelimično u pravu, ako samo posmatraš cijenu i ništa više.
Ali ako gledaš isplativost i količinu razgovora koje si sad možeš priuštiti za iznose za koje smo nekad dobijali "mrvice", e onda je već druga priča.
Uostalom, onaj koji hoće da prođe jeftino i da ima bolju kontrolu troškova, taj uzima pre-paid.

Evo i konkretno moj primjer, bio sam na Aktiv tarifnom modelu, plaćao račune od 30 do 60KM mjesečno.
Šta dobijam Start paketom:
- razgovor u 065 mreži - 0.14 umjesto 0.24KM
- friend broj - 0.12 umjesto 0.2
- nešto povoljnije razgovore u ostalim mobilnim i fiksnim mrežama
- tarifiranje 10+1
- isti iznos pretplate (15-5+5) umjesto (15-20min+5)

Onaj ko je horistio Hit model, sad će sa Startom plaćati malo višu pretplatu, ali uz dobru uštedu u cijeni razgovora (0.14 umjesto 0.27) i povoljniji obračun.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 16:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2005, 00:07
Cini mi se da je na HIT-u bila pretplata 10+5 KM, a tako je sad na START-u 15-5+5=10+5 (barem tako pise na onom zahtjevu) pa tako da ni oni koji su imali HIT sada nista ne gube.

BTW. Dobio si jeftiniju pretplatu (ne racunajuci onih 20 minuta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 16:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Slash je napisao:
Cini mi se da je na HIT-u bila pretplata 10+5 KM, a tako je sad na START-u 15-5+5=10+5 (barem tako pise na onom zahtjevu) pa tako da ni oni koji su imali HIT sada nista ne gube.
BTW. Dobio si jeftiniju pretplatu (ne racunajuci onih 20 minuta)

Pa tih 20 minuta je jedino sporno.... To je ekvivalentno 5KM.
Ako se to uračuna, dobije se:
Hit: 10-5+5=10 KM
Start: 15-5+5=15 KM

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2006, 20:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Ja sam se prebacio još u petak u MOBI'S centru, a tek juče su mi poslali poruku da je START moj novi tarifni model. Spori debili.
Cijene razgovora su stvarno povoljne, veliki plus (napokon). Očekivao sam sekundu kao obračunsku jedinicu, ali i ovako je stvarno dobro, 10 sekundi razgovora je oko 2 feniga, jeftinjak.
Odlično bi bilo da su snizili cijenu poruke, jer lično ja pošaljem stvarno mnooogo poruka mjesečno, a razgovori mi se u glavnom svode na onaj bonus od 20 min (sad 5 KM). Ne bi bilo loše i da je pretplata malo manja, a o onih debilnih 5 KM "poreza na upotrebu mobilnog telefona" ne vrijedi ni pričati. To je već državno pitanje :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E pa points druze sad vise nemas bonusa.
Slash gube oni koji su na hitu i to 5KM razgovora bonusa.Upravo o tome i pricam.Mutno do zla boga.Ne kazem za one koji puno razgovaraju dobro izadje ali za one koji su se uklapali u onaj bonus na HIT sad vec nema mijesta i oni ce vjerovatno na pre paid.
Elixir svaka cast na racunici.Pa i rekao sam za cijenu niza je a s druge strane nema bonusa pa sad kako kome nekom bolje nekom gore, a ako neko ima mjesecne racune koje si ti naveo da imas onda je pravi izbor Start i Smart.
I naravno Dzaj odnosno Slash.
Nisu obavezni davati telefone naravno,ali nisu oni obavezni ni pruzati usluge mobilne telefonije pa je pruzaju zato sto nastoje da povecaju dobit.
To ti je nacin da privuces nove korisnike i to je svuda u svijetu prisutno.
Ni ja nisam kupio jos telefon kod operatera vec imam stari koji koristim vec Godinu dana i ne mijenjam bas cesto telefon,ali ako izleti neki povoljan u akciji nekog od operatera koji ja hocu sto da ne.Njihovo je da ponude.
Nisam rekao da se razumijem u GSM zato sto sam zavrsio Elektro skolu.Koji si ti bukvalista.ko je ista naucio u skoli molim te pogotovo ranije,sad kao nesto pokusavaju ali i to je lose.Nisam TK smijer isao nego Elektroniku.A odakle znam necu sad da ti obrazlazem.
A i ETF je jak sa praksom i Naucno-istrazivackim radom.Daj mani me se te price znam sta se tamo ucilo i sta se uci upravo zato ga nisam upisao.Predaju profesori koji veze nemaju o savremenim tehnologijama,ali ne krivim ih oni kad su zavrsili skole to nije ni postojalo.Ali opet ko se interesuje sve moze nauciti i saznati.Vise i boljih racunara ima u nasoj racunarskoj na Ekonomskom faxu nego kod vas sto je paradox jer bi Vi tu trebali prednjaciti.
Sto se tice seminarskog nema frke :D , a terminologija ti je pravo akademska(citiram prdis u ladnu vodu i slicno mislim stvarno nema iznad).Iako sam te fino upozorio za vrijedjanja ti opet nastavljas po starom.To je valjda nas Balkanski mentalitet ako nemas argumenata a ti onda djonom.Lijepo reci sta sam rekao a da nije tako i gdje se ne slazes reci bez tih tvojih dobacivanja.
Nemoras ti meni govoriti sta da uzmem znam ja valjda najbolje sta meni najvise odgovara.
U svakom slucaju treba biti kritican prema svakom operateru jer ni jedan ni blizu kako idealnom.I ako cemo samo hvaliti svoje nema svrhe jer time i taj koga hvalimo ce postati losijii jer mu ne ukazujemo na greske i propuste.Svaka konstruktivna kritika je dobrodosla sto ovi na Mobis forumu ne zele ni da objave.Ali to samo govori o njima.
Ovdje oko hronologije govora ne vidim nista sporno i stojim iza svega sto sam rekao.Oni nisu bili obavezni uvesti sekundu na mobilnoj(uostalom nisu je ni uveli-vec 10+1) vec na fiksnoj.Uradili su to sami jer su nasli u toj racunici svoju korist.Kao sto ni BH Mobile ranije nije bio obavezan uvesti sekundu svim korisnicima.
Oko 2. mog citata Pa zar nisam bio u pravu jesu li na Mobis forumu pricali o sekundi je li sekunda.Nije (10+1)/mada nema velike razlike ali 10+1 nije sekunda i ko je sad u pravu bio.(isto 3.i 4.citat Slash)
5.citat da nije neka razlika ali opet sekunda je sekunda.Ja sam rekao da nece biti i nije bila i kraj price.Nemozes me ubijediti da si sad ti bio u pravu kad si govorio da ce biti sve posekundama kad nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I da pored ovih svih silnih prepucavanja koja nicemu ne vode dodam mozda i jednu korisnu informaciju za one koji ne znaju koju juce sam procitao na netu.
Korisno je za ljude koji putuju za ostale manje vise.
To je da je Mobis T Mobile partner (znaci ima povoljniju cijenu ko u inostranstvu odabere ovu a ne neku drugu mrezu), a BH Mobile Vodafone partner.
Najbolje se vidi na primjeru Hrvatske.Znaci ko ide u Hrvatsku sa 065 neka bira T mobile ,a 061 neka bira Vip(posto je i on Vodafone partner).
Moguce je da ovakav rasplet bude i prilikom prodaje operatera sto bi bilo super za korisnike.Dobili bi 2 super velika operatera i konacno konkurenciju.S obzirom na price vrlo je moguce mada za mobis je zainteresovan Telekom Srbija koji ima nekih dugovanja prema Mobisu(nedavno je bio sastanak Dodik i predstavnici telekoma srbija kao i direktor Telekoma Srpske).Ovo zadnje sam citao u Nezavisnim novinama,a nesto ranije je i Dodik izjavio da su Vodafone i T com zainteresovani za ulazak na BH trziste.Mislim da bi kupovina od strane Telekom Srbije bila losa opcija s obzirom da je jos drzavni tako da sustinski opet bi drzava vlasnik bila sto ne mijenja situaciju.A zna se da je drzava ne samo kod nas vec svuda pokazala kao los vlasnik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Mar 2006, 11:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
BL Boy, griješiš, ja i dalje imam bonus, ali je sada u pitanju bonus 5 KM (možeš 5 KM sa pretplate iskoristiti za pozive). Prije je bio izražen u minutama, a sada u KM.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 80 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]