BL Boy je napisao:
Vozac sam a ovo nema veze sa ovim o cemu pricamo.Brkas loncice.
Kada kupujem npr. u marketu zna se desiti da ima promotivna akcija pa da cak i daju besplatno.
Ne brkam uopste - ja ne kazem da ne treba da daju telefone, ali svakako da nisu obavezni (kao sto si ti navalio) i da to nije jedini razlog zbog kojeg neko koristi neku mrezu (kada uspostavljam ugovor sa nekim operaterom uopste ne gledam koji telefon imaju u ponudi jer imam svoj telefon koji koristim i nisam bolesnik koji kupuje novi model telefona cim izadje).
A to za kupovinu u marketu - pogledas li nekad rok upotrebe? (i ima jos nekih razloga za te "promotivne akicije" ali mi se sad ne da pisati o tome)
BL Boy je napisao:
Sto se tice razumijevanja.Zavrsio sam Elektro a studiram ekonomiju tako da znam o cemu pricam.I ne mislim da se za ovu temu mora nesto specijalno razumijeti i u jedno i u drugo da bi se uvidjele neke stvari.Ako ima nesto sto sam rekao a da strucnog aspekta nije tako gospodo potkrijepite dokazima molim a ne ovako govoriti ti ne znas nista
Kako znam sta treba za odredjene usluge.Ja ti kazem da se MMS zasniva na GPRS i ako su mogli pustiti MMS tako su mogli i GPRS.To je sigurno.

Zavrsio elektro. Kakve ti koristi u ovom podrucju imas od toga sto si zavrsio elektro? Gdje si ti to ucio nesto iz oblasti GSM-a? Koji premet? OT? TE? I sto je najbitnije - koju si literaturu korsitio? Dok sam ja isao u tu skolu nije se ni u jednom predmetu spominjala mobilna telefonija (isao sam Rac. smjer ali dobro znam sta su radili i na TK smjeru i znam tacno sta su radili na praksi u telekomu) - doduse, negdje sam procitao nesto o tome, onako uz put hipotetski spomenuto. Tako da tu pricu isao u elektro i znas o GSM tehnologijama objesi macku o rep (ili ostani ubjedjen).
BL Boy je napisao:
Kako znam sta treba za odredjene usluge.Ja ti kazem da se MMS zasniva na GPRS i ako su mogli pustiti MMS tako su mogli i GPRS.To je sigurno.
Ovo oko opterecivanja resursa i sto je Godfather rekao zauzimaju broja-je toliko glupo.Kada bi tako0 gledali onda bi na mobisu ostalo nekih 200 000 korisnika.Pa kako se onda stranim operaterima isplati prodati broj i da vazi godinu pa i vise dana-upravo zbog turista nece ljudi svaki put ponovo kupovati zato sto im je istekao racun.Isplati se njima budi ti bez brige.
Sto se tice opterecenja resursa GPRS se optereti onoliko koliko se koristi a ne koliko je ljudi koji su izvrsili prijavuza GPRS.Isto i za MMS.Na njima je da uvedu nove usluge a na nama je da to koristimo ili ne i tu je kraj price.Da nije tako onda bi trebali ostati samo na sms i poziviuma i gotovo.
Ja nisam ni rekao da se opterecuje brojem prijavljenih korisnika.
Uzmimo za primjer da oni imaju opremu koja u odredjenom trenutku moze da "podnese" X korisnika koji koriste GPRS (ili da u odredjenom trenutku moze prenjeti odredjenu kolicinu podataka) i da sa ovim brojem korisnika sigurni da ce u svakom trenutku korisnik imati pristup GPRS-u te da iz tog razloga ne zele da ukljuce novi broj korisnika da bi imali pouzdanu mrezu (bolje da je oni kojima stvarno treba mogu koristiti u svakom trenutku nego da vi skidate slicice i igrice) - to ti nije palo na pamet.
BL Boy je napisao:
I da zakljucim s tobom sigurno se u GSM razumijem vise od tebe da nije tako onda ne bih znao napraviti svoju wap stranicu i jos mnogo toga.Reci sta sam rekao a da nije tako sto se tice GSM.Znam zasto ovako reagujes zato sto se ne slazem s Mobis politikom.
E tek sad vidim koliko se razumijes. Imam na fakultetu seminarski bas iz ovog podrucja pa cu tebe uzeti za mentora (kako se ljudi sami ponude) - pripremi se negdje tamo u maju je odbrana. BTW. ne brini, ETF je u pitanju, tako da ce to tvoje znanje biti sasvim dovoljno.
BL Boy je napisao:
Ove post paid pakete se isplate uzeti ako imate preko 40 KM razgovora mijesecno ili bar preko 30/tak sve ostalo ispod ko prica mislim da bi bio u minusu i da je bolje rijesenje pre paid.
Sta ti je ekonomija. Sad si izmislio toplu vodu. Pa niko nije ni rekao da uzmes post paid ako mjesecno posaljes 50 poruka.
BL Boy je napisao:
Smijesno je sta je administrator foruma mobis odgovorio covijeku kada je ovaj rekao da je mislio da ce biti i na pre paid.
Odgovor je bio nekim ljudima nikad ne mozete ugoditi.
Ti si cista potvrda toga sto je on napisao (ovdje ti ne valja mobis a na BH forumu ne valja BiH Mobile). Sta je tu arogantno?
Takodje bih se prikljucio ovome
elixir je napisao:
BL Boy je napisao:
Ma znam ja zasto ste vi svi ljuti na mene zato sto sam bio u pravu kad sam rekao da nece biti integralna sekunda...
Interesantna je hronologija tvojih odgovora u diskusijama o novim Mobis paketima:
Citiraj:
Elixir stvarno si smijesan-pa i sam si naveo clan 17. gdje pise za fiksnu telefoniju.A ovo za reklamu u Glasu to je isto za fiksnu telefoniju.To se odnosi na fiksnu telefoniju i krenulo se primjenjivati u novembru...
Ako i promijene nacin tarifiranja to ce vjerovatno biti kao na Eronetu 30sec ili 15 sec...
Citiraj:
Zivi bili pa vidjeli.Ja vam kazem zaj... Vas je Mobis toliko puta(pa i mene istog dok se nisam opametio) za... ce Vas opet.Nemojte pricati nista unaprijed.Siguran sam da nece to biti tako skoro kao sto vi pricate.
Citiraj:
Nemojte se toliko loziti zato sto nece skoro to na 065
Citiraj:
I nemojte loziti ljude sa integralnom sekundom kad i sami znate da od tog nema nista.Ponavljam vec sam se naslusao tih prica kao evo sad ce samo sto nije pa nista(npr. na mobis forumu ljudi su za tu sekundu pricali jos prije 2 godine isto i za GPRS na pre paidu).Zivi bili pa vidjeli.Eto vidjecemo za mijesec dana.Cucemo se ponovo pa cemo vidjeti hoce li Vas po ko zna koji put slagati.Cudi me kako samo nasjedate stalno na iste fore.
Koliko čovjek treba da bude tvrdoglav pa da i nakon gornjih izjava, na kraju priče ipak tvrdi da je bio u pravu i da je kompetentan da diskutuje o ovakvim stvarima...
i jos dodao
BL Boy je napisao:
Elixir druze ne znaci mi tih 10 sekundi nista ionako najmanji normalan razgovor moze trajati negdje oko 8 sekundi-jos kad su povoljni minuti to je sitnica
Covjece ti prdis i 'ladnu vodu.
BTW. Presao sam ja i racunica ti nije tacna (provjeri je dobro da ti sad i to ne moram obrazlagati na tenane). Ako ne vidis gdje si pogrijesio javi pa cu te ispraviti.