Citiraj:
Ko drzi istovjetna ucenja iz prvih vjekova Crkve ?
Његова Црква за коју је речено да је ни врата пакла неће надвладати.
Citiraj:
Onaj koji ima pecat Boziji na svom srcu, postujuci bez pogovora sve njegove ( ima ih 10 ni jedna vise ni jedna manje ) zapovesti i ciji je jedini autoritet Njegovo Sveto Pismo !!!!
Пре свега, тих 10 заповести је променио сам Христос:
(Матеј 5)
21 čuli ste kako je kazano starima...
22 A ja vam kažem...
27 čuli ste kako je kazano starima...
28 A ja vam kažem...
31 Tako je kazano...
32 A ja vam kažem...
33 Još ste čuli kako je kazano starima...
34 A ja vam kažem...
38 čuli ste da je kazano...
39 A ja vam kažem...
43 čuli ste da je kazano...
44 A ja vam kažem...А да не говорим о другим деловима где се говори о крају Старог Завета...

Нажалост, многи баш на основу тих 10 заповести мисле да су "савршени" јер нису никога убили, нису крали, нису урадили прељубу, итд... Заправо дотични су у заблуди, јер такав човек није по мери узрастања у Христу, пошто тај исти човек може да мрзи на кога хоће, и да још није прекршио 10 заповести. За праве Хришћане, постји само један закон - ЗАКОН ХРИСТОВ:
Gal. 6,2. Nosite bremena jedan drugoga, i tako ćete ispuniti zakon Hristov. Citiraj:
Onaj ko se moli da mu svako slovo tih zapovjesti zauvjek ostane u srcu !!!!
Тај није Хришанин јер су се том закону молили и Јевреји који су разапели Христа... тај закон се назива и "служба смрти":
2.Kor. 3,7. Ako li služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima ...И дата је на камену јер су и срца Јевреја била камена:
Jezek. 11,19. I daću im jedno srce i nov duh metnuću u njih, i izvadiću iz tijela njihova kameno srce i daću im srce mesno, итд.. итд...
Citiraj:
Onaj koji voli bliznjeg kao samog sebe ( a, bliznji je svaki covjek bez obzira na misljenje, boju koze, nacionalnost itd. pa cak i tebe. tj postajes mi zaista simpatican )
Где у 10 заповести стоји да треба љубити ближњег?!?

Сад ускачеш себи у уста, јер овде проширујеш своју ранију тврдњу да
"ima ih 10 ni jedna vise ni jedna manje " ...

Колико их онда то има?!?
Citiraj:
Sto se tice posta vjerovatno nisi dobro obavjesten !
Ајде!
Citiraj:
Ja kad postim jedem NISTA , pijem NISTA !!!
И колико то тако дуго?

Између доручка и ручка и док спаваш?
Citiraj:
A nisam Pravoslavac ZASTO?
Због погорђености. То се већ зна.
Citiraj:
Bez uvrede zaista ne zelim da te provociram,nego da kazem svoje misljenje. Na to imam pravo, zar ne ?
Свакако. Мене не можеш увредити. Хвала Богу што се побринуо да мирне душе могу издржавати јерештине.
Citiraj:
Zato sto smatram da se danasnje Pravoslavlje ne pridrzava Svetog Pisma
Дакле себе сматраш за већи ауторитет по питању вере него ли Божју Цркву за коју је једино речено да је "тврђава и ступ Истине". Знаш шта је интересантно? Управо то што си рекао је дефиниција папе.
Citiraj:
,postoji mnogo primjera
Ке видимо...
Citiraj:
npr. IKONE- IDOLOPOKLONSTVO
Јерештина иконоборства је бачена у канту за ђубре још на 7. Сабору. Св. Апостол Лука је насликао прве иконе, Св. Петар наручио од сликара целу колекцију икона, археолози нашли иконе у катакомбама где су се Хришћани крили од пагана, археолози нашли иконе чак и на зидовима јеврејских синагога. Сви они били "будале" а ти "паметан"? ОЈХА!!!

Погорђеност... лепо сам рекао зашто ниси Православни.
Citiraj:
1. ZAPOVJEST ti je odlicno poznajes pa je nemoram citirati
Можда боље да цитираш.
Citiraj:
,pazi ovo nije izvlacenje iz konteksta to je zaista tako .
Верујем да мислиш тако. Али, лоше мислиш... пао си у јерес...
Citiraj:
Mozes me nazvati kako god hoces ja se necu naljutiti .
И не треба да се љутиш, него покушај да схватиш и разумеш да се ствари Христовим доласком битно измениле, и да оне заповести Старог Завета, у светлу Христа имају другачију димензију.
Citiraj:
Da ti olaksam dilemu pripadam Hriscanskoj Adventistickoj Crkvi ( Subotar kako rece Zarije ).
Следбеник америчке секте настале половином 19. века након што је сељак Милер израчунавао датум Христовог повратка. Па се силно разочарали, а онда се неки досетили како да спасу нову секту, па измислили гомилу глупости... Што је најинтересантније, гуру твоје секте је сама рекла да је каријеру започела без иједног новчића, а после је живела на раскошним имањима све са пслугом... одакле све то богатство? Од оваца које шишају за 10% прихода сваког месеца.
Citiraj:
Ali to mi ne daje pravo da smatram da se samo preko moje crkve covjek moze spasiti
Пре свега, то није "црква" него секта, и то тоталитарна и деструктивна.
Citiraj:
( Plata za grjeh je smrt ) !
Јес' вала одувек тако било.
Citiraj:
Spaseni ce biti svi koji dodju Bogu kroz Isusa, svi koji slijede njegov karakter svojim !!!
Само што ће он када дође да нађе паметнијех девојака и лудијех које га чекаше а без уља у лампама. Па ти и даље чекај, а уље хтеде и Симон маг да купи, па је добио шипак. Уље се не дели изван Божје Цркве.
Citiraj:
On je umro i za tebe i za mene isto bez ikakve razlike sto si ti Pravoslavac a ja Adventista .
Тачно, само што спасења по сектама нема. Има само пљачке и мазања очију чланству како би убирали 10% прихода.
Citiraj:
Bez obzira kakav ce tvoj odgovor biti ja cu se moliti za tebe.
О баш ти хвала... надам се само да се не молиш као и оснивачи твоје секте Сатани. (само ми немој рећи да не знаш з атај случај)
Citiraj:
Da ti Bog Vjecni da blagoslov ljubavi prema bliznjem !!!! Bas mi je drago da sam te upoznao!!!
Секташка слаткоречивост. Такве еј Св. Павле окарактерисао као:
11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A što činim i činiću,
12 Da otsiječem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čim se hvale našli se kao i mi.
13 Jer takovi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svijetla.
15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po djelima njihovijem.
Видиш.. ни он није волео секташе који се претвараше у апостоле Христове и слуге правде... како ваш газда, тако и ви.
Одличан сајт за следбенике епилептичне америчке бабе:
http://www.true.faithweb.com