banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 04:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Гомила глупости. Управо на Васељенским Саборима је тачно дефинисано шта је учење и вера Православне Цркве, и на тај начин којекакве замлате које су хтели да подваљују Цркви разне глупости - бачени у канту за ђубре. Нажалост, има много оних који се у наше време хране управо са тог сметлишта. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
maran ata je napisao:
Гомила глупости. Управо на Васељенским Саборима је тачно дефинисано шта је учење и вера Православне Цркве, и на тај начин којекакве замлате које су хтели да подваљују Цркви разне глупости - бачени у канту за ђубре. Нажалост, има много оних који се у наше време хране управо са тог сметлишта.

"Pravda je na mojoj strani!", uzviknu pobjednik...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Да борба којекаквих замлата пртив Цркве није била шала говори и пример аријанских јеретика који су уз помоћ цара Констанција прогнали све Православне из царевине, сем једног. Изгнанство је трајало неколико деценија, док није дошао на власт други цар, који је дозволио повратак изганинка. Други пример имамо у 8. веку када су јеретици иконоборци убијали Православне настојећи да преузму Цркву у своје руке. Ниј едни и ни други нису веровали у Христове речи када је рекао да ће створити своју Цркву и да је ни врата Пакла неће надвладати. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 19:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2005, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ova vijest bi prije odgovarala temi "Crna magija - naša realnost", pa predlažem da komentare ostavljate tamo.

Ova tema je za Magiju koja je pozitivna u duhovnom radu, tj. i duhovni rad je Magija (transformacija svoje svijesti kako su neki definisali Magiju).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2005, 01:18 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 02:17 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Feb 2006, 01:41
Vader je napisao:

A ako neko ima otvoreno duhovno (treće) oko crnomagijaši se mogu prepoznati po njihovoj ne baš lijepoj energiji. A vjerovatno i oni koji su na tom nivou da osjete energije vjerovatno mogu da ih i tako skontaju bez da im vide energiju.

Vader
da li bi mogao nesto vise reci o tome.
Osjecam energiju ali nemam s kim da razgovaram o tome.U pocetku me to opterecavalo ali kako vrijeme prolazi vidim da mi to puno pomaze u svakodnevnom zivotu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pozdrav i dobrodošao na forum.

Ne znam puno o tome, znam da je logično ono što si i sam vremenom primjetio, da ti takva sposobnost može pomoći u svakodnevnom životu, možeš da osjetiš koga treba da se kloniš, koga da izbjegavaš, a sa kim bi mogao da se družiš. Možeš dodatno "trenirati" takve osjećaje i procjene kroz posmatranje, recimo vremenom vidiš da li si za neku osobu dobro procjenio, pa se prisjetiš kakav si osjećaj imao za tu osobu, i prema tome se koriguješ za ubuduće.
Osjećaš li svoju energiju ili energiju drugih, ili oboje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 10:53 
Voajer
Voajer

Hvala na dobrodoslici i odgovoru.

Citiraj:
Možeš dodatno "trenirati" takve osjećaje i procjene kroz posmatranje, recimo vremenom vidiš da li si za neku osobu dobro procjenio, pa se prisjetiš kakav si osjećaj imao za tu osobu, i prema tome se koriguješ za ubuduće.
Osjećaš li svoju energiju ili energiju drugih, ili oboje?

Od kada se javio taj osjecaj nisam nikada pogrijesila u procjeni ljudi,cak i kada osobu ne vidim dovoljno mi je da cujem nesto o njoj,da znam kakva je osoba.
Smetalo mi je jer sam senzibilna a okruzena sam losom energijom i kupim sve a ne znam kako da se oslobodim toga jer me ponekad to gusi...osjetila sam cak i mrznju i od nekog bliznjeg i morala sam da se uklonim od te osobe.
Nakon nekog vremena sam uvidjela da mi je to stit od drugih,jer s tim osjecajem me niko ne moze prevariti niti se predstaviti za nesto sto nije.
A u okolnostima u kojima sam zivjela i u kojima zivim to mi jer itekako dobro doslo.

Osjecam energiju drugih a za svoju energiju ne znam,ne znam kako to izgleda,mozda je i osjecam ali ne znam da je to- to.

nisam muskarac :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2006, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sorry, sad "vidim" da si žensko :)

feniks1 je napisao:
Smetalo mi je jer sam senzibilna a okruzena sam losom energijom i kupim sve a ne znam kako da se oslobodim toga jer me ponekad to gusi.

Da, shvatam da to može biti dosta nezgodno, ako postoji takva senzitivnost u sprezi sa dosta negativne energije u okruženju. Znam da je jedna osoba bila u stanju čitati misli ljudima, i da joj je bilo jako teško zbog toga, i da je odahnula kad je tu moć izgubila. Nekima je teško palo i naglo otvaranje "trećeg oka". Eto zašto ljudi ne dobijaju olako te sposobnosti, jer im je bolje da ih zasad nemaju, ili bar da ih dobijaju postepeno, i da nauče kako da ih pozitivno koriste. Ti si bar vremenom našla korisnu svrhu te svoje sposobnosti.

Ja bih ti predložio nešto, kad je već tako, da pokušaš pronaći osobe koje ti energetski i u svakom drugom pogledu odgovaraju, u toj sredini bi se osjećala prijatno. Mada da bi pronašla takve osobe trebala bi imati i pomoć "odozgo", blagoslov.

feniks1 je napisao:
osjetila sam cak i mrznju i od nekog bliznjeg i morala sam da se uklonim od te osobe

Da li je ta mržnja bila konstantna?
Nekad ljudi ispoljavaju neke negativnosti prema nekome samo zato što im dođe nešto da se tako ponašaju, iako to ni sami ne žele. Mogu biti u pitanju neki njihovi lični konflikti i nerazjašnanje stvari, pa to ispoljavaju negativnošću prema nekom drugom. Mogu biti pod nečijim negativnim uticajem, pa i magijskim, da se tako negativno ponašaju prema nekome. Može biti u pitanju nešto tako glupo, a da nakon nekog vremena sve bude u redu, kako iznenada dođe tako i nestane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 18:00 
Voajer
Voajer

Vader je napisao:

Ja bih ti predložio nešto, kad je već tako, da pokušaš pronaći osobe koje ti energetski i u svakom drugom pogledu odgovaraju, u toj sredini bi se osjećala prijatno. Mada da bi pronašla takve osobe trebala bi imati i pomoć "odozgo", blagoslov.

Da bi pronasla te osobe,trebala bih promijeniti drzavu i za to mi zaista treba "pomoc".

Kroz sve ovo sto si rekao vidim da me razumijes i to mi znaci,hvala ti.

Citiraj:
Da li je ta mržnja bila konstantna?

Nije.Osjetila sam je prilikom susreta sa tom osobom.
Inace ta osoba me ne podnosi.Ali samo jednom sam osjetila mrznju.
Jako tesko je opisati takve emocije,kako one stvarno izgledaju.
Mogu misliti kolika je jacina ljubavi,kada je mrznja onako jaka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 18:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Dec 2003, 18:26
Vader ::

Da bi pronasla te osobe,trebala bih promijeniti drzavu i za to mi zaista treba "pomoc".

Ako ne vodis svoj intimni dnevnik, predlozio bih ti da ga pocnes voditi. Tako ces imati mogucnost da objektivno pratis svoje "procjene" drugih ljudi u nekom periodu. Sto bi narodski rekli: "stitis sebe od ufura", a ufurima smo svi skloni.

Omnia mea mecum porto ( sve svoje sobom nosim), u prenesenom slobodnijem znacenju : sa sobom ces ponijeti sve "svoje" i privuci isto to sto i sada imas samo u drugacijem okruzenju. Znaci, promjena drzave ti ,vjerovatno, ne bi pomogla. Mislim da i tamo gdje si, mozes svojom "vibracijom" privuci osobe sa kojima ces se osjecati prijatno i koje ce ti dati podsku i razumijevanje. Nisi slucajno tu gdje jesi, ima "neka tajna veza". Budi strpljiva.

Gurdjijev

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 21:43 
Voajer
Voajer

Androgin je napisao:
Omnia mea mecum porto ( sve svoje sobom nosim), u prenesenom slobodnijem znacenju : sa sobom ces ponijeti sve "svoje" i privuci isto to sto i sada imas samo u drugacijem okruzenju. Znaci, promjena drzave ti ,vjerovatno, ne bi pomogla. Mislim da i tamo gdje si, mozes svojom "vibracijom" privuci osobe sa kojima ces se osjecati prijatno i koje ce ti dati podsku i razumijevanje. Nisi slucajno tu gdje jesi, ima "neka tajna veza".

Ovo je tacno da sve svoje sa sobom nosimo.
Znam da nisam slucajno ovdje gdje jesam.Saznala sam i zasto sam tu gdje jesam...

Ono sto je bitno za mene,a sto nisam rekla je da cu tom promjenom otici od ljudi koji mi isisavaju energiju...bitno mi je ukloniti se,a to je jedino moguce selidbom.

Ali to je vec druga prica i ne bih da vise skrecem s teme

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2006, 22:47 
Početnik
Početnik

fenix1:
Ono sto je bitno za mene,a sto nisam rekla je da cu tom promjenom otici od ljudi koji mi isisavaju energiju...bitno mi je ukloniti se,a to je jedino moguce selidbom.

Ako je tvoj problem samo "isisavanje energije", onda ga lako mozes rijesiti. Posto je ovo topik "magija i duhovnost", evo ti dvije jednostavne magijske tehnike za zastitu od "psihickih vampira". Nisu komplikovane, a djelotvorne su:
1. Kad god osjetis da ti neko "svjesno" ili "nesvjesno" pocinje crpiti energiju, jednostavno zamisli da se oko tebe formira jaje ljubicaste svjetlosti. Dovoljno je da to zamislis i da zamislis kako se svi pokusaji necijeg "sisanja" tvoje energije jednostavno odbijaju od mocne ljubicaste zastite. Ti se nalazis zasticena i smirena u velikoj ljubicastoj, providnoj svjetlosnoj ljusci.
2. Jos jednostavnije: sastavi palac i srednji prst, tako da napravis "krug". Zatim to isto napravi i sa palcem i srednjakom druge ruke, ali tako da se sastavljaju u krugu prostora prvog palca i srednjaka. Znaci napravis kao dvije karike lanca od sastavljenih palceva i srednjaka. Tako mozes sjediti u drustvu, drzati ruke ispod stola da ih niko ne vidi, a mozes i drzati ruke u krilu pa opet nece ljudi primijetiti nesto cudno. I ovaj postupak jako djelotvorno stiti od "sisaca" energije.

Gurdjijev

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 15:47 
Voajer
Voajer

:love2:

za ovaj prvi primjer sam znala a ovaj drugi nisam a on mi bas odgovara
da li bi mogao da mi objasnis sta to simbolicki predstavlja,podsjeca na mudre

imala bih jos jedno pitanje

jasno mi je kada mi se crpi energija kada s nekim osobama razgovaram
ali desava se cesto da osjetim kada sam sama,kako energija "otice" iz mene

mozda nisam bas najbolje objasnila,ne znam adekvatnije izraze

zanima me da li je moguce djelovati na daljinu
recimo da neko uzima energiju na taj nacin i da li to rade ljudi ili neki entiteti
ili mogu i jedni i drugi

ako da,kako razlikovati "kradljivca" i djelovati u tom slucaju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
feniks1 je napisao:
:love2:

imala bih jos jedno pitanje

mozda nisam bas najbolje objasnila,ne znam adekvatnije izraze

recimo da neko uzima energiju na taj nacin i da li to rade ljudi ili neki entiteti
ili mogu i jedni i drugi

ako da,kako razlikovati "kradljivca" i djelovati u tom slucaju?

cini mi se da je na forumu bila tema "energetski vampirizam"... ukucaj u search, mozda nesto izbaci...

i da...

ne mogu da vjerujem da padate na te fazone sa Andjelinom.... :-?

jeste li mozda pomislili da je ona tom liku dala koju kintu da napise sto o tome?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 18:04 
Voajer
Voajer

hvala Pero na informaciji

na forumu se puno pisalo i ne mogu sve pregledati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 23:38 
Početnik
Početnik

Halo mala!,
meni se cini da ti bas nisi tako neuka kakvom se predstavljas!

Posdjeca na mudre, ali to je klasicni primjer magijskog "zatvaranja".
Ili sto bi rekli: Ja sam neutralan, ne dam nikome svoju energiju, ne trazim od nikoga energiju! '0 bambija'.

Posto je topik magija i duhovnost pokusacu da ti nesto objasnim ( ali naglasavam: nisi mi bas nesto iskrena, nesto "mutis". Otvori se, kako bih mogao da ti stvarno ponudim "nacine" za razrjesenja. uostalom javi se na pp ako ne zelis ovako "ofen".)
Dobar nacin za "uzemljenje" je: Udji u kupatilo, pust hladnu vodu iz umivaonika, postavi lijevu ruku pod mlaz vode tako da voda tece niz zapesce minutu-dvije; zatim promijeni ruku-postavi da niz desno zapesce tece voda. Uradi to u par promjena. Znaci u ukupno pet -sest minuta. Time ces napraviti energetsko balansiranje.odn. uzemljenje. ( btw. to je i jedan od jednostavnih i djelotvornih nacina za otklanjanja glavobolje)
Kako to energija "otice" iz tebe? Objasni. ( misli, emocije, psihicke slike i tjelesne senzacije tokom tog "procesa"?)Sta se desava u tebi?

ili mogu i jedni i drugi

Naravno da mogu da ti "uzimaju energiju" i jedni i drugi , ali to se rijetko desava. Hocu reci, rijetki su "igraci" koji to znaju. Crnomagijasa ima,ali su , vjeruj mi, rijetki oni koji vladaju daljinski.Vec sam ti napisao u ranijem postu:CUVAJ SE UFURA!.Nemoj se ufuravati. To je jedan oblik bjezanja od sebe, bjezanja od prihvatanja odgovornosti za ono sto nam zivot nosi ( ja bih ucila , ali neki tamo zlocko mi pije energiju- ja bih radila u firmi ,ali ona moja sefica je prava vjestica i ispija mi energiju .....) to su ufuri sa kojima se bjezi od prihvatanja odgovornosti za vlastite postupke.
(ako mislis da se ''proseravam'' onda se javi na pp da ne bismo davili druge na forumu)

Gurdjijev

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2006, 00:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2006, 04:55
Maran Ata je napisao:
Гомила глупости. Управо на Васељенским Саборима је тачно дефинисано шта је учење и вера Православне Цркве, и на тај начин којекакве замлате које су хтели да подваљују Цркви разне глупости - бачени у канту за ђубре. Нажалост, има много оних који се у наше време хране управо са тог сметлишта. :roll:

Тачно БРАТЕ, каже се да у последња времена ће доћи лажни пророци.
ТРЕБА ОСТАТИ ВЕРАН СВЕТООТАЧКОМ ПРАВОСЛАВЉУ и ЧЕКАТИ :wink:

„Poznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi“ (Jovan 8:32).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 79 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]