gor je napisao:
Kordon policije, masa ljudi okolo, tv kamere, novinari, fotoreporteri, zaustavljen saobracaj u glavnoj ulici...sve je to slika BL jutros ali traje i dalje. Mucna neka slika...Izgleda da hoce delozirati slasticarnicu Vesna i vratiti Shukriju. Uostalom, gledajte veceras vijesti pa cete sve vidjeti...
Ma ja bih njemu fino ispostavila racun.
Toliko policajaca puta dnevnica,za zakrcenje saobracaja toliko,za uznemiravanje javnog reda i mira i narusavanje normalnog toka zivota ovog grada toliko - pa sve naplaceno u fond pomoci penzicima,da se i oni malo obraduju pred novogodisnje praznike.
Usao u tudje,zaradio za 2 lokala u centru grada i frizerski salon,pa mu malo.
Da je toliko mogao zaraditi na onome sto je ostavio bjezao bi on negdje drugo (Engleska,Njemacka,Italija...),ne bi dolazio u Banjaluku.
Da je ono sto je ostavio icemu vrijedilo,ganjao bi on Sukriju za svoju kucu i jos ga molio,samo da povrati svoje.
Kad su u ratu ljudi davali sve sto imaju u bescjenje,za kutiju zvaka - neko se radovao,nije mislio na pravdu,a sad kad je doslo vrijeme da svak uzme svoje nazad,sad se potezu pitanja "a zasto ovi tamo ne mogu dobiti,a kako oni ovamo".
Oni tamo i ovamo nemaju veze sa Sukrijom,a i da imaju,kad niko pravdu nije gledao kad je Sukrija sve dao "za kutiju sibica",zasto se sad pravda poteze i uzima u usta kad mu vracaju njegovo?
Cini mi se da je poodavno pisalo da je presuda pala u korist Sukrije i bas im je dugo trebalo da reaguju.
Da ne govorim o tome kad sebe stavim u tu poziciju - zaradis nesto,mucis se i radis cijeli zivot,izgradis ime i reputaciju,otmu ti to i cekas cijeli rat,cekas 10 godina nakon sto je rat zavrsen da ti vrate tvoje,drugi se bogati na onome sto si ti stekao...
Dugo je on radio pod Sukrijinim imenom i na Sukrijinu slavu.
I jos kazu da ona natkrivena basta vrijedi pola miliona maraka.
Jest',kao sto je u park Petra Kocica ulozeno 2 miliona maraka.
Moram zvati te sto su procjenjivali bastu da daju procjenu moga stana - za 48 kvadrata mogla bih dobiti bar 300 000 km.
I kao,Sukrija njemu dodje pola miliona za tu bastu.
Da ti nisi znao da ce ti se otplatiti,ne bi ti nju ni pravio,a u krajnjem slucaju - skidaj svoju bastu i nosi je gdje god hoces,tako bih ja njemu rekla.
Ne vjerujem ja da jadne radnice zale mnogo za njim.
Mozda zale jer je tesko naci novi posao,ali mislim da ce sve veceras nazdraviti u ime ove delozacije.