banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 09:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Utopija je napisao:
Japanese_rose samo jedan mali :P :lol: :lol: 8)

:silly:

Danas sam pogledala The Constant Gardener - 6/10. Glume Rachel Weisz i Ralph Fiennes.
Ona je izvrsna, on standardno dobar. Prica o beskrupuloznosti odredjene farmaceutske kompanije kojoj je profit vazniji od ljudi, kroz prizmu njihove tragicne ljubavi ( koja je ostala nedoradjena, btw ).
Film je prerealan za moj ukus, scenario ima dosta propusta. U vise navrata se stice dojam isjeckanosti, uz to je predug ( 2.5 sata ). Fotografija - odlicna.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 23:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
do samog kraja sam sam iz petnih zila trudio da proguram king konga kao post-sirkovski instant breht pogled na uzase postojanja alfa muskarca, ali onda sam shvatio da je piter dzekson ovim filmom konacno postao, ovo se moglo vec naslutiti u gospodarima prstenova, naj nacisticki reziser od vrhunaca leni rifenstal. ovaj film je uvreda za svakog ko sebe ne vidi kao muskarcinu spremnog da nakon tri popijena piva isprebija bilo koga ko ga poprjeko pogleda. i onda sam otisao kuci i pogledao novi matanicev volim te, i bez obzira na probleme s krajem, pitao se: zasto u ovom svjetu neki ljudi dobijaju dvjesto miliona dolara za nacisticku propagandu, a drugi ne mogu snimati na filmskoj traci? i onda sam shvatio da znam odgovor: problem nije u svijetu, problem je u meni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2005, 23:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

king kong je kao pasija, samo sto je jos gori.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 00:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ne mogu shvatiti psihologiju ljudi koju odu pogledati King-Kong. Sta vam daje motivaciju za to ?

8)

Ono sto sam se ja pitala nakon gledanja The Constant Gardener-a je : Moze li neko nesto znacajnije izmijeniti u ovom svijetu ?

U ovom filmu se na najtransparentniji nacin prikazuje hipokrizija Zapadnjaka i otvoreno im se porucuje da su "bastards".

I...sta ? Nista. To se zove - demokratija. :D

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 11:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

s jedne strane, vjerski fundamentalisti vriste ko ludi zbog toga sto se neko usudio da u visokobudzetnom, mejnstrim, holivudskom filmu prikaze dvojicu muskaraca kako se jebu (brokeback mountain) i zato sto ljudi misle da ce taj film dobiti oskara, a s druge niko ni prstom da pomjeri na trosatnu ljubavnu pricu jedne zene i jednog majmuna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dakle, ako ovo ne pokazuje da sam u pravo, onda ne znam sta je potrebno. dzim hoberman sez: Their aesthetic offspring turns out to be a Nazi pageant, not unlike the original King Kong—which, opening three days after the Reichstag fire, was released in the Reich as King Kong und die Wei Frau and is said to have rivaled Snow White and the Seven Dwarfs as Hitler's favorite Hollywood movie.

sa http://www.villagevoice.com/film/0550,h ... 41,20.html

nevjerovatno. nisam sam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Kid_A je napisao:
s jedne strane, vjerski fundamentalisti vriste ko ludi zbog toga sto se neko usudio da u visokobudzetnom, mejnstrim, holivudskom filmu prikaze dvojicu muskaraca kako se jebu...

Pa i treba da vriste.
Nista to nije nenormalnije od ljubavi jedne zene i jednog majmuna.
Film nisam gledao jos, ali pretpostavljam da ima propusta.
Pa ipak, to je samo jos jedan u nizu filmova koji treba da nepuni blagajne i zgrne silne milione.
Iako je Gospodar prstenova pravljen iz istih pobuda - on je druga prica. Dzeksonu se vjerovatno omililo eksperimentisanje, tako da samo mogu da zamislim sta je sve "strpao" u ovaj film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 14:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
kid_a, [-X a sta je sa Burtonom i planetom majmuna??? Mozda sam pogresno shvatio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nisam gledao King Konga ali ne shvatih odavde šta je to nacističko u njemu. Jel' moram da pogledam film da to shvatim?

I šta je to bilo nacističko u Gospodaru Prstenova, šta se tamo moglo naslutiti o Piteru Džeksonu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 18:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
harry potter and the goblet of fire

film je zaista odličan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 20:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Sinoc sam gledao King Konga i odusevljen sam filmom!
Bio je 10 puta bolji nego sto sam ocekivao. Uopste se ne slazem sa ovdje iznesenim misljenjima o filmu. Koji nacizam, o cemu vi to?
Kao prvo, tacno je da je majmun zaljubljen u curu (uvijek zaboravljam imena likova, jel' ono bi Elizabet?) ali sve sto ona prema njemu osjeca je razumijevanje i saosjecanje. Ko tvrdi drugacije neka mi objasni koja je onda uloga onog scenariste sa kojim se Elizabet muva od pocetka filma i u cijem zagrljaju zavrsava na kraju. BTW, lik ima ociglednu jevrejsku fizionomiju. Toliko o "nacizmu".
King Kong je prica o usamljenosti ispricana na nacin americkog blockbustera. Medju svim strasnim bicima na Skull ostrvu, Kong je jedini bez i jednog jedinog druga (i bez zenke). Jedini je pripadnik svoje vrste. I svi su mu neprijatelji. Sta mu drugo preostaje nego da se do kraja trudi da sacuva svoj goli opstanak u svijetu u kome ga se svi ili boje, ili ga prikazuju kao nakazu? Jedina koja ga je dozivljavala kao licnost je Elizabet.
Mozda je originalna verzija iz 30-ih godina (koju nisam gledao) i imala neke nacisticke elemente, ali od tada je proslo 70 godina. Nacizam vise nikog normalnog ne zanima, a King Kong je postao obicna bajka koju su djeca voljela (pa i Piter Dzekson) jednostavno zato sto je zabavna.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nacizam vise nikog normalnog ne zanima

u tome je problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 22:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ovo ce biti dugacko. prvo da rascistim - problem nije odnos majmuna i zene. to sam spomenuo zbog toga sto mi je zanimljivo sta se generalno posmatra kao nenormalno, a sta moze proci, dok ide pod maskom ah 'simbola' normalnog. ono sto je problem u king kongu je predstavljanje rodnih identiteta. planeta majmuna je u svom konceptu zapravo hrabar film na temu identiteta, jer postavlja pitanje sta ako se oni koji u ovom vremenu i prosotru imaju moc nadju u vremenu i prostoru u kome su slabiji - nemocniji - maloborjniji. sve njihove postavke padaju u vodu i moraju se temeljno preispitati, sto teorija rodnosti i zahtjeva. u king kongu imate muskarca koji vice i busa se u prsa i tuce se s dinosaurima i to je kao 'pravi' muskarac. a 'prava' zena je u stanju samo da ga zabavlja i ima neopisivu potrebu da se dovodi u situacije u kojima je neko drugi mora stiti. 'prava' zena je slaba, nezasticena, jadnicak, zeli da je 'pravi' muskarac zastiti, njena jedina uloga je da bude lijepa. to je najnazadnije predstavljanje rodnosti u holivud ne pamtim odkad. ali to nije najveci problem. king kong se nalazi unutar zidova koju je podigla ah 'primitivnija' civilizacija. znaci, od pocetka, civilizacija je sputavala ono musko u muskarcu. ali on je postojao i povremeno su mu prinosli zrtve. i onda on ostvari 'dublju' vezu sa jednom zrtvom. ta zrtva je zena koja dolazi iz tada najveceg grada na svijetu, prljave, pokvarene sredine i ona je tu da ga prevari. king kong na kraju razara taj vrhunac civilizacije sa svim njegovim porocima i devijantnostima. znaci, ovdje imate situaciju u kojoj je civilizacija kao pokvarena, a pravi, istinski osjecaji se nalaze u prirodi koji niko nije dodirnuo. filmovi u kojima je leni rifenstal glumila su bili takvi - slavljenje prirode i tjelesnosti, sve nedirnuti alpski vrhovi. na kraju, odvratna civilizacija porazi jadnog, postenog king konga cija je jedina greska izgleda u tome sto je momak na pogresnom mjestu na pogresno vrijeme. je li, u redu je on, samo je ovaj svjet oko njega prljav i pokvaren. i onda na kraju dolazi dzek blek (zapravo sasvim simpatican u cijeloj prici) i kaze nesto tipa ljepotica je ubila zvjera. pazi da povjerujem. cijeli taj film vrisiti osveta, isto kao sto je i pasija vristala osveta, samo sto se plasim da ce se osvecivati gledaoci kad izadju iz bioskopa i to na svojim zenama. king kong nije kao hulk koji je nastao preobrazajem covjeka (hulk je kao o tragicnosti muskog i djelimicno kritika toga istog). king kong je nezavisno tijelo koje postoji. to porucuje film, ovo nije fanatazija, ovo je realisticno snimljen film, nemate bogova i carobnjaka i hokusa pokusa. sve je realano i realan je king kong kao onaj dio muskosti koga zbog agresivnosti civilizacija odbacuje kao nepotreban, a koji kao 'pravi' muskarac jednostavno ima u sebi. i super, ono, svako vjerje u sta hoce, samo se stvarno plasim da king kong daje alibi cijelom onom konceptu muskog koji je rat koji se ovdje dogodio samo pogorsao, tipa ja mogu sta god hocu i niko mi ne smije nista. ovo je stvarno opasan film i opasan je zato sto ima sjajno reziranih trenutaka i prelijepo izgleda i prica je zanimljiva vecinu vremena, ali ja nisam od onih koji vjeruju da umjetnost i ono osim nje jesu dva odvojena svijeta, i zato mislim da je king kong opasan film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2005, 22:46 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Dec 2005, 22:01
E
:D

Poslednji put menjao Fueled dana 27 Mar 2006, 13:08, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 09:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kid_A, ja i dalje ne shvatam zasto ubacujes da King Kong ima nacistickih elemenata, ako bas hoces onda ima sovinistickih. Pa kako ocekivati da se gorila ponasa nego kao alfa muzijak, btw sta je sa scenom gde mu ona kaze NE. hmmm

To je iskarikirani film, koji i treba posmatrati kao takav.

fueled, gde si nasao taj film sa krompirima :lol: :lol: , cini se kao zabavan.

Ja sam gledao poslednje Derailed, neki trilercic sa Jennifer Aniston.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

hulk je covjek koji se pretvorio u monstruma. king kong je monstrum koji jeste. on postoji. on je stvaran. to je najveci problem. boli me briga kako bi se trebao ponasati majmun. naravno da se ne moze ponasati drugacije. ali onda nisu ni trebali snimati film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pogledao sam film sinoc. I zaista se moze shvatiti ovako kako ga je opisao Kid_A, ali samo ako u King Kongu vidite i gledate muskarca, tj. ako je veliki majmun simbol velikog muskarca.
Pa ipak, Kid_A, nije to bas toliko strasno. Malo ce njih da razmislja na taj nacin, a, shodno tome, malo ce njih poslije filma isprebijati svoje zene. Koliko god ti ovaj film nazvao opasnim ja cu nazvati opasnim onaj Almodovarov film koji si mi nedavno preporucio (zaboravio sam naziv) i koji govori o trans i homoseksualcima.
Sta onda reci, recimo, za Devetu kapiju? Zamisli tek kako se ona moze protumaciti? Ili onaj, sa tvoje strane beskrajno hvaljen Helboj?

Mislim da je King Kong film koji ima zadatak da, poput Gospodara prstenova, opeljesi ljude. I to mu lagano uspijeva. To je jedan klasicni holivudski blokbaster koji i nema neku poruku i poentu. Ili je barem ja ne vidim.

Sam film ima 1001 propust. Nikada mi nece biti jasno kako su onolikog majmuna prevezli na brod. Takodje, Dzeksonu nikada ne bih oprostio one scene sa bubama i slijepim misevima. A tek scena u kojoj desetak ljudi savladava onog istog majmuna koji se samo nekoliko minuta ranije ubio tri dinosaurusa.

Film je u mnogim elementima i vise nego naivan i bezvezan. Ali, sve to, cini se, pada u vodu pod naletom efekata i zabavne price koji cine okosnicu ovog filma. Jos jednom kazem - film se zaista moze procitati na nacin kako je to uradio Kid_A i jasno mi je sta bi tu onda bilo nacisticko. To bi bila ona ideja o nadcovjeku kojeg, u okviru ove teorije, predstavlja King Kong.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 10:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kid_A, a gde postoji toliki gorila?? Malo mi skripi tvoj poslednji post. Ljudi malo maste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, toliki gorila i ne treba da postoji. Dovoljno je shvatiti da je on simbol takvog muskarca kakvog je opisao Kid_A. Kao sto ti rece - malo maste... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Izvini,ali trpati King Konga i LOTR u isti kos je malo reci smijesno. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]