Citiraj:
S jedne strane tezimo da postanemo metropola, a sa druge strane zelimo mir i tisinu.
Metropolu metropolom ne cine samo kafici koji rade cijelu noc.
Citiraj:
Ko ce meni da odredjuje, kad cu da kupujem namirinice i kad cu da jedem vruc hljeb ili kifle.

, kako ko .... pa gradska uprava.
Sto ne zamolis mamu da ti potkuha i ispece kifle u pola tri navece
Jok ... eto samo zato sto ti neces da kupis hljeb u toku dana sve pekare treba da budu otvorene po cijelu noc.
Naravno ko ce tebi odredjivati i gdje ces ogladniti, danas ce to biti Borik, sutra Mejdan, prekosutra Haniste ili Nova Varos .... Znaci sve pekare po cijelom gradu moraju da budu otvorene.
Ma sve treba da bude otvoreno.
Ja hocu da kupujem odjecu u ponoc ...., a i da idem u banku oko pola jedan navece (dok trazim vruce kifle). Hocu da platim struju oko tri po noci i po povratku kuci da kupim cvijece "zeni" jer sam malo zakasnio.
Zasto moram podici licnu kartu izmedju 08.00 i 15.00 ?
Dijete mi je malo umorno rano ujutru pa bi i skola mogla da radi tek oko pola jedanaest kad se on/ona malo razbudi. .....
Ne bunis se sto su apoteke zatvorene pa moras mozda kilometrima do dezurne?
Nekakav red mora postojati.
Naravno zatvaranje nije jedino rijesenje ali nije ni da svi mogu raditi kako hoce.
Metropola nije samo 10000 kafica otvorenih u smetljarnicima zgrada .... metropola mora da nudi i mir i tisinu, sigurnost svojim stanovnicima, parkove i setalista .... i tako dalje.
Ako hoces metropolu onda moras imati i takvih dijelova grada, a u Banjaluci to nemas. Mislim da nema prostora od 5 km/2 bez nekog kafica.
Kako uopste neki kafici ... klubovi ili sta ja znam sta su, mogu dobiti dozvolu za rad ?
Onaj, recimo u Boriku u supermarketu, proslo ljeto (ja sam sezonski malo vremena tu, pa mi toliko ni ne smeta) .... tutnji u svakoj zgradi okolo .... u svojoj kuci ne cujes sam sebe od muzike s vana, a blago receno ima 1000 stanova okolo. Ti bi da se tebe pita do kada ce raditi taj klub ... a nikog da ne pitaju kad za isti treba dobiti dozvolu za rad.
Da se pitalo stanara tih zgrada nikada on nebi bio otvoren.
Uvijek ce biti jedni za drugi protiv necega .... a treci odlucivati.
Treba i da NEKE kafane, pekare, trgovine i ostalo imaju dozvolu za rad i po cijelu noc ... ali NEKE, i na nekim mjestima gdje ne ometaju ostalim normalan zivot.