banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 22:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Da li podrzavate novi zakon o radu pekara/dragstora do 21h?
Da, podrzavam. 20%  20%  [ 14 ]
Ne podrzavam! 80%  80%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 70
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Simplicity, sve to stoji, samo sto u tim malim prodavnicama rade ljudi sigurno ne iz dosade nego zato sto su im potrebne pare. Najbolje uvesti red preko ledja ljudi kojima je to egzistencija. Izvini, postujem to sto govoris ali ne slazem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
Helena je napisao:
Simplicity, sve to stoji, samo sto u tim malim prodavnicama rade ljudi sigurno ne iz dosade nego zato sto su im potrebne pare. Najbolje uvesti red preko ledja ljudi kojima je to egzistencija. Izvini, postujem to sto govoris ali ne slazem se.

a ni ne mislim bas da je egzistencija nekolicine trgovaca i vlasnika tih radnjica bas razlog da te radnje rade....

treba nas malo u red dovesti treba ......

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Helena,

to nije dovoljno jak razlog da se ne donese ovakav zakon. Ne mozes ti pustiti da svako radi kad hoce i dokle hoce i kako hoce. Zakon mora da postoji i da se postuje (bar ti to znas :D ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Al su pojedini ljudi na ovom forumu naivni pa to je smijesno... Zar stvarno mislite da se odluke koje su donesene donose zarad nekog opsteg dobra svih gradajna, zarad nase emnacipacije i dovodjenja na evropski, a bogami i svjetski nivo... Ne budite naivni. Komunalna policija i gradska uprava donose odluke kroz koje mogu sto lakse da ostvare svoje interese...
Da je njima toliko stalo do omladine donijeli bi zakon o zabrani prodaje cigarete i alkohola mladjima od 18 godina, pomogli bi mladima na drugi nacin, otvaranjem nekih omladinskih centara, kreativnih radionica, sportskih terena i slicno, a ne zatvaranjm pekara i dragstora radi "smanjenja nivoa buke u gradu"...
Ovako imamo gomilu zatvorenih objekata, koji ubrzo na volseban nacin ponovo bivaju otvreni, jer se pronalaze neke rupe u zakonu, rastegljiva pravila i Bog zna sta jos... Svjez primjer je kafic Cream, koji sam naveo na temi o radu kafana. Sad radi do 02,00 iako je propisano vrijeme rada kafica do 00,00 vikendom, a radnim danima sat krace. Sta nam to govori? Zabole njih ona stvar, koliko ce mladih te noci da zavrsi u hitnoj, zabole ih koliko ce njih da se otruje cigarama, koliko ce ih usljed prezderavanja kiflama i burekom imati stomacne tegobe, pa ce usljed bolova u stomaku sutradan biti onemoguceni da "pruze maksimum na poslu ili u skoli"... Jedino sto je bitno je povecanje bankovnog racuna pojedinih funkcionera, a gotovo sam siguran da taj racun raste upravo nakon svih ovih degenerisanih odluka, koje vrlo brzo nakon donosenja postaju izrazito fleksibilne...
A rijec i o samim ljudima. "Namirnice se kupuju u toku dana"... Kojim je to zakonom predvidjeno i odredjeno? Ko ce meni da odredjuje, kad cu da kupujem namirinice i kad cu da jedem vruc hljeb ili kifle. Da nece zakonom da mi propisu da je zabranjeno piti sok u toku noci ida ne smijem da se prevrnem u krevet u vise od tri puta u toku spavanja? Ako hocu da jedem burek usred noci, zar je na gradskoj upravi da odlucuje smijem li ja to da radim ili ne? Iz inata cu otici negdje u Celinac, Laktase ili Aleksandrovac i pojescu ga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
simplicity je napisao:

To nije nista epohalno, to je recept zapada...

Tako da skracenje radnog vremena je samo jedna od stavki u nizu reformi koje nas priblizavaju EU drustvu :) a voljela bih samo znati kad ce nam primanja doci na taj nivo..nadam se ne zadnja :roll:

Uz duzno postovanje moram ti reci da si definitivno promasila temu :D Sistem zapada nije da se uvodi komunisticki sistem nego da se trzisna politika prilagodi potrosackoj. Na zapadu je kupac kralj, kod nas .... ?!? Subotom prodavnice rade do 20h ( u Njemackoj) a cuh da je u Americi radno vrijeme do 23h :wink: Zasto si ti za "skracenu" subotu? MOzda zato sto nase tetkice koje rade po biroima prave popodnevnu pauzu i po 2 sata a za to vrijeme idu na pijacu :roll: Na zapadu se ide subotom u kupovinu :wink: Uvode se reforme politike za rad nedjeljom... Itd, itd

Sto se tice kafica. Opet je stvar naseg mentaliteta i kulture. Na zapadu imas svaki dan mogucnost da ostanes do zore u nekom od klubova, diskoteka, barova :wink:

Cini mi se da vecina ima iskrivljenu sliku o zapadu :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
@Simplicity

Ako zelis da zivis u tisini i miru,otidji negdje u gradic od 20-tak hiljada stanovnika.Imas lijepo kucu,svoje dvoriste,niko ne prolazi autom.Idealno.Ovo zaista mislim.Nije "prcanje" da slucajno ne pomislis.Ovo predlazem svima koji imaju to misljenje.

Vec sam rekao a i ponovicu.Ovi mjamuni prave MAHALU od naseg grada.MAHALU u kojoju poslije zalaska sunca NISTA ZIVO NE RADI.I zato ide prica=>Aleksandrovac,Chelinac i sl.To je samo jedna od posljedica.

I na kraju cu reci da 100% podrzavam post koji je Nitro napisao.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 21:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Nitro je napisao:
Al su pojedini ljudi na ovom forumu naivni pa to je smijesno... Zar stvarno mislite da se odluke koje su donesene donose zarad nekog opsteg dobra svih gradajna, zarad nase emnacipacije i dovodjenja na evropski, a bogami i svjetski nivo... Ne budite naivni. Komunalna policija i gradska uprava donose odluke kroz koje mogu sto lakse da ostvare svoje interese...
Da je njima toliko stalo do omladine donijeli bi zakon o zabrani prodaje cigarete i alkohola mladjima od 18 godina, pomogli bi mladima na drugi nacin, otvaranjem nekih omladinskih centara, kreativnih radionica, sportskih terena i slicno, a ne zatvaranjm pekara i dragstora radi "smanjenja nivoa buke u gradu"...
Ovako imamo gomilu zatvorenih objekata, koji ubrzo na volseban nacin ponovo bivaju otvreni, jer se pronalaze neke rupe u zakonu, rastegljiva pravila i Bog zna sta jos... Svjez primjer je kafic Cream, koji sam naveo na temi o radu kafana. Sad radi do 02,00 iako je propisano vrijeme rada kafica do 00,00 vikendom, a radnim danima sat krace. Sta nam to govori? Zabole njih ona stvar, koliko ce mladih te noci da zavrsi u hitnoj, zabole ih koliko ce njih da se otruje cigarama, koliko ce ih usljed prezderavanja kiflama i burekom imati stomacne tegobe, pa ce usljed bolova u stomaku sutradan biti onemoguceni da "pruze maksimum na poslu ili u skoli"... Jedino sto je bitno je povecanje bankovnog racuna pojedinih funkcionera, a gotovo sam siguran da taj racun raste upravo nakon svih ovih degenerisanih odluka, koje vrlo brzo nakon donosenja postaju izrazito fleksibilne...
A rijec i o samim ljudima. "Namirnice se kupuju u toku dana"... Kojim je to zakonom predvidjeno i odredjeno? Ko ce meni da odredjuje, kad cu da kupujem namirinice i kad cu da jedem vruc hljeb ili kifle. Da nece zakonom da mi propisu da je zabranjeno piti sok u toku noci ida ne smijem da se prevrnem u krevet u vise od tri puta u toku spavanja? Ako hocu da jedem burek usred noci, zar je na gradskoj upravi da odlucuje smijem li ja to da radim ili ne? Iz inata cu otici negdje u Celinac, Laktase ili Aleksandrovac i pojescu ga...

Slazem se sa svakom recenicom tvoga posta !!!! Potpuno si u pravu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Astor_Piazzolla je napisao:
Nazalost cesto cujem pricu u gradu izlazim u celinac, alekasndrovac,gradisku... meni je to i smjesno i zalosno ... ali tako je jer u banjaluci nista ne radi...

eh da izlasci u Granit, Actros, Piramide, Artemide i slicne klubove sa extra zabavom na nashoj regiji....kako sadrzajno! :D :wink:
ne ponizavam, i sama sam dosta toga prosla, Gradiska, Srbac, Laktasi, Prijedor, Dubica,Bijeljina... :wink: :P
Nego, zar smatras da se trebamo mjeriti sa manjim gradovima, valjda BL kao kulturni, univerzitetski grad,sportski.. sa odredjenom tradicijom treba da bude uzor a ne da se mjerimo po tome sto kafana u Misinom Hanu radi do 3 ujutro, a zamisli u Bl zatvorili kafic u 00?! mislim stvarno :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Flavoure-Flave je napisao:
@Simplicity

Ako zelis da zivis u tisini i miru,otidji negdje u gradic od 20-tak hiljada stanovnika.Imas lijepo kucu,svoje dvoriste,niko ne prolazi autom.Idealno.

ma ja to i praktikujem vec 20 i kusur godina... :wink: odem kad mi se cefne a do tad sam u centru ali u miri i tishini- :P nevjerovatno ali istinito 8)

Citiraj:
Vec sam rekao a i ponovicu.Ovi mjamuni prave MAHALU od naseg grada.MAHALU u kojoju poslije zalaska sunca NISTA ZIVO NE RADI.I zato ide prica=>Aleksandrovac,Chelinac i sl.To je samo jedna od posljedica.

nije tacno, postoje klubovi koji rade i radnim danima do ranih jutarnjih casova. Kafici, slasticarne , restorani...rade do 22-23, a klubovi koji ne ugrozavaju mir stanara (nisu pod stambenim zgradama..rade brate do 02-03 najmanje ujutro)..Evo recimo ja sutra uvece izlazim, imamo neki lom... :P 8)
Tako da prica da nista ne radi nije tacna! Zna se sta moze raditi a sta ne moze! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2005, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Astor_Piazzolla je napisao:
Nazalost cesto cujem pricu u gradu izlazim u celinac, alekasndrovac,gradisku... meni je to i smjesno i zalosno ... ali tako je jer u banjaluci nista ne radi...

eh da izlasci u Granit, Actros, Piramide, Artemide i slicne klubove sa extra zabavom na nashoj regiji....kako sadrzajno! :D :wink:
ne ponizavam, i sama sam dosta toga prosla, Gradiska, Srbac, Laktasi, Prijedor, Dubica,Bijeljina... :wink: :P
Nego, zar smatras da se trebamo mjeriti sa manjim gradovima, valjda BL kao kulturni, univerzitetski grad,sportski.. sa odredjenom tradicijom treba da bude uzor a ne da se mjerimo po tome sto kafana u Misinom Hanu radi do 3 ujutro, a zamisli u Bl zatvorili kafic u 00?! mislim stvarno :roll:

Pa zar neko ko zivi u misnom hanu treba da prica kako je tamo bolji provod i kako ima veci izbor zabave... ja ti ne pricam o narodnjacima i zabavnjacima , pricam ti o izboru ... banjaluika ne nudi nista ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Naravno da ne nudi.... BL je postala teshko sranje shto se izlazaka tiche.... Evo, ja imam 20 godina i vikendom sam kuci u 12.... U mojim godinama i moji roditelji su duze ostajali, da ne kazem za svoje sestre.... Mizerno..... Zelim negdje da se iskachem, a ne da sjedim do 12 i pijuckam chaj i onda "dome, slatki dome"..... A radnim danima da ochajavam chak do 10 i onda da me konobar ljubazno zamoli da idem..... Ugase ti svjetla i to su mali signali za "mrsh"...... :roll: :roll: :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 02:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

simplicity je napisao:
Tako da prica da nista ne radi nije tacna! Zna se sta moze raditi a sta ne moze!

Jesi li sigurna??? Ja sam vec navodio da postoje kafici koji rade duze nego ostali. Sad poslije male licne inspekcije u gradu, sam siguran da posoje bar dva kafica, za koje pravila o radu NE vaze. Zato prekinite sa glupim opravdavanjima takvih odluka o ogranicenju radnog vremena... Znamo dobro zasto se takve odluke donose. Kome jos nije jasno neka procita ponovo moj posti i neka mi kaze da nisam u pravu...
A sto se tice tisine i mira... Opet cu ponoviti, mada mi je dosadilo da tupim jedno te isto. S jedne strane tezimo da postanemo metropola, a sa druge strane zelimo mir i tisinu. To nikako ne ide jedno sa drugim. Kome je do mira i tisine bolje mu je da se prilagodi okruzenju u kojem zivi (gradskom) i neka ne zahtjeva da se zarad njegovog mira i tisine uskoro pocnu zatvarati i frizerski saloni i prodavnice auto dijelova, jer se i tu zna okupiti veliki broj ljudi koji stvaraju nesnosnu buku... O vulkanizerskim radnjama da i ne govorim...

P.S.
FLASH izvini mi odosmo u OT

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
S jedne strane tezimo da postanemo metropola, a sa druge strane zelimo mir i tisinu.

Metropolu metropolom ne cine samo kafici koji rade cijelu noc.
Citiraj:
Ko ce meni da odredjuje, kad cu da kupujem namirinice i kad cu da jedem vruc hljeb ili kifle.

:D , kako ko .... pa gradska uprava.
Sto ne zamolis mamu da ti potkuha i ispece kifle u pola tri navece 8)
Jok ... eto samo zato sto ti neces da kupis hljeb u toku dana sve pekare treba da budu otvorene po cijelu noc.
Naravno ko ce tebi odredjivati i gdje ces ogladniti, danas ce to biti Borik, sutra Mejdan, prekosutra Haniste ili Nova Varos .... Znaci sve pekare po cijelom gradu moraju da budu otvorene.
Ma sve treba da bude otvoreno.
Ja hocu da kupujem odjecu u ponoc ...., a i da idem u banku oko pola jedan navece (dok trazim vruce kifle). Hocu da platim struju oko tri po noci i po povratku kuci da kupim cvijece "zeni" jer sam malo zakasnio.
Zasto moram podici licnu kartu izmedju 08.00 i 15.00 ?
Dijete mi je malo umorno rano ujutru pa bi i skola mogla da radi tek oko pola jedanaest kad se on/ona malo razbudi. .....

Ne bunis se sto su apoteke zatvorene pa moras mozda kilometrima do dezurne?

Nekakav red mora postojati.
Naravno zatvaranje nije jedino rijesenje ali nije ni da svi mogu raditi kako hoce.
Metropola nije samo 10000 kafica otvorenih u smetljarnicima zgrada .... metropola mora da nudi i mir i tisinu, sigurnost svojim stanovnicima, parkove i setalista .... i tako dalje.
Ako hoces metropolu onda moras imati i takvih dijelova grada, a u Banjaluci to nemas. Mislim da nema prostora od 5 km/2 bez nekog kafica.

Kako uopste neki kafici ... klubovi ili sta ja znam sta su, mogu dobiti dozvolu za rad ?
Onaj, recimo u Boriku u supermarketu, proslo ljeto (ja sam sezonski malo vremena tu, pa mi toliko ni ne smeta) .... tutnji u svakoj zgradi okolo .... u svojoj kuci ne cujes sam sebe od muzike s vana, a blago receno ima 1000 stanova okolo. Ti bi da se tebe pita do kada ce raditi taj klub ... a nikog da ne pitaju kad za isti treba dobiti dozvolu za rad.
Da se pitalo stanara tih zgrada nikada on nebi bio otvoren.

Uvijek ce biti jedni za drugi protiv necega .... a treci odlucivati.
Treba i da NEKE kafane, pekare, trgovine i ostalo imaju dozvolu za rad i po cijelu noc ... ali NEKE, i na nekim mjestima gdje ne ometaju ostalim normalan zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 12:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
simplicity svaka cast

ovdje je bas prisutna garnitura ljudi koji bi da se sve desava po njihovim zeljama, isto kao sto su Grahovljani, Glamocaci i sl. preuredili BL po njihovom ukusu i zeljama nesposobni da se prilagode normalnom zivotu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Sto ne zamolis mamu da ti potkuha i ispece kifle u pola tri navece

Kao prvo, moju majku da ne spominjes...
Ovaj post dovoljno govori o nivou tvoje inteligencije i licne kulture... Da ovo nije javni forum imao bih jos puno toga da ti kazem, na ovu opasku, ali s obzirom da posjedujem odredjen nivo onoga sto je za tebe strano, tj. kulturu i odgoj, ja cu se uzdrzati od daljih komentara na tvoj neukus i malogradjanstinu, koju ovdje stalno prikrivas u svojim uzaludnim pokusajima da sebe predstavis u nekom drugom svjetlu...

Procitaj malo bolje moj post EZAN-e prosvetitelju. Ja nisam rekao da sve treba da bude otvoreno, vec da se pod glupim izgovorima zatvara vecina objekata u gradu (radi smanjenja nivoa buke u gradu) Nisam NIGDJE rekao da sve treba da bude otvoreno, vec da pekare trebaju da rade, cijelu noc, sto sada i jeste slucaj i da je ordinarna glupost zatvarati dragstore, jer prodavnice koje rade po cijelu noc postoje u svim normalnim sredinama, isto kao i dezurne apoteke, dezurne ambulante itd...

Citiraj:
eto samo zato sto ti neces da kupis hljeb u toku dana sve pekare treba da budu otvorene po cijelu noc.

Otkud ti znas kakvi su razlozi mogu sprijeciti covjeka da kupi namirnice u toku dana. Nema svako radno vrijeme od 08, 00 do 15,00, pa je ostatak dana slobodan da radi sta hoce... Postoje i druge okolnosti o kojima nemas pojma, jer zivis u svom "savrsenom" svijetu u dijaspori i dajes nama pridike o tome kako mi treba da zivimo...
Postoje li dragstori u mjestu u kojem zivis? Ima li ugostiteljskih objekta koji rade cijelu noc?

Banja Luka je gusto naseljen grad i gusto izgradjena. Svaki kafic je u blizini kuce ili stambenog bloka. Znaci li to da sve kafice treba zatvoriti ili ih izmjestiti par kilometara van grada gdje nece nikom smetati. Rekao sam vec da ima milion stvari u ovog gradu koji narusavaju moj mir i meni smetaju, ali ih ja prihvatam kao dio okruzenja u kom zivim, a ne dizem zbog toga revoluciju i ne zahtjevam radikalne mjere...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 13:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Citiraj:
Kao prvo, moju majku da ne spominjes...
Ovaj post dovoljno govori o nivou tvoje inteligencije i licne kulture... Da ovo nije javni forum imao bih jos puno toga da ti kazem, na ovu opasku, ali s obzirom da posjedujem odredjen nivo onoga sto je za tebe strano, tj. kulturu i odgoj, ja cu se uzdrzati od daljih komentara na tvoj neukus i malogradjanstinu, koju ovdje stalno prikrivas u svojim uzaludnim pokusajima da sebe predstavis u nekom drugom svjetlu...

Hajde ne budalesi ....
niko nije spomenut u nekom ruznom kontekstu .....
Ti si rekao "ko ce meni da zabrani ......", a spominjenje kuce je bilo u cilju "kratkog" primjera po kojem ni u svojoj kuci ne mozes sve da radis kad i kako hoces - vec upravo pokazujuci respekt prema drugima ponasas se onako kako svim ukucanima odgovara.

Citiraj:
Postoje li dragstori u mjestu u kojem zivis? Ima li ugostiteljskih objekta koji rade cijelu noc?

Nasao su crkvu ....
Kod mene - Svedska - Stokholm, u dijelu u kojem ja zivim, mozes za usi da se uhvatis iza 22.00 ... sto se trgovina tice. Pumpa zatvara u ponoc. I tako ti je to po skoro svim naseljima u Stockholmu (u mnogima zamire vec iza 18.00, jer kafana i kafica ni nema), ako zanemarimo centralni dio (gdje je jako puno kancelarijskog prostora) gdje lokali rade duze (do 11 ili do 1) i naravno poneki do 5 ujutro. Za tako nesto se moraju imati posebne dozvole.
Ako hoces u lokalu da prodajes alkohol .... moras imati i kuhinju, dakle "restoran" (makar kakva hrana bila).
Pusenje zabranjeno u svim lokalima.
Do 18 - ne mozes kupiti pice ni cigare (zakonski)
Na prste mozes nabrojati lokale za generacije mladju od 21 .... a nista cudno nije ni da je granica za ulaz 25 pa i 27 godina.

Naravno sve to ne sprijecava mladjariju da hoda, luduju i galame, oduzimaju se, tuku i spavaju po ulicama .... ljudi se uvjek nekako snadju i "zabave" (sta ko shvata pod zabavom - diskutabilno)

Sta bi rekao za takva mjesta ????
Da tebi sa 26 neko zabrani ulaz u jedan pisljivi disko .... ali tako ti je to ????
U svakom slucaju mislim da se omladina kod nas ne moze pozaliti za uslove, pa ni da je sputana u izlascima i provodu.

Ali naravno ...... Stockholm jeste prava metropola. Gradovi velicine Banjaluke po svedskoj i zivot u njima ..... su smijesni. Ima i u njima kojekakvih sadrzaja ali .... sve je to NULA u principu.

Citiraj:
Banja Luka je gusto naseljen grad i gusto izgradjena. Svaki kafic je u blizini kuce ili stambenog bloka.

To i jeste problem

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 14:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Svaka cast EZAN.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 14:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
I ja se slazem sa prvim Ezanovim postom. Koji argument: ako neko ne radi od 8-3, kad ce da kupi hljeb??? Kao da su sve prodavnice i pekare otvorene samo u tom periodu??? Da bi BL bila grad ili metropola, zakoni treba da postoje i naravno da se postoju kao i svugdje u 'normalnom' svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 15:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
simplicity je napisao:
Tako se radujem ovom radnom vremenu.
Ne vidim potrebe da prodavnice mjesovite robe i marketi rade poslije 21 h...onome kome u 23 h zatreba biber u zrnu ili slatka paprika stvarno treba malo ispitati :) a radnik da sjedi u radnji do ta doba i ceka takve musterije..stvarno nije vrijedno...

Tacno, treba da postoje dragstori (par njih po gradu)... a svi ostali "shlus" :wink:
Jer postoje ljudi koji rade nocu,koji obavljaju aktivnosti kojie su od znacaja za ovaj grad, postoje neke iznenadne potrebe, koji ce moci otici u dragstor. Nesto poput dezurne apoteke.

takodje podrzavam da se nedeljom ne radi :wink: a subotom samo do 2 ili 3....to je uvijek tako bilo..i treba da bude da bi bio nekakav red.

Na namirnice treba misliti na vrijeme i ici u nabavke ...
Sve je to dio jednog organizovanog transformisanja neseg drustva. Ljudi se time primoravaju da kupuju u hipermarketima, a u ovim malim radnjama (hljeb, mlijeko i nesto osnovno) i time ce se ugusiti te male radnjice, piljare...sto je i cilj te nove ekonomije i PDV-a...jednostavno ti mali nece biti ekonomski odrzivi, a drustvu je bolje da ima jednog velikog Tropika,Interexa.C-marketa , kao jakog obveznika PDV-a, nego 20 malih radnica koje ne prijavljuju robu, podrivaju trziste cijenama, drze svakojaku robu itd..
To je krajnji cilj. A sve ovo da ne moras prijaviti se na PDV ako nemas promet je po meni..samo jedan mali prelazni period, kulture radi, da ne kazu , drzava je kriva sto moramo zatvoriti, vec da se kukavicki stavi do znanja, da nema posla u malim radnjama. Ali to je tako.
A propo i to radno vrijeme :wink:

Druga stvar-rad Kafica, slasticarni. ...Tacno je, ja sam skoro otilsa u pozoriste i poslije toga ne imadoh nigdje sjesti sa drugaricama na kafu/caj jer sve radi do 22 ili 23..nisam sigurna..(mada smo iznasle poznatu kafanicu, gdje smo u prigusenom svjetlu razvile zenske teme :D ali ne tako dugo, jer su ans sutradan cekale obaveze...)..to je samo jedan od primjera...

Ali u jednu ruku me i raduje, jer ne vidim potrebu da se radnim danima pijanci po rane zore. Jer onaj ko radi/uci ne moze sebi takvo nesto priustiti, a da sutra bude sposoban da radni dan.

Tako da skracenje radnog vremena je samo jedna od stavki u nizu reformi koje nas priblizavaju EU drustvu :) a voljela bih samo znati kad ce nam primanja doci na taj nivo..nadam se ne zadnja :roll:

Koliko gluposti na jednom mjestu!
Da imas imalo pameti u toj glavi, znala bi da na ovom podrucju nije odrziva makro ekonomija. Vec buducnost lezi u malim preduzecima, u malim radnjama... jer smo i sami mali.
Ko si ti da sudis kome sta treba u 2 nocu, ko si ti da odredjues do kada ce neko pijanciti, ko si ti da branis ljudima pravo na rad i po kom osnovu?

Poslednji put menjao Macr0 dana 10 Mar 2006, 10:24, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
simplicity svaka cast

ovdje je bas prisutna garnitura ljudi koji bi da se sve desava po njihovim zeljama, isto kao sto su Grahovljani, Glamocaci i sl. preuredili BL po njihovom ukusu i zeljama nesposobni da se prilagode normalnom zivotu

Ne znam od kud ti pravo da nekoga uporedjujes sa glamocanima i grahovljanima ...
Znam da je u svedskoj sve bajno i divno ali daj nama svedsku platu i nek nam drzava bude uredjena kao sto je svedska i bicemo zadovoljni a do tada ...

P.S. Samo mi nemoj reci da si se ti vracao (ili se vracas) kuci prije 12 zato sto nista nije radilo . . .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 508 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]