Citiraj:
al ste ga struchno ispushili svaka chast!
Ispravka... Odigrali smo nerjeseno, ali opet je bilo po usima...
Ja jos tesko vjerujem u ovu glupost.Kad je Strasbourg dao drugi gol, nekako sam stalno iscekivao da sudija svira neki ofsajd, prekrsaj u napadu, ma bilo sta, ali uzalud...
O samoj utakmici...
Katastrofalno. Prvi put kazem da su odigrali za nulu. Da su igrali Pagis i braca Farnerud prosli bismo kao bosi po trnju... Sreca? Nema nikakve veze sa srecom. Nisu mogli da dignu glavu zadnjih 20 minuta, koliko su bili potroseni. Kako je moguce da jedan ozbiljan tim ne moze da trci svih 90 minuta. Negdje ne napravljen gadan propust u pripremam, jer su katatrofalno fizicki pripremljeni. Zenga je napravio gadne greske i prilikom izmjena. Predugo je drzao ocajnog Djokaja (jes da je dao drugi gol ali bio je ocaj zivi) , potom ga zamijenio sa desnim bekom!!! Dramanom, onda u ocajan vezni red, trpa jos ocajnijeg Mudrinica, koji za cijelu sezonu nije nakupio 90 minuta efektivne igre, dok mu jedini covjek koji bi bio u stanju da malo poveze redove (Trajkovic) sjedi na klupi citavu utakmicu. Kovacevic preagresivan. Morao je da malo smanji adrenalin, jer je vidio da sudija ne dopusta cvrscu igru. Kao kapiten morao je da se prilagodi. Zigic statican ko da je od drveta. Odbrana Francuza izvucena na 40 metara od gola, bila je kao stvorena za Lukovica i Bastu za ubacaje iz drugog plana, ali nista od toga. Pomocne sudije su mahale zastavicama non-stop. Imam osjecaj da ih nisu ni spustali. Basta prosjecan, Lukovic dobar, ali i njemu fali snage, a cesto previse petlja sa loptom umjesto da je se brze rjesava... Bisevac solidan, ostali nula bodova. Zigic zapucao dvije prilike,a previse je lopti ionako islo na njega...
Strasbourg je ipak ekipa ispod prosjeka, ali pokazali su dvije stvari. Kako dati gol bez postene sanse i kako uvaliti protivniku sto vise laktova.. Ipak ostaje da im se cesitita ne postenoj borbi. Basel je prosao dalje ni kriv ni duzan...