sikman je napisao:
Moj glas ipak dajem Lampardu,jer je po meni najkompletniji igrac,a uz to cveliki sportsmen,uostalom odigrati 160 utakmica u Engleskom prvenstvu bez pauze govori u prilog njegovim kvalitetima.
Ja bih se recimo slozio sa ovim, mada realno gledajuci Ronadinho je skoro siguran dobitnik zlatne lopte, jer je daleko najatraktivniji i igrac danasnjice.
A sto se tice poredjenja Ibrahimovic - Ronaldinho tu bi moglo dosta da se kaze.. Nije dovoljno reci "Ovaj je dao dva gola, predriblao pola tima i on je bolji igrac od ovog drugog"
Recimo ovako
Tehnika - mislim da su podjednaki obojica, nijansa gore dole
Dribling - zavisi kako se gleda. Ibrahimovic je staticniji u driblingu, Ronaldinho vecinu stvari radi u trku...
Leprsavost u igri - definitivno bolji Ronaldinho, ali je Ibrahimovic sigurno bolji u duel igri.
Pas igra - Ronaldinho opet bolji, sto je i logicno jer je po definiciji vezni igrac...
Ibrahimovic ima bolju zavrsnicu i skok igru, opet logicno jer je on napadac...
Efikasnost - Ronadinho efikasniji, ali igra u timu koji forsira napadacki fudbal, za razliku od Zlatana...
Brzina - Ronaldinho brzi, ali Ibrahimovic sigurno startniji i cvrsci i ima duzi korak.
Mentalno je po meni sigurno jaci Ibrahimovic jer se ne boji duela, agresivniji je i igra sa vise zara, dok se Ronadinho bukvalno igra na terenu...
Igra bez lopte - opet bolji Ibrahimovic, jer mu je sirok radijus kretanja na terenu, za jednog napadaca.
Timska igra - opet plus za Ibrahimovica, jer se kao napadac bolje se uklapa u timsku igru. Ronaldinho je vise individualac, a vezista je...
Fizicke predispozicije su sve na strani Ibrahimovica osim brzine...