monstrum je napisao:
Citiraj:
Ko zna, možda je i vozač bio neki junak koji je isprobavao da li mu automobil može "gariti" 200 na sat od Gimnazije do Čajaveca...
Cuj zbog kretena koji jure su pravljene pasarele?!?! Sta, opet treba samo poslijedice rjesavati, a da se ne radi nista na sprjecavanju kretena koji jure 200 po gradU?
Ne znam da li si dovoljno obratio pažnju na ovo što sam napisao, ali upotrebio sam kondicional! Isto tako moglo se raditi o normalnom vozaču koji zbog nesavjesnosti jadne žrtve sad mora da je nosi na duši čitav život!
Citiraj:
A to sto je zenu pregazilo, pomalo surovo, zvuci kao prirodna selekcija, u gradskom ambijentu - nije bila dovoljno snazna/brza, pa je poginula. Mladja osoba/fizicki spremnija, bi najvjerovatnije izbjegla taj autoobil. Okrutno ali istinito.
Slušaj, ovo što si napisao nije okrutno nego iznadprosječno glupo! Da se, ne daj Bože, radilo o nekom tvom bližnjem ubijeđen sam da ne bi šarao unaokolo ovakve komentare! Prirodna selekcija?! Pa gdje živiš ti bre? Kakav je to stav? Uništi da ne bi bio uništen? Zar je grad džungla? I opet te pitam - nisi li ti onaj koji je dijelio etikete za "laušanere"?
Citiraj:
a ako baja moze nekaznjeno ici po centru 200 km/h, onda nek me i zgazi, svaka mu cast!... ja racunam na automobile koji se krecu po ogranicenju, znaci 60 km/h, sto povlaci da prelazi oko 18 m/s, i nema skoro nikakve sanse da me pregazi, sem ako sam slijep i nijem, u isto vrijeme.
Halo, burazeru, ovo je ril lajf - nije u pitanju ni Quake ni Call of Duty!
Citiraj:
Civiliziranost? AKo se ona ogleda u tome koliko pushim glupih i nelogicnih pravila i propisa, onda sam necivilizovan, i ne stidim se toga.
Čega se pametan stidi...
Mislim, nije mi namjera da te vrijeđam, i izvinjavam se ako je ton takav, ali ja jednostavno ne mogu da vjerujem da postoji mentalni sklop koji je sklon ovakvom načinu razmišljanja. Iskren da budem, vjerovatno si ti jedna inteligentna osoba koja takve kretenluke sebi nikada ne bi dopustila i samo napaljuješ raju po forumu (uključujući dakle i mene) i sada se slatko smiješ ispred svoje omiljene katodne cijevi...