Vhuuuu... Vidim ja fino vi mene iznapadaste

Polako...
Ja protiv Tome Zdravkovica, Harisa Dzinovica, Tozovca i slicnih NIKAD nista loshe nisam rekao... Iako ih ne slusam, postujem ih , i ne mogu reci da ne valjaju kad ipak imaju neku vrijednost... Kad mi neka Tomina pjesma udje u glavu necu se toliko truditi da je odmah izbacim iz iste...
Ali Baja, Viki , Seka, Seljo Kalach, Tanja Savic i slicni...
E njih bi tek gadjao kamenjem ili mozda necim tvrdjim...
Zasto?!
Pa kad cujem muziku koja je mjesavina folka, hard roka i tehna digne mi se kosa na glavi, kad cujem retardacije tipa bunde od nerca ili mahinalno i slicne boleshtine , zeludac mi se izvrce... A nisu samo ove dvije pjesme u pitanje, primjera ima na svakom koraku...
Citiraj:
Zasto je to toliko tesko za razumjeti, nije mi jasno?! Ima ljudi koji mogu sve i svasta slusati. Sta je tu cudno?!
Ja slusam sve. Dok sam bila mladja, vecinom sam slusala rock. Ali posle sam pocela sve da slusam. Slusam cak i Pavarotija. Mislim, vazno je da muzika ima stila. Ritam..ako se ta vrsta muzike uklapa u moje usi, zasto da je "mrzim" samo zato sto nije ono sto ja volim.
Sta napisa je*ote?! "Sto da je mrzim ako je ne volim?" Pa ti sad vidi...
Citiraj:
Ne, nego su najgori takvi zadrti kao ti. Ne postoji pravac muzike osim onog koji tvoj ograničeni mozak razumije.
Ne , ja nisam od onih sto kazu da samo rock valja , da je ostalo smece... Nije istina, samo je turbo folk smece...
A sad ozbiljno... Slusam ja svasta, ali sve sto si ti naveo u svom postu ima neku muzicku vrijednost i malo mi je neobichno kad neko nabroji da slusa to si ti rekao i jos tu doda zvijezde granda i slicno... Ima li taj neko imalo muzickog ukusa?! Muzika nije samo zabava , za skakanje i sl.. Nekom je pokretac, zivotna filozofija ili jednostavno da mu se sav zivot vrti oko muzike... Ej covjece, pa meni su stihovi " Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj" promjenili zivot.... Mogao bih navesti milione primjera gdje sam samo zbog ove pjesme ostao "normalan" ... A i to je jako relativan pojam... I zasto turbo-fol uopste zovu narodnom muzikom... Skoro sam vidio spot od Indirine pjesme Tetovaza... Prvo neki frajer na elektricnoj gitari przi nesto , ko fol... I onda onaj tehno kont... Nigdje narodne zike u svemu tome...
Citiraj:
Bl-Andjel ( sta cu kad sam navikla ) nisam ih nazvala nicim osim lukavim primitivcima koji nam prodaju jeftinu zvaku.
Nemam nista protiv umjerenog ethna, ali covjece ovi likovi ha-ra-ju. To me muci i nedam im ni paru iz principa.
To sto u cijeloj jeftinoj hiperprodukciji u svakih 100.000 komada ubodu nesto sto ima smisla, ne znaci nista osim da izuzetak potvrdjuje pravilo.
Mozemo mi bolje.
Volim te!