banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 15:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
InfernuS je napisao:
U mojoj kolekciji muzike postoji sve i jedan objavljeni album i singl grupe AC/DC (uz shta sam i odrastao) ... veliki dio albuma ZZ Top-ovaca, Van Halen-a, Bon Jovi-a, Pink Floyd-a, Simple Minds-a ... Greatest Hits od Creedence CR i Joe Satriani-a ... i da ne nabrajam shta sve josh ... pa sve do danashnje muzike - dance, house, rap, hip-hop ... ali NE cugam bez narodnjaka.

Iako, priznacu da mi se svidjela varijanta, proshli vikend u renomeu. Tip gazi redom, uzhivo - YU Grupa, Pink Floyd, Chola, pa okine neki narodnjak, pa Bajaga .. bla bla ... i tako u krug, dobra je to varijanta.

Takvi su najgori ... :lol:
Nece Viki u moje usi dok sam ja ziv... Skoro mi neko kaze nesto u stilu " sto bih se ja ljutio na Nedju Bajica Baju, kad on meni nista nazao nije ucinio, nikad mi nista nije uradio, on meni ne smeta..."

Mislim, svaka cast na takvom mirnom stavu, ali ja bih ga gadjao kamenjem kad bih ga vidio na ulici... Najgore mi je kad cujem komentare tipa " jaslusam i rok i metal i narodnjake i pop" ma ja slusam sve... Boro je fino citirao Borisa Belea sto je rekao " Ko slusa Nove fosile nije fan buldozera" ... Respekt! :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Ne, nego su najgori takvi zadrti kao ti. Ne postoji pravac muzike osim onog koji tvoj ograničeni mozak razumije.

Šta bi da ti pusti Verdija, Chopina, Bacha ... ?

Znaš li ko su Salt'n'Pepa ili Right Said Fred ... ?

A Haris Džinović ili Tozovac ili Toma Zdravković ... ?

ASUS GTX 580 w/ Samsung S27A550H 27" LED
Cooler Master HAF X w/ Cooler Master 1000W
Razer Lycosa w/ Razer DeathAdder w/ Razer Chimaera

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Pero_Bombas je napisao:
Najgore mi je kad cujem komentare tipa " jaslusam i rok i metal i narodnjake i pop" ma ja slusam sve...

Zasto je to toliko tesko za razumjeti, nije mi jasno?! Ima ljudi koji mogu sve i svasta slusati. Sta je tu cudno?!
Ja slusam sve. Dok sam bila mladja, vecinom sam slusala rock. Ali posle sam pocela sve da slusam. Slusam cak i Pavarotija. :) Mislim, vazno je da muzika ima stila. Ritam..ako se ta vrsta muzike uklapa u moje usi, zasto da je "mrzim" samo zato sto nije ono sto ja volim.

Ljudima, kojima nije muzika sve u zivotu, slusaju sve. Jedino ako se ne zanimas specificno sa nekom muzikom. Onda je logicno da ces slusati i obzavati samo to.

Svako ima svoj ukus. O ukusima se ne vrijedi raspravljati. Ja npr. ne volim da slusam tu Viki. Jednostavno nije za moje usi. Ne svidja mi se njen glas. A i tekstovi su joj glupi. Pa ne moram sad zbog toga da "gadjam kamenjem" nekoga ko je slusa i da mu prepisujem da nema ukusa.

Svako ima svoje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:27 
Stara kuka
Stara kuka

Zamislite neku svadbu na nasim prostorima,sa 300 gostiju, a pustaju AC/DC, Pink Floyd, Korn, Metallicu... Pa kad se oni stariji gosti uhvate u kolo... SlikaSlikaSlika

Slika
Koji bi to haos bio...Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Ma nije bas tako jednostavno. Nemam blage veze o kome pricate, ali mogu predpostaviti. :D :lol:

Ti likovi sistematski sire primitivizam - kao nacin zivota. Jer uz tu muziku ide nacin odijevanja, ponasanja, kompletno razradjena subkultura.

Uz sve to uzimaju velike pare. 8)

Bljax !

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
dobro ruz'ce narodnjaci shire primitivizam. A metlaci ?? Zar oni onda ne shire satanizam?? (mislim ovo je toliko glupo selektovati narod po muzici) itd...

Bozhe gospode.... :roll:

Ma "nidje" veze srce moje ljubichasto....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 10:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Baš tako Helena ... eto kolika se hampa digla oko Maryilin Manson-a i njegovog (ili njenog) nastupa u Hrvatskoj , upravo zbog tog satanizma ...

Pa, na kraju kad uzmeš, da li satanizam, pederluk ili seljaštvo ... ako sam pod mus da izaberem, ipak bih ovo treće (valjda što sam navikao tokom ovih godina poslije rata) ... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Helena, nigdje nisam spomenula metalce kao podgrupu. Rock, klasika, soul, fanky, rap, pop, sve je bolje od narodnjaka. 8)

Infi, fol je upravo u tome sto si navikao... :lol:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Okt 2005, 11:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Šta ti je moć navike ... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da. Promijeni te ako nisi oprezan. 8)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ruz'ce, ne branim ja ovde narodnjake. Kao sto rekoh ranije ne slusam ih kao "omiljena muzika", slusam ih kad izadjem u grad, ma jednostavno ne bjezim od toga. Mnogo se mjesa pojam "narodna muzika" i "novokomponovana nazovi-narodna muzika".

Elem, kako god nek' slusha shta ko hoce ako mozhe da se nadje u tome. Ali da kazhem da je neko seljak, peder, satanista, dupelizac, fashista, ili sta vec - samo zato sto slusa ovo ili ono...ma daj bjez'.

Grozila sam se prije kad chujem pjesmu na njemackom - danas kad sam naucila taj jezik sve vise ih slusam. Ima jako dobrih, jer rekoh mene pored muzike i ritma najvise privlace rijeci.
Ili recimo indijska muzika (iz Bolywood filmova) nista ne razumijem pa da me ubijesh ali mi se svidja :)

Ali dzaba i dalje stojim kod toga da svi otkachimo na poneki narodnjak (ima izuzetaka).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bl-Andjel ( sta cu kad sam navikla :wink: ) nisam ih nazvala nicim osim lukavim primitivcima koji nam prodaju jeftinu zvaku.

Nemam nista protiv umjerenog ethna, ali covjece ovi likovi ha-ra-ju. :mad: To me muci i nedam im ni paru iz principa.

To sto u cijeloj jeftinoj hiperprodukciji u svakih 100.000 komada ubodu nesto sto ima smisla, ne znaci nista osim da izuzetak potvrdjuje pravilo.

Mozemo mi bolje. 8)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Obelezena tvojim usnamaaaaaaaa na kilometar vidi se moj booollll ...

VIKI voli te BL

hahahahhaha

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 11:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ljudi danas se svasta naziva muzikom, ali ne daje nam pravo da nekog osudjujemo zbog neceg sto on (ona) slusa...

Pero_Bombas je napisao:
Najgore mi je kad cujem komentare tipa " jaslusam i rok i metal i narodnjake i pop" ma ja slusam sve...

Bezvezan i zadrt stav. Lijepo ti je rekao InfernuS.
Ako je nesto kvalitetno muzicki odradjeno, nema veze sto spada u kategoriju turbo - folka, metala ili klasike, ja cu to da slusam... Blesavo mi je kad cujem da za nekoga muzicko opredjeljenje predstavlja nacin zivota. Muzika sluzi da opusti, razonodi ili zabavi...
Da imam neki debilan stav da slusam samo jednu kategoriju muzike, a da sve ostalo smatram sranjem, onda bi trebalo da razbijem TV svaki put kad, prebacujuci kanale, naletim na Pink ili jos gore Vikom... Ima ljudi koji to slusaju, jbga. Njihov izbor i njihovo pravo...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 15:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
mene jedino iritira sto vlada mishljenje da bas svi uzivaju u narodnjacima kad se povremeno opuste i ponapijaju, bez obzira koliko ih mrzili i pljuvali po njima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 17:45 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
pilot babo je napisao:
mene jedino iritira sto vlada mishljenje da bas svi uzivaju u narodnjacima kad se povremeno opuste i ponapijaju, bez obzira koliko ih mrzili i pljuvali po njima.

Tako je... :cheers:
Mene nervira kada ja npr. prokomentarisem da ne volim da slusam tu vrstu muzike, a onda dodje neko i pravi se pametan i govori nesto kao "Ma da, ne volis, a cim dodjes kuci to sebi odvrnes." :mad:

btw, najbolje je uvijek uz sebe nositi mp3 player/discman, pa sebi riktaj kako ti je po volji... =P~

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 19:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2004, 08:12
Citiraj:
I onda imas situacije u inozemstvu da ako zelis vidjeti nas svijet - jedini nacin za to je u bircuzima u kojima se slusa zatupitis muzika, tipa ovog necega oko cega se ovdje vodi diskusija.

Ruzice u kakvom ti inostranstvu zivish?Ovde ako si raspolozen,mozesh da odesh i na dobru rok svirku,i na finu predstavu,bioskop!!!Davnooooo su proshla ta gastarbajterska vremena.....

Drugo,REP???Chekaj ,jel to nije rpodavanje mu*a za bubrege?Zasto bi to bilo bolje od hajd u ovom sluchaju Viki?Jel ta ista Viki izadje pred kamere i ebe sve redom,o rechniku i da ne pricham,a naravno svi piju sokice!

Meni je svejedno,da mogu da slusham sve(osim tehna,to mi vec mozak razbija),po cemu su ti ljudi koji slushaju primitivci!!U svakom zitu ima kukolja,ne govorim o onome" otisho' si sarmu probo nisi".Ako Tarkan,ili Sakira furaju istu pesmu,oni nisu primitivci,a ako Viki snimi tu istu pesmu,po njoj drvlje i kamenje!

Pola ovde,kao ne zna ni ko su dotichne lichnosti,a pljuju po njima!Ja se prvo informishem o svemu,pa tek onda imam stav o istom!

I da,uvek se mi na nekoj zurci,sa sve chasom u ruci draze biti da chujem Harisa ili trubache nego soul,metal,rock......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Vhuuuu... Vidim ja fino vi mene iznapadaste :) Polako... :lol:

Ja protiv Tome Zdravkovica, Harisa Dzinovica, Tozovca i slicnih NIKAD nista loshe nisam rekao... Iako ih ne slusam, postujem ih , i ne mogu reci da ne valjaju kad ipak imaju neku vrijednost... Kad mi neka Tomina pjesma udje u glavu necu se toliko truditi da je odmah izbacim iz iste...

Ali Baja, Viki , Seka, Seljo Kalach, Tanja Savic i slicni...

E njih bi tek gadjao kamenjem ili mozda necim tvrdjim...

Zasto?!
Pa kad cujem muziku koja je mjesavina folka, hard roka i tehna digne mi se kosa na glavi, kad cujem retardacije tipa bunde od nerca ili mahinalno i slicne boleshtine , zeludac mi se izvrce... A nisu samo ove dvije pjesme u pitanje, primjera ima na svakom koraku...

Citiraj:
Zasto je to toliko tesko za razumjeti, nije mi jasno?! Ima ljudi koji mogu sve i svasta slusati. Sta je tu cudno?!
Ja slusam sve. Dok sam bila mladja, vecinom sam slusala rock. Ali posle sam pocela sve da slusam. Slusam cak i Pavarotija. Mislim, vazno je da muzika ima stila. Ritam..ako se ta vrsta muzike uklapa u moje usi, zasto da je "mrzim" samo zato sto nije ono sto ja volim.

Sta napisa je*ote?! "Sto da je mrzim ako je ne volim?" Pa ti sad vidi...

Citiraj:
Ne, nego su najgori takvi zadrti kao ti. Ne postoji pravac muzike osim onog koji tvoj ograničeni mozak razumije.

Ne , ja nisam od onih sto kazu da samo rock valja , da je ostalo smece... Nije istina, samo je turbo folk smece... :lol:

A sad ozbiljno... Slusam ja svasta, ali sve sto si ti naveo u svom postu ima neku muzicku vrijednost i malo mi je neobichno kad neko nabroji da slusa to si ti rekao i jos tu doda zvijezde granda i slicno... Ima li taj neko imalo muzickog ukusa?! Muzika nije samo zabava , za skakanje i sl.. Nekom je pokretac, zivotna filozofija ili jednostavno da mu se sav zivot vrti oko muzike... Ej covjece, pa meni su stihovi " Biti isti, biti poseban, biti slobodan, biti samo svoj" promjenili zivot.... Mogao bih navesti milione primjera gdje sam samo zbog ove pjesme ostao "normalan" ... A i to je jako relativan pojam... I zasto turbo-fol uopste zovu narodnom muzikom... Skoro sam vidio spot od Indirine pjesme Tetovaza... Prvo neki frajer na elektricnoj gitari przi nesto , ko fol... I onda onaj tehno kont... Nigdje narodne zike u svemu tome...

Citiraj:
Bl-Andjel ( sta cu kad sam navikla ) nisam ih nazvala nicim osim lukavim primitivcima koji nam prodaju jeftinu zvaku.

Nemam nista protiv umjerenog ethna, ali covjece ovi likovi ha-ra-ju. To me muci i nedam im ni paru iz principa.

To sto u cijeloj jeftinoj hiperprodukciji u svakih 100.000 komada ubodu nesto sto ima smisla, ne znaci nista osim da izuzetak potvrdjuje pravilo.

Mozemo mi bolje.

Volim te! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pero_Bombas je napisao:

Citiraj:
Ja slusam sve. Dok sam bila mladja, vecinom sam slusala rock. Ali posle sam pocela sve da slusam. Slusam cak i Pavarotija. Mislim, vazno je da muzika ima stila. Ritam..ako se ta vrsta muzike uklapa u moje usi, zasto da je "mrzim" samo zato sto nije ono sto ja volim.

Sta napisa je*ote?! "Sto da je mrzim ako je ne volim?" Pa ti sad vidi...

Znam ja dobro sta sam napisala. Da si ono "mrzim" citirao sa navodnicima, razumio bi sta sam htjela da kazem.
Nemoj se isfuravati. Nisam nista lose mislila. Samo sam iznjela svoje misljenje. Nemoras se ljutiti odma i dizati ton. Niko tebe ne napada. Svako iznosi svoje misljenje, na lijep nacin. Niko ti ne psuje mater.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]