acrobatico je napisao:
jeftini trikovi čovjeka koji više nije interesantan na zapadu pa dolazi ovdje po neku sitnu paru.
Glupost! Ulaznica u Njemackoj za njegovu predstavu je 55 eura, a u Sarajevu je bila 30 km. Ne dolazi on po male pare ovdje vec se prilagodjava standardima zemlje u koju dolazi... Predstave u Njemackoj i Austriji su vise nego posjecene...
guess who je napisao:
Balkanski sindrom. Sto mu je covjek bolji, on gori.
Ne treba nam nikog ni dovesti, jer se manje ljudi zale kad niko ne dodje, nego kad dodje.
Ovo je apsolutno tacno. Umjesto da budemo pocasceni cinjenicom da je jedna takva zvijezda dosla u nase krajeve mi se pravimo pametni i po obicaju glumimo neki nivo bez ikakvih osnova. U fazonu, "Je..s Koperfilda, ko se jos lozi na te gluposti."
U tu pricu sa tunelom ispod dvorane ne vjerujem ni najmanje. Nesto ne vjerujem da su projektanti Zetre ostavljali tunel ispod dvorane koji vodi od sredine terena do sporednog ulaza u dvoranu, ali ko zna...
Ljudi godinama pokusavaju da otkriju tajne majstora iluzije i onda dodje neki novinar "Dnevnog avaza" i za dan otkrije svu misteriju... Daj molim te uozbilji se...
Ajde onda da meni lijepo neko objasni kako to da se na pozornici niotkuda stvorio zeleni kadilak. Triku je prethodilo pogadjanje brojeva od strane nasumce izabranih ljudi iz publike, ali to nije toliko bitan detalj, koliko je bitno sljedece...
Postavljeni su neki stubovi na pozornicu, potom su dvojica ljudi (od kojih se jedan zove Mirsad koliko sam uspio da cujem) klekla i uhvatila se za te stubove. Desetak ljudi je stajalo oko tih stubova drzeci konopac u rukama. Potom je Copperfield bacio nekakvo platno preko tih stubova, a kad se ono podiglo ispod njega je iznikao zeleni kadilak u koji je poslije Copperfield sjeo i upalio ga da pokaze da je zaista rijec o pravom automobilu. Pravi vasarski trik, koji se moze vidjeti po lokalnim zborovima oko Banja Luke a? I prolazak kroz metalnu plocu je isto tako vasarski trik pretpostavljam?
Ja bih stvarno volio da znam kako se izvode takve stvari, ali ne mogu ni da pretpostavim kako se to stvarno izvodi?