banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 10:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 07:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
jeftini trikovi čovjeka koji više nije interesantan na zapadu pa dolazi ovdje po neku sitnu paru.
trik sa jamajkom je izveden uz pomoć njegovog čovjeka, odnosno tog mladića koji je tamo završio. edin polić ili kako već.

nestajanje sa pozornice.... putem tunela, evo u današnjem avazu o tome priča neka djevojka koja je bila dio tog trika. mada je navodno potpisala izjavu, ona je novinarima manje više sve fino objasnila.

jadni koperfild je u beogradu izvodio vašarske trikove sa patkama i kartama. nešto kao big lale. uz to je puštao na ekranima svoje ranije izvedene trikove koje se nije usudio ponoviti uzivo.

bruka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 08:19 
E jebiga sada....sad sam se bash isfurao na ovaj post gore....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 08:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Dec 2004, 11:18
Dejvid Koperfild razočarao Beograđane u „Areni“
Skupe karte za jeftine trikove!
Dejvid Koperfild je zaista najveći iluzionista na svetu! Munjevitom brzinom uspeo je da naš novac strpa u svoje džepove i da nestane. A iluzija? Pa, nije da je nije bilo. Nudeći jeftine trikove, one koje svaki vašarski mađioničar bez greške izvodi već godinama, stvorio nam je iluziju da prisustvujemo spektaklu! Onakvom kakve izvodi u halama svetskih metropola. Izveo je trikove koje smo gledali na televiziji i zbog kojih smo, ne žaleći novac, pohrlili preksinoć u „Beogradsku arenu“ da ih vidimo uživo.

Umesto da gledamo kako Koperfild u rukama nosi sopstvene noge - gledali smo trikove sa kartama. Umesto da, otvorenih usta, posmatramo borbu za život vrhunskog iluzioniste koji se iz lancima obmotanog kovčega potopljenog u bazen, nekako spasava - gledali smo kako patku stavlja u jednu kutiju, a ona se, gle čuda, pojavljuje u drugoj! Super! Samo što smo taj trik sto puta gledali pod vašarskom šatrom, ali sa zečevima. Svaka čast inovatornom svetskom majstoru koji je napravio korak dalje i u šou uveo patku!

Nije leteo, nije lebdeo, nikoga iz publike nije hipnotisao... Doduše, publika u prepunoj „Areni“ gledala je čuvenu tačku u kojoj vezani Dejvid iznad bodeža visi na konopcu koji polako dogoreva, dok plamen preti da ga proguta, a on se nekako spasava. Ali, čuveni mađioničar se nije udostojio da nam tu skupu i komplikovanu tačku izvede uživo, već nam je pustio snimak sa nekog ranijeg šoua izvedenog pred nekom svetskom publikom koja je vrišteći posmatrala tačku. Mi nismo vrištali. Uzdahnuli smo pomislivši: „Blago onima koji su za svoj novac imali prilike da ovo vide!“ Ali šta sa našim parama nije u redu?! Mi smo za 1.500, 2.000, 3.000, 5.000 ili čak 10.000 dinara, koliko je koštala najskuplja ulaznica, dobili - snimak!

Dobro, nije sve bilo toliko loše. Koperfild je zaista odličan šoumen. Naučio je nekoliko srpskih reči, pominjao je Cecu, Džeja i Daru Bubamaru i, u pauzi između trikova sa kartama, loto brojevima i patkama - izveo tri sjajne iluzije: prošao je kroz mermernu ploču, „teleportovao“ sebe i izvesnog Dušana na Jamajku (da je bar Boba Marlija vaskrsao, još bismo mu i poverovali); a na kraju je desetak ljudi iz publike sa bine „prebacio“ u poslednje redove u hali.

Malo. Premalo za gledaoce od kojih je svaki vrhunski mađioničar. Jer, devedesete smo sa platom od 10 maraka preživeli pomoću - trikova!

Simonida Stanković - Aleksandar Novaković

Got to pass the test first time, yeah
I know that people talk about me
I hear it every day
But I can prove them wrong 'cause I'm right first time.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 09:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
acrobatico je napisao:
nestajanje sa pozornice.... putem tunela, evo u današnjem avazu o tome priča neka djevojka koja je bila dio tog trika. mada je navodno potpisala izjavu, ona je novinarima manje više sve fino objasnila

Misliš na ovo "nestajanje" sad u Sarajevu što je Nitro opisivao?

Pa Nitro je rekao da je prošlo 10-tak sekundi do kad su se ti ljudi pojavili na drugom kraju sale. To bi značilo da tunel već postoji ispod sale, da mu je ulaz tačnu na bini, da su ljudi strahovito brzo trčali kroz njega, i da su to Koperfildovi ljudi jer ne bi mogao običnim ljudima u tom kratkom periodu reći: "e znate šta, ovo je samo fazon, a vi sad lijepo treba da uđete dole u tunel, jako brzo trčite, i izađete iz tunela, i onda utrčite u salu", a da se oni zbunjeni svim tim brzo saberu, pristanu na to, svi jednako brzo trče, i sve ispadne kao da je mnogo puta unaprijed trenirano i isprobano.

Ja to nisam gledao pa zaista ne znam. Ali neka oni koji su bili prisutni kažu šta misle o mogućnosti ove teorije sa tunelom ispod sale.

Leona je napisao:
Sve u svemu, bio trik ili ne

Šta misliš pod ovim "...ili ne"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Šta misliš pod ovim "...ili ne"?

E Vadere, nisam znala da si toliko radoznao. :)
Ne znam ni ja konkretno sta sam mislila pod tim "ne".
Nekad pomislis da njegovi trikovi nisu samo "trikovi". Da ima tu "nesto vise". Ne pitaj me sad "cega vise".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
:roll:
Kakav glup clanak!
Prica o patkama i kartama kao glavnim tackama show-a i kako su ljudi dali pare da gledaju karte i patke, a onda na kraju cisto usput spomene da je "u pauzi" izveo prolazak kroz mermernu plocu, teleportovanje na jamajku,... ko da im to na vasaru rade svaki dan.

Balkanski sindrom. Sto mu je covjek bolji, on gori.
Ne treba nam nikog ni dovesti, jer se manje ljudi zale kad niko ne dodje, nego kad dodje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 10:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
jeftini trikovi čovjeka koji više nije interesantan na zapadu pa dolazi ovdje po neku sitnu paru.

Coperfild je imao jaku uspjesnu turneju po Evropi,,Obisao je sve prestojnice,,svi su bili odusevljeni,,,,Sta to mislis da je od dosao u Sarajevo da zaradi,,Ili u Beograd..

Citiraj:
trik sa jamajkom je izveden uz pomoć njegovog čovjeka, odnosno tog mladića koji je tamo završio. edin polić ili kako već.

Odakle ti dokaz za to iz Avaza ili sta??

Citiraj:
nestajanje sa pozornice.... putem tunela, evo u današnjem avazu o tome priča neka djevojka koja je bila dio tog trika. mada je navodno potpisala izjavu, ona je novinarima manje više sve fino objasnila.

nestajanje sa pozornice.... putem tunela, evo u današnjem avazu o tome priča neka djevojka koja je bila dio tog trika. mada je navodno potpisala izjavu, ona je novinarima manje više sve fino objasnila. [quote]

Nevjeruj sve novinama,,i u ostalom treba otici u uzivo doziviti Coperfilda,,ipak je on velika licnost..

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 11:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
acrobatico je napisao:
jadni koperfild je u beogradu izvodio vašarske trikove sa patkama i kartama. nešto kao big lale. uz to je puštao na ekranima svoje ranije izvedene trikove koje se nije usudio ponoviti uzivo.

Ovaj nije normalan! Ako ništa bar je pokupio pare, puca njemu kurac za mišljenje tebe i takvih poput tebe! Najveća zarada od svih mađioničara, 21 Emmy nagrada, ČOVJEK SA NAJVIŠE PRODANIH KARATA IKADA(to je po meni već nešto), zvijeza na pločniku u Holywoodu, imenovan vitezom u Francuskoj, zabavljač godine, najveća posjeta na Brodveju, ...

Jeste genijalci, neki ovde, zadivili ste me kako ste ga razotkrili! Preko 30 godina je 24 sata dnevno pod prismotrom FBI i CIA i vi plićaci našli da raspravljate o njegovom umijeću, Bože pomozi!!! A to bula iz Sarajeva je potpisala da ne smije da priča o tom tunelu, al šta će tuka ponudile joj novine burek i klepe i ona odvezala priču, jadno!

Kad razotkrijete još neki njegov fazon obavezno dajte ovde objašnjenje pošto i mene zanima kako sve to radi!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

03.10.2005
Dejvid Koperfild omađijao beogradsku publiku
Magija Dejvida Koperfilda okupila je u nedelju uveče u Beogradskoj areni više od 10.000 gledalaca, koji su bili svedoci ostvarenja najčešćih ljudskih snova uz pomoć iluzije. Prepuna Beogradska arena pokazala se kao pravo mesto za ovakvu vrstu spektakla, a organizatori šou-programa jednog od najvećih svetskih iluzionista dokazali su da i Beograd može da bude magično mesto. Mere bezbednosti bile su izuzetno jake na ulazu u arenu, a gledaocima je bilo strogo zabranjeno unošenje kamera, fotoaparata i drugih tehničkih uređaja koji bi mogli da ometaju izvođenje programa. Pored klasičnih trikova s kartama i izvlačenja patke iz kutije, umesto zeca iz šešira, Koperfild je zadivio beogradsku publiku svojom veštinom da se "provuče" kroz debelu čeličnu ploču i da se "smanji" na veličinu kutije za cipele.

Slavni iluzionista uspeo je da ubedi publiku da može da ispuni nemoguće ljudske snove, omogućivši jednom od gledalaca da "otputuje" na Jamajku, uz prenos koji je išao uživo na video-bimu.

Spektakl pod nazivom "Intimno veče velike iluzije" (An Intimate Evening Of Grand Illusion) završen je tačkom u kojoj je trinaest nasumično izabranih gledalaca nestalo naočigled zapanjene publike i potom se pojavilo na drugoj strani arene.

Dejvid Koperfild zabavio je sinoć publiku ne samo svojom iluzijom nego i izuzetnim šarmom i duhovitošću, a posebne ovacije pratile su njegove pokušaje da nauči srpski jezik i imena gledalaca-svedoka.

Organizator nastupa Dejvida Koperfilda u Beogradu je produkcijska kuća "Komuna".

Koperfild je u Beogradu nastupio u okviru evropskog dela turneje. Posle nastupa u prestonici državne zajednice, Koperfild putuje u Sarajevo, a zatim u Mađarsku, Austriju, Nemačku... (Beta)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Nekad pomislis da njegovi trikovi nisu samo "trikovi". Da ima tu "nesto vise"

Neko će me optužiti da negativno djelujem na tebe, da sam svoje ludilo prenio na tebe, jer otkud ti ta luda pomisao da tu ima nešto više od trikova? :D

Sondri je napisao:
Preko 30 godina je 24 sata dnevno pod prismotrom FBI i CIA

Da li je to tačno? Može li malo infoa o tome?

Sondri je napisao:
A to bula iz Sarajeva je potpisala da ne smije da priča o tom tunelu, al šta će tuka ponudile joj novine burek i klepe i ona odvezala priču

Ili joj je sam Koperfild ponudio pare da upravo to ispriča novinarima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
to bula iz Sarajeva je potpisala da ne smije da priča o tom tunelu, al šta će tuka ponudile joj novine burek i klepe i ona odvezala priču, jadno!

Zasto uvjek nacionalizam,,Jeli tema Copperfild ili sat??

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
acrobatico je napisao:

Glupost! Ulaznica u Njemackoj za njegovu predstavu je 55 eura, a u Sarajevu je bila 30 km. Ne dolazi on po male pare ovdje vec se prilagodjava standardima zemlje u koju dolazi... Predstave u Njemackoj i Austriji su vise nego posjecene...

guess who je napisao:
Ne treba nam nikog ni dovesti, jer se manje ljudi zale kad niko ne dodje, nego kad dodje.

Ovo je apsolutno tacno. Umjesto da budemo pocasceni cinjenicom da je jedna takva zvijezda dosla u nase krajeve mi se pravimo pametni i po obicaju glumimo neki nivo bez ikakvih osnova. U fazonu, "Je..s Koperfilda, ko se jos lozi na te gluposti."

U tu pricu sa tunelom ispod dvorane ne vjerujem ni najmanje. Nesto ne vjerujem da su projektanti Zetre ostavljali tunel ispod dvorane koji vodi od sredine terena do sporednog ulaza u dvoranu, ali ko zna...
Ljudi godinama pokusavaju da otkriju tajne majstora iluzije i onda dodje neki novinar "Dnevnog avaza" i za dan otkrije svu misteriju... Daj molim te uozbilji se...

Ajde onda da meni lijepo neko objasni kako to da se na pozornici niotkuda stvorio zeleni kadilak. Triku je prethodilo pogadjanje brojeva od strane nasumce izabranih ljudi iz publike, ali to nije toliko bitan detalj, koliko je bitno sljedece...
Postavljeni su neki stubovi na pozornicu, potom su dvojica ljudi (od kojih se jedan zove Mirsad koliko sam uspio da cujem) klekla i uhvatila se za te stubove. Desetak ljudi je stajalo oko tih stubova drzeci konopac u rukama. Potom je Copperfield bacio nekakvo platno preko tih stubova, a kad se ono podiglo ispod njega je iznikao zeleni kadilak u koji je poslije Copperfield sjeo i upalio ga da pokaze da je zaista rijec o pravom automobilu. Pravi vasarski trik, koji se moze vidjeti po lokalnim zborovima oko Banja Luke a? I prolazak kroz metalnu plocu je isto tako vasarski trik pretpostavljam?
Ja bih stvarno volio da znam kako se izvode takve stvari, ali ne mogu ni da pretpostavim kako se to stvarno izvodi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 16:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:

Kad su trikovi tako jeftini, ajde nam pojasni kako ih je on izveo ? Fino, detaljno, argumentovano objasni sta kad i u kojem trenutku se desilo ? Ako mozes uraditi takvo nesto, ja ti skidam kapu i prihvatam tvoju konstataciju da su trikovi jeftini i neinteresantni. Ja to do sad nisam uspio i upravo zbog toga ga smatram velikim covijekom i iluzionistom.

Sto se tice toga da je djevojka u Avazu rekla da je ucestvovala u triku i da je trcala kroz tunel .. Evo ja cu napisati istu izjavu i licno je potpisati. Mislis da ce biti novine u BL koje nece htjeti objaviti tu pricu, bila ona istinta ili ne ? Vise nego puno puta smo se uvjerili da bi novinari uradili mnogo sta da bi povecali prodaju .. (cak i kad su u pitanju neke ozbiljnije novine kao Avaz)

Citiraj:
Ja bih stvarno volio da znam kako se izvode takve stvari, ali ne mogu ni da pretpostavim kako se to stvarno izvodi?

Isti slucaj .. :)

Vader, nemoj se sad izvlaciti .. daj da cujemo i tu tvoju teoremu :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka

guess who je napisao:
Kakav glup clanak!
Prica o patkama i kartama kao glavnim tackama show-a i kako su ljudi dali pare da gledaju karte i patke, a onda na kraju cisto usput spomene da je "u pauzi" izveo prolazak kroz mermernu plocu, teleportovanje na jamajku,... ko da im to na vasaru rade svaki dan.

Ma nemoj se uzbudjivati guess who. Ne moze "Baku Nadu", niti "Baku Vidu" niko nadmasiti. Kako one samo vjesto gledaju u buducnost... Ni Koperfild im nije ravan. Kakav Koperfild... :roll:
Jadno, jadno....kako smo samo ne zahvalni, nije ni cudo da nismo nigdje pristali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Neko će me optužiti da negativno djelujem na tebe, da sam svoje ludilo prenio na tebe, jer otkud ti ta luda pomisao da tu ima nešto više od trikova? :D

O cemu ti to? Kakvo ludilo, kakvo negativno djelovanje... :)

De ti nama reci sad sta sve znas. Otkrij nam koju tajnu. Reci nam SVE sto zelimo da cujemo, a sto nije za nase usi. :D

Nemoj biti takav. Prvo nas zagrijes da znas nesto, a posle nas ostavis da trulimo u neznaju. Gukni vec jednom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Leona je napisao:
De ti nama reci sad sta sve znas. Otkrij nam koju tajnu. Reci nam SVE sto zelimo da cujemo, a sto nije za nase usi.

Slazem se...
Ajmo Vader, istinu na sunce, nema izvlacenja. Podijeli sa kolegama forumasima to sto znas :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Najbolji madjionicar je David Blaine,njegove serije su ceste na Diskoverij....covjek izvodi trikova pred ljudima na ulici,stvari od kojih samo mozes zamahnuti glavom jer su super fazoni.Copperfielda vise niko i ne gleda u USA,zato i hoda po inostranstvu da zaradi koji dinar.

http://www.davidblaine.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 20:57 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
guess who je napisao:
Kakav glup clanak!

slazem se s ovim.
citav svijet mu se divi, dodje u tamo neku divlju zemlju, odjednom ne valja, provalise mu sve trikove :lol: vise nego smijesno...

a to da rade njegovi ljudi.... gledala sam na kaseti njegov sou od nekoliko sati. nacin na koji on bira ljude iz publike, NIJE MOGUCE da su njegovi.......

leona, mozes li nam reci malo vise o tom triku sa kipom slobode. ne znaci mi nista ako postavis link na njemackom.

a ti vader, pricaj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2005, 22:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
E Vader nemoj im reci! :)
'de ti to meni fino na pp sve 'izbiflaj', pa da mi to jos malo obradimo, i ono jos malo povuci-potegni, gore-dolje, lijevo-desnom, hop-cup i eto napisemo knjigu o tome "Kako smo razotkrili Copperfielda". :D (jesam ja tu imao jakog udjela :) )

A vi sto hocete samo tako da vam on to kaze... Eee, ne moze to tako. Prvo plati, pa onda ces da cujes. :)

A sto rece ovo I_am i jos neki
Citiraj:
citav svijet mu se divi, dodje u tamo neku divlju zemlju, odjednom ne valja, provalise mu sve trikove vise nego smijesno...

Slazem se.
Ma prava komedija... :lol:
Ma pusti ti Copperfielda, kada njemu teta Nada i cika Pero smuckaju koju iluziju i koji trik... Ih, ima da se i mrtvi dizu iz grobova da vide kako oni proricu sudbinu i gataju u grah, i naravno vode ljude na Jamajku u jednom potezu. Ma kakav Copperfield, nista on ne valja. Njemu treba citavih 10s da ih tamo 'povede'. I jos 10s da ih vrati gdje su bili... :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 130 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]