Prica je toliko usijana da ne mogu apsolutno proci niti jedne vijesti a da ovo nije udarno.
Propaganda i mas mediji rade cuda.
Virus jeste specifican, prenosi se preko divljih ptica tj. one prvo obole, pa sa njih na domace ptice, zivinu, pa one obole, pa onda virus treba da mutira pa da onda predje na 1 covjeka pa onda opet da mutrira da bi presao sa covjeka na covjeka. Teorijski jednostavno zvuci a prakticno?! Hm!

....
Pri tom virus je dosta neotporan na dezinficijense, termicki nestabilan...
Ono sto mi je najsimapticnije od svega je cinjenica da se uporedo stalno prica antivirusnom lijeku koji kosta oko 70 KM, recimo u Srbiji narod to kupuje sakom i kapom, a potpuno je beskorisno, kad uospte nema potvrdjenih slucajeva niti zarazenih vektora(divljih ptica), a kamoli covjeka.
Stvaraju imunitet na nesto sto ne postoji, i omogucavaju da podizanjem imuniteta 'izizvaju' da virus jos postaje patogeniji...kao bumerang...
Po Bg-u ljudi dizu paniku jer nalaze mrtve golubove na tavanima(a vecini je poznato kakve tavane ima stari dio Bg...

) i kad izadju sluzbe, golubovi mrtvi vec 10 godina...i zapravo cilj je da im sluzbe ociste taj tavan heheh
Licno, ova prica meni lici na to da se radi o potezu farmaceutskih kompanija(a poznato je da je farmaceutska industrija druga na svijetu, odmah poslije vojne!) koje plasiraju antivirusna sredstava, da bi to prodali, a istovremeno uznemirili 'najslabije karike' sve to potpomognutom globalnom politikom USA i planom unistenja zemalja treceg svijeta.
Sam virus kao virus je opasan, josh jendom ponavljam, ali sav njegov put razvoja i patogenosti, je tako hipoteticki, tako teoriski dug, komplikovan i zasnovan na "ako ovaj onda ce taj..ako..ako"
tako da..mislim da ce prica uskora da jenjava i da ce od toga na kraju biti "tresla se gora rodio se mis" !!!
I josh nesto svi pricaju kako je u Maloj Aziji zabiljezeno 60 smrtnih slucajeva pticijeg gripa a u Pakistanu na hiljadeee mrtvih zbog zemljotresa, dobijam e-meilove iz te zemlje preko subscribe-a iz evr. udruzenja studenata medicine, gdje se iz Pakistana preklinje za pomoc za gladne i bolesne...katasrofu i razmjere cak porede sa tsunamijem.
Ali to i to je zasjenila ova hipoteticka prica o pticijem gripu!