Čiča iz Rogače je napisao:
Brale001 je napisao:
Zar se sva energija, snaga i progresivna misao mladih intlektualaca u Srbiji sastoji u borbi sa posledicama?
Je li to velicanstveno, je li to super i je li to sve? Je li to domet akademske svijesti u Srbiji 21 vijeka?
Smjenit vlast sa novom vlasti i dolazi novo doba...!
Jel u to jos neko vjeruje??
Nije...niti se bore samo sa posledicama.
Cilj protesta navjv. nije puka smijena vlasti već s promjenom vlasti i promjena državnog prozapadno liberalnog kursa kojim je država Srbija postala plodno tlo za sve nedaće koje si naveo.
Ja eto vjerujem u novo doba jer promjenom tog kursa mjenja se iz korjena sve a da li će u toj novoj Srbiji biti manje korupcije,da li će novi Tadić imati novog Dinkića,da li će novi Vučić imati novog S.Malog ,to zavisi od toga koga će studenti,profesori,rektori,rusi koji nvjv stoje iza svega izabrati da ih predstavlja na sledećim izborima.
Svijet se mijenja i nova Jalta je sve izvjesnija..............u koji će se brod ukrcati Srbija stvarno ne znam,moje je samo da poželim da se sve ovo u Srbiji završi bez prolivanja krvi.
Postujem tvoj optimizam Cica volio bi da je to nekako tu kao sto kazes ali iskustvo i praksa ne idu u prilog.
Studenti se bore protiv svih tih negativnosti koje je zahvatilo drustvo duboko i korjenito i sto je u ovom slucaju dovelo do jedne tragedije. Za svaku pohvalu je to ali realno lici mi to na Don kihota, ali neka.
Te tumore: korupcija, nepotizam, kronizam teski kriminal, borba protiv toga nije borba za nove vrijednosti to je samo popravljanje postojeci tj trenutni devijacija jednog stanja koje se permanento i zakonito ponavlja po ciklusima. Stanja koje proizvodi postojeci sistem. Neoliberalizam je sam jedan varijanta istoga nazalost.
Novo doba su nove vrijednosti a ne popravljene stare. Ja ne vidim da se to trazi ali daj sta das.
Neko gore spomenu kako im je bilo dobro sto su odbacili opoziciju pa kako da im se prikaci opozicja kad se ovi bore proti trulezi na kojoj i opozicija obitava hrani i valja se u istom brlogu sa vlasti.
Sramota je da neko stoluje 10 -15 godina i da nema drugog sposobnog u Srbiji. Moc korumpira a apsolutna moc korumpira apsolutno.
Ako drzava ovisi samo o jednom covjeku i njegovoj ekipi pitanje je kakva je to drzava i da li kao takva treba da postoji.
Nova Jalta slazem se, nova preraspodjela plijena. Da li ce donjet nove vrijednosti to je pitanje, vidjet cemo treba ucinit sve da se pripremimo za to.
Nada tu dodje kao gratis!