banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale001 je napisao:
Zar se sva energija, snaga i progresivna misao mladih intlektualaca u Srbiji sastoji u borbi sa posledicama?
Je li to velicanstveno, je li to super i je li to sve? Je li to domet akademske svijesti u Srbiji 21 vijeka?
Smjenit vlast sa novom vlasti i dolazi novo doba...!
Jel u to jos neko vjeruje??

Nije...niti se bore samo sa posledicama.
Cilj protesta navjv. nije puka smijena vlasti već s promjenom vlasti i promjena državnog prozapadno liberalnog kursa kojim je država Srbija postala plodno tlo za sve nedaće koje si naveo.
Ja eto vjerujem u novo doba jer promjenom tog kursa mjenja se iz korjena sve a da li će u toj novoj Srbiji biti manje korupcije,da li će novi Tadić imati novog Dinkića,da li će novi Vučić imati novog S.Malog ,to zavisi od toga koga će studenti,profesori,rektori,rusi koji nvjv stoje iza svega izabrati da ih predstavlja na sledećim izborima.
Svijet se mijenja i nova Jalta je sve izvjesnija..............u koji će se brod ukrcati Srbija stvarno ne znam,moje je samo da poželim da se sve ovo u Srbiji završi bez prolivanja krvi.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Lako je meni za Srbiju, gdje ćemo završiti mi, u čijem dvorištu?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
skitnica je napisao:
Ja prije mislim da je Vucic dosao do saznanja da su ovi protesti autohtoni, organski ili kako se to vec naziva....Kad nas "normalnih" vecina misli da ipak neko stoji iza ovoga svega (mozda Rusi, mozda Hrvati...ko ce ga znati), zamislite kakvo je tek jednom Vucicu, takvom kakav je, iznenadjenje da je takvo nesto uopste moguce. Pa njemu se svemir okrenuo naopacke. On u svom bicu nema koncept za razumijevanje takve stvari. To je najstrasnija mora za svakog vladara. Obojene revolucije, tj. ako dobro shvatih, revolucije navodjene iz nekog jakog inostranog centra moci, su zeznuta stvar, ali, brate, jasne. Ovo je nesto drugo. S jedne strane za vlast olaksanje sto se jos uvijek ima medjunarodna podrska da se "odgovori izazovima" kako to cesto zgodno formulisu zapadni mediji, a s druge strane teret svijesti da unutrasnja energija protesta ne jenjava i da, kako god se ovo zavrsi, stvari vise ne mogu biti iste. Zajebano.

Revolucije obojene i neobijene,protesti, uvijek neko stoji iza njih. Strani centri moci,opozicija,lokalni mocnici,narko karteli.....Vrijeme to uvijek pokaze i dokaze.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Lako je meni za Srbiju, gdje ćemo završiti mi, u čijem dvorištu?

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Teško pitanje ali iskreno....kod nas ne postoji politička stranka koja iskreno nije na proevropskom kursu.Neki se čak i danas hvale proevropskim kursom ....EU koja više razmišlja o svom opstanku nego o proširenju......to samo dokazuje koliko su nam političke stranke odnarodnjene i nemaju kontakt sa narodom niti uvid u kom smjeru idu dešavanja u svijetu.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
skitnica je napisao:
Ja prije mislim da je Vucic dosao do saznanja da su ovi protesti autohtoni, organski ili kako se to vec naziva....Kad nas "normalnih" vecina misli da ipak neko stoji iza ovoga svega (mozda Rusi, mozda Hrvati...ko ce ga znati), zamislite kakvo je tek jednom Vucicu, takvom kakav je, iznenadjenje da je takvo nesto uopste moguce. Pa njemu se svemir okrenuo naopacke. On u svom bicu nema koncept za razumijevanje takve stvari. To je najstrasnija mora za svakog vladara. Obojene revolucije, tj. ako dobro shvatih, revolucije navodjene iz nekog jakog inostranog centra moci, su zeznuta stvar, ali, brate, jasne. Ovo je nesto drugo. S jedne strane za vlast olaksanje sto se jos uvijek ima medjunarodna podrska da se "odgovori izazovima" kako to cesto zgodno formulisu zapadni mediji, a s druge strane teret svijesti da unutrasnja energija protesta ne jenjava i da, kako god se ovo zavrsi, stvari vise ne mogu biti iste. Zajebano.

Revolucije obojene i neobijene,protesti, uvijek neko stoji iza njih. Strani centri moci,opozicija,lokalni mocnici,narko karteli.....Vrijeme to uvijek pokaze i dokaze.

Možemo romantizovti proteste i po svojoj volji tumačiti ko stoji ili ne stoji iza protesta.Ali ja ni trenutka nema sumnju da je Vučić preko svojih poluga vlasti i represivnih aparata mogao u startu sasjeći ove proteste i blokade.Zar mu je bilo teško preko BIAe pošalje ekipu na taj jedan famozni studentski plenum ,pohapsi profesore i rektore,nekoliko studenata,podbace drogu u njihove džepove i medijski završe posao za sedam dana....jel mogao,jest.Ali nije,zašto...jer iza plenuma i protesta stoji nešto tvrdo čega se plaši.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 10:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Nije mogao, pokusao je to odmah na pocetku, gurnuti drogu, cini mi se u Pravni fax, pa je provaljeno, i jos niz slicnih budalastina koje su mu prije prolazile, sve mi se cini da su protesti autohtoni i da niko ne stoji iza i to ga pojede.

U startu su mu odstraniili glavnu polugu za razbianje i gasenje protesta, opoziciju..i tu je belaj nastao jer ne zna kako prici uopste i zaobici te NE politicke zahtjeve.

Uporan je, kruzi pokusava sa ovim nebuloznim hapsenjima i glupostima, ali nije ni okrznuo nije proteste i studente...sve se svodi na to da nece da pusti svoje ljude niz vodu, a i ne smije jer i oni imaju u ladicama svesta i tu e rusu kula od karata..

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
veteran 1987 je napisao:
skitnica je napisao:

Možemo romantizovti proteste i po svojoj volji tumačiti ko stoji ili ne stoji iza protesta.Ali ja ni trenutka nema sumnju da je Vučić preko svojih poluga vlasti i represivnih aparata mogao u startu sasjeći ove proteste i blokade.Zar mu je bilo teško preko BIAe pošalje ekipu na taj jedan famozni studentski plenum ,pohapsi profesore i rektore,nekoliko studenata,podbace drogu u njihove džepove i medijski završe posao za sedam dana....jel mogao,jest.Ali nije,zašto...jer iza plenuma i protesta stoji nešto tvrdo čega se plaši.

Pa u startu je naravno mislio da stoji nesto tvrdo iza, jer "kako inace"? A sada, kada mu je jasno o cemu se radi, kasno je za takve drasticne reakcije.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma da,zaebo se u procjeni :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 15:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Ne, nije, nego je odmah pomislio da su pokreti organski, sta bi drugo bilo? :lol:

Budimo ozbiljni, dobio je pouzdane informacije o tome kakvi su protesti neposredno prije nego sto je dominantno poceo govoriti nesto u stilu: Mi cemo svoj pos`o, a vi svoj. Samo se vi djeco igrajte dok ne dosadi.

Racuna na iscrpljivanje i izduvavanje, znaci- protest je sam sebi snaga.

Ma sve znam! :D

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
munja.alex je napisao:
Brale001 je napisao:
Opet pitam mozda se ponavljam.
Nema veze volim ovo jos jedanput cut. Ako moze neko da mi objasni na nivou 12 godina, da se razumijemo bez puno filozofiranja.

Sta je novo u tim demostracijama i sta je to nevidjeno( jel zato sto su studenti pokrenuli to)?
Borba protiv korupcije, oportunizma, kriminala?
U svakoj drzavi to postoji i cvijeta tj. desava se u manjim ili vecim razmjerima.
Je li to ok da se bore protiv toga? Jeste i treba da se bore. U tome ih treba podrzat.

Ali ili Medjutim.

Zar se sva energija, snaga i progresivna misao mladih intlektualaca u Srbiji sastoji u borbi sa posledicama?
Je li to velicanstveno, je li to super i je li to sve? Je li to domet akademske svijesti u Srbiji 21 vijeka?
Brale.
Naravno da neće.

+ Drago mi je da se slazemo jel...!! A to za vjeru, za vjeru ides u crkvu a zivot, zivot drugar ide po drugom kolosjeku...!!
btw, moc naroda i masa moze samo da podcjenjuje glup i nesposoban.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 15:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Brale001 je napisao:

Nije...niti se bore samo sa posledicama.
Cilj protesta navjv. nije puka smijena vlasti već s promjenom vlasti i promjena državnog prozapadno liberalnog kursa kojim je država Srbija postala plodno tlo za sve nedaće koje si naveo.
Ja eto vjerujem u novo doba jer promjenom tog kursa mjenja se iz korjena sve a da li će u toj novoj Srbiji biti manje korupcije,da li će novi Tadić imati novog Dinkića,da li će novi Vučić imati novog S.Malog ,to zavisi od toga koga će studenti,profesori,rektori,rusi koji nvjv stoje iza svega izabrati da ih predstavlja na sledećim izborima.
Svijet se mijenja i nova Jalta je sve izvjesnija..............u koji će se brod ukrcati Srbija stvarno ne znam,moje je samo da poželim da se sve ovo u Srbiji završi bez prolivanja krvi.

Postujem tvoj optimizam Cica volio bi da je to nekako tu kao sto kazes ali iskustvo i praksa ne idu u prilog.
Studenti se bore protiv svih tih negativnosti koje je zahvatilo drustvo duboko i korjenito i sto je u ovom slucaju dovelo do jedne tragedije. Za svaku pohvalu je to ali realno lici mi to na Don kihota, ali neka.
Te tumore: korupcija, nepotizam, kronizam teski kriminal, borba protiv toga nije borba za nove vrijednosti to je samo popravljanje postojeci tj trenutni devijacija jednog stanja koje se permanento i zakonito ponavlja po ciklusima. Stanja koje proizvodi postojeci sistem. Neoliberalizam je sam jedan varijanta istoga nazalost.

Novo doba su nove vrijednosti a ne popravljene stare. Ja ne vidim da se to trazi ali daj sta das.
Neko gore spomenu kako im je bilo dobro sto su odbacili opoziciju pa kako da im se prikaci opozicja kad se ovi bore proti trulezi na kojoj i opozicija obitava hrani i valja se u istom brlogu sa vlasti.

Sramota je da neko stoluje 10 -15 godina i da nema drugog sposobnog u Srbiji. Moc korumpira a apsolutna moc korumpira apsolutno.
Ako drzava ovisi samo o jednom covjeku i njegovoj ekipi pitanje je kakva je to drzava i da li kao takva treba da postoji.

Nova Jalta slazem se, nova preraspodjela plijena. Da li ce donjet nove vrijednosti to je pitanje, vidjet cemo treba ucinit sve da se pripremimo za to.
Nada tu dodje kao gratis! :)

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Nove vrjjednosti? Hoće qrka lijepog donijeti. Svi mi dobro znamo, kakvih se vrijednosti treba pridržavati, i šta treba činiti. Ne treba nama ništa novo, niti filozofirati. Samo da se pošteno radi i slijepo provodi zakon makar ono što se zna , razlika između kriminala i dopuštenog. Kad nam je više od pola naroda "u-se… na-se i poda-se" kao sa zbora manjačkog, misliti da će ta manjina studenata i mladosti nešto promjeniti? Hajte molim vas. Oni imaju dobre namjere , ali je "tlo neplodno".

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 14:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... dar/890760

Изгледа још једна режија, само овај пут пошла по злу. Ово је некст левел са оне "туче" кад их је провалио Немања Шаровић пара дана прије, само што биће да неко није рачунао да не бацају шок бомбу на навијаче, већ да ту има и старијих и вјероватно болесних људи. Или је управо на то рачунато? Очајнички треба та "обојена револуција"? Шта је следеће, биће плаћени неки мађарски наркомани из рецимо Суботице да нападну полицајце ватреним оружјем...

Једино слађе од одласка Вучића, било би да са њим оде и комплет ова "опозиција".

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Idioti jebeni.
U zatvoRIT prostor toliko pirotehnike unijeti.
Mozak ko ljelja, nalogodavcu, odnosno vrhovnom kalifu nebeskog naroda.

A Đilasa, Mariniku i ostale kvaziopozicionare treba jebati.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 16:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovaj cirkus u Skupštini Srbije više ne dotiče običan svijet.. Opozicija trenutno ima daleko manje uporište u narodu koji je od njih digao ruke. Ponavljam, Vučiću trenutno jedino može pomoći eskalacija na ulicama i studentskim blokadama. To je on čak juče i najavio. Opozicija će po ko zna koji put odraditi posao za njega jer bez Vučića na čelu države nema ni njih kao tzv političke alternative bilo čemu

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I Punisa Racic se okrenuo u grobu ...ocete mene da kopirate majmuni gdje vam je ovde Radic i Pernar!!! :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 21:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brnaba krši ustav Srbije gore nego ovaj naš nevisoki

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2025, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Најгоре од свега је што је ону посланицу погођену у главу, погодио неки Вучићев посланик неспособни. Снимљено све. Кад се свјесно окружујеш идиотима, ипак има и нуспојаве.
Ово колико се труде и Вучић и "опоцизиони" му сарадници, да прикажу "обојену револуцију", јасно доказује да су студенти права ствар.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2025, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Rivaldinho je napisao:
Најгоре од свега је што је ону посланицу погођену у главу, погодио неки Вучићев посланик неспособни. Снимљено све. Кад се свјесно окружујеш идиотима, ипак има и нуспојаве.
Ово колико се труде и Вучић и "опоцизиони" му сарадници, да прикажу "обојену револуцију", јасно доказује да су студенти права ствар.

https://www.youtube.com/watch?v=WQn2HOfTqJQ

Da se ne protumači pogrešno. Samo Mare fali da prvi da aplazu i onda nakon što je skontao ko je pogodio kolegicu sektašicu da se odvali od smijeha.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2025, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]