banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 05:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 352  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2025, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Prvo, BiH je premala i prenebitna tako da nije cudo da se radi o inerciji. Cudo bi bilo da se taj neki famozni sef sjeca Dodika poslije jedan do dva radna dana.

Zelenski nije bio smiren.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 01:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Danchi je napisao:
Brale001 je napisao:
Zeleni dobiva azil i garant vilu ili u London mozda Nica a mozda vrlo moguce i Toronto...brat bratu zaradio je sa ovim hrabrim prezantovanjem zrtve i neshvacenog sina!! :lol:
Isprsko je Trampa pljuvackom vicuci ...jbt u jednom momenu pomislo sam da ce mu Tramp opalit samar..bio je spremio ruku onako labavo malo otreso!! :D
Vance je vise pazio i smirivo Trampa... nego Zeleng...jbt saketanje zamalo, svasta je moglo bit!!! :D :D
Tramp mjenjo farbu od roze do jarko tamno crvene....kazu poslije mu mjerili pritisak 220.. ko struja...!! :D

Brale ti si izgleda i oćoravio osim što pišeš budaleštine. :lol:

Zeleni je budala ali je bio smiren kao rijetko kad, s obzirom da su ga ova dva buzdovana napala s obe strane. JD, teški primitavac, je vikao na njega a ne obratno. Sve ovo nije slučajno nego s namjerom su ga napali da ga "ogole" pred američkim "narodom" (Mask je to već objavio na X) i time opravdaju ono što će očigledno uslijediti vrlo brzo a to je kraj podrške Kijevu i vrlo vjerovatno brzo svrgavanje Zelenog. A sve po dogovoru s Putinom. To je očito već riješeno. Ukrajina Rusiji, minerali Americi. Ili nešto slično.

Da se sad povežemo s ovom našom temom, nije isključeno da ćemo se u nekom američko-ruskom dilu naći i mi i možda Mile to zna i na to računa i zato vuče sve ove poteze. Ako to nije slučaj onda je ovo sve vrlo nepromišljeno s njegove strane.

Što se tiče odgovora iz US embassy...nisu oni to sami napisali, ništa se u diplomatskim krugovima ne piše bez odobrenja šefova. Stoji da je tu još vakum ali teško da neki niskorangirani zvaničnik US ambasade može samostalno kreirati ovako teške stavove bez konzultacija sa nadređenima u Kapitolu.

Svi koji su podcjenjivali Trampa su se prevarili, on jeste mnogo sta ali jedno sigurno nije, nije glup covjek.

Njegovo isticanje i poentiranje americkoj publici 350 milijardi uzalud bacene love pored ostali argumenata najbolji PR!! Obicni Amer to razumije i to dopire do njegovog nivoa. Ideloske i filozofske tirade i palamudjenje on ne razumije, ne!

Ovo je odlicno prezentovano i ne samo za domaci plebes. Ako si pratio izraze na licu te gestakuliranje rukama i ostali neverbalni jezik, Zelenog mogao si primjeti njegovo raspolozenje. Pogotovo kad se unosio u lice Trampu! Ako nisi ok.
Tako se ne komunicira pred Amerikancima sa njihovim predsjednikom pa da je pravda 1000% na tvojoj strani a nije, da si svijetski heroj i ne znam ko da je sugovornik presjedniku ameri to ne oprastaju!!

Takav ton i takvo ponasanje no noo!!
Nije brale corav naprotiv..! :)

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 07:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Pa to što ti kažeš i ovo ponašanje predsjednika jedne svjetske sile pokazatelj kako se te sile i same ponašaju. Ti pred njima da ćutiš dok oni tebe postavljaju na mjesto i govore ti šta da radiš, bez prava da se braniš. U praksi i jeste tako samo što su do sada postojali diplomatski aršini a sada je i to Tramp pogazio. Pričaj šta hoćeš ali Zelenski je pokazao muda pred ova dva buzdovana. Ionako je sve bio unaprijed pripremljen set up. Vens napada, Tramp uskače. Tako se ne komunicira ali oni znaju šta su htjeli i to su dobili kod amerkanaca. Kad si vidio kod Putina ovakav način komunikacije? Nikad, uvijek smireno, uz uvažavanje sagovornika, šta god bila tema. Tramp kao pravi kauboj. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prvo sto mi pada na um:

https://youtube.com/shorts/Rf-pfWbpj_c? ... SfM8XWHrTW

Btw, uvijek su postojala javna nabijanja na razanj.

Ovo je samo glasnije, a Zelenski i njegovi su se mogli bolje spremiti jer se vidjelo sta se sprema.
Trampovo "ma nisam ja rekao da je Zelenski diktator" je sarkazam koji se vidio sa Marsa bez obzira sta vecina masmedija trabunjanja.
Ukljucujuci Index Nezavisne Novine :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 08:48 
Veteran
Veteran

Čekao ga 10 sekundi i to porediš sa ovim? Potpuno je isto, nema šta. :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Minuta dvije nije malo... Imamo i Berluskoni Merkel...
Ali ova dvojica su bili ozbiljniji od Zelenskog pa se nisu odmah dohvatili za vratove.
Izvini, ali ako sam u podredjenoj poziciji i nesto trebam od tebe, onda treba da itekako pazim kako se ponasam. Jos pri tom gost sam u tvojoj kuci. Hej

Iako ga je Tramp prilicno uljudno docekao ovaj se prvo kao idiot cinicno raspravljao sa novinarom, a onda je krenuo ovoj dvojici upadati u rijec. Trampu je prekipilo kod okeana sto se vidi iza aviona. Cak sad nesto kontam da ga uopste nisu planirali nabiti ovako javno na gorepomenuti razanj vec da je Zelenski to sam odradio.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 09:26 
Veteran
Veteran

Sve je to planirano i u tom se svi slažu. Taj "novinar" koji se raspravljao sa Zelenskim je Trampov lik koji ga je hvalio u kampanji i on je dobio mjesto da prati Ovalni ured umjesto AP agencije koju je Tramp izbacio. Novinar mu je postavio pitanje zašto ne nosi odijelo i da je to kao neka uvreda za WH...što bi bilo legitimno da se to isto pitanje postavi npr Masku koji u Bijelu kuću dolazi u kratkoj majici...

Zelenski se mogao postaviti bolje i ćutati i gutati, kao Starmer npr, jer nije u poziciji da išta uslovljava ali bi svakako prošao potpuno isto i da je gutao, ti nama minerale, mi tebi kurac. Amerika je Ukr pustila niz vodu, ovo je samo, kao što Brale kaže, predstava za američki plebes.

Čist setup.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sad sam naletio na ovaj pregled/misljenje na MCM forumu
Spoiler:
Odgledao sam celu presicu od 50 minuta. Preporučujem je svakom ko je dobar sa engleskim, jer daje veoma bitan kontekst onoga što se dogodilo.

40 minuta je tu sve išlo manje-više normalno. Tramp je drvio o rudama i vojnicima koji ginu, a Zelenski o garancijama i kako mora da se zaustavi Putin. Tramp nekoliko puta ponavlja: prvo dil pa ćemo lako za garancije, Zelenski insistira da Putin ne može ništa da dobije, da mora da plati, da je ubica i terorista. Laže kao pas o tome ko je kršio primirja u poslednjih deset godina i ko je za šta koristio sporazume iz Minska. Vidljivo ga iritira to što Tramp striktno koristi izraz "predsednik Putin" i pazi da ne popljuje Ruse, i postavlja ih manje-više u istu ravan sa Ukrajincima. Nije baš vesela atmosfera, ali 40 minuta to ide nekako. Tramp predstavlja sebe kao mirotvorca i u jednom trenutku priča kako je rat strašan i gradovi su porušeni, ova budaletina mu upada i reč i bez trunke ustezanja kaže: "To ti je možda Putin pričao da nam je porušio gradove, mi živimo, radimo, deca nam idu u školu" (ovo je drugi put u dva dana da mu javno spočitava da mu Putin sastavlja argumente). Tramp mu je prešao barem preko dve-tri slične opaske i zapravo se ponašao prilično diplomatski ako se ima u vidu kako je ovaj nastupao.

Pičvajz kreće u trenutku kada novinar postavlja pitanje o Poljskoj otprilike ovako: "Poljska je decenijama bila pod ruskom kontrolom posle 2SR. Oni su gledali na Ameriku ne samo kao na najmoćniju zemlju, nego i najbogatiju, sa najboljom muzikom i filmovima. Moji prijatelji u Poljskoj su sada zabrinuti da se vi previše usaglašavate sa Putinom. Koja je vaša poruka za njih?"

Tramp na to daje bukvalno najljudskiji i najpristojniji odgovor na celoj presici: "Ako se ne bih usaglasio sa obojicom, ne bismo imali dil. Mogu ja sad da uzmem i da ispljujem Putina, a šta posle? Da ga pozovem i kažem ej Vladimire, ajde da pravimo dil? Ne ide tako. Ja sam ovde na strani SAD. Mogu ja da budem najopakiji baja na svetu, nije problem, ali onda nemamo dil."

Tu Vens oseća potrebu da pridoda kako su imali predsednika koji je se tri godine busao u prsa junačka, kleo i pljuvao Putina na pasja kola, i dokle se stiglo? Vreme je da se koristi diplomatija umesto kletvi, jer je to ono gde SAD mogu istinski da pokažu svoju veličinu.

Ova Vensova opaska je išla novinaru koji je postavio pitanje, uopšte nije išla Zelenskom. I na nju se apsolutno nije imalo razloga brecati.

Avaj, Zelenski ni pet ni šest, nego pravo u Vensa: "Mogu li ja tebe nešto da pitam?" I tu mu očita bukvicu pola od laži a pola od deluzija, i bez trunke ustezanja je završi sa: "Prema tome, Džej-Di, o kakvoj dipomatiji ti pričaš?"

Dakle, em mu ničim izazvan čita bukvicu, em ga u tom ribanju oslovljava po imenu a ne "gospodine potpredsedniče". Diplomatski skandal samo takav.

Vensu puca film pošto nema iskustvo u ovakvim situacijama i u fazonu je da neće niko da ga riba na njegovom terenu. Ovaj prihvata svađu, pa onda i Trampu puca film i ostatak znamo.

Ako je ovo bila sačekuša, bila je britanska. Za Trampa. Mada ne mora sve da bude zavera. Radi se naprosto o liku kome su najmoćnije zemlje sveta titrale kao da je Sveti Petar, pa je on logično i umislio da je Sveti Petar i da može da postrojava američku administraciju.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 09:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nije isti protokol za zvaničnu posjetu državnika i za nekoga ko "dolazi na posao" ili nezvačinu posjetu. Kurčev si predsjednik, dolaziš drugom predsjedniku u palatu. Obuci odijelo,stavi kravatu. Šta glumiš tu da su te doveli sa prve linije fronta.
Edit
Šta je MCM forum?
Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 09:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prebaci ovo na temu o Ukrajini, otisli smo daleko od Mile :D

https://www.mycity-military.com/Aktueln ... ja-u-svetu

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Rivaldinho je napisao:

Гдје су прихватили пресуду? И Миличевић, и Тривићка и Драшко рекли да одбацују пресуду.

The_new_Statesman je napisao:
Btw da li je Index.hr kupio Nezavisne Novine?
Americki izvori kazu da sastanak nije prekinut vec da je Tramp doslovno izbacio Zelenskog.

Прије да је Alo! с обзиром како су кренули с кликбејт насловима...

[/quote]

Prihvatili su onog momenta kad ga nisu podržali u borbi protiv Sarajeva. Npr. da su zaprijetili da ce se povuci iz svih državnih institucija zajedno sa SNSDom, poslije ove presude koja je zasnovana na nečemu sumnjivo, a to je pitanje KO JE I ŠTA JE SMIT?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 13:10 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Sad sam naletio na ovaj pregled/misljenje na MCM forumu
Spoiler:
Odgledao sam celu presicu od 50 minuta. Preporučujem je svakom ko je dobar sa engleskim, jer daje veoma bitan kontekst onoga što se dogodilo.

40 minuta je tu sve išlo manje-više normalno. Tramp je drvio o rudama i vojnicima koji ginu, a Zelenski o garancijama i kako mora da se zaustavi Putin. Tramp nekoliko puta ponavlja: prvo dil pa ćemo lako za garancije, Zelenski insistira da Putin ne može ništa da dobije, da mora da plati, da je ubica i terorista. Laže kao pas o tome ko je kršio primirja u poslednjih deset godina i ko je za šta koristio sporazume iz Minska. Vidljivo ga iritira to što Tramp striktno koristi izraz "predsednik Putin" i pazi da ne popljuje Ruse, i postavlja ih manje-više u istu ravan sa Ukrajincima. Nije baš vesela atmosfera, ali 40 minuta to ide nekako. Tramp predstavlja sebe kao mirotvorca i u jednom trenutku priča kako je rat strašan i gradovi su porušeni, ova budaletina mu upada i reč i bez trunke ustezanja kaže: "To ti je možda Putin pričao da nam je porušio gradove, mi živimo, radimo, deca nam idu u školu" (ovo je drugi put u dva dana da mu javno spočitava da mu Putin sastavlja argumente). Tramp mu je prešao barem preko dve-tri slične opaske i zapravo se ponašao prilično diplomatski ako se ima u vidu kako je ovaj nastupao.

Pičvajz kreće u trenutku kada novinar postavlja pitanje o Poljskoj otprilike ovako: "Poljska je decenijama bila pod ruskom kontrolom posle 2SR. Oni su gledali na Ameriku ne samo kao na najmoćniju zemlju, nego i najbogatiju, sa najboljom muzikom i filmovima. Moji prijatelji u Poljskoj su sada zabrinuti da se vi previše usaglašavate sa Putinom. Koja je vaša poruka za njih?"

Tramp na to daje bukvalno najljudskiji i najpristojniji odgovor na celoj presici: "Ako se ne bih usaglasio sa obojicom, ne bismo imali dil. Mogu ja sad da uzmem i da ispljujem Putina, a šta posle? Da ga pozovem i kažem ej Vladimire, ajde da pravimo dil? Ne ide tako. Ja sam ovde na strani SAD. Mogu ja da budem najopakiji baja na svetu, nije problem, ali onda nemamo dil."

Tu Vens oseća potrebu da pridoda kako su imali predsednika koji je se tri godine busao u prsa junačka, kleo i pljuvao Putina na pasja kola, i dokle se stiglo? Vreme je da se koristi diplomatija umesto kletvi, jer je to ono gde SAD mogu istinski da pokažu svoju veličinu.

Ova Vensova opaska je išla novinaru koji je postavio pitanje, uopšte nije išla Zelenskom. I na nju se apsolutno nije imalo razloga brecati.

Avaj, Zelenski ni pet ni šest, nego pravo u Vensa: "Mogu li ja tebe nešto da pitam?" I tu mu očita bukvicu pola od laži a pola od deluzija, i bez trunke ustezanja je završi sa: "Prema tome, Džej-Di, o kakvoj dipomatiji ti pričaš?"

Dakle, em mu ničim izazvan čita bukvicu, em ga u tom ribanju oslovljava po imenu a ne "gospodine potpredsedniče". Diplomatski skandal samo takav.

Vensu puca film pošto nema iskustvo u ovakvim situacijama i u fazonu je da neće niko da ga riba na njegovom terenu. Ovaj prihvata svađu, pa onda i Trampu puca film i ostatak znamo.

Ako je ovo bila sačekuša, bila je britanska. Za Trampa. Mada ne mora sve da bude zavera. Radi se naprosto o liku kome su najmoćnije zemlje sveta titrale kao da je Sveti Petar, pa je on logično i umislio da je Sveti Petar i da može da postrojava američku administraciju.

nije picvajz kreno vezano za poljsku i kako se tramp stavlja u stranu rusije..piczvajz je kreno kad tramp prica da ce napraviit dil koji ce zaustaviti rat i taj dil ce zaustaviti diplomatijom sto i jd nakon toga objasnjava zelenskom..zelenskog je to presjeklo preko stomaka i pokusava obojici objasniti da diplomatija traje od 2014 pa do danas i rat nije zaustavljen..potpisalo se puno papira i nista..kulturno se obratio jd sa pitanjem "o kojoj diplomatiji sad pricas"..drugim rijecima "sta mi garantuje da ce vasa diplomatija uspjete i kakav to dil pravite da ce se rat zavrsiti da ce rusi postovati dil vas dvojice" to bi svaki normalan sagovornik upito..naravno da je napravio gresku, jer pre toga jd kad prica sa njim non stop mu se obraca sa "predsjednice"..dok ovaj njemu "ej jd" ko da je cuvo ovce sa njim od rodjenja...jd ga onda napada za propagandne ture i zeli mu ukazati da gubi vojnike i da nema ljudstva...i pokusava mu ukazati da on i trump uskacu sa dilom za mir, dok ovaj pokazuje nepostovanje prama tom trudu od strane amera...no zelenski i dalje nema pojma "kakav dil"...to je ono sto ga muci..zato je evo sletio u uk, da pokusava saznati od starmera..

da se vratim, jd mu daje opet rijec jer ovaj pita opet daj da nesto kazem..i tu je poceo kenjati bajdenovom propagandom da ce rusija nakon ukrajine napasti tuto komplet svijet, ameriku koja ima prekrasan pogled na okean bla bla bla...tu je puklo i trumpu i jd...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 17:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Choban je napisao:
skypostman je napisao:
Ako mislis na tvit americke ambasade iz Sarajeva, ko zna ko je to pisao, jebace im znanje uskoro.

Jebaće im znanje u ambasadi, onima u SA, jer su u zadnjih nekoliko godina spiskali 250 miliona dolara bez ikakvog traga. I biće zanimljivo šta će istrage DOGE-a pokazati. Kada neko provali kome je davan novac.

Što se same BiH tiče, BiH nije prioritet Trampove administracije.
Dokaz za to je činjenica da više od mjesec dana nakon što je zasjeo u fotelju Tramp nije imenovao ambasadora u BiH, a npr. imenovao je ambasadorku u Hrvatskoj i najavio njeno ime još prije nego što je zvanično sjeo u fotelju.

Tih 250 mil najvjerovatnije nikad nije ni izašlo iz Amerike. Inače USAID najvećia demokratska korupcionaska sema koja je ikad postojala zato ih se Trump i dohvatuo

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09

Izdvojeno: Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2025. komentari
[ Strana: 1 ... 346, 347, 348 ]

Sve jasno :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2025, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Konaković kapitulirao.
Citiraj:
Nismo neko ko razmišlja vrelom glavom niti ćemo povlačiti ishitrene poteze. Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda, slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Dodik kontroliše jedan dio MUP-a RS. On traži procese, skandale ili incidente koji bi pomogli njegovom ostanku na vlasti. Institucije BIH će pobijediti, ali odluke će biti zasnovane na racionalnim argumentima, a ne na padanju u vatru, jer kad utakmicu gubi Dodiku treba incident kako bi se iza toga sakrio – ističe Konaković.

https://avaz.ba/vijesti/bih/959018/mini ... madjarskoj

Nego dio MUP-a? Valjda kontroliše i cijeli MUP, i policiju i žandarmeriju.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

GialloRosso je napisao:

Izdvojeno: Specijalna vojna operacija u Ukrajini, 2025. komentari
[ Strana: 1 ... 346, 347, 348 ]

Sve jasno :lol:

Sta ti je jasno?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 07:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jebo vas USAID.

Sad je to olako reći, ali poslije rata ta je organizacija, krečila i opremala škole po cijeloj BiH, uvodila uličnu rasvjetu, gradila vodovode, davala povoljno kredite za razne projekte. Ja mislim da je Alternativa i OBN pokrenuta tim sredstvima.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Pa nije samo poslije rata...i poslije ovih poplava su X kuća obnovili, a u zadnje vrijeme vrtići i škole.

Svejedno, daleko im bila naša kuća...jer na svaku dobru stvar urade 9 deblnih koje sprovode agendu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Isti ovaj lijevčanski bivo se vjerovatno slikao xyz puta sa ljudima USAID na otvaranju i obnavljanju svega i svačega. A ako do sada ne možemo napraviti vrtić vjerovatno za nešto veće od USAID i nismo. Sad neka se Putin malo pokaže. Davaćemo imena vrtićima po njemu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2025, 08:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
filozof sa vrbasa je napisao:
Jebo vas USAID.

Sad je to olako reći, ali poslije rata ta je organizacija, krečila i opremala škole po cijeloj BiH, uvodila uličnu rasvjetu, gradila vodovode, davala povoljno kredite za razne projekte. Ja mislim da je Alternativa i OBN pokrenuta tim sredstvima.

Samo, trebalo bi onda vidjeti i od kada tacno istorija počinje pa onda izmjeriti korist

Prvo su srušili pa onda došli da krece. Da li bi bilo rata ovde da nije bilo njihove agende. Da li bi ga bilo u Ukrajini danas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7024 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 352  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]