banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 07:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7019 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 351  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2025, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Čiča iz Rogače je napisao:
Mahalu usmjerava EU i njena još postojeća administracija a Ameriku čisto zabole za predsjednikom entiteta neke tamo banana državice na Balkanu.

EU je kilava cak i za Mahalu :lol:
Prosli Ameri su bili spremni izvesti vojsku na ulice kada je bilo ono stani pani zasjedanje Narodne skupstine. Ovi novi Ameri ne zele da vide americke vojnike kako uvode demokratiju po stranim gradovoma i drzavama.

Pa da vidimo ko ce vise cackati mecku ako bude osudjujuca presuda, Mile ili Mahala.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 15:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
Da,samo u tome postoji jedan generalan zajeb koji se zove glad za vlašću.

Да, видимо то код опозиционе ергеле. Генерални зајеб је што их ни издаја неће довести на власт, јер не живимо више у временима кад је окупатор био способан да спроведе све своје замисли. Да нас дестабилизују и киње нажалост још увијек јесу способни. Једино што је лоше што они (опозиција) значајно слабе позицију Српске јер немамо јединствен отпор непријaтељу. Потпуно је другачије кад се нечему противе СВЕ странке и кад имају неспоран демократски одговор цијелог српског народа, него кад брабоњци наступају са ставом - "Миле, треба да се повучеш, спаси Српску, жртвуј себе, бла бла сер кењ", и остала ментална дијареја којом поливају јавност посљедњих дана (и година).

Svjedočili smo da su se za ostanak na vlasti isti ti koje braniš,

Ја браним Српску, не браним ни једну секту. Боли ме курац за СНСД/СДС олош. Тужно је ако је теби то несхватљиво.

dogovarali oko izbornih rezultata nakon očitog gubitka izbora pa se tad posezalo za raznim obećanjima od kojih je jedno od njih bilo i ovo famoznog zakona o imovini po uzoru na ranija obećanja oko prenosa nadležnosti koja nisu imala težinu kao ovo poslednje.

Ово су ти јавили на БН дневнику? :D Које изборе је Додик изгубио од ове опозиције? Само ми реци да мислиш на 2022. и несуђену преЦедницу-Јецу. Странке власти освојиле дупло више гласова од странака опозиције, кобила Жељка одувала Шаровићоглуа, али Јеца је побиједила!

Такве теорије сте ширили и након избора 2018., како је Додик потписао улазак у НАТО зарад власти на нивоу БиХ. Онај МАП, курац, палац, ко се тога сјећа уопште... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 15:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2018, 02:18
I opet pitam....kakve qu...e veze sa tim ima činjenica dal je legitiman Šmit ili nije kad si sa njim štimao izborni rezultat gdje si izgubio izbore pa kad je CIK odradio svoje taj isti nelegalni izašao i rekao da su rezultati ok uz manje izborne nepravilnosti.

Сагласан. Заиста је неважна прича легалан/нелегалан Калај, али у другом контексту.

Право, међународно и домаће, се више поштовало у афричким колонијама у 19. вијеку од стране њихових колонизатора, него што се поштује од стране тзв. међународне заједнице (колективног Запада) у Накарадној творевини. И уопште према Србима, не само у тзв. БиХ. Једино што је важно могу ли нешто спровести или не, а да ли је у складу са међународним правом, уговорима и осталим трицама, никога не занима. Закони џунгле владају у међународним односима и ти то сигурно знаш. Нагледали смо се свега за живота, па и понашања ових окупатора. Ако виде да су ударили у тврдо - окупатор ће се повући, ако им прођу овакве ствари - наставиће до краја.

Њихов циљ је јасан - завршетак геноцида над српским народом и свођење Срба на београдски пашалук. Већину посла су већ обавили у задњих 30+ година, од Крајине, Косова, Црне Горе. Још им остаје да одраде Србе у БиХ, јер нису успјели у рату. Једина непозната у тој једначини је наш одговор на све то. Оно што је једино важно - ми апсолутно имамо начин да се одбранимо од ових насртаја. Све је до нас. Хоћемо ли се бранити и одбранити (паметно, демократски) или прихватити улогу Срба на Косову.

Вук на овцу своје право има
Ка тирјанин на слаба човјека,
Ал тирјанству стати ногом за врат
То је људска дужност најсветија.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Један од већих успјеха Миле у унутрашњој политици је што је успио повући једнакост између себе и опстанка Републике Српске, а као неко ко је није стварао ни оружјем ни политички, већ био на сигурном. Па онда испада да и људи који су били у рату и око којих су фрцали гелери и меци, су потенцијални издајници или су лабави и лако ће се сломити, а ето Миле је вожд и бастион српства и само он је препрека нестанку Републике Српске. Мајсторија своје врсте, мора се признати.

А највећи успјех на општенационалном плану је што је у посљедње вријеме, закључно са Митровицом, својим аутобусима подршке Вучићу створио такву атмосферу да Срби са двије стране Дрине сада већ масовно једни другима псују мајку и још мало па ће да се посматрају као непријатељи! Заиста је у питању не само велики бранилац нације, већ и национални визионар. И то све не би ли му Вучић био сигуран, да ће да му помаже да крпи буџетске рупе... да му се не затресе столица ако почну да касне плате у државним институцијама. Лични интерес изнад свега.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Bravo, tačno tako.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
+1 x2

U bocu, što bi se reklo.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
партибрејкер je napisao:
Da,samo u tome postoji jedan generalan zajeb koji se zove glad za vlašću.

Да, видимо то код опозиционе ергеле. Генерални зајеб је што их ни издаја неће довести на власт, јер не живимо више у временима кад је окупатор био способан да спроведе све своје замисли. Да нас дестабилизују и киње нажалост још увијек јесу способни. Једино што је лоше што они (опозиција) значајно слабе позицију Српске јер немамо јединствен отпор непријaтељу. Потпуно је другачије кад се нечему противе СВЕ странке и кад имају неспоран демократски одговор цијелог српског народа, него кад брабоњци наступају са ставом - "Миле, треба да се повучеш, спаси Српску, жртвуј себе, бла бла сер кењ", и остала ментална дијареја којом поливају јавност посљедњих дана (и година).

O dezorjentisanosti SDSa sam nedavno pisao dDestabilizacija je al na ovoj temi ili nekoj drugoj,nebitno

Destabilizacija ima svoje uzroke a alati i poluge za njeno širenje smo odavno zaboravili ,međutim
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
baki je napisao:
Bravo, tačno tako.

Daleko od toga da branim Milu i skidam neku odgovornost sa njega ne pada mi napamet (Brale ne nalijeze ni na koju rudu odje), ima Mile svojih kofera teskih, ali samo jedno cu reci nije Mile napravio sam sebe vec je cist proizvod.

Proizvod jedne tvorevine kakva je ova "drzava" koja je totalno nakaradna i nigdje ovako nesto u svijetu ne postoji da funkcionise normalno i da daje politicare koji su bar skromno podnosljivi tj kormupirani. Ali sta je tu je u ovakvim vremenima to prolazimo.

Sve to na stranu ali jedno je sigurno ko god je uz ovog nelegalnog predstavnika i ovaj sud u bilo kom kontekstu, situaciji ili vremenu je protiv ovog naroda a i drugih koji ovde zive.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Један од већих успјеха Миле у унутрашњој политици је што је успио повући једнакост између себе и опстанка Републике Српске, а као неко ко је није стварао ни оружјем ни политички, већ био на сигурном. Па онда испада да и људи који су били у рату и око којих су фрцали гелери и меци, су потенцијални издајници или су лабави и лако ће се сломити, а ето Миле је вожд и бастион српства и само он је препрека нестанку Републике Српске. Мајсторија своје врсте, мора се признати.

А највећи успјех на општенационалном плану је што је у посљедње вријеме, закључно са Митровицом, својим аутобусима подршке Вучићу створио такву атмосферу да Срби са двије стране Дрине сада већ масовно једни другима псују мајку и још мало па ће да се посматрају као непријатељи! Заиста је у питању не само велики бранилац нације, већ и национални визионар. И то све не би ли му Вучић био сигуран, да ће да му помаже да крпи буџетске рупе... да му се не затресе столица ако почну да касне плате у државним институцијама. Лични интерес изнад свега.

Ima jedna uzročno posledična linija po kojoj se SNSD tj Dodik prebacio iz svježeg daška na Balkanu u tvrdog nacionalistu i zaštitnika sveopšteg srpstva
Ne ide ta linija po količini nakranog novca kako mnogi misle...kao,eto postao milioner pa preko nacionalne retorike želi da sačuva svoj nakrani kapital.Pa mogao je to i sa pozicije svježeg daška....niko mu A nebi rekao.
Ta lnija je išla po prenosu nadležnosti .U početku su ti prenosi bili benigni,mali ali su vremenom zarad ostanka na vlasti postajali sve veći.Za pristup NATO u je bio određen Radojičić koji je otvoreno to zagovarao..Kako su izborni ciklusi prolazili svašta mu je gledano kroz prste,od kupovine papaka do očite izborne krađe,na kraju teško zamaskiranog izbornog dila sa Šmitom vezano za prenos nadležnosti koji bi Srpsku pretvorio u praznu ljušturu.Linija se prelomila i više nije ostavljena mogućnost da se vrati u početnu vertikalu....resursi ustupaka prenosa nadležnosti su potrošeni,dotjeran je do zida i sad mu je opozicija za sve kriva...kriv mu je SDS zato što mu ne daje podršku dok se on krije iza funkcije koju je uzurpirao i održavao uz pomoć legalnih ili nelegalnih...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

партибрејкер je napisao:
I opet pitam....kakve qu...e veze sa tim ima činjenica dal je legitiman Šmit ili nije kad si sa njim štimao izborni rezultat gdje si izgubio izbore pa kad je CIK odradio svoje taj isti nelegalni izašao i rekao da su rezultati ok uz manje izborne nepravilnosti.

Сагласан. Заиста је неважна прича легалан/нелегалан Калај, али у другом контексту.

Право, међународно и домаће, се више поштовало у афричким колонијама у 19. вијеку од стране њихових колонизатора, него што се поштује од стране тзв. међународне заједнице (колективног Запада) у Накарадној творевини. И уопште према Србима, не само у тзв. БиХ. Једино што је важно могу ли нешто спровести или не, а да ли је у складу са међународним правом, уговорима и осталим трицама, никога не занима. Закони џунгле владају у међународним односима и ти то сигурно знаш. Нагледали смо се свега за живота, па и понашања ових окупатора. Ако виде да су ударили у тврдо - окупатор ће се повући, ако им прођу овакве ствари - наставиће до краја.

Њихов циљ је јасан - завршетак геноцида над српским народом и свођење Срба на београдски пашалук. Већину посла су већ обавили у задњих 30+ година, од Крајине, Косова, Црне Горе. Још им остаје да одраде Србе у БиХ, јер нису успјели у рату. Једина непозната у тој једначини је наш одговор на све то. Оно што је једино важно - ми апсолутно имамо начин да се одбранимо од ових насртаја. Све је до нас. Хоћемо ли се бранити и одбранити (паметно, демократски) или прихватити улогу Срба на Косову.

Вук на овцу своје право има
Ка тирјанин на слаба човјека,
Ал тирјанству стати ногом за врат
То је људска дужност најсветија.

https://banjaluka.net/sastanak-sa-dodik ... i-srpskoj/

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 20:50 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
nista novo..sve po starom receptu iz sarajva..hapsenjem dodika, il zabranom da se bavi politikom, sarajvo jednostavno zeli da spasi RS od Dodika..nemaju oni namjeru da ukinu RS..

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2025, 07:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Rivaldinho je napisao:

Ispostaviće se kao vjerovatno jedan od najgorih poteza ove vlasti, dugoročno gledano, po Republiku Srpsku. A jaka je konkurencija.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2025, 09:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Rivaldinho je napisao:

Evo za kontraša Zoku. Da sebi stavi negdje na zid gdje radi, svakodnevno da pročita. Rivaldinjo u centar.

Citiraj:
Dodik je dao potpunu podršku odluci visokog predstavnika i ostao u premijerskoj fotelji do 2001. godine.

"Pravo je visokog predstavnika da posegne za tom odlukom, koje je dobio po Dejtonskom sporazumu, u kojem je sadržana klauzula da je on iznad Ustava BiH i ustava entiteta. Nije Westendorp diskvalifikovao Poplašena već se Poplašen sam diskvalifikovao u proteklih pet mjeseci, vršeći funkciju na samo njemu svojstven način. On je ugrožavao demokratski razvoj RS, i u tom pogledu joj je nanio mnogo štete. Dobro je što je otišao"

I još jednom, za sve zaboravne, nepažljive, one što se ne sjećaju ili bilo šta drugo. Da ne idemo dalje u priču o cigarama i Srebrenicama.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2025, 17:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06

Ovo mi je glavna vijest ovdje. Pozadina svega. Evropi smanjenje zavisnosti od drugih regiona za kljucne sirovina za baterije, a nama "ulaganja".

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2025, 20:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tzv Lopare Projekt

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2025, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Interesantnoa če biti reakcija SDSa po pitanju evroskih inegracija za koje se sad zalažu kad se budu suprostavljali kopanju litijuma na Majevci za tu istu Evropu.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 00:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Koje evropske integracije? Nema ništa od proširenja EU u narednih nekoliko godina, a čak i da ima BiH ne bi bila primljena, tako da je priča o EU integracijama samo gomila floskula.

I koji SDS?
To više ne postoji kao stranka, to je skupina regionalnih šerifa čiji se interesi ne poklapaju. Uz totalni gubitak identiteta stranke koju sada "krase" bezličnost i bezidejnost i pretjerana "mekoća".
Koliko god SNSD ovisi o tome na koju će nogu ustati Dodik, toliko je SDS suprotan i zavisi od previše lokalnih vođa.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

što reče jedan moj prijatelj,politika je fluidna stvar.... :D
sve stoji to si rekao

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 11:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 11:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Interesantnoa če biti reakcija SDSa po pitanju evroskih inegracija za koje se sad zalažu kad se budu suprostavljali kopanju litijuma na Majevci za tu istu Evropu.

Da. Ovo je interesantna situacija. I opozicija u Srbiji je pred slicnim izazovom. Od njih su se mogle cuti izjave da, otprilike, pod ovom vlascu bi bilo suludo dozvoliti rudnik litijuma, sto znaci: Mi smo vec druga prica i to bismo odradili cisto ekoloski i bez korupcije.

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7019 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308 ... 351  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]